امروزه مردم برای زیبایی از روشهای زیادی استفاده میکنند و میتوان گفت طرف دار این عملهای زیبایی خانمها هستند؛یكی از این روشها انجام میکرونیدلینگ است میکرونیدیلینگ با تحریک کلاژن پوست باعث روشن و شفاف شدن پوست صورت می شود . که در ادامه برای آشنا شدن با میکرونیدلینگ صورت با ما همراه باشید.
جوانسازی پوست با میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ صورت چیست ؟ میكرونیدلینگ روشی به روز است که از آن برای تحریک و افزایش کلاژن سازی در پوست استفاده میشود و در حقیقت برای انجام این کار سوزنهای ریز میکرونیدلینگ طی یک فرایند چند دقیقهای وارد پوست بیمار میشود؛ لازم به ذکر است که در این روش سوزنها به طور عمیق وارد پوست نمیشوند و پوست بیمار دچار خونریزی نمیشود و لایه اپیدرم پوست تخریب نمیشود؛ میتوان گفت که بسیاری از مشکلات پوستی توسط میکرونیدلینگ قابل حل است؛ در این روش متناسب با ناحیه تحت درمان و صدمه پوستی شما، تعداد جلسهها و زمان جلسهها معین میشود و ممکن است هر جلسه بین چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد.
کاربرد میکرونیدلینگ:
از میکرونیدلینگ برای موارد مختلفی استفاده میشود که در ادامه با آن آشنا می شوید :
- افزایش قوام و استحکام پوست
- رفع چین و چروک
- خط خنده
- درمان ترک های پوستی
- از بین رفتن تیرگی و لکه های پوستی
- درمان ریزش مو و کمک به رشد دوباره
- درمان سوختگی
میکرونیدلینگ برای چه کسانی مناسب نیست؟
بعضی افراد کاندید انجام میکرونیدلینگ نیستند؛ به طور کلی خانم های باردار، کسانی که دارای پسوریازیس یا اگزما هستند، افراد دارای زخم های باز و افرادی که اخیرا از پرتو درمانی استفاده کردند نمی توانند از میکرونیدلینگ استفاده کنند.
فواید میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ صورت می تواند مانند روش های دیگر دارای فوایدی باشد که در ادامه با آن آشنا می شوید :
منافذ پوست را جمع می کند:
یکی از فواید میکرونیدلینگ این است که می تواند با تحریک کلاژن اطراف و درون منافذ باعث کوچک شدن آن ها شود و پوست بهتر دیده شود
مناسب برای تمام بدن:
برخی افراد فکر می کنند میکرونیدلینگ تنها برای صورت آنها موثر است در صورتی که میکرونیدلینگ برای تمام اعضای بدن استفاده می شود و می توان آن را برای ترمیم هر نقطه ای از بدن مورد استفاده قرار داد؛ در نواحی مانند پاها،قفسه سینه، کمر و باسن که جای کشیدگی و اثر آکنه دارند بیشتر کاربرد دارد.
جذب بهتر محصولات پوستی:
از دیگر فواید میکرونیدلینگ می توان جذب بهتر محصولات پوستی را نام برد چرا که این عمل زیبایی با ایجاد هزاران حفره در پوست بیمار، پوستش را برای جذب بهتر محصولات آماده می کند و همچنین پوست از تمام فواید محصولات مراقبت پوستی نهایت استفاده را می کند و در نتیجه می توان پوست بهتری داشت.
جلوگیری از پیری پوست:
جوان سازی پوست از دیگر فواید میکرونیدلینگ است که با ترمیم زخم پوست و بهبود و نرم کردن پوست آسیب دیده، از شل شدگی پوست جلوگیری می کند که این امر مخصوصا برای افرادی که وارد میانسالی می شوند بسیار کاربردی است؛ در کل این روش برای پیری پوست بسیار مناسب است.
بهبود آفتاب سوختگی و تغییر رنگ:
ميكرونيدلينگ فایده دیگری که دارد این است که می تواند آسیب های ناشی از آفتاب سوختگی را بهبود ببخشد؛ که برای درمان این آسیب های شدید پوسی باید درمارولر سوزنش به اندازه 1 تا 1/5 میلی متر طول داشته باشد؛ در اثر تحقیقاتی که اخیرا صورت گرفته، اخیرا متوجه شدند افرادی که در تابستان دچار آفتاب سوختگی شدند پس از چند جلسه ميكرونيدلينگ می توانند پوستی بسیار درخشان و روشن داشته باشند.
از بین بردن جای زخم و جوش:
این روش فایده دیگری دارد که می تواند جای زخم های قابل رویت را از بین ببرد و طبق تحقیقات اخیر جای ١٠٠ درصد جوش ها با ميكرونيدلينگ از بین رفتند؛ در صورتی که جوش عمق بیشتری داشته باشند نیاز به درمارولری با عمق بیشتری نیاز است؛ در مقایسه با درمان های لیزری و ميكرونيدلينگ، می توان گفت که ميكرونيدلينگ از رتبه بالاتری برخوردار است چرا که دوام بالاتر و عوارض کمتری دارد.
از بین بردن تمام چین و چروک های عمیق پوستی:
یکی از بهترین خصوصیات میکرونیدلینگ مقابله با چروک های پوستی است که می تواند تمام خطوط ریز و درشت پوست به خصوص پیشانی را از بین ببرد؛ در این روش نتیجه ای که حاصل می شود بسیار طبیعی است و برای افرادی که به دنبال روشی برای از بین بردن پیری پوست خود هستند میکرونیدلینگ گزینه بسیار خوبی است.
میکرونیدلینگ چه عوارضی دارد؟
این روش زیبایی نیز همانند دیگر روش ها دارای عوارض و فواید خاصی است؛ عوارض میکرونیدلینگ از جمله جوش زدن، تورم و قرمزی پوست، خارش و سوزش، التهاب و ورم، انواع حساسیت پوستی، تیرگی پوست هستند.
مراقبت های قبل از انجام میکرونیدلینگ
- قبل از انجام میکرونیدلینگ حتما پوست خود را پاکسازی کنید چرا که لحظاتی قبل از انجام از سرم های ویتامینه ای استفاده می شود که با پاکسازی شما این مواد ویتامین بهتر جذب پوست می شود.
- در صورتی که با انجام دیگر اعمال جراحی قبلا دچار عارضه شدید حتما با پزشک خود درمیان بگذارید.
- برای استحکام پوست خود از انجام هرگونه لایه بردار 3 الی 4 هفته قبل از انجام میکرونیدلینگ خودداری کنید.
- قبل از انجام ميكرونيدلينگ پوست خود را از هرگونه لوازم آرایش پاک کنید.
بعد از انجام میکرونیدلینگ چه مراقبت هایی باید انجام شود ؟
افراد پس از انجام میکرونیدلینگ دچار ترس و اضطراب می شوند چرا که پس از اتمام ممکن است قرمزی و کبودی های موقتی در پوست دیده شود و در این جهت برای بهبود این کبودی باید نکاتی را رعایت کنید:
- از داروهای ضد التهاب مانند پروفن و ادویل جلوگیری کنید.
- از تعریق پوست خود جلوگیری کنید و از انجام ورزش هایی که منجر به تعریق شدید می شوند خودداری کنید.
- از میوه هایی که به ترمیم زخم ها کمک می کند استفاده کنید.
- مصرف میوه هایی مانند آناناس که خاصیت ترمیم کنندگی و بهبود جای زخم و التهاب دارند توصیه می شود.
- حتما از کرم ضد آفتاب حاوی زینک استفاده کنید.
- در روزهای اول از دست زدن به پوست خودداری کنید.
- از محصولاتی که خاصیت اسیدی دارند دوری کنید.
- از حمام کردن تا مدت24 تا 48 ساعت پس از آن خودداری کنید.
انواع دستگاه ميكرونيدلينگ
در انجام ميكرونيدلينگ از دستگاه های مختلفی استفاده می شود که هر کدام کارایی و ویژگی های خاص خود را دارند؛ درمارولر، درماپن، درمااستامپ، دستگاه با سیستم ديود و نور، دستگاه با سیستم امواج رادیویی دستگاه های مورد استفاده هستند؛
هزینه انجام میکرونیدلینگ چقدر است؟
در کل در انجام میکرونيدلينگ بسیار دقت کرده و متناسب با کلینیکی که انتخاب می کنید و قسمتی از بدن با صورت که مورد درمان قرار می گیرد هزینه متفاوت است؛ در ضمن می توان گفت که زمان استفاده از ميكرونيدلينگ بین 4 تا 6 جلسه است که هر جلسه 1 ماه یک بار انجام می شود و در اکثر مواقع قیمت هر جلسه 150 هزار تومان است.
نکات مهم میکرونیدلینگ
به این دلیل که تا مدت 60 الی 90 دقیقه پس از انجام میکرونیدلینگ منافذ پوست باز است، حتما از کرم های مراقبتی مانند هیالورونیک که توصیه می شود استفاده کنید تا منافذ دچار عفونت نشوند. پس از انجام میکرونیدلینگ تا مدت 3 روز صبور باشید تا قرمزی و عوارض احتمالی آن از بین برود؛ لازم به ذکر است که در صورت مشاهده بعضی عوارض احتمالی نگران نشوید چرا که به سرعت در این دوران 3 روزها محو می شوند.
پس از انجام ميكرونيدلينگ توقع نداشته باشید که با یک جلسه به نتیجه دلخواه خود برسید چرا که نیاز به چند جلسه برای درمان آسیب های پوستی خود دارید. برای این که درد کمتری حس کنید، از کرم های بی حس کننده استفاده کنید تا دردتان در طول درمان به کم ترین حد برسد.
در هنگام ميكرونيدلينگ توصیه می شود که از سوزن های یک بار مصرف استفاده شود تا کم ترین آسیب را به پوست بزند چرا که ممکن است سوزن در صورت استفاده برای افراد مختلف کند یا دچار عفونت شود؛ امروزه بیشتر کلینیک ها از سوزن یک بار مصرف استفاده می کنند و این که تنها سوزن یکبار مصرف تضمین کننده نیست و باید سوزن با همان كارتريج دارای غشا محافظ و استریل باشد.
مدت زمان جلسات میکرونیدلینگ صورت چقدر است؟
پاسخ مناسبی برای این سوال وجود ندارد، زیرا همه چیز به مشکل پوستی و پاسخ پوست شما به این روش درمانی بستگی دارد. بسیاری از افراد پس از 4-6 جلسه که به طور مداوم با فاصله 4 هفته انجام می شد به نتایج مناسب رسیدند.
کاندیدای نامناسب میکرونیدلینگ صورت:
این درمان لایه برداری پوست صورت برای از بین بردن بسیاری از آسیب های پوستی استفاده می شود و برای بسیاری از افراد مناسب است زیرا یک درمان غیر تهاجمی است. برای کسانی که به یک سری مواد خاص مانند فلزات خاص حساسیت دارند. بعضی از افراد مانند افرادی که هموفیلی بوده و از داروهای ضد انعقاد خون مانند آسپیرین استفاده می کنند، افرادی که دارای جای زخم بهبود نیافته هستند، افرادی که دیابت دارند، افرادی که در یک سال گذشته پرتو درمانی و یا اشعه درمانی انجام دادند، افرادی که زخمشان دیر التیام پیدا می کند، افرادی که عفونت و یا تبخال دارند و خانم های باردار و شیرده نمی توانند از این روش استفاده کنند.
میکرونیدلینگ با لیزر آر اف چه تفاوتی دارد؟
هم میکرونیدلینگ و هم لیزر آر اف فرکشنال روش های جوان سازی پوست هستند با این تفاوت که میکرونیدلینگ یک روش غیر تهاجمی با دوره نقاهت کوتاه است و لیزر فرکشنال یک روش تهاجمی است. نقاهت و نقاهت با لیزر 10-7 روز است و پس از آن فرد باید در خانه بماند. یکی دیگر از تفاوت های مهم این دو روش، مدت زمان ماندگاری آثار و نتایج آن است.
در لیزر به لایه سطحی پوست توجه می شود و در میکرونیدلینگ هدف لایه های زیرین پوست است و مواد با سوزن های تیتانیوم وارد پوست می شوند. در این درمان جریان خون سریعتر می شود، دوره نقاهت کوتاهتر می شود و نتیجه را زودتر خواهید دید.
نحوه اثر گذاری میکروندیلینگ
در روند درمان سه فاز وجود دارد :
فاز اول :
التهاب شکستن پوست سیستم ایمنی بدن را فعال می کند تا زخم را ضد عفونی کند، زباله ها را از بین ببرد، جریان خون را افزایش دهد و شروع به ساخت بافت جدید کند.
فاز دوم :
تولید مثل زخم بازسازی میشود، این بار با سلولهای شفابخش جدید، و همچنین کلاژن و الاستین موقت، که همگی بخشی از یک ماتریکس خارج سلولی هستند. علاوه بر این، شبکه جدیدی از رگ های خونی ایجاد می شود.
فاز سوم :
ترمیم زخم با بافت پوستی جدید و عروق خونی جدید جایگزین می شود. کلاژن نوع 3 در بافت تازه تشکیل شده با کلاژن نوع 1 قوی تر جایگزین می شود که می تواند برای ایجاد یک اثر سفت کننده بر روی پوست منقبض شود.
هر چند وقت یک بار می توان میکرونیدلینگ انجام داد؟
تعداد دفعات انجام این کار به پوست شما بستگی دارد. اگر پوست شما مشکلات زیادی دارد، فاصله زمانی بین جلسات باید کمتر باشد. اما اگر پوست زیبایی دارید و به موقع از آن مراقبت می کنید، این کار را هر 3 تا 6 ماه یکبار تکرار کنید. بهتر است این روش یک بار در سال انجام شود. برای نتایج مطلوب در سایر نواحی بدن، باید 4 تا 6 جلسه میکرونیدلینگ را تکرار کنید.
کدام قسمت از بدن شامل این درمان است؟
میکرونیدلینگ فقط برای صورت استفاده نمی شود و می توان از آن در هر قسمتی از بدن به خصوص نقاطی که علائم کشش را نشان می دهند مانند ساق پا، سینه و ران استفاده کرد. معمولاً 4-6 جلسه برای از بین بردن آن لازم است.
آیا میکرونیدلینگ درد دارد؟
به دلیل استفاده از کرم های بی حس کننده در قسمت های مختلف پوست، دردی احساس نخواهد شد. پس از درمان، پوست همان محل ممکن است صورتی رنگ و یا در بدترین حالت لکه های زخمی شود که همگی پس از چند روز از بین می روند.
انواع دستگاههای میکرونیدلینگ
در ادامه با دستگاه های میکرونیدلینگ آشنا می شوید :
دستگاه درمارولر:
درمارولرها دارای غلتک مخصوصی هستند که به میزان 200 سوزن ظریف دارند. این غلتک ها با فشار مشخص و کمی روی پوست حرکت داده میشوند. سوراخ های کوچکی در سطح پوست ایجاد می شود و مواد لازم وارد پوست می شود و عمل بازسازی آغاز می شود. درمارولرها دارای طراحی خاصی هستند که سبب می شود اجرا دقیق تر صورت بگیرد. دستگاه درمارولر شبیه به قلم مو های غلطکی بسیار کوچک عمل می کند. در بخش بالای این دستگاه یک دستگیره وجود دارد و از آن برای حرکت دادن غلتک روی سطح پوست استفاده می شود. این وسیله ها دارای بخش هواده هستند و زمانی که روی پوست غلتانده میشوند و سبب بروز سوراخ های ریز خواهند شد.
دستگاه میکرونیدلینگ با سیستم دیود و نور :
در صورتی که به هر دلیلی از سوزن واهمه دارید و دوست ندارید سوزن وارد پوستتان شود می توانید به سراغ دستگاه میکرونیدلینگ با سیستم دیود بروید که از نور ال ای دی استفاده می کند تا تاثیر گذاری خوبی روی پوست داشته باشد و پوست را جوان سازی نماید. به طور کلی این دستگاه ها از نظر ساز و کار شرایط مخصوصی دارند و شاید برای درمان همه مشکلات پوستی مناسب نباشند.
دستگاه درماپن :
درماپن مانند یک خودکار ساده است و سوزن های کوچکی روی این قلم قرار گرفته است. این قلم ها به طور کلی دارای موتور های الکتریکی مخصوصی هستند. نام دیگر این دستگاه قلم جوان سازی است. دقت کنید که این دستگاه مثل یک مهر روی پوست عمل می کند. تعداد سوراخ هایی که توسط این قلم روی پوست ایجاد می شود از سوی پزشک مشخص می شود و شرایط پوستی هر شخص با شخص دیگر فرق می کند. نوک این دستگاه توسط موتور کوچکی کار می کند و در نهایت سوزن ها حرکت داده می شود و مثل مهر زدن عمل می کند و تعداد زیادی سوراخ ریز در پوست ایجاد می شود.
دستگاه درما استامپ :
شکل ظاهری دستگاه درما استامپ و درماپن بسیار مشابه است اما این دستگاه دارای سر بزرگتری است و همینطور تعداد سوزن بیشتری دارد. روش کار با این دستگاه بسیار آسان است و مشابه با دستگاه تاتو کار می کند. این دستگاه به جای یک سوزن، از تعداد زیادی سوزن تشکیل شده است که به صورت همزمان وارد می شود. دستگاه درمااستامپ مشهور به دستگاه مهر زنی است یعنی مثل مهر روی پوست عمل می کند. سبب از بین بردن لک روی پوست می شود. در این دستگاه چیزی به عنوان غلتیدن روی پوست وجو ندارد و سوزن های توی پوست فرو می روند.
کلام آخر
قبل از انجام میکرونیدلینگ از افراد با تجربه کمک بگیرد و سعی کنید با آگاهی دست به انجام این روش بزنید. دقت کنید که بهترین کلینیک و بهترین پزشک را بری جراحی انتخاب کنید. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.