آر اف صورت

ما در این مقاله سعی داریم شما را با آر اف صورت آشنا کنیم. آر اف صورت یکی از روش های جوان سازی پوست است که بدون نیاز به عمل جراحی انجام می شود و افراد زیادی به این روش علاقه دارند و از این روش استفاده می کنند. با افزایش سن پوست صورت دچار چین و چروک می شود و باعث باز شدن منافذ پوست می شود که در این روش از امواج رادیویی استفاده می شود که به لایه میانی پوست نفوذ می کند و باعث تحریک کلاژن سازی و تغییرات دیگر در پوست می شود. در ادامه برای آشنا شدن با آر اف صورت با ما همراه باشید.

آر اف چیست ؟

فرکانس رادیویی نوعی انرژی است که به صورت فرکانس یا طول موج در ثانیه اندازه گیری می شود. همه انواع های انرژی از امواج صوتی تا امواج رادیواکتیو طبق فرکانس آن ها در طیف الکترومغناطیسی دسته بندی شده است. فرکانس رادیویی یک دسته در این طیف و بیشتر انواع انرژی معمولی است که هر روز از آن استفاده می کنیم. برای مثال سیگنال های وای فای، اجاق های مایکروویو، امواج رادیو و تلویزیون. انرژی فرکانس رادیویی استفاده شده در سفت کردن پوست در محدوده 450 کیلوهرتز است که در آخر محدوده رادیویی قرار دارد. طول موج مورد استفاده در سفت کردن پوست حدود 100 میلیون بار از نور مرئی آهسته تر است و بیشتر از 1 میلیارد برابر کندتر از اشعه ایکس است.

آر اف چیست ؟

آر اف چگونه باعث سفت شدن پوست می شود ؟

آر اف ظرفیت تولید حرارت دارد و با گرم کردن لایه عمیق پوست به تولید کلاژن و الاستین و جذب سلول کمک می کند تا پوست ضخیم و قوی و جوان به نظر برسد. یکی از مزایای استفاده از این روش استفاده از فرکانس رادیویی برای گرم کردن بافت و مقایسه با لیزر این است که فرکانس پایین فرکانس رادیویی می تواند به آسانی به سطح عمیق پوست نفوذ کند و به بهتر شدن ساختار پوست کمک کند اما لیزر به بهتر شدن سطح پوست کمک می کند. فرکانس رادیویی می تواند بیشتر افراد را با رنگ های مختلف پوست درمان کند. ایمنی فرکانس رادیویی به تجربه و مهارت افراد ارائه دهنده این درمان دارد.

دستگاه آر اف چگونه کار می کند ؟

امروزه دستگاه آر اف یکی از پر طرفدار ترین روش ها برای جوان سازی پوست است. دستگاه های آر اف به مدل های تک قطبی و دو قطبی بودن اما امروزه با پیشرفت علم این دستگاه ها مانند سوزنی، فرکشنال، پالسی، تک فاز ساخته شده است. هر کدام از این دستگاه ها ویژگی ها و کاربردهایی دارد اما همه آن ها به یک صورت است.  استفاده کردن از این دستگاه ها بر مبنای انرژی الکترومغناطیس با گرما و حرارت است. این گرما روی لایه درم پوست متمرکز می شود و با ساخت بافت فیبری باعث ساخت کلاژن و ترمیم پوست صورت می شود. با بیشتر شدن کلاژن پوست صورت چین و چروک، ضایعات پوستی، شل شدگی پوست درمان می شود.

آیا آر اف امن است ؟

همه افراد در معرض امواج رادیویی با سطح پایین فرکانس رادیویی هستند و از این فرکانس ها برای موارد زیادی استفاده می شود. هیچ شواهد و مدارکی وجود ندارد که نشان دهد که قرار گرفتن در معرض فرکانس دارویی باعث سرطان می شود. افرادی هستند که در معرض زیاد این فرکانس ها قرار دارند. یکی از خطرات اصلی در ارتباط با آر اف پتانسیل سوختگی در اثر گرما برای افرادی است که در معرض دور های بالا هستند برای مثال افرادی که در اطراف تجهیزات رادار بدون حفاظت کار می کنند.

آر اف از لحاظ ایمنی برای روش سفت شدن پوست مناسب است و کنترل شده است. آر اف در درمان های غیر جراحی استفاده می شود با مایکروویو یا تلفن یا رادار متفاوت است. سازمان جهانی تجهیزات مرد استفاده از کنترل می کند تا در ول درمان اطمینان داشته باشید که بافت های هدف به دمای مناسب برسد تا تولید کلاژن و بازسازی سلول را بدون به وجود آمدن بیشتر از اندازه گرما انجام دهند. آر اف برای جوان سازی واژن، سفت کردن پوست صورت یا پوست بدن ایمنی زیادی دارد.

کاربرد های آر اف فرکشنال

  • کمک به درمان آکنه فعال
  •  از بین رفتن همه ناهمواری‌ها و زوائد پوستی
  • بهبود روزاسه و رگ‌هایی که در زیر پوست صورت دیده می شود.
  • لیفت صورت و سفت تر شدن پوست
  • بسته شدن منافذ باز پوست
  • از بین رفتن زایده های پوستی، آفتاب سوختگی و لکه‌های پوستی
  • درمان و از بین رفتن چین و چروک صورت، چروک دور چشم و افتادگی و شل شدگی پوست
  • لایه برداری و جوان سازی پوست صورت
  • بهتر شدن و درمان ترک های پوست
  • قابل استفاده برای همه سطوح بدن
  • بهبود رنگ، بافت و شفاف شدن پوست

برای آشنا شدن با تزریق چربی زیر چشم به سایت مربوطه مراجعه کنید.

روش آر اف فرکشنال بهترین روش جوان سازی پوست است ؟

هیچکدام از روش های جوان سازی پوست بهترین روش نیست. هر کدام از روش های غیر تهاجمی یا عمل های جراحی معایب و مزایایی دارد. برای مثال برای بعضی از افراد هایفوتراپی برای درمان افتادگی پوست مناسب است اما برای بهتر شدن حجم صورت آر اف می تواند بهترین روش باشد. برای اینکه بتوانید بهترین روش را انتخاب کنید باید قبل از هر کتری با پزشک مشورت کنید. در مرحله اول باید ویژگی های پوست شما مشخص شود و باید بدانید که می خواهید چه مشکلی را برطرف کنید که با این اتفاق می توان متوجه شد که کدام روش برای جوان سازی برای شما مناسب است و با بررسی هزینه ها و مدت زمان ریکاوری، خطرات و عوارض می توان با شرایط شما بهترین روش را انتخاب کرد.

امواج آر اف چه تاثیراتی بر پوست دارد ؟

روش های غیر تهاجمی جوان سازی پوست با استفاده از امواج الکترومغناطیسی یا مکانیکی خیلی متفاوت است و تنوع های زیادی دارد. دستگاه لیزر از امواج نوری استفاده می کنند و هایفوتراپی از امواج فراصوت استفاده می کند یا آر اف فرکشنال امواج رادیویی تولید می کند. همه این موارد از فناوری های پیشرفته بری جوان سازی غیر تهاجمی پوست هستند.

هر کدام از این روش ها شبیه هم هستند اما برای تکنولوژی های مختلفی استفاده می شود. یکی از مهم ترین ویژگی های این روش ها غیر تهاجمی بودن آن ها است یعنی بدون هیچ خطری  عوارضی تغییرات زیادی روی پوست ایجاد می کند. یکی دیگر از شباهت های این روش مکانیسم جوان سازی پوست است. در روش های غیر تهاجمی تغییری در ساختار اصلی پوست ایجاد نمی شود و پوست را تحریک می کند که روش های ترمیم بافتی را فعال می کند و خودش را درست می کند. در روش های غیر تهاجمی مانند عمل جراحی در اجزای پوست تغییراتی به وجود می آید برای مثال اگر پوست افتاده باشد بافت زیر پوستی را کوتاه می کنند و پوست را می کشند.

مزایا و معایب آر اف صورت

آر اف صورت می تواند مانند سایر روش های دیگر دارای مزایا و معایبی باشد. در ادامه با مزایا و معایب آر اف آشنا می شوید :

مزایای آر اف صورت :

  • در مدت زمان کوتاهی باعث جوان سازی پوست صورت می‌شود.
  • یک روش آسان بدون جراحی و بدون درد است.
  • روی همه ناحیه های پوست استفاده می‌شود.
  • با نفوذ به لایه درم خاصیت ارتجاعی پوست صورت را بیشتر می کند.
  • باعث بهبود گردش خون در زیر پوست صورت می شود.
  •  تحریک پوست به ساخت کلاژن و الاستین یکی دیگر از مزایای دستگاه آر اف است.

معایب آر اف صورت :

  • فرورفتگی جزئی
  • خارش و سوزش
  • قرمزی و التهاب پوست
  • احتمال ایجاد گوشت اضافه در ناحیه مورد نظر
  • تورم و خشکی پوست

با آر اف چگونه روش های ترمیمی را فعال کنیم ؟

روش هایلیزر های جوان سازی و هایفوتراپی و روش های آر اف با مکانیسم‌های متفاوتی باعث به وجود آمدن آسیب‌های جزئی و کنترل شده در بافت پوست می‌شوند. آسیب‌هایی که عمق و میزان آن ها را از قبل تعیین کردند. وقتی پوست آسیب ببیند روش های ترمیمی فعال می شود و پوست برای ترمیم آسیب بافتی را جایگزین سلول های از بین رفته می کند که نام آن بافت فیبروزی است. بافت فیبروزی مقاومت بیشتری نسبت به بافت عادی دارد. تشکیل این بافت در عمق پوست باعث می‌شود که پوست سفت‌تر شده و کشیده شود. یعنی افتادگی کم می شود و چین و چروک‌ها  از بین می رود.

بافت فیبروزی بافت ضخیم و زبری است که هنگامی که زخمی در سطح پوستتان بهتر می شود در مراحل اولیه مشاهده می‌شود. در عمق پوست حالت ضخیم سطح پوست را ندارد اما رشته‌های کلاژن موجود در بافت فیبروزی کوتاه‌تر و مستحکم‌تر از بافت عادی پوست هستند.

آر اف فرکشنال چه اثراتی دارد ؟

این روش در دو مرحله در پوست تاثیر می گذارد :

فاز سریع :

بعد از درمان خیلی سریع ممکن است در پوست شما تغییراتی ایجاد شود. امواج آر اف موجب بیشتر شدن حرارت در عمق پوست می شود. این حرارت رشته های کلاژن را تجزیه نمی کند و شکل آن ها را تغییر می دهد. کلاژن های آسیب دیده کوتاه تر و محکم تر می شوند و به همین دلیل بعد از تمام شدن آر اف پوست سقت و جوان تر می شود.

فاز تاخیری :

فاز تاخیری جوان سازی بعد از چند هفته یا بعد از 4 تا 6 ماه تاثیرات خود را نشان می هد. در این مدت زمان کلاژن های جدید ساخته می شود و رشته های پروتئینی به وجود می آیند و پوست سفت و جوان تر می شود.

مزایا و معایب آر اف صورت

تفاوت های آر اف و هایفوتراپی :

یکی از تفاوت های هافو و آر اف این است که برای حرارت دادن به بافت های عمیق پوست از تکنولوژی مختلفی استفاده می کند. هایفو انرژی امواج فراصوت را به طور دقیق انتشار می دهد و آر اف به صورت کلی گرما می رساند. هر تکنولوژی در لایه های مختلفی از پوست اثر می کند. هایفو نفوذ عمیقی به پوست دارد و فراتر از لایه درم می ورد و می تواند به لایه SMAS برسد. آر اف به این عمقی نفوذ نمی کند. آر اف بر لایه های اپی درم تمرکز دارد و بیشتر از لایه درم نفوذ نمی کند. هایفو در یک جلسه انجام می شود و امکان دارد آر اف در چند جلسه انجام شود. تعداد جلسات این روش ها بستگی به نوع دستگاه و شرایط پوست دارد. شرایط پوست یعنی حالت ارتجاعی فعلی، سبک زندگی، صفات وراثتی است.

استفاده از انرژی فراصوت در روش های زیبایی روشی جدید است و به همین دلیل آر اف زمان زیادی در زمینه جوان سازی صورت استفاده می شود. در استفاده از آر اف فرکشنال به غیر از مواردی که با جوان سازی پوست مرتبط هستند موارد دیگری بهبود می‌یابد که به افزایش کیفیت پوست کمک می‌کنند که درمان آکنه و کاهش منافذ باز پوست از آن ها هستند. بعد از آر اف فرکشنال و هایفوتراپی حجم از دست رفته پوست که یکی از معضلات پیری است جبران نمی شود و برای آن باید به روش های دیگری مثل تزریق ژل یا تزریق چربی استفاده کرد.

عوارض آر اف صورت :

آر اف یک روش کم تهاجمی است که به این دلیل عوارض محدودی دارد و دوران نقاهت یا استراحت بعد از درمان هم نیاز ندارد. درد یکی از عوارض آر اف فرکشنال است که دستگاه های ابتدایی روش آر اف درد زیادی دارد که قبلا مجبور می شدند از بیهوشی استفاده کنند اما امروزه در این روش طوری است که نیازی به داروهای بی حسی نیست. در بعضی از کاربردها امکان دارد برای آسانی و کاهش درد از بی حسی استفاده کنند. قرمزی پوست یکی دیگر از عوارض آر اف است که اریتم یا گلگون شدن پوست در بعضی از افراد مشاهده می شود که این عوارض تا 24 ساعت بعد از درمان از بین می رود. یکی دیگر از عوارض آر اف تورم است که این عوارض در همه افراد مشاهده نمی شود و اگر هم اتفاق بیفتد تا 24 ساعت خوب می شود و یا شاید امکان دارد تا یک هفته باقی بماند. بعضی از عوارض هم وجود دارند که خیلی کم اتفاق می افتد و در اثر خطای پزشک یا مناسب نبودن شرایط اتفاق می افتد و این عوارض موقتی هستند و از بین می روند که ان عوارض شامل فرورفتگی پوست است که ممکن است تا یک ماه طول بکشد، زخم سوختگی است که تا 6 ماه درمان می شود، پوسته پوسته شدن است که تا یک هفته از بین می رود، حساس شدن پوست به لمس است که تا 2 الی 3 هفته برطرف می شود، بثورات پوستی است که تا 1 هفته باقی می ماند و درمان می شود.

اقدامات قبل و بعد از آر اف صورت

برای اینکه نتیجه مناسبی از این روش داشته باشید باید مراقبت های قبل و بعد را به خوبی انجام دهید. در ادامه به مراقبت های قبل و بعد از آر اف می پردازیم :

اقدامات قبل از آر اف صورت :

  • قبل از آر اف اگر بیماری خاصی دارید یا داروی خاصی مصرف می کنید حتما به پزشک اطلاع دهید.
  • سعی کنید پوست خود را تمیز و سالم نگهداری کنید و اگر مشکل تبخال دارید حتما به پزشک اطلاع دهید.
  • 2 هفته قبل از آر اف از کرم های مرطوب کننده استفاده کنید.
  • 2 هفته قبل از دستگاه سولاریوم و حمام آفتاب استفاده نکنید.

اقدامات بعد از آر اف صورت :

  • از کرم های لایه‌بردار و از بین بردن چین و چروک شبانه تا هنگامی که بهتر نشدید استفاده نکنید.
  • بعد از انجام آر اف باید از کرم ضد آفتاب مناسب پوست خود با یک SPF مناسب استفاده کنید.
  • کرم ترمیم کننده‌ای که پزشک برای شما تجویز کرده است را برای بهتر شدن و به صورت روزانه و روتین استفاده کنید.
  •  تا هنگامی که کاملا خوب نشدید برای شست و شوی صورت خود از شوینده‌های قوی و ترکیبات الکل دار استفاده نکنید و سعی کنید شوینده مناسب پوست صورت شما باشد.
  • از لمس ناحیه مورد نظر تا زمانی که بهتر نشدید پرهیز کنید.
  • در 24 ساعت اول آر اف از استخر، سونا، حمام استفاده نکنید.

آبا تاثیرات آر اف دائمی است ؟

تاثیرات آر اف دائمی نیست اما بلند مدت است. میزان ماندگاری تاثیرات درمانی به شرایط پوستی بستگی دارد اما کلاژن سازی بافت پوست می‌تواند تا 8 ماه بعد از درمان ادامه داشته باشد. نتیجه تک جلسه‌ی درمانی آر اف   6 ماه دوام دارد اما  نتیجه یک دوره‌ی درمانی آر اف که 3 تا 6 جلسه است 6 تا ۸ ماه بعد از اتمام دوره‌ی درمانی به حداکثر رسیده و می تواند بین 3 تا 5 سال پایدار باشد و امکان دارد به جلسات ترمیم سالانه نیاز داشته باشید.

لیفت صورت با آر اف چگونه است ؟

آر اف با روش جدید بافت های سطحی و عمیق پوست را تحت تاثیر قرار می هد و باعث بسته شدن آن می شود. مثل روش های قبل احتیاجی به cooling نیست و همه انرژی را به بهترین و سریع ترین نوع به کار می برد. نتیجه درمانی مطمئن تر با تاثیرات سریع بعد از اولین درمان دیده می شود. یکی از مزایای دستگاه های جدید آر اف این است میزان ورود سوزن به زیر پوست قابل تنظیم است و بر حسب نوع نازک یا کلفت بودن پوست و منطقه پوست و کاربرد درمانی پزشک تنظیم می کند که سوزن تا چه عمقی داخل پوست شود که پوست شفاف و لطیف می شود و یا دور چشم که پوست نازکی دارد نباید امواج زیادی از یک میلی متر نفوذ کند و یا مثلا پزشک برای درمان چروک و افتادگی اطراف قسمت پایینی و اطراف صورت باید سوزن را سه میلی متر به عمق پوست وارد کند تا تاثیرات مناسب در سریع ترین و تعداد کم جلسات درمانی به وجود بیاید.

اقدامات قبل و بعد از آر اف صورت 

کلام آخر

ممنون از اینکه تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

امتیاز دهید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان (کلیک کنید)