کاشت مو به روش ترکیبی

ما در این مقاله قصد داریم شما را با کاشت مو به روش ترکیبی آشنا کنیم. کاشت مو بهترین درمان برای افرادی است که دچار ریزش و طاسی شده اند. انجام این کار اعتماد به نفس و روحیه افراد را بالا می برد و هم چنین کاملا طبیعی بوده و هیچ گونه خطر و آسیبی به موهای طبیعی نمی رساند. در انجام کاشت مو از موهای پشت سر و یا پشت گوش استفاده می شود، یعنی فولیکول های آن ناحیه جدا می شود و در ناحیه مورد نیاز کاشته می شود. این روش بدون انجام بی هوشی بوده و با استفاده از بی حسی موضعی انجام می شود. در ادامه سوال پیش می آید که روش کاشت مو ترکیبی چیست و چگونه انجام می شود؟ که در ادامه به آن می پردازیم.

کاشت مو به روش ترکیبی چیست؟

در این روش همان طور که از اسمش پیداست، از ترکیب دو روش به دست می آید. یعنی ترکیب روش های FUT و FIT است که اگر دو روش نام برده نتیجه مطلوب را ایجاد نکنند، ترکیب می شوند و کاشت مو به روش ترکیبی برای افرادی که سطح طاسی بالایی دارند مورد استفاده قرار بگیرد. در روش ترکیبی ابتدا عمل FUT انجام می شود و مقداری مو برداشته می شود و در قسمت مورد نیاز کاشته می شود. سپس عمل FIT انجام می شود و این موها در قسمت پشت سر کاشته می شود. بنابراین با ترکیب این دو روش ما می توانیم مقدار زیادی مو از بانک مو برداشت کنیم و وسعت زیادی از سطح طاسی را با کاشت مو پوشش دهیم. برای انجام این روش اگر پزشک تجربه لازم را داشته باشد اثری از عمل باقی نخواهد ماند.

این روش برای هر بیماری انجام نمی شود، زیرا اگر تعداد موهای مورد نیاز کم باشد یا بانک مو مناسب نباشد، نباید از این روش استفاده کرد. پس برای انجام این روش باید کاندید مناسبی باشید و باید در این موضوع توجه لازم را داشت. هم چنین به دلیل ترکیب این دو روش برای عمل، بیشترین تعداد تار مو از بانک مو برداشته شده در کم ترین زمان ممکن پیوند زده می شود. در کاشت مو به روش ترکیبی باید به عمق و زاویه کاشت توجه کرد تا بهترین نتیجه نصیبمان شود. در این روش گرافت های تک مویی در قسمت جلوی مو و گرافت های چند مویی در قسمت پشتی سر کاشته می شوند.

در کاشت مو به روش FUT  به دلیل اینکه برای کاشت به تعداد زیادی گرافت نیاز داریم باید شکاف زیاد و عمیقی در پشت سر بیمار ایجاد شود؛ این شکاف عریض باعث ایجاد اسکار زشتی در سر خواهد بود که تا همیشه باقی می ماند. این موضوع باعث نارضایتی بیمار و ناراحتی وجدان پزشک می شود. از طرف دیگر افرادی که سطح طاسی بالایی دارند، اگر بخواهند از تکنیک FIT که بدون جراحی است استفاده کنند و مقدار زیادی از گرافت را در ناحیه پیوند بخورد، در ناحیه  اهدا کننده شاهد کم پشتی واضح مو و ظاهر زشت آن خواهیم بود. پس برای این مشکل چاره ای اندیشیده شد و راه حل ترکیب کاشت به روش FIT و FUT بود.

یعنی افرادی که دچار ریزش مو و طاسی در ناحیه زیاد سر خود هستند تکنیک های نام برده شده به تنهایی برای آن ها جوابگو نیست و باید از کاشت مو به روش ترکیبی استفاده کنند. زیرا برداشت گرافت مورد نیاز از این روش ها به تنهایی امکان پذیر نیست. پس در روش ترکیبی اول تکنیک FUT و پس از چند روز تکنیک FIT انجام خواهد شد.

کاشت مو به روش ترکیبی چیست؟

تشخیص ریزش مو

بسیاری از آقایان دلیل ریزش مو خود را تا زمانی که نسبتا پیشرفت کند شناسایی نمی کنند. این دقیقا زمانی است که برای بهبودی و درمان دیر است. دلیل این که مردان ریزش مو خود را شناسایی نمی کنند این است که این ریزش یک روند بسیار کند دارد و معمولا به سادگی قابل تشخیص نیست. اما بسیاری از مردان در جایی که هیچ دلیل نگرانی ای ندارد، در ارتباط با ریزش مو نگران هستند.

مراحل کاشت مو به روش ترکیبی

بهترین و دائمی ترین راه برای باز گرداندن موهای از دست رفته، کاشت مو طبیعی است. همان طور که می دانید کاشت مو چند مرحله دارد. که در ادامه با مراحل آن آشنا می شویم.

در کاشت مو به روش ترکیبی ابتدا حجم زیادی از گرافت های مو توسط تکنیک FUT انتقال داده می شود و سپس به وسیله روش FIT به تراکم موها افزوده می شود.

مرحله اول

در مرحله اول متقاضی ابتدا نزد پزشک می رود و بعد از آنالیز فولیکول های مو و صحبت در رابطه با روش های کاشت مو، اگر کاشت به روش ترکیبی تشخیص داده شود بیمار برای آنالیز بانک مو آماده می شود.

قبل از شروع به برداشت نواری (FUT)، پزشک با بیمار مشورت می کند تا بهترین خط رویش را که هم ظاهر طبیعی داشته و هم مورد پسند باشد را انتخاب کند.

در مرحله آنالیز ناحیه اهدا کننده کامل بررسی و خط برداشت نواری تعیین می شود. سپس بیمار برای کاشت به روش FUT یا همان برداشت نواری آماده می شود و پس از تزریق بی حسی در ناحیه عملیات شروع می شود؛ پس از آن جراح ناحیه برداشته شده را بخیه می زند تا برای کاشت فولیکول های مو آماده شود.

سپس جراح در این مرحله گرافت های برداشته را با دقت زیر میکروسکوپ قرار می دهد و آن ها را با دقت جدا کرده و سپس عملیات پیوند صورت می گیرد

مرحله دوم

در این مرحله پس از اتمام کاشت به روش FUT متقاضی کاشت مو به روش ترکیبی برای افزایش تراکم (FIT) آماده می شود. در این مرحله جراح گرافت ها را به صورت دانه ای و حداکثر تا 1000 گرافت برداشت کرده و ما بین موهای کاشته شده پیوند می زند. این کار باعث می شود تا تراکم و پر پشتی موها در یک جلسه به حداکثر مقدار لازم افزوده شود.

 

مراحل کاشت مو به روش ترکیبی

مراقبت های پس از کاشت

تا دو روز پس از کاشت در صورت نداشتن سینوزیت، در ناحیه پیشانی، شقیقه و اطراف چشم، کمپرس یخ بگذارید و از روز سوم به بعد از کمپرس گرم استفاده کنید. هم چنین دو روز پس از کاشت ممکن است در نواحی چشم و پیشانی شاهد کمی تورم باشید، که با رعایت موارد ذکر شده این تورم به حداقل می رسد؛ این تورم طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد. این ورم به علت حرکت مایعاتی است که برای بی حسی تزریق می شود و تحت تاثیر جاذبه زمین قرار می گیرد و به سمت پایین و پیشانی حرکت می کنند.. برای بهبودی موارد فوق از کمپوت آناناس و آلوئه ورا و دم نوش پونه و آویشن و آب پرتغال استفاده کنید.

ترجیحا در سه شب اول پس از کاشت از خوردن نمک، گوشت قرمز و کافئین پرهیز کنید. هم چنین احساس خارش در هفته اول امری طبیعی است و نشانه بهبودی زخم هاست. تا یک ماه پس از کاشت از انجام هر گونه ورزش و فعالیت های سخت خودداری کنید. به مدت طولانی سر خود را خم نکنید و فشاری به ناحیه وارد نکنید. استخر، سونا و جکوزی و اسکی تا یک ماه پس از کاشت ممنوع است. از روز سوم به بعد مجاز به استفاده از کلاه گشاد و بدون پرز تا 8 ساعت هستید. افرادی که روش جراحی انجام داده اند باید بین 14 الی 18 روز پس از کاشت برای کشیدن بخیه به کلینیک مراجعه کنند.

روز هفتم با مشاور کلینیک هماهنگ کرده و برای وزیت و چرب کردن سر جهت از بردن پوست های ناحیه پیوند خورده با پماد ویتامین آ تشریف ببرید.

همان طور که گفته شد رعایت نکات گفته شده بعد از عمل به نتیجه کاشت شما کمک می کند و منفعت این کار ها برای شما است.

کاندیدای مناسب برای کاشت مو به روش ترکیبی

در حقیقت، روش کاشت موی ترکیبی برای افرادی که حجم طاسی آنها بسیار بالاست استفاده می شود. یعنی اگر میزان ریزش موی شما بالا باشد و پزشکان نتوانند یک جلسه کاشت مو، ناحیه مد نظر را پوشش دهند، بهتر است از روش کاشت موی ترکیبی استفاده شود. به دلیل این که در این روش هم از تکنیک FUT و هم از تکنیک که FIT استفاده می شود، تراکم کاشت مو بسیار بالا است. در این قسمت شرایط مناسب برای کاشت مو به روش ترکیبی آورده شده است:

  • در صورتی که برای درمان الگوی طاسی پیشرفته به بیش از ۴۰۰۰ گرافت مو احتیاج باشد.
  • فرد متقاضی نباید در رابطه با هیچ یک از روش های FIT و FUT نارضایتی داشته باشد. برای مثال، از برداشت نواری و جراحی یا تراشیدن موی سر نباید ناراضی باشد.
  • فرد متقاضی باید حداقل بانک موی پشت سر را داشته باشد تا هم بتوان ۲ سانتی متر از موهای پشت سر را برداشت و هم مقدار باقی بماند که بتوان با روش FIT آن را برداشت کرد. بدین ترتیب بانک موی مناسب پشت سر افراد حداقل ۷ تا ۱۰ سانتی متر باشد.
  •  افراد سالخورده ای که نمی توانند به مدت یک ساعت بی وقفه بر روی شکمشان دراز بکشند. به یاد داشته باشید که بیماران مبتلا به آسم به هیچ عنوان برای انجام کاشت مو به روش ترکیبی مناسب نیستند.

قبل از انجام کاشت مو به روش ترکیبی چه آزمایشاتی لازم است؟

ارائه برخی از آزمایشات خونی به پزشک یکی از مراحل مهمی است که باید قبل از هرگونه جراحی انجام شود. با انجام این آزمایشات پزشک وضعیت سلامتی شما را جهت ورود به اتاق عمل و امکان انجام کاشت به روش ترکیبی بررسی می کند. برای مثال، در صورتی که فرآیند انعقاد خون در بدن شما نسبت به سایر افراد بیش تر طول می کشد، پزشک با انجام آزمایش از این موضوع آگاهی پیدا کرده و در هنگام جراحی اقدامات لازم را انجام می دهد. همچنین در صورت ابتلا به برخی از بیماری های عفونی واگیردار مانند هپاتیت و ایدز، به منظور حفظ سلامت تیم پزشکی از پروتکل های ویژه ای برای انجام عمل استفاده می شود. در این قسمت آزمایشات لازم قبل از انجام کاشت موی ترکیبی آورده شده است:

  • تست CBC: این تست وضعیت سلول های خونی، احتمال کم خونی، وجود عفونت و سرطان خون را بررسی می کند.
  • تست FBS: این تست وضعیت قند خون فرد در حالت ناشتا را بررسی می کند. افرادی که به بیماری دیابت مبتلا باشند کاندیدای مناسبی برای انجام عمل کاشت مو نخواهند بود.
  • تست تری گلیسیرید و کلسترول: افرادی که چربی خون آنها از حد طبیعی بیش تر باشد، ریسک ایجاد پلاکت و لخته شدن خون بسیار بالا می رود. با توجه به این که لخته شدن خون احتمال بروز سکته قلبی یا مغزی را افزایش می دهد، لازم است پزشک با انجام این تست میزان این ریسک را بررسی کند.
  • تست PT و PTT: این تست برای بررسی انعقاد خون انجام می شود. با انجام این تست آمادگی بیمار و عدم وجود مشکل در فرآیند انعقاد بررسی می شود.
  • تست آنالیز ادرار: این تست نیز به منظور بررسی وضعیت متابولیک بیمار و نشانه های سایر بیماری ها مانند دیابت انجام می شود.
  • تست HIV: این آزمایش وجود آنتی بادی مربوط به ویروس HIV که عامل بیماری ایدز است بررسی خواهد شد.
  • تست AB HCV: وجود آنتی بادی مربوط به بیماری هپاتیت C بررسی می شود.
  • تست AB HBS: آنتی بادی مربوط به بیماری هپاتیت B بررسی می شود.

مقدار برداشت گرافت

در روش کاشت مو به روش ترکیبی، بالا ترین مقداری که می توان از بانک مو شخص برداشت کرد را در اختیار قرار می دهد. با به کار گرفتن روش های FUT و FIT، بیشترین مقدار برداشت می شود؛ در نتیجه بیشترین میزان تراکم به دست می آید. یعنی به طور طبیعی در یک جلسه عمل کاشت مو به روش ترکیبی، 4000 تا 6000 گرافت برداشته شده و پیوند زده می شود.

مقدار برداشت گرافت

مدت زمان برای دیدن نتایج کاشت مو :

به طور میانگین افراد پس از کاشت مو در فاصله زمانی بین 6 تا 9 ماه می توانند نتیجه کاشت را مشاهده کنند. اما در اکثر  مواقع این اتفاق پس از 12 ماه رخ می دهد؛ توجه داشته باشید که این مدت زمان در هر فرد متفاوت است.

دوران پس از کاشت :

هفته اول

در هفته اول ممکن است فرد در نقاط اهدا کننده، خونریزی، تورم و حس سوزش را تجربه کند که حسی طبیعی است و پس از گذشت 5 تا 6 روز رو به بهبودی می رود.

هفته دوم تا هفته سوم

در این مدت شاهد احیا و بهبودی پوست کف سر خواهید بود به طوری که تمامی زخم های موجود در ناحیه برطرف شده اند، در این مرحله فولیکول های انتقال یافته به قسمت جدید به طور دائم در نقاط مورد نظر جایگذاری شده و شروع به ریزش می کند. این ریزش تا یک ماه کاملا طبیعی است و جای نگرانی ای وجود ندارد.، فقط نیاز است کمی صبر کنید تا پروسه کاشت مو، از تمام مراحل عبور کرده تا شما به نتیجه دلخواه خود دست یابید.

ماه اول تا دوم

در این دوره بیمار با شوک ریزش موی شدید مواجه می شوند، برخی بیماران ریزش مو را در بخش های دیگر سر که کاشت صورت نگرفته است را نیز تجربه می کنند؛ این امر می تواند برای افراد دغدغه ایجاد کند. اما گفتنی است که این مورد نگران کننده نیست، زیرا در این مرحله فولیکول ها به فاز استراحت می رسند و به همین دلیل رشد مو جدید بر روی سر دیده نمی شود. در این مرحله قرمزی هایی روی پوست دیده می شود که به مرور برطرف می شوند.

ماه دوم تا ششم

در ماه دوم تا سوم موهای ظریف شروع به رشد می کنند و بیمار شاهد قرمزی هایی به دلیل رشد موها خواهد بود که این قرمزی ها با گذشت زمان برطرف خواهند شد. اما ماه چهارم تا ششم ممکن است در افراد متفاوت باشد. رشد موها در 4 ماهگی به صورت خفیف مشاهده خواهد شد، در نتیجه می توان گفت که فرد در این دوران تغییرات ظاهری خود را مشاهده می کند و تا ماه ششم 60 درصد از موها در سر رشد کرده است. در واقع در این مرحله پوشش بهتر موها و هم چنین ضخامت بیشتر و تراکم و طول بلند تری از موها مشاهده خواهد شد که با چشم قابل رویت هستند.

ماه هفتم تا دهم

70 تا 90 درصد از نتیجه کاشت مو در این دوره رخ می دهد. در این دوران فرد قادر است موهای خود را به هر نحو دلخواه آرایش و پیرایش کند. توجه داشته باشید که در این مرحله ممکن است برخی از افراد ریزش مو ها را مشاهده کنند، زیرا برخی از موها وارد فاز استراحت می شوند، ولی بعد از دو ماه شاهد رشد این موها به صورت مجدد خواهیم بود.

رشد مو ها پس از گذشت یک سال

می توان گفت شما پس از گذشت یک سال شاهد رشد صد درصدی مو خواهید بود و می توانید با خیال آسوده و رضایت کامل از نحوه رشد موها و شکل ظاهری فعلی موی خود، از داشتن موهای متفاوت گذشته لذت ببرید.

ضخامت مو پس از کاشت

یکی از سوالات رایج در ارتباط با کاشت این است که آیا بعد از عمل، تارهای مو ضخیم تر خواهند شد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که مسئله مهم در رابطه با کاشت این است که فرد باید صبور باشد؛ در نهایت ضخیم شدن موها امکان پذیر است اما به زمان نیاز دارد و به طور متوسط این زمان بین 12 تا 18 ماه متغییر است. پس برای دیدن نتیجه دلخواه صبور باشید.

ضخامت مو پس از کاشت

 

کلام آخر

از شما دوستان عزیز نهایت تشکر را داریم که تا پایان این مقاله با ما همراه بودید؛ نظرات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید. در صورت داشتن هرگونه سوال در رابطه با کاشت مو به روش ترکیبی و گرفتن مشاور رایگان با شماره های داخل سایت تماس حاصل فرمایید.

امتیاز دهید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان (کلیک کنید)