از بین بردن خال صورت و بدن ،با علم پزشکی امروز برداشتن خال صورت و سایر قسمت های بدن با روش های مختلفی انجام می گیرد. همانطور که همه ما میدانیم وجود خالهای رنگی به خصوص بر روی صورت می تواند موجب اختلال در زیبایی شود و حتی در برخی از موارد چندین برابر کردن زیبایی صورت شود اما وجود خال در اکثر مواقع اعتماد به نفس افراد را از بین می برد.
از بین بردن خال صورت و بدن
امروزه یکی از شایعترین اقداماتی که در جهت افزایش زیبایی انجام می گیرد برداشتن خال صورت و بدن است اما نکتهای که باید به آن توجه شود این است که برداشتن خال باید بر اساس دستور پزشک و در صورت ضرورت پزشکی انجام گیرد. در برخی از موارد با توجه به ضرورت برداشتن خال از قسمتی از آن نمونه برداری می شود و زیر نظر پزشک متخصص بررسی های پاتولوژیک انجام می شود و در نتیجه بدخیم یا خوش خیم بودن خال نشان داده می شود .در برخی از مواقع خال ها نشانه های خطرناکی را با خود به دنبال دارند که در ادامه تا حدودی به آنها اشاره می کنیم:
به وجود آمدن تغییرات ناگهانی در ضایعاتی که بر روی پوست وجود دارد مانند نامنظم شدن ،تغییر رنگ ،پیدا کردن حاشیه یا غیر قرینگی، التهاب یا خونریزی و … می تواند از نشانه های خطر ناک باشد که شما با مشاهده آنها باید هر چه سریعتر به پزشک متخصص مراجعه کنید و با انجام آزمایش های لازم برای برداشتن خال اقدام کنید اما اگر در حالت عادی دچار هیچ گونه از این تغییرات نشده اید برداشتن خال در صورت یا بدن از نظر پزشکی و علمی ضرورت ندارد و بیشتر برداشتن خال جنبه زیبایی پیدا خواهد کرد.
یکی دیگر از علائم خطرناک خال ها خال هایی هستند که حاشیه یا اندازه آنها غیر قرینه می شوند و یا به خارش می افتند، تغییر رنگ می دهند یا دچار سوزش می شوند. این گونه خال ها خال های معمولی و عادی نیستند و احتیاج به بررسی های دقیق تر و نمونه برداری و آزمایشهای پاتولوژیک دارند.
در اکثر مواقع پزشکان متخصص قبل از برداشتن خال با معاینه کردن و نمونه برداری از آن ها تشخیص می دهند که خال یا ضایعه مذکور خوش خیم یا بدخیم است و پس از مشخص کردن نوع خال با روش های مختلف درمانی شروع به درمان آنها می کنند. روش هایی که برای بیماران مختلف انتخاب می شود با یکدیگر متفاوت است زیرا روش های درمانی با توجه به سن بیمار، بزرگ یا کوچک بودن خال، مکان خال و حتی عمق خال انتخاب می شود.
برخی از ضایعات مادرزادی که حدوداً بزرگتر از یک سانتیمتر هستند معمولاً توسط پزشکان متخصص جراحی می شوند چون هم سطح بزرگی دارند و هم عمق زیادی ،در نتیجه بهتر است آنها را جراحی کرد اما ضایعات کوچکتر از یک سانتی متر در صورتی که از نظر پزشکان نگران کننده نباشند نیاز به جراحی های عمیق و جدی ندارند و با لیزر و یا روش هایی نظیر رادیوفرکانس می توان آنها را به صورت کامل درمان کرد.
مراقبت هایی که شما باید قبل و بعد از برداشتن خال انجام دهید: مثلاً از کرم های ترمیم کننده نظیر سیکالفیت یا سیکاموزا استفاده کنید اما بهتر است قبل از استفاده از هر دارویی با پزشک متخصص خود مشورت کنید و طبق نسخه پزشکی خود اقدام نمایید.
راه های از بین بردن سریع خال صورت و بدن
قبل از از بین بردن خال ها، باید به پزشک متخصص برای این کار مراجعه کنید. با توجه به اینکه انواع مختلفی از خال ها وجود دارد و ممکن است که خال سرطانی باشد، بهتر است که خود سرانه برای از بین بردن آن تلاش نکنید. در این قسمت راه هایی برای از بین بردن سریع خال های صورت و بدن آورده شده است. این راه ها توسط پزشک متخصص قابل انجام است.
لیزر خال
معمولا پزشک برای از بین بردن خال های کوچک، لیزر را پیشنهاد می دهد. لیزر خال از طریق انرژی نوری برای از بین بردن رنگدانه های موجود در خال استفاده می کند. استفاده از این روش برای خال های صورت گزینه بسیار مناسبی است. چرا که خطر اسکار در این روش نسبت به سایر روش ها بسیار کم تر است. تنها کافی است به کلینیک زیبایی معتبر در این زمینه مراجعه کنید.
تراشیدن و برداشتن خال
پزشک برای از بین بردن خال هایی که از سطح طبیعی پوست بیرون زده است، از بی حسی موضعی استفاده کرده و آن را می تراشد. این کار با استفاده از چاقوی جراحی انجام می شود. ممکن است در محل جراحی علامت صورتی رنگ را مشاهده کنید. این رنگ به مرور زمان کم رنگ خواهد شد.
البته خال های دیگر ممکن است سلول هایی داشته باشد که در زیر پوست قرار گرفته اند. به همین خاطر در برخی موارد پزشک برش های عمیق تری را ایجاد می کند تا از رشد مجدد آن جلوگیری کند. ممکن است جای خال شما بخیه بخورد؛ اما در کل، فرایند برداشتن خال دردناک نیست.
منجمد کردن خال با نیتروژن
در این فرایند از نیتروژن مایع برای رفع خال های صورت استفاده می شود. پزشک نیتروژن مایع بسیار سرد را بر روی خال اسپری می کند. ممکن است پس از انجام این کار، یک تاول بر روی پوست ایجاد شود. اما این تاول با گذشت زمان، خود به خود از بین می رود.
سوزاندن خال
سوزاندن خال، از طریق جریان الکتریکی ناشی از یک سیم صورت گرفته و لایه های بالایی پوست را می سوزاند. البته ممکن است برای از بین بردن کامل خال، به بیش از یک درمان نیاز داشته باشید. گرمای ناشی از این روش از ایجاد خونریزی جلوگیری می کند. این روش ممکن است کمی دردناک باشد. به همین خاطر، پزشک قبل از شروع این کار، از بی حسی موضعی استفاده می کند. پس از پایان کار، پوست توسط یک باند پوشانده می شود.
عوارض برداشتن خال صورت و بدن
معمولاً برداشتن خال عارضه خاصی را به دنبال ندارد مخصوصاً اگر با لیزر درمانی انجام شود، مشکل زیادی را برای افراد ایجاد نمی کند. اما برداشتن ضایعات روی گردن و سینه ممکن است گوشت اضافه به دنبال داشته باشد که در اصطلاح پزشکی به آن اسکار هیپرتروفیک گفته می شود در نتیجه لازم است احتیاط لازم را انجام دهید و با مشاور پزشکی خود در این باره به طور کامل صحبت کنید.
ممکن است احتمال به وجود آمدن این عارضه خیلی کم تر شود اما فراموش نکنید که امکان از بین رفتن آن به طور کامل و صد در صدی محال است. ایجاد قرمزی بعد از لیزر خال بر روی پوست و ناحیه لیزر شده بسیار طبیعی است که معمولا بعد از برداشتن خال صورت و بدن مقداری قرمزی بر روی محل برداشت شده خال ایجاد می شود که با توجه به عمق ضایعه برداشته شده شدت آن متفاوت است و از دو هفته تا شش ماه ماندگاری دارد.
نکتهای که در برداشتن خال وجود دارد این است که تمام قسمت خال آن قسمتی نیست که شما مشاهده می کنید و برای برداشتن خال باید کمی از حاشیه و عمق به ظاهر سالم خال هم برداشته شود زیرا ممکن است سلول های حاشیه و حتی ریشه خال کاملا بی رنگ باشد در غیر این صورت امکان برگشت و عود دوباره خال وجود دارد. عود یا برگشت دوباره ضایعات پوستی بستگی به عمق آنها دارند یعنی خال های عمیق معمولا احتمال عود بیشتری را به دنبال دارند البته احتمال وجود آنها با لیزر کمتر از ۵ درصد است و احتمال عود آنها با جراحی یا رادیوفرکانس حدود ۱۵ الی ۲۰ درصد است.
گاهی برای از بین بردن عمقی خال هایی که بسیار بزرگ و عمیق هستند برداشتن خال را در دو الی سه مرحله انجام می دهند تا احتمال بازگشت خال بسیار کمتر شود. در سنین زیر ۳۰ سال خال ها سلول های فعال تری دارند در نتیجه شانس عود کردن خال در این دوره بسیار بیشتر است پس بهتر است از روش هایی استفاده شود که احتمال عود کمتری را به دنبال دارد البته خالهایی که برمی گردند احتمالا کوچکتر از خالهای اولیه هستند. احتمال برگشتن خال در سنین بالاتر بسیار کمتر است.
خال های بدون رنگ و یا ضایعاتی که بسیار ریز و سطحی هستند را با انجام روش رادیوفرکانس نیز می توان از بین برد همچنین ضایعات به وجود آمده در داخل ابرو و یا لبه پلک ها را نیز می توان با ظرافت کامل از بین برد بدون آن که به ریشه موی ابرو و مژه آسیب برسد البته معمولا در انجام روش رادیوفرکانس ضایعه بین ۳ تا ۵ روز بهبود می یابد اما لازم است که شما پس از انجام برداشت خال از کرم های ترمیم کننده مانند آنتی بیوتیک های موضعی یه کرم هایی نظیر سیکاموزا استفاده کنید و تا ۲۴ ساعت از شستشوی ناحیه مورد نظر خودداری کنید.
آیا برداشتن خال صورت و بدن باعث بدخیمی شدن آن می شود یا نه؟
همیشه مراجعه کنندگان سوال می پرسند که با برداشتن خال صورت و بدن باعث تبدیل شدن آن به سرطان می شویم یا نه. باید در جواب این سوال بگوییم که هیچ عامل وجود ندارد که با برداشتن خال صورت و بدن آن را به یک سرطان و بدخیمی تبدیل کرد. مگر این که در همان ابتدا یک ضایعه سرطانی باشد. در این مواقع متخصص با نمونه برداری و بررسیهای انجام شده به این موضوع پی می ببرد. در صورتی که این تشخیص نادرست باشد، بعد از برداشتن خال در صورت پس از مدتی با سرطان گسترش پیدا شده روبرو می شوید. اما اگر خال ساده باشد برداشتن آن باعث سرطانی شدن ضایعات نخواهد شد و مشکلی شما را تهدید نمی کند.
چه روشی برای برداشتن خال صورت و بدن شما مناسب است؟
روش های مختلفی برای برداشتن خال وجود دارد که با توجه به شرایط شما روش مناسب انتخاب می شود. انتخاب روش به سن بیمار، بزرگ و کوچک بودن ، عمق، رنگ خال بستگی دارد. برای مثال، اگر خال شما جزء خالهای مادرزادی باشد، بهتر است با جراحی برداشته شود. چون که این دسته از خال ها معمولا دارای عمق زیادی هستند. اما اگر خال شما به عنوان خال مادرزادی عمق کمتری داشته باشد می توان از لیزر برای از بین بردن آن استفاده کرد. در چنین مواقعی شانس به وجود آمدن ضایعه ممکن است. همچنین ضایعاتی که همراه با موهای ضخیم هستند، باید به روش جراحی آنها را برداشت. چرا که سلول های خال در طول ریشه مو قرار گرفته است.
پس به طور کلی، برای رفع خال های بدون رنگ از ضایعات ریز و سطحی به روش لیزر می توان استفاده نمود و نتیجه خوبی از آن گرفت. اما در ضایعات گوشتی که عمق زیادی دارند برای رسیدن نتیجه ایده آل بهتر است از جراحی کمک گرفت.
مراقبت های لازم بعد از برداشتن خال
- اگر از روش جراحی برای برداشتن خال استفاده کردید بهتر است در هفته اول بعد از جراحی از پماد های آنتی بیوتیک موضعی استفاده کنید تا محل درمان دچار عفونت نشود.
- برای شستن صورت میتوانید بعد از یک روز اقدام کنید.
- رعایت نکات بهداشتی بعد از جراحی و استفاده مرتب از پماد های تجویز شده توسط پزشک الزامی است.
- بعد از گذشت چند روز از جراحی می توانید برای کشیدن بخیه ها به پزشک مراجعه کنید.
در صورتی که برای برداشت خال از روش لیزر استفاده کردید، مراقبت های زیر را انجام دهید:
- سطح پوست در ناحیه درمان ممکن است با کمی زخم دچار شود. اما این روش درمان بدون درد و خونریزی می باشد.
- پزشک همچنین برای درمان بهتر از ترمیم کننده هایی مانند آنتی بیوتیک موضعی و سیتمیک و سیکاموزا برای شما استفاده می کند.
- بعد از یک روز می توانید به راحتی صورت خود را بشویید.
- در هفته های اول بعد از لیزر بهتر است که از کرم های ترمیم کننده به طور مرتب استفاده کنید.
- همچنین استفاده از کرمهای ضد آفتاب در دوره ترمیم پوست الزامی می باشد.
در صورتی که از روش رادیوفرکانس برای خال برداشتن استفاده کردهاید:
- ناحیه تحت درمان بعد از ۳ الی ۵ روز بهبود می یابد
- . در این روش همانند روش لیزر باید از کرم های ترمیم کننده به صورت مرتب استفاده کنید .
- بعد از یک روز به راحتی می توانید صورت خود را بشویید.
آیا تعداد خال های هر فرد با فرد دیگری متفاوت است؟
هر شخصی دارای فیزیولوژی مخصوص به خود می باشد که باعث می شود نسبت به دیگری دارای نوع خال مشخص با تعداد مختلفی می باشد. معمولاً هر فردی دارای چند خالی می باشد و برخی ها هم ممکن است صدها خال بر روی پوست صورت و بدن خود داشته باشد. همچنین افرادی که دارای پوست روشن می باشند، مستعد تر از پوست های تیره برای تولید خال هستند.
آیا خال ها می توانند خطر داشته باشند؟
مهمترین سوالی که در مورد خال ها پرسیده می شود این است که آیا خال ها خطر دارد؟ برخی از خال ها ممکن است به نوع سرطان پوستی به نام ملانوما تبدیل شوند. این مشکل در اطراف یک خال اتفاق می افتد و در واقع خال هایی که از نوع ملانوما می باشد جزء کشنده ترین نوع سرطان پوست شناخته می شوند.
افرادی که خال های زیادی بر روی سطح پوست شان دارند، احتمال اینکه به این نوع سرطان مبتلا شوند بسیار زیاد است. معمولاً در بین ۷۰ نفر یک نفر به ملانوما مبتلا می شود. و در صورتی که شما شرایط این چنینی دارید، بهتر است به متخصص پوست مراجعه کنید.
آیا انواع خال ها را می شناسید؟
خال ها معمولاً انواع مختلفی دارد که به طور کلی به دو دسته بی خطر و بدخیم تبدیل می شوند. خالهایی که بی خطر هستند، هیچگاه سلامتی شما را به خطر نمی اندازد و تنها از نظر زیبایی ممکن است شما را با مشکلاتی روبرو کند. یکی از انواع خال های بی خطر خال های سطحی هستند که بعد از گذشت دو سال از تولد شما بر روی پوستتان ظاهر می شود. خالهای خوش خیم تجمعی از سلول های خال هستند که به صورت پاپول های ریزی در کنار هم قرار گرفتند و رنگ آنها قهوهای یا سیاه می باشد.
خال های سرگیجه دسته دیگر از خالهای بی خطر هستند که به صورت دایره یا بیضی بر روی سطح پوست برآمده می باشند. این خال ها معمولا به رنگ قهوهای روشن یا به رنگ خود پوست هستند و ممکن است شبیه زگیل و دارای مو باشند.
و خال های هاله ای یا خال ساتون نوع دیگری از خال های ترکیبی می باشند که دور خال یک هاله سفید قرار گرفته است. البته این دسته از خال های ترکیبی بعد از مدتی به مرور زمان از بین می رود.
خال های عمقی نسبت به خال های ترکیبی برآمده تر و ضخیم تر هستند و شکل گنبدی دارند. عمق این دسته از خال ها همانطور که از اسمشان مشخص است تا لایه درم پوست می رسد. ممکن است رنگ آنها به رنگ پوست یا رنگی باشد و گاهی اندازه آنها به یک سانتیمتر میرسد و سطح روی آن ها ممکن است صاف یا چروکیده یا مانند زگیل باشد.
در صورتی که روی سطح پوست خالی دارد که به راحتی توسط لباس گیر می کند و دچار خونریزی می شود از این دست خال های عمیق است.
خال های ماه گرفتگی یا همان مادرزادی
جالبی این دسته از خال هت این است که پیش از تولدشان به وجود می آید و زمانی که کودک متولد می شود این خال همراه او خواهد بود. این خال ها کاملاً تخت هستند و ممکن است به رنگ قهوهای، سیاه و در برخی موارد صورتی یا قرمز باشد. مادرزادی شامل لکه های بسیار کوچک یا ضایعات بسیار بزرگ است که اندازه ۲۰ سانتی متر را در بر میگیرد . این دسته از خال ها بخش قابل توجهی از بدن مانند دست و پاهای نوزاد را در بر می گیرد و جز خالهای خوش خیم هستند اما ممکن است برای همیشه همراه شما باشند.
خال اسپایلوس
به صورت یک لکه زگیل شکل به رنگ قهوه ای که بر روی سطح آن یک سری نقاط تیره تر هم دیده می شود. این خال شکل نامنظمی دارد و معمولا بدون مو ظاهر می شود. اندازه آن نیز یک تا ۲۰ سانتیمتر متغیر خواهد بود.
خال های آبی
خال های آبی دارای ظاهری گرد و کمی برجسته می باشند که در دوران کودکی ظاهر می شوند. ساختار آنها به صورتی است که دارای تراکم بالایی از رنگدانه های قهوه ای هستند. این خال ها به دلیل این که در عمق پوست قرار دارند، بیشتر مواقع به رنگ آبی دیده می شود و احتمال ظاهر شدن آن بر روی دست و پاها بیشتر است.
خال های اسپیتز
خال های اسپیتز جزء خال هایی می باشد که قطر شان اندازه یک سانتی متر بیشتر نیست و شکل گنبدی شکل دارند و بیشتر اوقات به رنگ صورتی دیده می شود. خال های اسپیتز ممکن است در دوره نوجوانی روی سر کودکان مشاهده شود.
زمانی که باید برای خال به متخصص پوست مراجعه کنیم؟
در صورتی که با خالی مواجه شده اید که از نظر خود نگران کننده می باشد و ظاهر غیرعادی دارد توصیه میشود هرچه سریع تر به یک متخصص پوست مراجعه کنید تا ظاهر خال توسط متخصص بررسی شود و مشخص شود که خال خطر سرطان را به همراه نداشته باشد.
هر چند وقت یک بار برای معاینه خال ها به متخصص مراجعه کنیم؟
توصیه می شود هر سال برای ظاهر شدن خال های جدید بر روی بدنتان به یک متخصص پوست مراجعه کنید تا خال ها توسط متخصص معاینه و مورد بررسی قرار بگیرد و مشخص شود که هیچ کدام از آن ها پتانسیل سرطانی شدن را ندارند. در صورتی که سابقه خانوادگی در زمینه سرطان پوست دارید، بهتر است در فواصل کمتری به یک متخصص پوست مراجعه کنید.
رفع خال های سرطانی چگونه است؟
برای از بین بردن خال های روی صورت و بدن که مستعد سرطانی شدن هستند، روش های مختلفی وجود دارد که در ادامه به آنها می پردازیم. بریدن یکی از روشهای معمولی برداشتن خال است که در ابتدا پوستتان به طور کامل تمیز شده و سپس متخصص از بیحسی موضعی استفاده می کند و بعد از آن با یک چاقوی جراحی کوچک خال را از روی صورت برمی دارد. در صورتی که سطح درمان شما زیاد باشد ممکن است به بخیه نیاز شود اما در نواحی کوچک به خیه نیازی ندارد.
الکتروکوتریزاسیون
یکی از روش های برداشتن خال به وسیله الکتروکوتریزاسیون می باشد که متخصص پوست با استفاده از سیم های الکتریکی و گرمای پاسی اقدام به سوزاندن خال ها می کند. این روش جزء یکی از روش های کم تهاجمی برای برداشتن خال می باشد. سرما درمانی این روش یکی از روشهای بسیار نادر برای برداشتن خال های صورت و بدن می باشد که متخصص پوست با استفاده از نیتروژن مایع بر روی خال ها باعث از بین بردن آن ها میشود که بعد از آن ممکن است . سردی نیتروژن موجب مرگ سلول های خال می شود که بعد از آن ناحیه درمان دچار زخمو بریدگی میشود اما نگران نباشید. بعد از دو سه هفته شرایط شما بهتر می شود و تاول ها رو به بهبودی می روند و پوست سالم و جدید جایگزین آن میشود. بهتر است بدانید این روش یکی از روشهای پر ریسک برای ایجاد اسکار های دائمی می باشد.
برداشتن خال صورت و بدن توسط لیزر
یکی از روش های پر استفاده برای برداشت خال لیزر است که این روش جز روش های بسیار موثری می باشد و نسبت به سایر روش های گفته شده کم تهاجمی تر بوده و احتمال ایجاد اسکار در آن بسیار کم است. توسط لیزر خال های صورت و بدن با استفاده از پرتوهای لیزر نابود خواهند شد.
مزایای برداشتن خال با استفاده از لیزر
اولین مزیتی که این روش به منظور برداشتن خال برای شما دارد این است که خطر ابتلا به عفونت در این روش بسیار کاهش پیدا می کند. زیرا هیچ گونه برشی یا سوختنی برای پوست ایجاد نخواهد شد. به همین خاطر از این روش بیشتر در نواحی صورت استفاده میشود تا فرد با زخم و مشکل خاصی روبرو نشود.
تنها ایراد روش لیزر به منظور از بین بردن خال های صورت و بدن
تنها ایرادی که روش لیزر برای از بین بردن خال صورت و بدن دارد این است که از این روش نمی توان برای از بین بردن خال های بسیار عمیق استفاده کرد و تنها لیزر برای رفع خال های سطحی و صاف مناسب است. بنابراین برای رفع خال های ریشه دار و عمیق بهتر است از روش های دیگر استفاده کنید.
آیا خال های برداشته شده دوباره باز می گردند؟
این تنها دغدغه ای است برای افرادی که می خواهند خال های صورت و بدن خود توسط لیزر رفع کنند، پیش می آید. بیشتر متخصصان بیان کردند که احتمال برگشت خال ها بعد از چند سال وجود دارد. در واقع خال ها برای این که دوباره برگردند، جایی برای خود نگه می دارند.
به طور دقیق نمی توان گفت که درست در چند ماه دوباره خار ها بر روی پوستتان ظاهر می شود. این احتمال تنها در روش لیزر وجود دارد. اما حذف خال ها با استفاده از جراحی اگر به درستی انجام شود درصد برگشت خال ها بسیار کم خواهد بود.
چه افرادی به خال مبتلا می شوند؟
همه افراد حداقل یک خال روی بدن خود خواهند داشت. حدود 1 درصد از افراد با یک یا چند خال ملانوسیتی مادرزادی متولد می شوند. خال ها به صورت جداگانه ظاهر می شوند، به ندرت به طور مادرزادی از والدین به فرزندان منتقل می شوند. افراد با پوست روشن بیشتر از افراد با پوست تیره مستعد ابتلا به خال هستند. به نظر می رسد خال هایی که در دوران کودکی ظاهر می شوند، بیشتر ظاهر می شوند و در طول زندگی فرد ماندگاری بیشتری دارند. خالهایی که بعد از کودکی یا بزرگسالی ایجاد میشوند، در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید ایجاد میشوند و در صورت بروز، میتوانید با برداشتن خالهای صورت و بدن، زیبایی پوست خود را دو چندان کنید.
در چه مواردی باید از برداشتن خال خودداری کرد؟
هیچ کس نباید بدون تشخیص پزشک از روش خانگی برای برداشتن خال استفاده کند. درمان های خانگی به طور موثر خال های سرطانی را درمان نمی کنند. هرکسی که ترشحات مشکوک دارد یا می خواهد آن را خارج کند، ابتدا باید به پزشک مراجعه کند. پزشک می تواند بررسی کند که آیا خال سرطانی است یا نه و می تواند توصیه هایی برای برداشتن آن بدهد.
هنگام استفاده از کرم های رفع خال موجود در داروخانه ها یا فروشگاه های دیگر باید مراقب باشید. بسیاری از این کرمهای بدون نسخه، پوست بیشتری را نسبت به خود خال از بین میبرند، که میتواند فرورفتگی در پوست ایجاد کند که بهبود نمییابد یا از بین نمیرود. افرادی که با ترمیم بافت مشکل دارند. به عنوان مثال، افراد مبتلا به دیابت باید با پزشک خود در مورد برداشتن خال های بی خطر و آسان مشورت کنند. باید از مصرف داروها و درمان های خانگی که عوارض جانبی ایجاد می کنند اجتناب کنید یا آن را متوقف کنید. اگر از یک درمان خانگی استفاده می کنید، اگر قرمزی، تورم یا هر عارضه جانبی دیگری را تجربه کردید، باید فورا استفاده از آن را متوقف کنید.
درمان های خانگی برای از بین بردن خال
از بین بردن لکه های پوستی با روش های خانگی امکان پذیر است اما بهترین راه، لیزر توسط متخصص است. روش های زیر محبوب ترین روش های برداشتن خال هستند. اما با وجود ادعاهایی در مورد تاثیر آن ها، این روش ها هنوز تایید نشدند. هر فردی که این درمان ها را انجام می دهد باید دستورالعمل ها را به دقت دنبال کند و از آسیب احتمالی، سوختگی و اسکار پوست اطراف آن آگاه باشد.
از بین بردن خال با سیر:
برخی افراد فکر می کنند که استفاده از سیر برای مدتی روی خال باعث کوچک شدن یا ناپدید شدن آن می شود. زیرا سیر حاوی آنزیم هایی است که می توانند توده های سلولی را که باعث ایجاد خال می شوند، حل کنند. سیر می تواند پوست را تحریک کند.
از بین بردن خال با جوش شیرین و روغن کرچک:
مخلوطی از روغن کرچک و جوش شیرین پماد ایجاد می کند که در صورت استفاده چند هفته می تواند دانه های زیبایی را از بین ببرد. جوش شیرین باعث از بین بردن دانه های زیبایی و روغن کرچک می شود و به محافظت از پوست کمک می کند.
کلام آخر
شما می توانید برای اقدام به برداشتن خال های صورت یا بدن خود با کلینیک آوینا در تماس باشید همچنین برای رزرو وقت قبلی می توانید از طریق سایت کلینیک آوینا نیز اقدام نمایید. همکاران ما همواره آماده خدمت رسانی به شما عزیزان هستند و با به روز ترین ،جدیدترین و با کیفیت ترین دستگاه های روز دنیا اقدام به برداشتن خال ها و ضایعات پوستی شما می کنند. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره با متخصصین ما از طریق راه های ارتباطی با ما در تماس باشید.در مقاله های بعدی می توانید آیا می توان جای جوش را از بین برد؟ را مطالعه کنید.