انواع روش های کاشت مو

ما در این مقاله سعی داریم شما را با انواع روش های کاشت مو آشنا کنیم. امروزه بعضی از افراد به دلایل خاصی دچار ریزش مو می شوند و از این بابت رنج می برند و باعث کاهش اعتماد به نفس در افراد می شود اما امروزه با پیشرفت علم و روش های جدید این نگرانی ها از بین می رود و شما می توانید موهایی پرپشت داشته باشید. یکی از این روش ها کاشت مو است که کاشت مو روش های مختلفی دارد که در ادامه با انواع روش های کاشت مو آشنا می شوید.

کاشت مو چیست ؟

کاشت مو یکی از جراحی هایی است که در این عمل ریشه های مو از یک قسمت بدن به قسمت هایی که در حال ریزش است پیوند زده می شود. این روش کی از بهترین روش های ترمیم و بازیابی موهایی است که دچار ریزش شده است. در یک پیاز مو 1 تا 4 تار مو رشد می کنند که امروزه روش های جدیدی استفاده می شود که در این روش ها پیاز مو بدون هیچ تغییر و دستکاری انتقال می یابد . کاشت مو برای بخش هایی از بدن مثل ابرو، مژه، سر و ریش و سینه و قسمت هایی که جای زخم دارد انجام می شود. فولیکول های کاشته شده در بخش های در حال ریزش تا پایان عمر افراد باقی می ماند.

کاشت مو در یک جلسه که یک روز طول می کشد 1500 تا 3000 گرافت مو پیوند زده می شود. عمل جراحی کاشت مو سرپایی انجام می شود و در ناحیه های که قرار است مو پیوند زده شود بی حسی تزریق می شود و افراد هیچ دردی احساس نمی کنند و امکان دارد بعد از جراحی کمی احساس درد داشته باشند که این اتفاق طبیعی است. بعد از جراحی نیاز به استراحت نیست و افراد می توانند به فعالیت های خود ادامه دهند و بین 3 تا 5 ماه بعد از جراحی موهای کاشته شده رشد می کنند.

کاشت مو چیست ؟

دلیل ریزش مو چیست ؟

قبل از جراحی کاشت مو باید دلیل ریزش مو مشخص شود تا بتوان تصمیم درستی برای جراحی گرفت. دلیل زیادی در ریزش و کم پشتی مو نقش دارد که یکی از این دلایل می تواند تنش های روحی، وراثت و تغذیه نامناسب باشد.  بعد از بررسی این که افرادی که می خواهند کاشت مو انجام دهند را پزشک تشخیص می دهد. اگر داروهایی که باعث ریزش مو می شوند استفاده کنید نمی توانید کاشت مو انجام دهید. افرادی که می خواهند جراحی کاشت مو انجام دهند باید برای کاشت مو یک الگوی طاسی مشخصی داشته باشند.

کاشت مو چگونه انجام می شود ؟

در روش های جدید کاشت مو برای جایگزین کردن موهای از دست رفته از فولیکول های موجود در ناحیه مقاوم به ریزش یعنی پشت و دور سر به بانک مو استفاده می شود. فولیکول یا پیاز مو پیوند شده یک موی طبیعی است و تا آخر عمر باقی می ماند و نسبت به ریزش مقاوم است که این اتفاق در روش کاشت مو امکان پذیر است. در روش کاشت مو با فولیکول موهای برداشته شده در هر ناحیه از پوست بدن قابل رشد است و به راحتی می توان جراحی کاشت مو را در ناحیه مختلف بدن مانند ابرو، ریش و سبیل، مژه یا در ناحیه های که زخم و یا سوختگی است را انجام داد. این موها مثل موهای طبیعی قابل شست و شو است و می توان آن ها را کوتاه کرد.

انواع روش های کاشت مو

کاشت مو روش هایی مختلفی دارد که در ادامه با انواع روش های کاشت مو آشنا می شوید :

کاشت مو به روش FUT :

در این روش برداشتن یک نوار نازک از پوست با فولیکول های مو از نواحی بانک مو است. بخش پشتی سر که کمتر طاس است به عنوان ناحیه بانک مو انتخاب می شود. از این پوست گروه های جزئی از بافت های که فولیکول مو جداسازی و برای پیوند آماده می شود آماده می شود. هر نوار به گرافت های کوچک واحدی فولیکولی تکی از یک تا 4 تار تقسیم می شود. این بافت در ناحیه هایی که نیاز مند فولیکول های مو هستند قرار می گیرد. پیوند مو طبیعی با استفاده از روش FUT بیشتر از 20 سال انجام می شود. این روش یکی از بهترین روش های کاشت مو در این سال ها بوده است.

کاشت مو به روش FUE

کاشت مو با تراکم بالا به این روش برای از بین رفتن عیب های FUT و رسیدن به نتیجه شبیه آن است. عملکرد شبیه این روش شامل برداشتن فولیکول های مو از نواحی بانک مو و کاشت در ناحیه طاس سر است اما در این روش نوع پیوند مو و فولیکول ها به طور مستقیم و بدون جداسازی لایه پوستی برداشته می شود. روش های جدید زمان زیادی طول می کشد اما جراحت های کمتری در سر به وجود می آورند. طول دوره  درمان کوتاه تری در مقایسه با روش FUT دارد.

کاشت مو به روش FIT : 

یکی دیگر از انواع روش های کاشت مو روش FIT است. در این روش که به علت به وجود آمدن جراحت و بازدهی پایین و به وجود آمدن روش های پرطرفدار کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. روش های عمل به این گونه است که برای برداشتن فولیکول های مو اول قسمتی از پوست سر برداشته می شود و بعد فولیکول های در زیر میکروسکوپ جداسازی می شود و برای کاتش آماده می شود. بخیه زدن یکی از عیب های بزرگ این جراحی است که طول دوره درمان را بیشتر می کند.

کاشت مو به روش SUT : 

این روش یکی از روش های پیوند طبیعی مو است. در این روش از دستگاه های دقیق جا به جایی فولیکول ها استفاده می کنند. این روش پیوند مو طبیعی دقت زیادی در مقایسه با روش های دستی دارد و عملکرد سریع دارد. در هنگام خروج فولیکول های مو کمترین آسیب متوجه فولیکول ها و پوست سر می شود. به این دلیل دوره درمان کمی دارد. اگر بیمار بانک مو مناسبی در ناحیه پشت سر نداشته باشد با کمک این دستگاه می توان از نواحی دیگر برداشت فولیکول انجام داد. عملکرد سریع و دوره درمان کم و دقت بالا در این روش باعث محبوبیت این روش شده است.

پیوند مو سلول های بنیادی :

محققان به این رو امید زیادی دارند و بیشتر تحقیقات نشان می دهد از این روش می توان به عنوان بهترین روش کاتش مو استفاده کرد.

روش مزوتراپی مو :

مزوتراپی مو روشی برای تحریک فولیکول های مو است و در مراحلی که فولیکول ها در فاز استراحت قرار دارند و تزریق ترکیبی از مواد دارویی به ناحیه زیادی باعث رشد موها می شود.

میکروگرافت :

یکی از بهترین روش های کاشت طبیعی مو که در مدت زمان کم در بین افراد طرفدار پیدا کرده است کاتش مو میکروگرافت است. افرادی که از کم پشتی موهای خود رنجی می برند و اذیت می شوند می توانند با کم دردسر کم با ظاهری که می خواهند برسند و از داشتن موهای طبیعی لذت ببرند. زنان و مردان می توانند از این روش می توانند بدون هیچ اذیتی استفاده کنند.

انواع روش های کاشت مو

بانک مو چیست ؟

بانک مو ناحیه ای از پوست بدن است که موهای قوی در برابر ریزش دارد. در زمان جداسازی و استخراج گرافت های مو از این ناحیه آن ها را با استفاده از دستگاه های مخصوص جدا کرده و به دقت در قسمتی از سر که موها در آن کم پشت شده و یا دچار طاسی شده کاشته می شود. بهتر است بانک مو از ناحیه پشت سر برداشته شود زیرا در این قسمت از سر فولیکول های مو مقاوم است و به علت هورمونی ریزش آن ها کم است. این تارهای مو به علت مقاوم بودن در برابر ریزش هنگامی که به جلو سر انتقال می یابد به رشد خود ادامه می دهد. بعد از مدتی ناحیه کم پشت و یا خالی شده از موها صاحب مو می شوند و بعد از مدت کمی هیچ اثری روی سر افراد باقی نمی ماند و افراد می توانند به فعالیت های خود ادامه دهند.

سن مناسب برای کاشت مو :

اگر طول موهای شما بیشتر از 3 تا 4 میلی متر باشد شما می توانید برای کاشت و پیوند مو اقدام کنید. برای کاشت مو سن خاصی تعیین نشده اما پزشکان توصیه می کنند از سن 18 تا 28 سال بهترین سن برای کاشت مو است تا زمانی که سن آن ها به 28 سال افزایش یابد برای انجام عمل کاشت مو صبر کنند و بعد از رد شدن از 28 سالگی اقدام کنند.

اقدامات قبل از عمل کاشت مو

برای اینکه از عوارض و خطرات عمل کاشت مو بکاهید باید مراقبت هایی را انجام دهید. در ادامه با مراقبت های قبل از کاشت مو آشنا می شوید :

  •  1 روز قبل از عمل از مصرف داروهایی مثل ایبوپروفن و یا ناپروکسن خودداری کنید.
  • شب قبل از عمل به اندازه کافی استراحت کنید.
  • سعی کنید 2 هفته قبل از جراحی از مصرف سیگار و قلیان بپرهیزید.
  • اگر بیماری خاصی دارید یا دارو خاصی مصرف می کنید قبل از جراحی به پزشک اطلاع دهید.
  •  قبل از جراحی سعی کنید غذای کامل و مفید مصرف کنید.
  • تا 3 هفته از قرص هایی مثل ویتامین E استفاده نکنید.
  • تا 3 هفته بعد از جراحی نباید موهای خود را اصلاح کنید.
  • قبل از جراحی حمام بروید و موهای خود را با نرم کننده بشویید.

اقدامات بعد از عمل کاشت مو :

برای اینکه نتیجه مناسبی از جراحی خود داشته باشید باید مراقبت هایی را انجام دهید. در ادامه به مراقبت های بعد از کاشت مو می پردازیم :

  •  از داروهای تجویزشده به خصوص آنتی بیوتیک ها استفاده کنید.
  • از انجام کارهای سنگین تا 1 هفته بعد از انجام عمل دوری کنید.
  • تا 3 روز بعد از جراحی باید استراحت کنید.
  • تا 2 هفته بعد از جراحی از خشک کردن موها پرهیز کنید.
  • بعد از جراحی از دو بالشت در زیر سر به صورت نیمه خوابیده استفاده کنید.
  •  بعد از جراحی با داروها و شامپو هایی که پزشک تجویز کرده روزانه سر خود را با ملایمت شست و شو دهید.
  •  از خم کردن سر به سمت جلو تا 2 هفته بعد از انجام عمل دوری کنید.
  • از ورزش های سنگین تا 1 ماه بعد از عمل دوری کنید.
  •  پشت سر در طول شبانه روز تا 2 هفته بعد از عمل را گرم نگه دارید.
  •  از قرارگرفتن در معرض نور خورشید و گرد و غبار دوری کنید.
  • از مصرف قرص آهن تا 1 هفته بعد از عمل دوری کنید.
  •  از سر در برابر خوردن ضربه محافظت کنید.

آیا کاشت مو روش موثری است ؟

کاتش مو یکی از بهترین روش های درمان طاسی است زیرا در هنگام جراحی فولیکول های مو از یک قسمت به قسمت دیگری انتقال می یابد. به این دلیل از این روش درمان برای کاشت مو و کاشت ابرو استفاده می شود. انجام این جراحی برای همه افراد مناسب نیست و نتیجه آن به پزشک بستگی دارد که چقدر در این کار تجربه دارد. قبل از جراحی سعی کنید حتما از پزشک با تجربه مشورت بگیرید.

اقدامات قبل از عمل کاشت مو

آیا خانم ها هم می توانند از کاشت مو استفاده کنند ؟

خانم ها کمتر دچار ریزش مو یا طاسی سر مردانه می شوند اما در بعضی موارد ریزش مو مردانه در خانم ها اتفاق می افتد. علت ریزش مو می تواند هورمونی باشد و هم ژنتیکی و موها از قسمت جلو سر دچار ریزش می شود. دلیل های مختلف ریزش مو خانم ها به دلیل تغییرات هورمونی، افزایش سن و بارداری و یا به علت ارثی بودن است. به دلیل ریزش موی زنان درمان های مختلف دارویی کاشت مو یا ترکیب این دو در نظر گرفته می شود. در بعضی موارد این ریزش مو سر موقتی و به دلیل هورمونی است و به این دلیل تا هنگامی که دلیل اصلی و چگونگی تداوم ریزش مو در خانم ها تشخیص داده نشود نباید کاری انجام داد.

بعضی از خانم ها به دلیل ارثی و هورمونی غیر قابل درمان دچار ریزش مو مردانه یا طاسی می شود با مراجعه به پزشک می تواند کاشت مو انجام دهد. هنگامی که مشخص شود علت نازکی موهای یک خانم ریزش مو با الگوی زنانه است و دلیل داخلی مانند بارداری ندارد پیوند مو باید به عنوان یک درمان مورد توجه باشد. خانم هایی که در اثر کشیدن بیشتر از اندازه موها کانند بستن دم اسبی موها به مدت زیاد و محکم دچار طاسی می شوند، خانم هایی که در اثر انجام جراحی پلاستیک موهای ناحیه اطراف برش را از دست می دهد، خانم هایی که دچار ریزش مو سکه ای هستند، خانم هایی که به دلایل تاثیرات منفی ناشی از هورمون DHT دلیل ریزش مو زنان نباشد، خانم هایی که در اثر حادثه، تصادف، سوختگی دچار طاسی شدند، خانم هایی که الگوی ریزش مو مردانه دارند یعنی دچار عقب رفتگی خط مو یا ریزش مو در بالای سر هستند می توانند کاتش مو انجام دهند.

 

آیا کاشت مو درد دارد ؟

شاید برای شما هم سوال باشد که آیا کاشت مو درد دارد ؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که کاشت مو درد کمی دارد و در روش FUT یا نواری امکان دارد افراد در چند روز اول بعد از عمل درد کمی را احساس کنند که با قرص مسکن می توان این درد را کنترل کرد. اما روش super FUE هیچ دردی را حتی در شب اول بعد از عمل به همراه ندارد. استفاده از بی حسی موضعی این کار را بدون درد انجام می دهد و افراد می تواند همان روز به خانه خود برود و به فعالیت های خود را انجام دهند.

افراد چه هنگامی بعد از کاشت مو می توانند به فعالیت های خود ادامه دهند ؟

دوره ریکاوری کاشت مو طبق روشی که انتخاب می شود و میزان گرافت هایی که کاشته می شود بین 2 تا 5 روز زمان می برد. بعد از آن افراد می توانند به فعالیت های خود ادامه دهند و مشکل خاصی بعد از جراحی برای افراد به وجود نمی آید.

نتیجه کاشت مو چه زمانی دیده می شود ؟

موهای کاشته شده در چند روز اول بعد از کاشت مو به رشد می کند و بلند تر می شود. بین 2 تا 4 هفته بعد موها وارد حالت استراحت می شود و می ریزند. رشد دوباره موهای کاشته شده آهسته تر می شود و در عرض 2 ماه بعد از کاشت مو شروع می شود و این اتفاق امکان دارد 6 تا ۸ ماه طول می کشد. بعد از این که موهای کاشته شده رشد کردند می توان آن ها را شست و اصلاح کرد و سشوار کشید. در طول 5 ماه انتظار می رود 50% رشد موهای پیوند شده و در طول 8 ماه 80 % رشد و نتیجه نهایی در 12 تا 24 ماه مشاهده شود.

عوارض کاشت مو

کاشت مو مانند روش های دیگر می تواند عوارض و خطراتی داشته باشد که این عوارض موقت هستند و بعد از مدتی از بین می روند. کاشت مو می تواند عوارضی داشته باشد که در ادامه با این عوارض آشنا می شوید :

  •  امکان به وجود آمدن خطای انسانی
  •  تورم در بعضی نواحی صورت
  •  وجود نکروز در پوست
  • داشتن درد و خونریزی
  •  مدت زمان نقاهت طولانی
  •  استفاده از بخیه و بجا ماندن خط اسکار
  • نیاز به استفاده از داروهای مسکن و آرام بخش
  • طبیعی نبودن و عروسکی بودن خط رویش مو

با به وجود آمدن روش های جدید کاشت مو SUT این مشکلات از بین رفته است و این روش با داشتن عوارض و عیب های کاشت مو تبدیل به بهترین روش شده است. امروزه افرادی که از روش SUT استفاده کردند بعد از مدتی استراحت می توانند به فعالیت خود ادامه دهند. این روش بدون درد و خونریزی است و نتیجه آن طبیعی است.

عوارض کاشت مو

کلام آخر

قبل از کاشت مو سعی کنید بهترین کلینیک و بهترین پزشک را برای جراحی انتخاب کنید. مراقبت های قبل و بعد از کاشت مو را انجام دهید تا نتیجه مناسبی از جراحی خود داشته باشید. ممنون از اینکه تا آخر مقاله انواع روش های کاشت مو همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

امتیاز دهید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان (کلیک کنید)