آیا می توان جای جوش را از بین برد؟همه ما در سنین مختلف جوش زدن را تجربه کرده ایم. برخی از ما این جوش ها را تا سنین بالاتر نیز همراه خود داشته ایم. نکتهای که درباره آکنه و جوش وجود دارد این است که ممکن است حتی بعد از بهبود یافتن نیز جای آنها بر روی پوست ما باقی بمانند که این موضوع بسیار نگران کننده و ناراحت کننده است به خصوص برای بانوان .
جای جوش
در حقیقت، منظور از جای جوش همان لکه هایی است که بعد از درمان آکنه بر روی پوست صورت باقی می ماند. زمانی که منافذ پوست یا فولیکول مو با چربی های اضافه، سلول های پوست یا باکتری ها پر می شوند، جای جوش ایجاد می شود. این منافذ متورم شده و در مناطق جدا کننده فولیکول شکاف ایجاد می کنند. در صورتی که این شکاف ها نزدیک پوست صورت باشند، جوش های کوچکی ایجاد شده و به زمان کم تری برای بهبود نیاز دارد.
اگر این زخم به درستی درمان نشود و باکتری های آن به طور کامل درمان نشوند، جای جوش باقی مانده و حتی ممکن است باری دیگر جوش بزنید. انواع مختلفی از جای جوش مانند جای جوش سفید، جای جوش سیاه، جای جوش سرخ، جای جوش کیستینگ وجود دارد. روش های درمان هر یک از این جوش ها کاملا متفاوت است. به همین خاطر لازم است که به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنید.
انواع جای جوش
اگر جز افرادی هستید که روی صورت خود دارای آکنه های التهابی می باشید احتمال این که جای آنها بر روی صورت باقی بماند یا حالت فرو رفته بر روی صورت ایجاد کند، بسیار زیاد است. ماندن جای جوش برای هر فردی آزاردهنده است. بنابراین اگر میخواهید برای رفع این مشکل چاره ای بی اندیشید و به دنبال سوال خود یعنی آیا می توان جای جوش را از بین برد؟ هستید، خوب است در این مقاله با ما همراه باشید. جای جوش انواع مختلفی دارد و به شکل های مختلفی بر روی صورت باقی می ماند که در ادامه به انواع مختلف جای جوش میپردازیم.
جای جوش فرورفته:
این مدل جای جوش مانند یک حفره بسیار عمیق و باریک بر روی پوست باقی می ماند که ظاهر پوست را فرو رفته نشان می دهد. جای جوش فرو رفته کمتر از ۲ میلیمتر می باشد.
جای جوش رولینگ یا غلطکی:
این مدل به خاطر آسیب دیدگی لایه های زیرین سطح پوست، ظاهر پوست را موج دار نشان می دهد. جای جوش غلطکی عمق کمی بر روی پوست ایجاد می کنند اما قسمت زیادی از پوست را دربرمیگیرد.
جای جوش هایپرتراپیک یا برجسته:
جوش هایی که در ناحیه کمر و قفسه سینه ظاهر می شود، به جای جوش های هایپرتروفیک تبدیل می شود. این جوش ها ممکن است بر روی صورت و گردن نیز ظاهر شود و از زخم ابتدایی بیشتر نمی شود و با گذشت زمان سایز آنها کاهش پیدا میکند.
جای جوش بوکسار:
مانند جای جوش آبله مرغان است که دارای لبه های عمودی تیز می باشد. جای جوش بوکسار بیشتر در قسمت گونه و شقیقه ها مشاهده می شود.
جای جوش آیس پیک یا چکشی:
جای جوش آیس پیک دارای لکه های قرمز یا تیره هستند که بعد از رفع جوش ها هنوز روی صورت باقی می ماند. این لکه ها به لکه های خورشیدی نیز معروف می باشد. به خاطر ماندگی جای جوش آیس پیک، آن را با اسکار اشتباه می گیرند و حتی ممکن است سال ها بر روی صورت باقی بماند.
پس این امری طبیعی است که افراد به دنبال رفع این مشکلات ظاهریشان باشد که به مرور زمان بر روی پوست به وجود می آید و باقی می ماند. چون هر کدام از ما می دانیم که زیبایی ما در گروه زیبایی پوستمان است وزیبایی پوست نیز در گرو سلامت آن پس می دانید که رسیدگی به پوست می تواند تاثیر مستقیمی بر زیبایی چهره ما داشته باشد. پس این منطقی است که به دنبال سوال خود ” آیا می توان جای جوش را از بین برد” باشید.
البته استفاده کردن از روش های لیزر درمانی برای از بین بردن جای جوش تنها مختص به صورت نیست بلکه سایر قسمت های بدن مانند دست ها، کمر ،بازو ،سینه و سایر قسمت های بدن که مستعد جوش زدن هستند می توانند نواحی باشند که احتیاج به لیزر درمانی دارند.
توجه کنید که تمامی جوش ها پس از بهبود یافتن از خود اثر به جا نمی گذارند مثلا بسیاری از جوش های چرکی یا جوش هایی که مربوط به غرور جوانی میباشند با این که در تعداد بسیار زیادی بر روی پوست ایجاد می شوند و ممکن است زمان زیادی را نیز بر روی پوست باقی بمانند اما پس از بهبودی علائم خاصی بر جای نمی گذارند اما برخی از افراد به دلیل داشتن نوع خاصی از پوست ممکن است اسکار آکنه بر روی پوست آنها باقی بماند که در این صورت استفاده کردن از لیزر درمانی برای از بین بردن و ترمیم جای جوش آنها می تواند بسیار مناسب باشد. این گونه اسکار ممکن است به شکل های مختلفی داشته باشند برای مثال فرورفتگی بر روی پوست، لکه های قهوه ای یا قرمز ،اسکار هیپو تروفیک و … همه از انواع مختلف اسکار به حساب می آیند.
لیزر تراپی برای از بین بردن جای جوش چگونه انجام می شود؟
آیا می توان جای جوش را از بین برد؟ در این روش از اشعه لیزر بر روی پوست استفاده می شود.این گونه اشعههای لیزری تا عمق مشخصی از پوست عبور می کنند و باعث تحریک و کلاژن سازی سطح پوست می شوند تا بتواند عارضهای که برروی پوست وجود دارد را هرچه سریع تر و به طور کامل برطرف کند. در انجام این روش از چندین راه استفاده می شود:
- لیزر co۲ فراکشنال: که برای درمان جای جوش ها و زخم هایی که به دلیل جمع شدن پوست به وجود می آیند استفاده می شود. این گونه لیزر ها هزینه کمتری نسبت به سایر لیزرتراپی ها دارند.
- رادیوفرکوئنسی فراکشنال : که بهترین شیوه برای درمان جای جوش و زخم های عمیق پوستی است. این لیزر می تواند تا عمق سه و نیم میلیمتر در پوست را به خوبی و به طور کامل پاکسازی کند که تاثیر آن را پس از مدت کوتاهی به صورت کاملا محسوس مشاهده خواهید کرد.
- لیزر کیو سوئیچ YAG ND: :از این لیزر برای لکه های رنگی، زخم های بافتی و درمان جای جوش استفاده میشود که برای سایر عوارض پوستی نیز بسیار مناسب است.
کاندیدای مناسب برای انجام لیزر تراپی ( درمان جای جوش):
فرادی که از سن بلوغ شان گذشته است و بدنشان دیگر مستعد جوش زدن نمیباشد و تنها به دنبال رفع جای جوش های قدیمی خود می گردند افرادی مناسب و کاندیدای عالی برای انجام این عمل زیبایی هستند. اما افرادی که هنوز در سنین بلوغ شان قرار دارند و جوش های صورتشان و جوش هایشان به طور کامل برطرف نشده است و احتمال بروز جوش های پوستی پس از انجام لیزر تراپی نیز برای آنها وجود دارد نمی توانند کاندیدای مناسبی برای انجام این روش باشند زیرا این روش برای آنها ممکن است حتی برعکس نیز جواب بدهد یعنی ممکن است پوست آنها را به زدن جوش تحریک کند.
مراقبت های پس از لیزر برای رفع جای جوش:
- 1. دو هفته پس از انجام لیزر درمانی برای معاینه مجدد و چکاپ به پزشک معالج خود مراجعه کنید تا بتوانید نتیجه خوبی را از روند درمانی خود بگیرید
- 2. تا زمانی که التهاب پوست تان پس از انجام لیزر درمانی به صورت کامل برطرف نشده است از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید یا آفتاب گرفتن به صورت جدی خودداری نمایید
- 3. یک هفته تا ۱۰ روز پس از لیزر درمانی از کرم های آرایشی بر روی ناحیه لیزر شده استفاده نکنید زیرا احتمال عفونت و ایجاد لکه های پوستی را بر روی پوست شما افزایش می دهد.
- 4. فواصل زمانی که به پزشک معالج و متخصص شما برای جلسات درمانی تان در نظر میگیرد را رعایت کنید و داروهایی که بنابر این این جلسات تجویز می شود را به صورت منظم استفاده کنید تا به بهترین شکل نتایج حاصل از لیزر درمانی را مشاهده کنید.
مراقبت های قبل از انجام لیزر درمانی برای رفع جای جوش:
- مراجعه به پزشک برای انجام مشورت.
- صحبت درباره توقعات خود از لیزر درمانی با پزشک معالج
- استفاده نکردن از کرمهای آرایشی و دارویی که منجر به التهاب پوستی می شود به مدت دو هفته قبل از انجام لیزر درمانی
- اجتناب جدی از برنزه کردن پوست چه با آفتاب گرفتن و چه از طریق سولاریوم
- دادن آزمایش های هورمونی پیش از انجام لیزر درمانی
از بین بردن جای جوش ها با بهترین دستگاه های لیزر در کلینیک آوینا روشی موثر و مفید برای پوست است که شما می توانید این خدمات را به بهترین شکل در کلینیک آوینا دریافت کنید. کلینیک آوینا در یکی از بهترین استان ها در شهر کرج واقع شده است که خدمات زیبایی را با کیفیت بالا به شما عزیزان ارائه می دهد. شما می توانید حتی به صورت آنلاین وقت قبلی خود را رزرو کنید.در مقاله های بعدی می توانید دانستنی های بیشتری درباره از بین بردن خال صورت و بدن مطالعه کنید.
گروه ما با داشتن کادر پزشکی مجرب و تکنسین های حرفه ای و با تجربه چندین سال سابقه کار داشته است و خدمات زیبایی را با بهترین کیفیت و در محیطی آرام و دلنشین ارائه داده است و از همین طریق توانسته محبوبیت خاصی را در بین افراد و مراجعه کنندگان به دست بیاورد. شما می توانید برای اطلاعات بیشتر و رزرو وقت قبلی با کلینیک ما در ارتباط باشید.
چگونگی رفع جای جوش با درمان لیزر
درمان جای جوش با لیزر بستگی به شرایط پوست و ناحیه تحت درمان دارد که حداکثر تا یک ساعت طول میکشد. برخلاف جراحی هایی که برای پوست انجام می شود، بعد از درمان لیزر می توانید به فعالیت های روزانه خود رسیدگی کنید و نیازی به گذراندن دوره نقاهت خاصی ندارد. برای رفع جای جوش با درمان لیزر نیاز است چندین جلسه درمان را انجام دهید و در هر جلسه از درمان تمرکز تنها بر روی قسمت خاصی از صورت قرار می گیرد.
عوارض جانبی لیزر برای رفع جای جوش
لیزر به منظور رفع جای جوش ممکن است با عوارض جانبی گفته شده در زیر همراه باشد:
- کبودی
- خارش
- قرمزی
- تغییر رنگ پوست، روشن یا تیره تر شدن
- تورم موقت
- بیماری هایپرپیگمنتیشن
چگونه می توان از جای جوش جلوگیری کرد؟
در صورتی که پوست شما مستعد جوش زدن است برای این که جای جوش ها باقی نماند و صورتتان با لکه های جوش همراه نباشد، بهتر است قبل از آن یک سری نکات را رعایت کنید. در این قسمت مواردی را برای شما بیان می کنیم که باعث می شود جوش ها زودتر خوب شود و جای جوش باقی نماند.
- در صورتی که پوست شما همراه با آکنه است بهتر است هرچه زودتر برای درمان آن اقدام کنید. اگر پوست زودتر درمان شود وضعیت پوست شما بدتر نخواهد شد.
- هیچگاه جای جوش را تحریک یا فشار ندهید.
- در صورتی که پوست شما نسبت به هر چیزی حساسیت نشان میدهد بهتر است از آن دوری کنید.
- برای رفع جوش های عمیق و کیستی حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
بهترین زمان برای رفع جای جوش با لیزر:
اگر قصد دارید، جای جوش خود را با لیزر رفع کنید، توصیه می شود، سن شما حداقل ۱۴ سال به بالا را داشته باشد.
برای رفع جای جوش های قهوه ای چه کار باید کرد؟
زمانی که پوست بعد از جوش زدن رو به بهبودی می رود، معمولاً با لکه های قهوه ای و تیره همراه می شود که در این واقع پوست به خاطر بهبود پیدا کردن تغییر رنگ می دهد. این تغییر رنگ مشکل خاصی ایجاد نمی کند اما ظاهر پوست و زیبایی صورت را دچار مشکل می کند. این لکه های قهوه ای رنگ زمان ایجاد می شوند که قرمزی جای جوش درمان نشده است.
اگر با جای جوش قهوه ای رنگ دست و پنجه نرم میکنید به دنبال چاره ای برای درمان هستید می توانید از کرم های روشن کننده پوستی استفاده نمایید و یا بهتر است برای رفع این مشکل به متخصص پوست مراجعه کنید و به صورت اصولی این درمان را انجام دهید.
علت ماندن جای جوش بر روی صورت چیست؟
عوامل مختلفی باعث میشود که جوش جای جوش بر روی صورت باقی بماند و هر کدام از این عوامل ممکن است باعث شود، جای جوش عمیق تر و وسیع تر شکل بگیرد. این عوامل شامل عمق و اندازه جوش، ناحیه آسیب دیده، سوابق پزشکی، مصرف داروها، وراثت و جنسیت می باشد.
بیشتر افرادی که با جای جوش مواجه می شوند، سوابق ژنتیکی دارند و بافت پوست آن ها واکنش پذیری بیشتری نسبت به جوش نشان می دهد. یکی از بهترین راه هایی که می توان برای رفع جای جوش و کاهش اسکار انجام داد، این است که هر چه سریعتر برای رفع جای جوش اقدام کنید و سعی کنید به روش درمانی با مصرف برخی از داروها التهاب پوست را کاهش دهید. موارد گفته شده در زیر احتمال باقی ماندن جای جوش را افزایش می دهد:
صورتی که به موقع آن را درمان نکنید:
مواقعی که شما با آکنه های پوستی روبرو می شوید، اگر به موقع آن را درمان نکنید یا روش مناسبی برای درمان آن انتخاب نکنید، مطمئنا جای اسکار و آکنه باقی خواهد ماند.
وجود التهاب شدید:
زمانی که آکنه های پوستی شما با درد، تورم و قرمزی همراه است، معمولا بعد از بهبودی، جای جوش باقی می ماند.
دستکاری کردن جوش ها:
دستکاری کردن جوش های صورت باعث می شود، جوش ها وضعیت حادتری پیدا کنند و این کار شما موجب گسترش عفونت و التهاب بیشتر جوش می شود.
نشانه سابقه ژنتیکی:
در صورتی که اعضای خانواده دارای سابقه اسکار و آکنه می باشند، شانس شما در بروز اسکار و آکنه بیشتر خواهد شد. بنابراین برای محافظت از پوست تان لازم است اقدامات زیادی انجام بدهید تا بعدها دچار ماندن جای جوش نشوید.
نکات مهم مخصوص افرادی که مبتلا به آکنه یا جوش های زیر پوستی هستند:
- در صورتی که سابقه خانوادگی در آکنه یا جوش های زیر پوستی دارید، حتماً با یک متخصص پوست مشورت کنید.
- جای جوش را نه فشار دهید و نه دستکاری. این کار باعث می شود بافت پوست آسیب برسد و عفونت را در قسمتهای دیگر پوست گسترش میدهد.
- اگر پوست شما دارای حساسیت زیادی بهتر است بهداشت پوست را رعایت کنید.
- هیچگاه برای درمان پوست خودسرانه اقدام نکنید.
- مصرف میوه و سبزیجات تازه را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
- شستن بیش از اندازه پوست صورت با صابون به هیچ کس توصیه نمی شود.
- برای پیدا کردن عامل اصلی جوش ها و آکنه حتما به پزشک مراجعه کنید.
زمانی که آکنه ایجاد می شود چه اتفاقی می افتد؟
زمانی این اتفاق رخ می دهد که فولیکول های مو راهشان مسدود شده و در نزدیکی سطح پوست غده های چربی وجود داشته باشد. این غددهای چربی به فولیکول های مو متصل هستند که کار آن ها چرب کردن پوست و موی سر است تا از خشک شدن آنها جلوگیری کند. زمان پوست و مو چرب می شود که ماده روغنی به نام سبوم توسط غدد چربی تولید شود. اگر تولید سبوم بیش از اندازه باشد، باعث می شود این ماده با سلول های مرده پوست مخلوط شود و یک پلاک را برای فولیکول مو ایجاد کند.
در صورتی که راه فولیکول مسدود شود مانند یک جوش سر سفید بر روی پوست شما ظاهر می شود و موجب می شود بر روی پوست باز شود و یک جوش سر سیاه را تشکیل دهد. همچنین در این مواقع باکتری های بی ضرری که به طور طبیعی بر روی پوست وجود دارد ممکن است با فولیکول های مسدود شده ترکیب شده و جوش های چرکی، کیست و پاپول را تشکیل دهد.
آیا آکنه در زنان بیشتر از مردان رخ می دهد؟
همانطور که می دانید، خانم ها بیشتر از آقایان با آکنه و جوش صورت همراه هستند. علت آن هم به خاطر تغییرات هورمونی می باشد که در مواقع خاص، خانم ها را با جوش و آکنه همراه می کند. معمولاً دلایل مختلفی باعث میشود خانم ها در مدت زمان مشخصی با جوش و آکنه همراه شوند. این دلایل شامل موارد زیر می باشد:
- عادات ماهانه که قبل از آن به دلیل عدم تعادل هورمونی جوش ها بر روی پوست ظاهر میشود.
- بسیاری از خانمها معمولاً در سه ماه اول بارداری با آکنه همراه هستند.
- تخمدان پلی کیستیک یکی از بیماری های شایع که باعث جوش، تشکیل کیست های کوچک در داخل تخمدان و افزایش وزن برای خانم ها می شود.
عوامل تحریک کننده پوست
عوامل دیگری هم وجود دارد که ممکن است باعث ایجاد جوش بشود که در زیر به آنها پرداخته شده است:
- استفاده برخی از محصولات آرایشی، این مورد بسیار کم پیش می آید اما زمانی اتفاق می افتد که شما از محصولات آرایشی کم کیفیت استفاده کنید و باعث میشود پوست شما نسبت به آن واکنش نشان بدهد.
- سیگار کشیدن که موجب میشود افرادی که میان سال هستند با آکنه روبهرو شوند.
- پوشیدن لباس و وسایلی که به صورت دائمی از آنها استفاده می کنید و باعث فشار زیادی بر روی پوست می شود. مانند کوله پشتی
- استفاده از برخی داروها مانند داروهای ضد افسردگی و رفع اختلال دوقطبی، همچنین برخی از داروهای ضد صرع
زمانی که با آکنه روبه رو هستید چه کاری باید انجام دهید؟
زمانی که پوست شما دچار آسیب است و با آکنه روبرو هستید بهتر است موارد زیر را رعایت کنید:
- زمانی که پوست شما دچار آسیب دیدگی شده، در طول روز بیشتر از دوبار آن را نشورید. چرا که شستن بیش از اندازه پوست باعث تحریک بیش از اندازه پوست و آسیب دیدگی بیشتر می شود.
- هیچ گاه جوش های سر سیاه را نکَنید. یا آنها را خارج نکنید. چرا که این کار باعث می شود جوش به زخم دائمی تبدیل شود.
- هیچگاه با مواد آرایشی نخوابید و سعی کنید قبل از خواب مواد آرایشی را از روی صورت خود پاک کنید. در صورتی که پوست شما خشک است از نرم کنندههای حاوی آبرسان استفاده نمایید.
4 راه درمان جای جوش
از بین بردن جای جوش و جای زخم با روش های مختلفی قابل درمان است، علاوه بر لیزر روش های دیگری وجود دارد که در ادامه مقاله در مورد آن ها صحبت خواهیم کرد :
درمان جای جوش با درم ابریژن:
این روش جز روش های موثر برای رفع اسکار می باشد که از یک برس و یا وسایل دیگر برای از بین بردن اسکارهای عمیق استفاده می شود.
میکرودرم ابریژن:
این روش یکی از روشهای کم تهاجم است که متخصص پوست با استفاده از اسپری کریستال های بسیار کوچک برای از بین بردن سطح پوست استفاده می کند . برای درمان جای جوش به این روش نیاز است چندین جلسه انجام شود.
کلاژن سازی پوست با استفاده از RF:
در این روش با استفاده از حرارت دادن به ماهیچه های پوستی باعث تحریک سازی پوست و تولید کلاژن های جدید می شود. در این روش هیچ آسیب به پوست وارد نمی شود و فقط در هر جلسه از درمان ممکن است پوست قرمز شود و احساس خارش داشته باشید. این روش نیاز دارد به مدت چند ماه و در هر ماه حدود چند جلسه تکرار شود.
میکرونیدلینگ:
میکرونیدلینگ هزینه کمتری نسبت به لیزر درمانی دارد که در این روش با وارد کردن سوزن های بسیار نازک باعث می شود که پوست برای ساخت کلاژن تحریک شود. در این روش برای کاهش درد سوزن متخصص از پماد بی حسی استفاده می کند. بعد از میکرونیدلینگ امکان دارد کمی خارش در ناحیه مورد هدف داشته باشید که درد آن مانند آفتاب سوختگی خفیف می باشد. هدف از انجام میکرونیدلینگ از بین بردن بافت زخم ها و تشکیل بافت جدید می باشد.
بهترین روش های خانگی جهت از بین بردن جای جوش
در صورتی که می خواهید بدون استفاده از محصولات شیمیایی بازار، جای جوش خود را با روش های آسان و خانگی درمان کنید، بهتر است تکنیک های گفته شده در این قسمت را از دست ندهید.
- آلوئه ورا: شیره داخلی این گیاه، خاصیت ترمیم کنندگی و روشن کنندگی بسیار قوی دارد. به همین خاطر شما می توانید از این گیاه برای درمان لکه های تیره پوست و چین و چروک ها استفاده کنید.
- لیمو ترش: موادی مانند لیمو ترش سرشار از ویتامین c است. شما می توانید اندکی از آب لیموترش به جای جوش های خود بمالید. با استفاده مداوم از این میوه، در مدت زمان کوتاهی، شاهد سفید شدن و محو شدن جای جوش ها خواهید بود.
- عسل: این ماده به دلی خاصیت ضد باکتریایی، باعث از بین رفتن جای جوش و لکه های تیره و قرمز می شود. تنها کافی است مقدار کمی از آن را بر روی جای جوش خود قرار دهید.
- خیار: با قرار دادن خیار بر روی صورت می توانید پوست خود را شاداب نگه دارید. همچنین این میوه به دلیل داشتن ویتامین A و پتاسیم تاثیر فوق العاده ای در ترمیم و از بین بردن جای جوش دارد. برای این کار کافی است خیار یا آب آن را بر روی پوست قرار داده و پس از نیم ساعت پوست خود را با آب ولرم شستشو دهید.
- زرد چوبه: این ادویه نیز تاثیر شگفت انگیزی در از بین بردن جای جوش و آکنه دارد. وجود گسترده آنتی اکسیدان و خاصیت ضد التهابی آن، پوست شما را درخشان تر کرده و به رفع جای لک و جوش ناشی از آکنه کمک زیادی می کند.
- سرکه سیب: این ماده هم خاصیت ضد التهابی و میکروبی فوق العاده ای دارد. برای این کار کافی است مقدار بسیار اندکی از آن را روی پنبه ریخته و بر روی جای جوش ضربه بزنید. البته به برخی از افراد با پوست های حساس توصیه می شود که سرکه سیب را با کمی آب نیز مخلوط کنند.
- کرم ضد آفتاب: این کرم ها نقش محافظت از پوست شما در برابر اشعه های فرابنفش خورشید را دارند. روزانه باید حتما از این کرم استفاده کرده و هر 3 الی 4 ساعت آن را تمدید کنید. این کار احتمال ایجاد آکنه را به کم ترین میزان ممکن رسانده و از سرطان های پوست جلوگیری می کند.
چرا جای جوش و آکنه روی پوست ایجاد می شود؟
پوست انسان دارای منافذی است که به غدد چربی زیر پوست متصل می شوند. فولیکول ها غدد را به منافذ پوست متصل می کنند. فولیکول ها در واقع کیسه های کوچکی هستند که مایع تولید می کنند. غدد چربی که در زیر پوست وجود دارند، مایعی چرب و چرب به نام سبوم تولید می کنند که سلول های مرده پوست را از طریق فولیکول ها به سطح پوست منتقل می کند.
حالا وقتی فولیکول ها مسدود می شوند، مایع چرب نمی تواند به سطح پوست برسد و به همین دلیل زیر پوست شروع به رشد کرده و باعث ایجاد جوش یا آکنه روی پوست می شود. با ورود باکتری ها به پوست، این مایعات انباشته شده شروع به متورم شدن می کنند و در نتیجه جوش های شما شروع به قرمز شدن و بزرگ شدن می کنند. برخی از باکتری ها روی سطح پوست زندگی می کنند که به رشد جوش های روی پوست کمک زیادی می کند. تحقیقات در این زمینه نشان می دهد که شدت و فراوانی جوش ها به میزان باکتری های ساکن روی پوست بستگی دارد.
عوامل هورمونی یکی دیگر از عوامل مهمی هستند که می توانند باعث ایجاد جوش و آکنه روی پوست شوند. بیشتر شدن سطح آندروژن در بدن می تواند باعث ایجاد آکنه روی پوست شود. آندروژن نوعی هورمون است که با شروع نوجوانی در بدن بیشتر می شود و باعث می شود غدد زیر پوست سبوم بیشتری تولید کنند و از این رو احتمال ایجاد جوش روی پوست افزایش می یابد. هنگامی که میزان سبوم تولید شده توسط این غدد افزایش می یابد، می تواند دیواره سلولی منافذ را بشکند و باعث رشد باکتری ها شود.
کلام آخر
حال امیدواریم با خواندن این مقاله به سوال خود ” آیا می توان جای جوش را از بین برد؟” رسیده باشید. ممنون که ما را در این مقاله همراهی کردید.