معایب لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد به عنوان بهترین روش برای از بین بردن موهای بدن شناخته شده است که این روزها طرفداران بسیاری دارد و هر فردی می تواند با استفاده از لیزر از از رویش موهای مزاحم بدن خلاص شود. لیزر یک روش ایمن موثر و دائمی است. اما  مانند دیگر روش های زیباسازی در روند جلسات احتمال بروز عوارض مختلفی وجود دارد. حال می خواهیم در مورد عوارض و معایب لیزر موهای زائد صحبت کنیم تا با آگاهی کامل برای انجام لیزر موهای زائد اقدام نمایید و بدانید چه خطرها و احتمالاتی بر سر راه وجود دارد.

چه دلیلی باعث بروز عوارض لیزر می شود ؟

همانطور که گفتیم لیزر موهای زائد به عنوان یک روش ایمن و کم خطر شناخته می شود.  اما باز هم هر روشی احتمال بروز عوارضی را به همراه دارد که  هر کدام به دلیل خاصی اتفاق می افتد. پس قبل از این که از اثرات و عوارض لیزر اطلاعات به دست آورید بهتر است در مورد عملکرد لیزر صحبت کنیم. لیزر به گونه ای طراحی شده است که هنگام بازتاب نور بر روی سطح پوست توسط  رنگدانه هایی به نام ملانین جذب می شود. ملانین رنگدانه هایی است که رنگ مو و پوست را می سازند. هرچقدر ملانین موهای زائد بیشتر باشد، اثرگذاری لیزر بهتر خواهد بود و نور لیزر بیشتر بر روی ساقه مو و ریشه تاثیر می گذارد.

خیلی‌ها در مورد آسیب دیدگی پوست هنگام استفاده از لیزر نگران هستند که باید بدانند اثرگذاری لیزر تنها بر روی مو می باشد و هیچ آسیبی به پوست وارد نمی کند. در واقع پرتوهای لیزری تنها به لایه ای از پوست که اپیدرم نام دارد نفوذ می کند و به لایه رویی پوست هیچ کاری ندارد. بعد از پرتو، اشعه لیزر هر چیزی که در سر راه خود تیره‌رنگ باشد می سوزاند که در این حین ریشه مو مورد حد قرار می گیرد.

حال که متوجه شدید روند اثرگذاری لیزر چگونه است،  مطمئناً دلیل عوارضی مانند سوختگی و تغییر رنگ و ایجاد زخم و دیگر عوارض مشابه لیزر را  فهمیدید. اما نکته ای که اهمیت پیدا می‌کند این است که تکنسین های لیزر باید مطابق با رنگ پوست بهترین روان درمانی را انتخاب کنند تا عوارض این چنینی برای پوست اتفاق نیفتد. در صورتی که دستگاه متناسب با رنگ پوست انتخاب شود، مطمئنا بهترین نتیجه از لیزر مشاهده بدست می آید و با معایب این چنین لیزر مواجه نخواهید شد.

چه دلیلی باعث بروز عوارض لیزر می شود ؟

معایبی که لیزر موهای زائد به همراه دارد

معایب لیزر موهای زائد نسبت به دیگر روش ها شامل موارد زیر می باشد:

1.هزینه زیاد تر نسبت به دیگر روش ها یکی از عیب های لیزر می باشد

در صورتی که انتخاب درستی داشته باشید و نزدیک متخصص حرفه ای برای انجام این کار مراجعه کنید؛ نه تنها هزینه ای پرداخت نمی کنید، بلکه باعث صرفه جویی در هزینه های خود خواهد شد. در واقع با استفاده از لیزر تنها با پرداخت یک هزینه معقولانه دیگر نیازی به روش های از بین بردن موهای زائد نخواهید داشت.  بنابراین اگر واقع بینانه به روش لیزر نگاه کنیم، این ویژگی یک عیب برای این روش به حساب نمی آید.

 2.نتیجه حذف موهای زائد توسط لیزر نیمه دائمی است
خیلی‌ها تصور می‌کنند با انجام لیزر به یک نتیجه دائمی می رسند. اما این روش به عنوان یک روش نیمه دائمی شناخته شده که از رشد فولیکول ها برای مدت بسیار طولانی جلوگیری می کند. البته ممکن است اثرگذاری لیزر برای شما دائمی باشد. اما احتمال رشد دوباره موها وجود نخواهد داشت.

 3. اثرگذاری کم لیزر بر روی برخی پوست ها و موها
یکی از نقاط ضعف روش لیزر  اثرگذاری کم آن بر روی برخی پوست ها و موها می باشد. در واقع لیزر برای موهای قرمز، خاکستری و بلوند تاثیر کمتری می گذارد و افرادی که پوست شان بیش از حد تیره است ممکن است در برابر اشعه لیزر با عوارض مختلفی مواجه شوند. حتی لیزر برای کسانی که دارای پوست های خیلی روشنی هستند و موهای تیری ندارند؛ ممکن است هیچ نتیجه ای به همراه نداشته باشند.

 در کنار معایب لیزر، نتیجه این روش به چه چیزی بستگی دارد ؟

همانطور که گفتیم ، دستگاه باید متناسب با رنگ پوست شخص انتخاب شود تا متقاضیان با عوارض تیره‌تر شدن پوست مواجه نشود یا پوستشان دچار سوختگی و آسیب های حاصل از لیزر نشود. عوارض این چنینی زمانی اتفاق می‌افتد که ملانین های پوست هم، نور لیزر را جذب می کند. به همین خاطر توصیه می‌شود کسانی که پوست خود را تیره کردند برای انجام لیزر اقدام نکنند یا به صورت ژنتیکی طبیعی پوست تیره ای دارند، حتما قبل از شروع لیزر  از مشاوره تخصصی پزشکان پوست و مو استفاده کنند.
البته عوامل دیگری هم وجود دارد که به صورت مستقیم بر روی افزایش احتمال عوارض لیزر موهای زائد تاثیر می گذارد. این عوامل شامل مدت زمان، اندازه تابش و استفاده نامناسب از روش های خنک کننده پوست و همچنین طول موج لیزر می باشد. در واقع هر چقدر طول موج لیزر کوتاه تر باشد، مدت زمان تابش بیشتر خواهد شد و اثرگذاری آن افزایش پیدا می کند. به همین خاطر، احتمال وقوع عوارض جانبی زیاد می شود.

آیا لیزر موهای زائد درد دارد یا نه؟

اگر می خواهید بدانید برای انجام لیزر دردی احساس می‌کنید یا نه باید آستانه تحمل خود را در نظر بگیرید. هرچقدر آستانه تحمل شما کمتر باشد احتمال این که هنگام استفاده از لیزر احساس درد داشته باشید کمتر خواهد بود. اما اگر آستانه تحملتان بسیار پایین است، برای این که این روش را بدون هیچ دردی انجام دهید می توانید این موضوع را با متخصص پوست در میان بگذارید تا او برای احساس بهتر شما از بی حسی های موضعی استفاده کند.  البته اکثر بیماران درد حاصل از لیزر را بسیار ناچیز می پندارند و درد آن را مشابه درد آفتاب سوختگی تشبیه می کنند.

 

مقایسه لیزر با دیگر روش های حذف موهای زائد

اگر بخواهیم روش لیزر را با دیگر روش های حذف موهای  بررسی کنیم، اولین نکته ای که مشخص می شود میزان اثرگذاری لیزر است. در حالی که هنگام استفاده از دیگر روش ها، بعد از از مدت کوتاهی دوباره با رویش موها مواجه می شوید. مثلاً روش اپیلاسیون، یکی از روش های پر مخاطب برای از بین بردن موهای زائد است که تنها یک ماه شما از رویش موهای زائد خلاص خواهید شد. اما باید درد بسیار زیادی را تحمل کنید. اما با انجام لیزر ممکن است برای همیشه از شر موهای زائد خلاص شوید و اگر هم موها دوباره رشد کنند، بسیار نازک و کم رنگ هستند و هرگز موهای زائد ظاهر قبلی خود را نخواهند داشت. همچنین لیزر برای کسانی که پوست حساسی دارند بهترین گزینه است. چرا که آنها با استفاده از دیگر روش ها مانند اپیلاسیون، تیغ یا ژیلت دچار حساسیت های پوستی خارش و اگزما می شوند و تا چند روز احساس ناراحتی در ناحیه استفاده شده  دارند.

معایبی که لیزر موهای زائد به همراه دارد

رایج ترین اثرات لیزر :

اتفاق افتادن برخی اثرات لیزر بسیار طبیعی است و جای هیچ نگرانی ندارد. در واقع لیزر یک روش زیباسازی است و اثرات مختلفی به همراه دارد. این دسته از عوارض چند روز تا چند هفته کاملا برطرف می شود و شامل درد، التهاب و قرمزی می باشد که خیلی زود برطرف می شود. اما برخی عوارض مانند پوسته پوسته شدن پوست و تغییر رنگ دادن آن جز عوارض بسیار نادر لیزر می باشد و درصد احتمال رخ دادن آن بسیار کم است. خوب است بدانید که چنین عوارضی به دلیل خطاهای درمانی اتفاق می‌افتد.

اثرات لیزر موهای زائد

تغییر رنگ پوست :

تغییرات بسیار کم در رنگ پوست یکی از معایب لیزر موهای زائد است که با توجه به شرایط پوست فرد ممکن است اندکی روشن یا تیره تر شود. معمولاً افرادی که دارای پوست روشنی هستند پوستشان مستعد تیره تر شدن است. اما افرادی که پوست تیره تری دارند ممکن است پوستشان بر اثر لیزر روشن شود.

پوسته پوسته شدن پوست :

یکی دیگر از اثرات لیزر پوسته پوسته شدن پوست تحت درمان است. در صورتی که مراقبت های لازم را به درستی انجام دهید نگرانی بابت این موضوع نخواهید داشت. البته این مشکل برای درصد کمی از متقاضیان لیزر اتفاق می افتد.

قرمزی و التهاب : 

این عارضه مطمئنا برای تمام متقاضیان لیزر اتفاق می افتد. البته درصد آن بستگی به روند درمانی و شرایط فرد دارد. به طور کلی، تخریب فولیکول های مو باید با با یک سری واکنش‌ها همراه باشد و هیچ اقدام زیبایی بدون عوارض نخواهد بود. همچنین احتمال این که بعد از لیزر احساس حساس شدن پوست هم داشته باشید، زیاد است. در چنین شرایطی پوست نسبت به لمس کردن دچار حساسیت می شود. اما نگرانی نباشید، این مشکل بعد از مدتی کاملا برطرف خواهد شد. قرمزی و التهاب پوست هم به صورت موقتی رخ می دهد و بعد از دو سه روز برطرف می شود.  برای برطرف کردن این مشکل می توانید هر چند ساعت یکبار از کمپرس سرد استفاده کنید.

عوارض لیزر در نقاط زیر بغل و بیکینی چگونه است؟

برخی از افراد گمان می کنند که با لیرز موهای زائد، نقاطی مانند زیر بغل و بیکینی دچار عوارض شدید تری می شوند. اما خوشبختانه این موضوع به هیچ عنوان صحیح نیست. معمولاً عوارض این نقاط طبیعی و موقتی هستند. ممکن است عوارضی مانند تورم و قرمزی پوست و سپس عوارض جانبی آن مانند آلرژی های پوستی رخ دهند. اما باید توجه داشته باشید که عوارض خطرناک ناشی از خطای پزشکی یا عدم اعتماد به یک مرکز معتبر می تواند عواقب جبران ناپذیری داشته باشد. در صورتی که برای انجام لیزر بدن به کلینیک معتبر و به یک پزشک حاذق و ماهر مراجعه کنید، به هیچ عنوان عوارض بیکینی و زیر بغل را مشاهده نخواهید کرد.

عوارض خطرناک لیزر در دوران بارداری چیست؟

معمولا متخصصان عمل لیزر موهای زائد در دوران بارداری را به هیچ عنوان توصیه نمی کنند. علت این موضوع نیز این است که هیچ تحقیقات متمرکز و مستقیمی بر روی اثر لیزر موهای زائد در خانم های باردار انجام نشده است. به عبارتی بی خطر بودن این عمل برای جنین هنوز اثبات نشده است. امکان دارد که برخی از خانم های باردار به دلیل مشکلات دچار افزایش شدید رشد موهای زائد شوند و به همین خاطر قصد انجام لیزر داشته باشند. اما باید بدانید که بسیاری از موهای زائد بعد از دوران بارداری و شیردهی به مرور زمان برطرف خواهند شد و نیازی به عمل برای برداشتن آنها نیست. همین خاطر به شما پیشنهاد می کنیم که به هیچ عنوان در دوران بارداری از لیزر موهای زائد استفاده نکنید.

آیا لیزر بیکینی باعث نازایی می شود؟

یکی از نواحی که خانم ها و آقایان با استفاده از لیزر، موهای زائد را از بین می برند ناحیه بیکینی یا همان اطراف ناحیه تناسلی است. بسیاری از افراد نگران هستند که در صورت لیزر کردن این ناحیه امکان بارداری را نداشته باشند. خوشبختانه باید بگوییم که لیزر موهای زائد واژن، به هیچ عنوان خطری نداشته و هیچگونه آسیبی به بدن شخص وارد نمی کند. بلکه باعث تمیزی، زیبایی و در عین حال روشن شدن پوست می شود.

علاوه بر این لیزر درمانی با از بین بردن موهای زائد از تعریق بدن جلوگیری کرده و این موضوع نیز باعث از بین رفتن باکتری ها و قارچ های این ناحیه خواهد شد. بر اساس تحقیقات انجام گرفته برای عوارض جانبی لیزر درمانی، مشاهده شده است که در این فرآیند تنها یک رنگدانه در یک فولیکول مو مورد هدف قرار می گیرد. به همین خاطر به طور قطع می توان گفت که انجام لیزر برای بانوان و آقایان هیچ تاثیری بر روی باروری آنها ندارد. در حقیقت، میزان نفوذ اشعه لیزر به پوست کمتر از یک میلی متر است و این موضوع بدین معناست که تخمدان ها هیچ گاه تحت تاثیر لیزر قرار نمی گیرند.

اثرات لیزر موهای زائد

راه های جلوگیری از بروز عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

برای جلوگیری و کاهش عوارض لیزر موهای زائد لازم است نکاتی را رعایت کنید. شاید برخی از این نکات بسیار کم اهمیت به نظر برسند؛ اما تاثیر شگرفی بر روی نتیجه نهایی خواهند داشت. از جمله راه های کاهش عوارض لیزر موهای زائد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • از مهارت و تخصص پزشک مربوطه اطمینان حاصل کنید
  • از قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم خورشید جدا خودداری کنید
  •  به هیچ عنوان بعد از لیزر از اپیلاسیون استفاده نکنید
  •  برای کاهش احتمال بروز عوارض می توانید از لوسیون یا ژل بعد از هر جلسه استفاده کنید
  • بهتر است بعد از انجام لیزر از محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده نکنید
  •  نوشیدن آب فراوان می تواند به از بین بردن عوارض ناشی از آن کمک زیادی کند

 آیا لیزر عوارض خطرناکی به همراه دارد ؟

عوارض لیزر موهای زائد شامل آسیب دیدگی چشم، عفونت های پوستی، سوختگی و ایجاد تاول اسکار و زخم است که احتمال رخ دادن هر یک از این عوارض بسیار نادر است. از آسیب دیدگی چشم هم با استفاده از عینک های محافظ جلوگیری می شود. بنابراین هرگز این نکته را فراموش نکنید و قبل از شروع درمان در صورت عدم استفاده،  قرار دادن عینک را به متخصص خود توصیه کنید. عفونت پوستی هم در اثر لیزر درمانی بسیار کم اتفاق می‌افتد و زمانی این عارضه رخ می‌دهد که لایه رویی پوست آسیب دیده باشد.

کلام آخر

از این که ما را تا آخر مطلب معایب لیزر موهای زائد همراهی کردید از شما سپاس گزاریم همچنین اگر نظر و یا پیشنهادی در این زمینه دارید ممنون می شویم که با ما نیز در میان بگذارید .

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان (کلیک کنید)