کاشت ریش به روش SUT

ما در این مقاله سعی داریم شما را با کاشت ریش به روش SUT آشنا کنیم. امروزه کاشت ریش یک انتخاب ایده آل برای مردان است و داشتن ریش و سبیل برای مردان نشانه مردانگی است. اکثر آقایان دوست دارند ریش هایی پرپشت و مرتب داشته باشند و بسیاری هم هستند که از از داشتن ریش رنج می برند. کاشت ریش برای افرادی که به دنبال بازسازی و ترمیم مو های صورت هستند مناسب است. برای آشنا شدن با کاشت ریش به روش SUT با ما همراه باشید.

کاشت ریش چیست ؟

کاشت ریش و سبیل طبیعی می تواند راه حل مناسبی برای پوشش و مخفی کردن فضای خالی ریش باشد. برای مثال اگر روی صورت افراد زخم و لکه های ناشی از سوختگی، آکنه، زخم برش، بخیه و یا جراحی وجود داشته باشد و باعث نارضایتی افراد شود می توان با کاشت ریش و سبیل روی این ناحیه زیبایی از دست رفته را برگرداند. برای اینکه موهای کاشته شده روی انواع جای زخم رشد کند و مثل یک ریش و سبیل طبیعی باشد باید از وجود خون رسانی در زیر پوست ناحیه زخم مطمئن شد که این اتفاق با معاینه توسط پزشک قابل تشخیص است.

از گرافت های موهای سر می توان به ریش های پیوند زد که این عمل مثل کاشت مو است با این تفاوت که محل گیرنده پیوند در کاشت ریش و سبیل صورت است. کاشت گرافت باید با دقت و ظرافت زیادی انجام شود تا ریش و سبیل کاشته شده شاخصه های یک ریش و سبیل طبیعی را داشته باشد. در کاشت ریش باید شاخصه ها، زاویه خوب، تراکم مناسب و حالت رویش طبیعی موهای آن ها است. اگر در کاشت ریش و سبیل این موارد به درستی انجام شود کاشت ریش و سبیل طبیعی به نظر می رسد.

کاشت ریش چیست ؟

دلیل کاشت ریش و سبیل

ژنتیک : قبل از اینکه کاشت ریش انجام دهید به اطرافیان خود در خانواده دقت کنید اگر آن ها دچار کم پشتی بودند یعنی این اتفاق به صورت ارثی است و بهتر است به فکر درمان کم پشتی نباشید و از همان اول برای کاشت ریش و سبیل اقدام کنید زیرا که عوامل ارثی راح حل درمانی ندارد. برای این کار بهتر است صبر کنید تا سن 25 سال شما کامل شود و رشد موهای شما کامل شود و بعد از این سن امکان کاشت مو برای شما فراهم می شود.

به وجود آمدن زخم در صورت : اگر در چهره خود زخمی دارید که باعث شده موی قسمت ریش و سبیل شما به طور کامل ریزش داشته باشد فرقی نمی کند که سن شما چند سال است. سن کاشت ریش و سبیل در این مورد بعد از درمان جای زخم انجام می شود.

بروز حادثه : اگر تصادف یا سانحه ای برای شما به وجود آمده که باعث شده موی ریش شما دچار ریزش شده باشد بعد از بهبود کامل می توان تشخیص داد که می توان کاشت ریش و سبیل انجام داد و سن بیمار فرقی نمی کند.

مشکلات عصبی : مشکلات عصبی، استرس و فشار عصبی یکی از دلایل ریزش ریش است. این مشکل در روند موهای ریش و سبیل اختلالاتی به وجود می آورد و بیمار قبل از درمان کم پشتی موهای خو باید به درمان مشکل عصبی بپردازد. با این اتفاق امکان رشد مجدد  موها وجود دارد. اگر مشکل عصبی دارید بهتر است بعد از درمان اقدام به انجام کاشت ریش و سبیل کنید.

التهاب : گاهی اوقات التهابات پوستی باعث ریزش ریش و سبیل می شود. بیماری های پوستی برای رشد موهای ریش و سبیل مشکل به وجود می آورد و باعث ریزش مو می شود. قبل از کاشت باید التهاب پوستتان را برطرف کنید و بعد از آن اقدام به کاشت ریبش و سبیل کنید.

بیماری های هورمونی : بیماری های هورمونی مثل تیروئید و الوپسی باعث می شود موهای ریش و سبیل رشد کمی داشته باشد و یا به شدت بریزد. قبل از کاشت باید اول درمان را شروع کنید و بعد از طی کردن مراحل درمان می توانید کاشت ریش را انتخاب کنید و یا با داروهای دیگر رشد مو را تقویت کنید.

سوختگی : سوختگی باعث می شود که موی خود را از دست بدهید و باعث می شود که زیبایی ظاهری فرد را از بین ببرد و اعتماد به نفس آن را کاهش دهد. حضور در جامعه برای افراد سخت می شود و کاشت ریش و سبیل بهترین گزینه برای از بین بردن و پوشاندن عیب پوست است. سن مناسب در این افراد اهمیتی ندارد زیرا رشد مو در این افراد متوقف شده است و بیمار بعد از بهبودی کامل می تواند کاشت را انجام دهد.

ایجاد عفونت پوستی : عفونت پوستی یکی دیگر از دلایلی است که باعث ریزش ریش و سبیل می شود. قبل از درمان به فکر کاشت ریش و سبیل نباشید. اگر عفونت از پوست ریشه کنش شود امکان برگشت آن و شکست ریش و سبیل زیاد است. اگر کاملا درمان شدید و سن شما کمتر از 25 سال بود صبر کنید تا سن شما به حد کافی رسید سپس اقدام به کاشت ریش و سبیل بزنید.

آیا کاشت ریش درد دارد ؟

تنها مرحله ای که امکان دارد در داشته باشد مرحله تزریق داروی بی حسی است. سایر مراحل بدون درد و تحت بی حسی موضعی انجام می شود. قدرت التیام پوست صورت بالا است و آسیب های جزئی ایجاد شده در مرحله کاشت گرافت ترمیم می شود. تا 3 یا 4 روز بعد از کاشت ریش و سبیل پوست ترمیم می شود.

مراقبت های بعد از کاشت ریش

  • از 10 روز قبل از جلسه‌ی کاشت مو، داروهای حاوی آسپرین مصرف نکنید. در مورد مصرف داروهای رقیق کننده خون یا داروها ضد انعقادی، با پزشک خود مشورت کنید.
  • حداقل از 3 روز قبل از جلسه‌ی کاشت مو، نوشیدنی‌های الکلی و داروهای ضد التهابی مصرف نکنید.
  • مصرف ویتامین C به مدت یک هفته قبل از جلسه کاشت مو می‌تواند سرعت ترمیم التیام پوستی را بیشتر کند.
  • در روز مراجعه به کلینیک، نوشیدنی‌های کافئین دار  مصرف نکنید. کافئین می‌تواند خونریزی را افزایش بدهد.
  • اگر داروی فیناستراید مصرف می‌کنید از یک روز قبل از کاشت ریش و سبیل مصرف آن را متوقف کرده و تا 6 ماه بعد از کاشت از مصرف آن پرهیز کنید.

مراقبت های بعد از کاشت ریش :

کاشت ریش و سبیل دوره نقاهت طولانی و دشواری ندارد. بعد از تمام شدن جلسه درمانی جایی از سر یا صورت پانسمان نمی شود و امکان دارد فقط از آنتی بیوتیک موضعی به شکل کرم یا لوسیون برای پوشش ناحیه گیرنده و بانک مو استفاده کنیم.

  • روز بعد از کاشت باید صورت خود را با محلول ضدعفونی کننده مخصوص بشویید.
  • در روز دوم باید صورت خود را با آب سرد و صابون مایع با pH ملایم بشویید.
  • معمولاً بعد از سه روز تمام زخم‌های کوچک خوب می‌شوند.
  • یک روز، چهار ماه و شش ماه بعد از کاشت ریش و سبیل باید برای چکاپ به کلینیک مراجعه کنید. زمان مراجعاتِ پیگیری را با شما هماهنگ می‌کنیم.
  • ممکن است برای پیشگیری از عفونت‌ها، به شما آنتی بیوتیک خوراکی بدهیم. حتماً داروهای تجویز شده را در زمان مناسب و به طور کامل مصرف کنید.
  • ورم صورت بین 24 تا 48 ساعت بعد از کاشت به حداکثر خود می‌رسد و ظرف 2 تا 4 روز بعد می‌خوابد.
  • 3 ماه بعد از کاشت، موهای کاشته شده می‌ریزند و کمی طول می‌کشد تا موهای جدید جوانه بزنند. حدود 1 سال باید صبر کنید تا نتایج نهایی کاشت ریش و سبیل را مشاهده کنید ولی نتایج اولیه از 4 تا 6 ماه بعد از کاشت قابل مشاهده هستند.

مراقبت های بعد از کاشت ریش 

انواع روش های کاشت ریش

کاشت ریش و سبیل به روش FUT : در این روش پزشک یک نوار باریک از قسمت پشت سر جدا می کنند و گرافت مو سرا را به قسمت خالی ریش و سبیل پیوند می دهد. این کار باعث می شود ریش و سبیل تراکم زیادی داشته باشد اما در قسمت موی سر نمی توانید کاملا مو را کوتاه کنید زیرا که زخم به جا مانده از جراحی همیشه همراه شما است. این روش مورد توجه قرار دارد و بسیار مناسب است و فولیکول مو کمتر آسیب می زند. این روش قیمت مناسبی دارد و برای پزشکان دردسر کمتری دارد اما خونریزی و درد بعد از جراحی را باید تحمل کنید.

کاشت ریش و سبیل به روش FIT : در این روش پزشک از قسمت های پر پشت سر به صورت نقطه به نقطه فولیکول مو را برمی دارد و همزمان به ریش و سبیل پیوند می دهد. به بانک مو آسیب زیادی وارد می شود و قسمت های بیشتری از سر شما زخم می شود و و شما باید موی سر خود را قبل از انجام پیوند کاملا کوتاه نمایید. اما در این روش شما اسکار ندارید و می توانید به هر میزان که می خواهید موی کوتاه را کوتاه کنید. در این روش تعداد فولیکول های بیشتر آسیب می بیند. روش FIT از بهترین روش های کاشت ریش و سبیل است.

کاشت ریش و سبیل به روش SUT : این روش از روش های کاشت ریش و سبیل است. در این روش کار با دستگاه انجام می شود و به پزشک هیچ دخالتی در این کار ندارد. اول دستگاه گرافت مو را از قسمت های پر پشت جدا می کند و آن را به قسمت های صورت، سبیل و چانه پیوند می زند. در این روش نیازی نیست که موی سر خود را کوتاه کنید. جای زخم روی سر شما باقی نمی ماند و اگر پزشک از دستگاه های جدید برای کاشت ریش و سبیل استفاده کند می توان گفت این روش از موفق ترین روش های کاشت مو است.

کاشت ریش و سبیل به روش BHT : این روش راه حل مناسبی برای شما به حساب می آید. در این روش می توانید از موی سر قسمت های دیگر بدن مثل دست، پا، پشت گردن و سینه استفاده کند و آن را به ریش و سبیل پیوند دهد. با این کار نه تنها به موهای سر شما دست زده نمی شود بلکه ریش و سبیل زیبا می شود. این روش برای کاشت ابرو روش مناسبی به شمار می آید اما به دلیل اسکار ایجاد شده بعد از این روش بهتر است از قسمت هایی از بدن استفاده شود که در چشم نیستند. این روش زیر مجموعه روش FUT است و نوار باریکی از موی فرد برداشته شده و پیوند انجام می شود.

مراحل کاشت ریش به روش SUT چگونه است؟

به طور کلی، روش پیوند مو به روش SUT به شکل زیر انجام می ‌شود:

  • انجام معاینات بالینی و آزمایشات اولیه

در این مرحله، پزشک معاینات اولیه را انجام داده و آزمایشات لازم را تجویز می ‌کند. انجام این آزمایشات بسیار ضروری است؛ چرا که پزشک از طریق این آزمایشات می ‌تواند اطلاعات ارزشمندی را به دست آورد. در این مرحله کیفیت بانک مو و ریشه‌ های مو، وضعیت منطقه کاشت برداشت و همچنین تعداد فولیکول ‌های مورد نیاز برای کاشت بررسی می ‌شود.

  • تزریق بی‌حسی موضعی و استریل ناحیه کاشت و برداشت

معمولا برای جلوگیری از احساس درد در بیمار، بی ‌حسی موضعی تزریق می ‌شود. پس از تزریق بی ‌حسی، بیمار در هنگام کاشت و برداشت احساس درد نخواهد کرد. پس از انجام معاینات اولیه ناحیه اهدا و کاشت، این مناطق ابتدا تراشیده و سپس استریل می ‌شود.

  • برداشت مو از منطقه اهدا شده

پس از استریل شدن نواحی برداشت و کاشت، فولیکول های مو با استفاده از دستگاه استخراج می ‌شوند. برداشت گرافت ‌ها بسیار مهم ‌تر از کاشت مو است. چرا که امکان آسیب رسیدن به موهای منطقه اهدا و کم پشت شدن آن نیز وجود دارد. از طرف دیگر ممکن است فولیکول ‌های موی نیز با برداشت نامناسب آسیب ببینند. در صورتی که پزشک از تجربه و مهارت کافی در این زمینه برخوردار باشد، این مرحله بدون هیچ گونه آسیب و با کیفیت بالا انجام خواهد شد.

  • انتقال و جاگذاری فولیکول در منطقه کاشت

در این مرحله فولیکول‌های برداشته شده از منطقه اهدا برای کاشت در قسمت کم مو یا طاس صورت آماده می ‌شوند. در ناحیه کاشت، شکافی در حدود0.7 میلی متر ایجاد شده و فولیکول‌های برداشته شده در این شکاف ‌ها قرار می ‌گیرند. کاشت فولیکول ‌ها نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. زیرا برای این که خط مو پس از کاشت، طبیعی به نظر برسد، لازم است در مناطق خط مو از واحدهای فولیکولی یک تار مویی استفاده شود. در بخش‌ های عقب ‌تر از خط مو نیز از واحدهای 2، 3 و چهارتایی نیز استفاده می ‌شود. بدین ترتیب، باید بدانید که متقاضیان با تراکم موی بیش تر باید بانک موی قوی ‌تر و بهتری را نسبت به سایرین داشته باشند.

کاشت ریش به روش SUT به چه کسانی توصیه می ‌شود؟

پزشکان برای کاشت ریش از تکنیک‌های متفاوتی استفاده می ‌کنند. پزشک با توجه به شرایط بدنی و بانک مو شما، بهترین و موثرترین این روش‌ها را پیشنهاد خواهد کرد. در این قسمت کاندیدای مناسب جهت انجام روش SUT به عنوان  جدید ترین و پیشرفته‌ ترین روش کاشت ریش آورده شده است:

  • افرادی که به دلیل سوانح و سایر حوادث مانند سوختگی و… تمام یا قسمتی از ریشه خود را از دست داده اند.
  • افرادی که به به دلیل ارثی ریش و سبیل آن ها رشد نمی ‌کند و دچار تاسی و کم پشتی بسیار شدید است.
  • افرادی که ریش و سبیل کم پشت یا خالی دارند.
  • اشخاصی که ریش و سبیل نامنظم و پراکنده داشته و خواهان خط ریش منظم و پرپشت هستند.
  • اشخاصی که میزان رشد ریش و سبیل آن ها نسبت به یکدیگر متفاوت بوده و قصد دارند ریش و سبیلی با میزان رشد و تراکم یکسان داشته باشند.
  • افرادی که مبتلا به بیماری آلوپسی باربا شده‌ اند.

نحوه رشد و ریزش موها بعد از کاشت ریش به روش SUT

در طول 1 تا 3 روز موهای کاشته شده، ریشه ‌دار می ‌شوند. پس از ۵ روز می‌ توانید با استفاده از شامپوی بچه نواحی کاشت و برداشت را شستشو دهید. مو‌ها در طول 7 تا 14 روز پس از انجام عمل بهبود پیدا می ‌کنند لازم به ذکر است که از افتادن پیازهای موی کاشته شده به همراه زخم‌ ها نترسید، زیرا تا زمانی که محل پیوند خونریزی نکند، پیازهای موی کاشته شده در محل درست خود باقی خواهد ماند.

موهای کاشته شده تا سه ماه رشد کرده و بعد دچار ریزش می‌ شوند. این موضوع تاثیرشوک جراحی است. فولیکول مو پس از آن برای 10 تا 14 هفته وارد فاز استراحت می ‌شود. سپس مو شروع به رشد منظم خواهد کرد. رشد کامل پس از کاشت مو ممکن است حدود یک سال نیز طول بکشد.

در طول مراحل اولیه به دلیل رشد موهای جدید زیر اپیدرم ممکن است در اطراف گرافت ‌ها، التهابات خفیفی ایجاد شود که با تاول‌ های کوچک خود را نشان می ‌دهند. شما می ‌توانید با استفاده از کمپرس گرم این التهابات را کاهش دهید. لازم به ذکر است فولیکول‌ هایی که به درستی پیوند زده شده باشند تا پایان عمر بیمار، مو طبیعی را تولید می ‌کنند.

کاشت ریش به روش SUT چه معایبی دارد ؟

بعضی از پزشکان با وجود کار کردن با دستگاه های اتوماتیک به طور کامل با همه مشخصات این دستگاه و نحوه کار آن ها آشنا نیستند. این موضوع امکان دارد پیچیدگی هایی برای افرادی که می خواهند کاشت ریش انجام دهند به وجود بیاورد. این روش نسبت به روش های دگر کاشت طبیعی ریش گران قیمت تر است و امکان دارد برای بعضی از افراد جالب نباشد. استریل بودن دستگاه و تجهیزات دیگر امکان دارد عفونت داشته باشد.

کاشت ریش به روش SUT چه مزایایی دارد ؟

  • در این روش آثار جانبی بسیار کم و محدود هستند. در نتیجه دوران نقاهت ناشی از آن به سرعت طی می‌شود و شما خیلی زود می‌توانید همه کار های همیشگی خود را بدون اضطراب و نگرانی پشت سر بگذارید.
  • در این روش خبری از احساس درد نیست چرا که عملا برش بزرگی روی سر یا صورت شما به وجود نمی‌آید.
  • اگر می‌خواهید کاشت ریش و سبیل انجام بدهید و نگران روبرو شدن با مسائلی مثل خونریزی هستید، با انتخاب روش SUT، جایی برای نگرانی نخواهد بود.
  • با استفاده از این متد، تراکم ریش در صورت شما به مراتب بیشتر از تراکم ریش در روش‌های سنتی و قدیمی خواهد بود.
  • در کاشت ریش به روش SUT، فولیکول‌ ها کاملا سالم می‌مانند و پس از برداشت و در زمان کاشت لطمه‌ای به آن‌ها وارد نمی‌شود.

هزینه کاشت ریش به روش SUT :  

بعضی اوقات افراد بعد از مراجعه برای پیوند ریش هزینه های انجام عمل زیبایی را به مهم ترین اولویت خود تبدیل می کنند. پرداخت هزینه زیاد برای این عمل تصمیم درستی است اما اگر در یک کلینیک هزینه انجام کاشت ریش خیلی پایین باشد به احتمال زیاد آن کلینیک غیر مجاز و فاقد امکانات و تیم پزشکی است. میزان گرافت های مورد نیاز برای انجام فعالیت، فاصله با کلینیک مد نظر، دستمزد متخصص، درمان عوارض احتمالی در تعیین هزینه های کاشت ریش به روش SUT موثر است.

انواع روش های کاشت ریش 

کلام آخر

قبل از انجام کاشت ریش از افراد با تجربه پرس و جو کنید و با آگاهی کامل و دقت زیاد دست به انجام کاشت ریش بزنید. درباره کاشت ریش به روش SUT تحقیق کنید و با پزشک خود درباره این روش صحبت کنید. ممنون از اینکه تا ادامه مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان (کلیک کنید)