ریزش مو یکی از معضلاتی است که بیشتر مردم با آن رو به رو هستند که ریزش مو بین 50 تا 100 تار مو به صورت روزانه طبیعی است. بسیاری از افراد از این بابت رنج می برند و باعث آزار آن ها می شود اما امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی می توان برای همیشه با ریزش مو خداحافظی کرد و با روش های جدید و تقویتی کاشت مو آن را رفع کرد. در ادامه برای آشنا شدن با معایب کاشت مو آشنا شوید.
کاشت مو چیست؟
کاشت مو یک نوع جراحی است که این عمل ریشه های مو را از یک قسمت بدن که در مقابل ریزش ارثی مقاوم است و به قسمتی که موها در حال ریزش است پیوند زده می شود. این روش یکی از موثرترین روش ترمیم و بازیابی موهای از دست رفته است که در آن مو طبیعی به قسمت در حال ریزش پیوند زده می شود. در یک پیاز مو 1 تا 4 تار مو رشد می کند. امروزه روش های جدیدی استفاده می شود که در آن پیاز مو بدون هیچ تغییری انتقال پیدا می کند. کاشت مو برای قسمت هایی از بدن مثل سر، ریش، ابرو، مژه و قسمت هایی که دچار اسکار است انجام می شود.
فولیکول های کاشته شده در قسمت در حال ریزش تا آخر عمر شخص باقی می ماند. در یک جلسه کاشت مو که معمولا یک روز طول می کشد 1500 تا 3000 گرافت مو پیوند زده می شود. عمل جراحی کاشت مو به صورت سرپایی انجام می شود و در ناحیه ای که قرار است مو پیوند زده شود بی حسی تزریق می شود و بیمار دردی را احساس نمی کند و فقط امکان دارد بعد از عمل احساس درد کند که طبیعی است. بعد از عمل نیازی به استراحت نیست و فرد می تواند فردای روز عمل کارهایش را انجام دهد. بین 3 تا 5 ماه بعد از عمل موهای کاشته شده رشد می کند. درصد موفقیت عمل کاشت مو 98 درصد است که به تخصص پزشک بستگی دارد.
دلیل ریزش مو چیست؟
قبل از اقدام به جراحی کاشت مو باید لیل ریزش مو بررسی شود تا بتواند تصمیم درستی درباره انجام یا عدم انجام عمل بگیرد. دلیل زیادی در ریزش مو تاثیر دارد که عبارتند از : وراثت، تنش های روحی، تغذیه نامناسب. نظر نهایی درباره صلاحیت افراد برای انجام این جراحی توسط متخصص انجام می شود. اگر مصرف داروهای خاص باعث ریزش مو شود فرد نمی تواند عمل کاشت مو سر را انجام دهد. افرادی که می خواهند جراحی برای کاشت مو انجام دهند باید از الگوی طاسی مشخص برخوردار باشند.
ویژگی های بهترین کلینیک:
❤️محیط راحت و دلنشین | کلینیک زیبایی موفق باید فضایی آرام و دلپذیر برای مشتریان فراهم کند |
⚡تجهیزات پیشرفته | بهترین کلینیک زیبایی داری تجهیزات مدرن و پیشرفته است |
⭐محصولات با کیفیت | بهترین کلینیک زیبایی درای محصولات با برند خوب و با کیفیت است |
✔️ارائه مشاوره حرفهای | مشاوره حرفهای یکی از خصوصیات بارز در بهترین کلینیک های زیبایی است |
سن مناسب برای کاشت مو:
آقایان 18 تا 25 ساله به جز موارد خاص با نظر پزشک کاندید مناسبی برای کاشت مو طبیعی نمی باشد زیرا با بررسی میزان ریزش موی فعلی آن ها پیش بینی گسترش یافتن طاسی در آینده امکان پذیر نمی باشد. اگر در یک فرد جوان با موی کم پشت ناحیه پیشانی با یک جلسه پیوند مو به درخواست خود افراد خط رویش موی جدید که پرتر و پایین تر از خط طبیعی است ایجاد شود این عمل فرد را راضی می کند اما این رضایت موقتی است.
دلیل این اتفاق این است که در آینده با پیشرفت طبیعی ریزش مو در پشت خط جدید میزان طاسی تا حدی گسترش یافته که موهای باقی مانده در پشت سر سر به حدی نیست که بتواند پوشش قابل قبولی در پشت سر به حدی نیست که بتواند پوشش قابل قبولی را تا خط رویش جدید او ایجاد کند. این افراد بهتر است از داروهای ضد ریزش مو PRP و مزوتراپی استفاده کنند و در سال های بعدی مراجعه کنند.
چه موهایی در سر برای کاشت مو استفاده می شود؟
در کشات مو با توجه به نوع روش پیوند موهای افراد از پشت سر یا ناحیه ای از بدن برداشته می شود و با استفاده از میکروسکوپ و لوپ های مخصوص فولیکول های آن به صورت تک تک جدا می شود و با ظرافتی که جدا شدند در ناحیه گیرنده با ایجاد برش هایی در حد یک میلی متر پیوند زده می شود. بدن به این موها واکنشی نشان نمی دهد و حسن پیوند مو طبیعی همین است.
عضو پیوندی از بدن خود فرد تهیه می شود احتیاج به نگهداری و مراقبت های درمانی ندارد. اگر پزشک با تجربه باشد با ظرافت این موها را بر می دارد که یک خط باریک می ماند. وقتی موهای کاشته می شود بعد از 4 تا 6 ماه می ریزد و بعد از آن موها رشد می کند و این امر طبیعی است.
4 روش مدرن کاشت مو
طاسی یکی از مواردی است که بیشتر افراد در سن پایین برای عمل اقدام به ان می کنند. کاشت مو روش های متفاوتی دارد که در ادامه با انواع کاشت مو آشنا می شوید :
کاشت مو به روش پانچ:
موها به صورت دسته ای برداشته شده و در ناحیه مورد نیاز با استفاده از ایجاد سوراخ هایی در پوست سر کاشته می شود. این روش به دلیل ایجاد نمای مصنوعی کاربرد ندارد.
کاشت مو به روش FUT:
این روش یکی از انواع روش های کاشت مو است. برداشت مو با یک نوار کوچک از ناحیه پشت سر که تحت بی حسی موضعی انجام شده حاوی 1500 تا 2500 گرافت که حاوی 7000 تا 9000 تار مو می باشد و محل عمل به ظرافت ترمیم شده و چون خط برداشت در مسیر رویش موها بوده محل ترمیم مشاهده نمی شود. توسط تیم جراحی زیر میکروسکوپ گرافت های فولیکول های مو به صورت واحد دو سه تایی جدا و آماده برای کاشت می شود.
در این روش نیاز به تراشیدن کل موهای سر افراد نیست و ناحیه ای که برای برداشت و کاشت لازم است کوتاه می شود و فولیکول های آماده شده تک تک و خیلی منظم طبق طرحی که از قبل تعیین شده کاشته می شود. از دیگر ویژگی های این روش سرعت عمل پیوند در 3 تا 5 ساعت می باشد. روش FUT مطمئن ترین و قطعی ترین روش کاشت مو در دنیا بوده و تا 97 درصد استفاده کنندگان از این روش به نتیجه دلخواه رسیدند.
کاشت مو به روش FIT:
با پانچ از ناحیه بانک مو که از پشت سر و بالای گوش انتخاب می شود عمل برداشت انجام شده به وسیله پانچ یا SLIT پیوند داده می شود. بسته به نیاز شخص از هر 3 تا 5 واحد فولیکولی موجود در بانک مو یکی خارج می شود و از بعضی جهت روش کاشت مو FIT مثل روش FUT است که یعنی با به وجود آوردن شکاف های ریز این گرافت ها کاشته می شود و این روش در افرادی توصیه می شود که ناحیه کاشت مو محدود و کوچکی دارند و یا کاشت مو در قسمت های محدودی مانند ابرو، صورت و محل زخم های قدیمی باشد.
کاشت مو به روش SUT:
این روش نسبت به روش های FIT و FUT روشی به روز تر و جدیدتر محسوب می شود. در کاشت مو به این روش همه مراحل کاشت مو در یک جلسه انجام می شود و در روش های FUT و FIT حداقل نیاز به چند جلسه متوالی یا پشت سر هم برای کاشت داریم. یکی از ویژگی های کاشت مو به این روش این است که همه مراحل برداشت گرافت از ناحیه دهنده و کاشت در ناحیه گیرنده با دستگاه های همه اتوماتیک و زیر نظر متخصصین انجام می شود. این مسئله در کاشت مو به روش FIT و FUT مراحل برداشت و کاشت مو توسط انسان صورت می گیرد و همه مراحل آن توسط تکنسین ها انجام می شود.
از دیگر مزایای این روش تعبیه محفظه ای داخل دستگاه است که همه گرافت ها که توسط دستگاه برداشته شده در ان محفظه نگهداری شده که این اتفاق بدون دخالت دست انجام می شود. در این روش امکان رعایت اصول بهداشتی بیشتر از روش های دیگر است. مهم ترین مزایا این روش تراکم بالای کاشت است که نسبت به روش های دیگر حاصل می شود.
دوران نقاهت بعد از انجام کاشت مو یکی از اصلی ترین مشکلات در روش های دیگر محسوب می شود. این مورد باعث می شود بیمار در محل کار و یا جوامع مختلف دچار مشکل شود در حالی که در کاشت مو به روش SUT عاملی به اسم دوران نقاهت وجود ندارد و افراد بعد از این عمل به زندگی عادی ادامه می دهد. خط رویش مو در این روش طبیعی است که باعث می شود تا خط جلو موها به شکل عروسکی و یک دست ترسیم نشود و به شکل خطی نامنظم و طبیعی دیده می شود.
معایب کاشت مو
کاشت مو مانند سایر روش های دیگر دارای معایبی است که زودگذر و موقتی هستند و بعد از گذشت چند روز از بین می روند. در ادامه با معایب کاشت مو آشنا می شوید :
درد :
در عمل کاشت مو درد اتفاقی بسیار ناچیز است. درباره عمل کاشت مو به روش FUT یا نواری امکان دارد بیمار چند روز اول بعد از عمل درد خفیفی را احساس کند و برای تسکین درد در اولین شب بعد از عمل به داروی مسکن نیاز داشته باشد اما روش FUE هیچ دردی را در شب اول بعد از عمل به همراه ندارد.
سکسکه :
سکسکه یکی از معایب بعد از جراحی کاشت مو است که می تواند از چند ساعت تا چند روز بعد از عمل ادامه پیدا کند. اگر سکسکه قبل از دو سه روز ادامه پیدا کند بیمار باید با پزشک تماس بگیرد تا دارویی برای از بین بردن سکسکه برای او تجویز کند که دیلی آن بخاطر دوز داروی بالا در روش های سنتی و رایج است.
خارش :
یکی از معایب های بعد از کاشت مو خارش در ناحیه های درگیر در عمل در پوست سر در روش های سنتی FIT و FUT است. خاراندن سر در 4 روز اول بعد از عمل می تواند عواقب زیادی داشته باشد و باعث آسیب دیدگی گرافت های تازه کاشته شده شود. شدت خارش پوست سر بعد از کاشت مو خیلی کم است و در بیشتر موارد به هیچ مداخله درمانی نیاز دارند.
پوست سر را با مرطوب کننده های پوستی نرم نگه دارید که این اتفاق می تواند خارش سر را از بین ببرد. اگر خارش پوست سر ادامه دار باشد و خیلی زیاد باشد باید با پزشک مشورت کنید و از یک پماد استروئید که با دستور پزشک باشد استفاده کنید.
خونریزی :
کاشت مو به روش FUE و روش نواری انجام می شود و بر روی ناحیه اهدا کننده در پوست سر یک پانسمان گذاشته می شود تا فشار کوچکی را روی این نواحی وارد کند. این اتفاق باعث می شود که خطر بروز خون ریزی بعد از کاشت مو به حداقل برسد.
بعد از تمام شدن عمل کاشت مو امکان دارد در ناحیه اهدا کننده یا ناحیه پذیرنده در پوست سر خون ریزی وجود دارد. این خونریزی اگر اتفاق بیفتد با گذاشتن یک گاز استریل و فشار آرام روی سر خون ریزی را می توان متوقف کرد. اگر خون ریزی متوقف نشود باید با پزشک مشورت کنید.
اقدامات بعد از کاشت مو
قبل از کاشت مو باید مراقبت هایی را انجام دهید تا نتیجه بهتری از کاشت مو خود داشته باشید. در ادامه با مراقبت های بعد از کاشت مو آشنا می شوید :
- شما نیازمند سه تا پنج روز استراحت بعد از کاشت مو هستید درست است که فردای روز عمل می توانید به کارهای روزمره خود بپردازید اما فراموش نکنید که عمل کاشت موی طبیعی 4 تا 8 ساعت طول می کشد.
- این عمل یک عمل سرپایی و بدون بی هوشی است اما فراموش نکنید به همراه داشتن یک همراه همیشه گزینه خوبی است که شما را بعد از ترک بیمارستان و در راه خانه تنها نگذارند.
- سعی کنید روزهای اول بعد از عمل سر خود و محل کاشت را به دیگران نشان ندهید. موهای پیوند شده و خون خشک شده شاید اطرافیان را به قضاوت عجولانه وادارد و در نتیجه شما روحیه خود را از دست بدهید.
- مواظب خوابیدن و نحوه گذاشتن سرخود روی بالش باشید، روزهای اول باید از تماس محل کاشت با بالش خودداری کنید زیرا امکان ریزش فولیکول های موی کاشته شده وجود دارد.
- هرگاه احساس کردید ریزش غیر عادی شروع شده است هرچه سریع با پزشک خود تماس بگیرید.
- روزهای اول بعد از عمل نباید موها را شست. گاهی اوقات ریزش فولیکول های مو در اثر تماس و لمس معمولی نیز رخ می دهد.
- پوشیدن کلاه می تواند روند بهبود را کند کرده یا اینکه به فولیکول ها آسیب برساند. اگر مجبور به پوشیدن هستید مطمئن باشید که امکان عبور هوا و گرم نشدن زیر کلا وجود دارد.
در چه سنی میتوان کاشت مو را انجام داد؟
در انگلیس تخمین زده می شود که دو سوم مردان در زندگی خود طاسی را تجربه خواهند کرد. طاس شدن یا عقب رفتن خط مو می تواند افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد؛ اما برای مردان در اوایل بیست سالگی این مسئله می تواند نگران کننده باشد. طاسی در مردان ممکن است ژنتیکی و حتی ناشی از تغییرات هورمونی باشد. تحقیقات نشان داده است که در سن 35 سالگی، دو سوم مردان تا حدی دچار ریزش مو می شوند، این تعداد در 50 سالگی به 85 درصد مردان افزایش می یابد. معمولا بیماران در سنین 25 تا 50 سالگی به عنوان مناسب ترین گزینه برای جراحی کاشت مو در نظر گرفته می شوند. اما باز هم نمی توان محدوده سنی خاصی را برای انجام این عمل متصور شد. اما در حالت کلی، در سنین پایینتر، الگوی رشد و ریزش مو نامنظم بوده و ممکن است نتیجه عمل در این سنین رضایت بخش و بادوام نباشد. به همین دلیل سن کاشت مو زیر 25 سال را توصیه نمی کند.
بر اساس آکادمی پوست آمریکا، 40 درصد از زنان تا 40 سالگی دچار ریزش مو شده و حدود 80 درصد از زنان به عنوان بخشی از روند طبیعی بلوغ، شاهد عقب رفتن خطوط موی خود می شوند. در نتیجه، اگرچه کاشت مو در افراد بالای 18 سال قابل انجام است، اما توصیه می شود قبل از 25 سالگی از انجام این عمل خودداری شود؛ زیرا الگوی ریزش موی افراد در این سن هنوز به طور کامل مشخص نشده و ممکن است انجام عمل موفقیتآمیز نباشد یا مشکلاتی را به وجود آورد.
سخن پایانی
قبل از انجام کاشت مو از افراد با تجربه کمک بخواهید و سعی کنید بهترین کلینیک و بهترین پزشک را برای عمل کاشت مو انتخاب کنید. قبل از انجام کاشت مو با معایب کاشت مو آشنا شوید و درباره آن اطلاعات لازم را کسب کنید. ممنون از اینکه تا آخر مقاله معایب کاشت مو همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.