لیزر موی زائد

ما در این مقاله سعی داریم شما را با لیزر موهای زائد آشنا کنیم. امروزه افراد بسیاری خواهان از بین رفتن دائمی موهای زائد خود هستند، این امر با لیزر امکان پذیر است و به شما کمک می کند تا از شر موچین، مومک، اپلاسیون، تیغ و دستگاه اپلیدی خلاص شوید. به علاوه لیزر مو های زائد پوستی شفاف و درخشان را به شما هدیه می دهد. و طی چند جلسه مداوم شما شاهد وجود تغییرات مطلوبی خواهید شد. بعضی افراد تصور نادرستی در مورد لیزر موی زائد دارند ولی شما می توانید با خواندن این مقاله به سوالات خود جواب دهید و ابهام زدایی کنید. همچنین می توانید با آگاهی کامل مرکز لیزر خود را انتخاب کنید.

لیزر موهای زائد چیست ؟

لیزر یک پرتوی نوری بسیار قوی و پر انرژی است. لیزر در زمینه های زیادی از جمله صنعت و پزشکی کاربرد دارد. فولیکول ها ارگان های کوچکی درون پوست هستند که باعث رشد موهای زائد بدن می شوند. در طی لیزر موهای زائد بدن با انتقال گرمای زیاد به سطح پوست، فولیکول ها آسیب می بینند و پیاز مو داغ می شود در نتیجه در طی جلسات دیگر رشد موها به طور کل متوقف می شوند.

نحوه انجام لیزر موهای زائد

لیزر در مراکز مخصوص لیزر و در اتاق های مخصوص انجام می شود که باید فرد لیزر شونده و پزشک مخصوص عینک مورد نظر را بر چشم داشته باشند و فرد لیزر شونده چشم های خود را بسته باشد. کسانی که پوست حساسی دارند و بدنشان در برابر درد سریع واکنش نشان می دهد می توانند با مشورت از پزشک خود یک ساعت قبل از انجام لیزر از پماد بی حسی  زایلا- پى( xyla- p)استفاده کنند. البته با وجود دستگاه های جدید لیزر Gentlelase مشکل درد تقریبا به طور کل بر طرف شده است.

پوست محل لیزر مورد نظر باید به طور کامل تمیز باشد و از وجود هر گونه کرم، لوازم آرایشی و بهداشتی، عطر و ادکلن و اسپری و حتی کرم ضد آفتاب پاک شده باشد تا در نحوه انجام لیزر اختلالی ایجاد نکند.

علائم نشان دهنده انجام صحیح لیزر

اگر شما علائم زیر را بعد از انجام لیزر را داشته باشید بدانید که لیزر شما با موفقیت و به طور صحیح انجام شده است.

  • ورم اطراف پوست لیزر شده مورد نظر که به آن ادم پرى فولیكولار( perifollicular edema) هم گفته می شود که این ورم به اندازه یک عدس کوچک می باشد، نشانگر انجام صحیح لیزر می باشد.
  • بخشی از ساقه مو که بیرون از سطح پوست قرار دارد امکان دارد به رنگ خاکستری تبدیل شود.
  • بوی خاص سوخته شدن مو که ناشی از لیزر صحیح قسمت مورد نظر می باشد.

نحوه انجام لیزر موهای زائد

انجام لیزر برای چه افرادی مناسب نیست؟

  • افرادی که حساسی پوستی دارند.
  • انجام لیزر به خانم های باردار نیز توصیه نمی شود ولی انجام آن در دوران شیردهی ممانعتی ندارد ولی این نیز بستگی به نظر پزشک شما دارد.
  • افرادی که دارای پوستی حساس هستند.
  • سابقه تشکیل کلویید یا اسکار هیپرتروفیک به دنبال ایجاد زخم.
  • آن دسته از افرادی که در محل مورد نظر خود زخم و یا عفونت دارند نمی توانند اقدام به انجام لیزر کنند زیرا آسیب بیشتری به محل مورد نظر می رساند. بهتر است مدتی صبر کنند تا بعد از بهبودی کامل نسبت به انجام لیزر اقدام کنند.
  • کسانی که مشکلاتی از قبیل ناراحتی اعصاب و روان دارند زیرا ممکن است با وجود درد و حس سوزن سوزن شدن منطقه لیزر حساسیت بیشتری احساس کنند و واکنشی از قبیل کندن آن محل از خود نشان دهند.

انواع لیزر موهای زائد

  • 1. لیزر موی زائد با دستگاه الکساندرایت
  • 2. لیزر موی زائد با لیزر روبی ( یاقوت )
  • 3. لیزر تور پالسی بالا
  • 4. لیزر ND:YAG
  • 5. لیزر موی زائد با استفاده از لیزر دایود

لیزر موهای زائد چه مزیت هایی دارد ؟

  • این نوع از درمان نیاز به بستری ندارد و شما می توانید بلا فاصله بعد از انجام لیزر به فعالیت خود ادامه دهید.
  • با سرعت بیشتری نسبت به دیگر روش ها می توان مناطق دیگر را درمان کرد.
  • در این تغییر رنگدانه ها و ایجاد زخم ها به ندرت در افراد کمتری اتفاق می افتد.
  • کسانی که از این روش برای رفع موهای زائد خود استفاده می کنند به سرعت می توانند تغییر را در کمترین زمان ممکن احساس کنند.
  • لیزر با یکی از بهترین دستگاه های (Alex) می تواند گزینه مناسبی برای پوست های حساس باشد زیرا به دلیل ویژگی های خنک کننده ای که دارد باعث می شود درد حس نشود.

قبل از انجام لیزر موهای زائد باید چه نکاتی را رعایت کنیم؟

قبل از انجام لیزر موهای زائد بهتر است نکاتی را رعایت کنید. رعایت این نکات باعث می شود که میزان تاثیرگذاری لیزر به بیش ترین مقدار ممکن رسیده و احتمال بروز عوارض کاهش پیدا کند. در این قسمت برخی از اقدامات مهم قبل از لیزر به طور واضح و شفاف توضیح داده شده است:

  • توصیه می شود ۲۴ ساعت قبل از لیزر ناحیه مورد نظر را اصلاح و شیو نمایید؛ این کار باعث می شود تا حد زیادی سوزش پوست در حین لیزر درمانی کاهش پیدا کند. این کار باید به گونه ای انجام شود که تکنسین بتواند به اندازه کافی فولیکول مو را ببیند.
  • به هیچ عنوان وکس کردن قبل از لیزر ایده خوبی نیست. بهتر است از محصولات مراقبت پوستی مانند کرم ها یا روغن استفاده نکنید.
  • خط از آرایش کردن در روز لیزر اجتناب کنید؛ چرا که محل لیزر باید تمیز و بدون آرایش باشد.
  • با متخصصین لیزر درمانی مشورت کرده شرایط پوستی و بیماری های خود را شرح دهید. همچنین در جلسات مشاوره تعداد جلسات مورد نیاز شما را برای لیزر تعیین می شود.
  • در صورتی که قبل از لیزر پوست خود را برنزه کردید می توانید از دستگاه اندیاک استفاده کنید. چرا که این دستگاه مخصوص پوست های تیره است.
  • از مصرف آنتی بیوتیک ها قبل از لیزر پرهیز کنید. چرا که حساسیت نور ایجاد می کند؛ این موضوع به این معنی است که پوست شما به نور حساس شده و احتمال سوختن پوست شما در حین لیزر را افزایش می دهد.
  • اگر دچار آفتاب سوختگی و یا تاول شده اید بهتر است لیزر را به زمان دیگری موکول کنید. چرا که در این زمان احتمال سوختن پوست شما بیش تر خواهد بود.

ناحیه های لیزر موهای زائد مردان  :

بین ابرو ها، بالای گونه ها، گوش، پشت گردن، کل ریش، چانه، جلوی گردن، شانه، کل بازو، کتف، بالای قفسه سینه، قفسه سینه و شکم، شکم، کل پشت بدن (کمر)، ساعد، ران پا، باسن،  ساق پا، دست و پا.

ناحیه های لیزر موهای زائد زنان :

کنار صورت، کل صورت، بین ابروها، خط فک – گردن – چانه و لب، زیر بغل، کل بازو، نوک پستان، آرنج، شکم و ناف، کمر، گودی کمر، شکم و ناف، باسن، ران ها، بیکینی، ساق پا و ساق دست.

انواع لیزر موهای زائد

شایع ترین عوارض لیزر موی زائد چیست ؟

روش های درمانی عوارض های مختلفی دارند که هر کدام به صورتی نمایان می شوند برخی از این عوارض طبیعی و برخی دیگر غیر طبیعی هستند.

برخی عوارض طبیعی هستند مانند: درد اندک، التهاب و قرمزی پوست. این عوارض عادی هستند چرا که شما تغییری در بدنتان ایجاد کرده اید و این طبیعی است که بدن شما به آن تغییر واکنش نشان دهد.

برخی دیگر از عوارض لیزر پوسته پوسته شدن پوست هستند که موقتی هستند ولی اگر عوارضی مانند تغییر رنگ پوست و ایجاد اسکار بر روی پوست رخ دهد نشانه ی خطای درمانی است و این خطا به ندرت بر افراد انگشت شماری رخ می دهد.

عوارض شدید و نادر لیزر

عوارض لیزر موهای زائد در کمتر کسی رخ می دهد

سوختگی و تاول: سوختگی و تاول یکی از شدید ترین عوارض لیزر  است که شما می توانید با خواندن مقاله های مختلف و جست و جو درباره بهترین کلینیک ها و مراکز لیزر را انتخاب کرده تا این عوارض احتمالی را به حداقل برسانید. همچنین انجام لیزر در مراکزی که مجهز به دستگاه های پیشرفته هستند نیز از خطرات شدید و احتمالی کاهش می دهد.

اسکار و زخم: ایجاد اسکار و زخم را نمی توان جزء آن دسته از عوارض شدید و نادر لیزر موی زائد به شمار آورد. مگر اینکه از قبل در محل مورد نظر عفونت و زخم هایی وجود داشته باشد که در آن صورت پزشک لیزر را انجام نمی دهد و انجام آن را به دوره ی بعد از بهبود کامل انتقال می دهد. ولی با این حال ممکن است بر اثر خطای درمانی و پزشکی این اسکار ها و تاول ها پیش بیاید که این مورد هم با انتخاب درست مراکز درمانی و کلینیک مورد اطمینان بر طرف می شود.

مراقبت های پس از لیزر

بعد از لیزر باید مراقبت هایی انجام دهید تا نتیجه مناسبی بگیرید. در ادامه با مراقبت های بعد از لیزر آشنا می شوید :

کمپرس آب یخ :

یکی از روش های موثر یکه قطعا پزشک به شما یاد آوری خواهد کرد استفاده از یخ و کمپرس آب یخ است که باعث می شود منطقه لیزر شده بی حس شود و حساسیت شما نسبت به درد کمتر شود.

در معرض مستقیم نور خورشید قرار نگیرید :

 همانطور که می دانید نور خورشید دارای اشعه سرطان زا به نام  فرابنفش یا UV است که در وضعیت عادی رنگ دانه های ملانین از پوست ما در برابر UV  دفاع می کند. اما از آنجایی که ممکن است در طی لیزر مقداری از این رنگدانه ها از بین برود، قرار گرفتن در معرض نور خورشید تا مدتی امکان ضرر رساندن به پوست را از طریق اشعه فرابنفش خورشید دارد و به همین دلیل در طول دوره درمان نباید در معرض نور خورشید قرار گرفت.

استفاده از کرم ضد آفتاب :

از آنجایی که پوست ما بعد از لیزر در برابر اشعه فرابنفش خورشید آسیب پذیر است می توان با استفاده از کرک ضد آفتاب مناسب از عوارض احتمالی جلوگیری کرد. هرچند پیشنهاد می شود که به طور مداوم برای سلامت پوست خود از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

به موهای خود دست نزنید :

در طول درمان و انجام لیزر از دست زدن به محل لیزر شده مورد نظر اجتناب کنید تا به فولیکول ها آسیبی نرسد. بهترین روش برای از بین بردن موهای زائد در طول مدت درمان استفاده از تیغ است که به فولیکول ها آسیبی نمی رساند. و از استفاده هر گونه اپلاسیون، مومک و.. برای حفظ فولیکول ها اکیدا خودداری کنید. نیاز به استفاده از تیغ در طول مدت درمان به مرور کم و کمتر می شود. و به مدت 1-3 روز بعد از انجام لیزر در صورت وجود تاول و هرگونه حساسیت پوستی به هیچ عنوان با دست لمس نکنید.

استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی :

به دلیل حساس شدن پوستتان، بلافاصله بعد از لیزر نباید از محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده کنید و یا در صورت لازم از مواد آرایشی و بهداشتی معدنی و غیر شیمیایی استفاده کنید که حداقل ترین آسیب را به پوست شما وارد کند زیرا این مواد پوست شما را تحریک می کند و سعی کنید با پوست خود به ملایمت رفتار کنید.

دوری از حرارت و گرما :

تا 48 ساعت بعد از لیزر از رفتن به سونا بخار و دوش آب برای جلوگیری از آسیب های احتمالی اکیدا خودداری کنید.

مراقبت های پس از لیزر

آیا لیزر بیکینی باعث نازایی می شود؟

یکی از حساس ترین قسمت های بدن که خانم ها و آقایان با استفاده از لیزر سعی در از بین بردن موهای زائد آن دارند، ناحیه بیکینی یا اطراف ناحیه تناسلی است. بسیاری از افراد نیز نگران هستند که در صورت لیزر کردن این ناحیه امکان باروری را از دست بدهند. اما خوشبختانه باید بگوییم که لیزر موهای زائد واژن، نه تنها خطرناک نیست بلکه هیچ گونه آسیبی به بدن شخص وارد نمی کند. حتی باعث تمیزی زیبایی و روشن شدن پوست این ناحیه می شود. علاوه بر این لیزر درمانی با از بین بردن موهای زائد از طریق بدن جلوگیری کرده و این کار باعث می شود باکتری ها و قارچ های این ناحیه از بین بروند.

با توجه به این که موهای ناحیه تناسلی سیاه و ضخیم هستند، افراد نتیجه بسیار خوبی را از این کار خواهند گرفت. با توجه به تحقیقات صورت گرفته در رابطه با اثر لیزر درمانی با باروری و سرطان، مشاهده شده است که روش حذف موهای زائد به کمک لیزر تنها یک رنگدانه در یک فولیکول مو را مورد هدف قرار می دهد. به همین خاطر به طور قطع می توان گفت که انجام لیزر برای بانوان و خانم ها هیچ گونه خطری برای سلامتی و قدرت باروری آن ها نخواهد داشت. در حقیقت میزان نفوذ اشعه های لیزر کم تر از یک میلیمتر است. این بدین معنا است که تخمدان ها هیچ گاه تحت تاثیر این اشعه ها قرار نمی گیرند.

کلام آخر

ممنون از شکیبایی شما در همراهی ما در این مقاله. به امید اینکه نهایت استفاده را از این مطلب به دست آورده باشید و با پیدا کردن بهترین مراکز لیزر موی زائد انتخاب درستی انجام داده باشید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان (کلیک کنید)