ریزش مو یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افرا دبه آن دچار هستند و باعث استرس افراد می شود. این استرس به خود مسئله ریزش مو محدود نمی شود. مو می تواند یکی از عواملی باشد که در زیبایی چهره بسیار تاثیر گذار است و باعث اعتماد به نفس افراد شود. در ادامه برای آشنا شدن با جدیدترین روش کاشت مو با ما همراه باشید.
کاشت موی سر
کاشت مو سر یک نوع عمل جراحی است که در این عمل ریشه های مو از یک قسمت بدن که در مقابل ریزش ارثی مقاوم است به قسمتی که موها در حال ریزش است پیوند زده می شود. این روش یکی از موثرترین روش های ترمیم و بازیابی موهای از دست رفته است که در آن مو طبیعی به قسمت در حال ریزش پیوند زده می شود. در یک پیاز مو 1 تا 4 تار مو دیده می شود. امروزه روش های جدیدی استفاده می شود که در آن پیاز مو بدن هیچ تغییر و دستکاری انتقال می یابد. کاشت مو برای قسمت هایی از بدن مثل سر، ریش، ابرو، مژه و قسمت هایی که دچار اسکار هستند انجام می شود. فولیکول های کاشته شده در قسمت در حال ریزش تا آخر عمر شخص باقی می ماند.
در یک جلسه کاشت مو سر که یک روز طول می کشد 1500 تا 3000 گرافت مو پیوند زده می شود. عمل جراحی کاشت مو به صورت سرپایی انجام می شود و در ناحیه ای که قرار است مو پیوند زده شود بی حسی تزریق می شود و بیمار هیچ دردی را در هنگام عمل حس نمی کند و فقط امکان دارد بعد از عمل کمی احساس درد کند که طبیعی است. بعد از عمل نیازی به استراحت نیست و افراد می توانند فردای روز عمل کارهایشان را انجام دهند. بین 3 تا 5 ماه بعد از عمل موهای کاشته شده رشد می کنند. درصد موفقیت عمل کاشت مو 98 درصد است که به میزان مهارت جراح بستگی دارد.
دلیل ریزش مو قبل از کاشت چیست؟
قبل از جراحی کاشت مو باید دلیل ریزش مو بررسی شود تا تصمیم درستی درباره انجام یا عدم انجام جراحی گرفت. دیلی زیادی در ریزش و کم پشت شدن آن تاثیر دارد. عواملی مانند وراثت، تنش های روحی، تغذیه نامناسب از عواملی هستند که در ریزش مو نقش دارند. نظر نهایی در مورد صلاحیت افراد برای انجام این جراحی توسط جراح متخصص صورت می گیرد. اگر مصرف داروهای خاص باعث ریزش مو شود افراد نمی توانند عمل کاشت مو سر انجام دهند. افرادی که قرار است جراحی برای کاشت مو انجام دهند باید از یک الگوی طاسی برخوردار باشند.
سن مناسب برای کاشت مو:
در عمل کاشت مو سر سن متقاضیان اهمیت زیادی دارد. این مل برای افراد کمتر از 25 سال انجام نشود و این عمل در سن ها بالاتر صورت بپذیرد. این افراد برای کاشت مو مناسب نیستند. افرادی که در سن بالا هستند امکان دارد بعد از کاشت مو دچار ریزش شوند. به همین دلیل فرم هایی که برای پیوند مو در نظر گرفته می شود باید متناسب باشد تا بتوان این مسئله را پوشش دهد.
ویژگی های بهترین کلینیک:
❤️محیط راحت و دلنشین | کلینیک زیبایی موفق باید فضایی آرام و دلپذیر برای مشتریان فراهم کند |
⚡تجهیزات پیشرفته | بهترین کلینیک زیبایی داری تجهیزات مدرن و پیشرفته است |
⭐محصولات با کیفیت | بهترین کلینیک زیبایی درای محصولات با برند خوب و با کیفیت است |
✔️ارائه مشاوره حرفهای | مشاوره حرفهای یکی از خصوصیات بارز در بهترین کلینیک های زیبایی است |
انواع روش های کاشت مو
جراحی کاشت مو روش های مختلفی دارد که در ادامه با این روش ها آشنا می شوید:
- روش FUT: این روش قدیمی ترین روش در جراحی کاشت مو است. در این روش بیمار بیهوش شده و قسمتی از پوست پشت سر که دارای مو بود، به قسمت طاس جلوی سر پیوند زده می شود که به دلایل عوارضی همچون درد و خونریزی امروزه استفاده از آن منسوخ شده است.
- روش FIT: در این روش کاشت موی سر ، تارهایی از موی پشت سر به قسمت طاس جلوی سر پیوند زده می شود. اما این روش به دلیل خونریزی، دوران نقاهت پس از عمل، نیاز به تکرار جلسات و … امروزه استفاده نمی شود.
- روش BHT: این روش مانند روش FIT است با این تفاوت که برای پیوند از موهای سایر قسمت های بدن نیز می توان به قسمت دچار ریزش، مو پیوند زد. اما این روش نیز به دلیل عوارضی که مانند روش FIT داشت، امروزه منسوخ شده است.
- روش SUT: این روش یکی از جدیدترین و بهترین روش کاشت مو است که کمترین عارضه را دارد و در بیشتر کلینیک های پیوند مو، انجام می شود. این روش بدون خونریزی و بیهوشی انجام می شود و با یک دستگاه اتوماتیک موها برای پیوند برداشته می شوند. با این روش می توان ۱۴۰۰۰ تار مو را در قسمت دچار ریزش کاشت.
برای آشنا شدن با کاشت مو به روش ترکیبی به مقاله مربوطه مراجعه کنید.
اقدامات مهم قبل از عمل کاشت مو
برای اینکه نتیجه بهتری از عمل خود داشته باشید باید مراقبت هایی را انجام دهید. در ادامه با مراقبت های قبل از عمل کاشت مو آشنا می شوید :
- دو هفته قبل از عمل از خوردن ویتامین ها E، مکمل ها و قرص آسپرین خودداری نمایید زیرا باعث رقیق شدن خون می شوند.
- دو هفته قبل از عمل از مصرف الکل خودداری نمایید و سعی کنید کمتر چایی بخورید.
- دو هفته قبل از عمل از گرفتن رژیم های لاغری که باعث دیر بهبود یافتن پس از عمل می شود، خودداری نمایید. دو هفته پس از عمل می توانید رژیم خود را مجددا بگیرید.
- یک هفته قبل از عمل از انجام ورزش های سنگین خودداری نمایید.
- از یک هفته قبل از عمل سیگار کشیدن را کنار بگذارید.
- چند روز قبل از عمل سعی کنید شب ها را بدون استرس و راحت بخوابید.
- یک روز قبل از عمل از خوردن ایبوپروفن و ناپروکسن خودداری نمایید.
- شب قبل از عمل غذایی بخورید که پروتئین، کربوهیدرات و قند به میزان کافی داشته باشد. بدین منظور می توانید از سیب زمینی سرخ شده یا پخته و خوردن بستنی بعد از شام استفاده نمایید.
- روز عمل لباسی را بپوشید که به راحتی از بدن درآید.
عوارض بعد از کاشت مو
بعضی از افراد بعد از عمل امکان دارد هیچ عوارضی نداشته باشند و بعضی دیگر دچار عوارض دیگر می شوند که در ادامه با عوارض کاشت مو آشنا می شوید :
- تورم پس از جراحی : یکی از شایعترین عوارض پس از انجام عمل کاشت مو است. این عارضه پس از مدت کوتاهی از بین می رود.
- التهاب فولیکول مو : این عارضه که در 29 درصد بیماران پس از عمل رخ می دهد، به صورت زخم یا جوش در ناحیه کاشت مو ظاهر می شود.
- خارش : به دلیل شکاف هایی که در قسمت های پیوند زده شده مو ایجاد می شود، ممکن است فرد در آن قسمت احساس خارش نماید. در صورت وجود خارش نباید آن قسمت را بخارانید زیرا باعث ایجاد زخم می شود. سعی کنید به صورت روزانه موها را با شامپوی مخصوص شست و شو نمایید.
- بی حسی : این بی حسی طبیعی است و چند هفته پس از عمل بهبود می یابد.
- سکسکه : درصد کمی از افراد پس از عمل دچار سکسه می شوند که با خوردن داروهای استروئیدی بهبود می یابند.
- کیست : این کیست ها معمولا به رنگ بنفش بوده و 2 الی 3 هفته پس از عمل از بین می روند.
کاشت مو به روش DHT چیست و چگونه انجام می شود ؟
از سال 2016 کاشت مو به روش DHI مورد استقبال پزشکان و مراجعه کنندگان پیوند مو قرار گرفت. امروزه این روش کاشت مو طبیعی به صورت گسترده در کلینیک های کاشت مو استفاده می شود. پیوند مو به روش DHI نوعی روشی است که هیچ شباهتی نسبت به روش های پیوند مو ندارد. در پیوند مو به روش DHT به از اینکه فولیکول های مو از ناحیه اهدا کننده در پشت سر گرفته شدند با استفاده از یک میکرو موتور و یا به صورت دستی با روش DHI به منطقه ای که مو ریزش داشته است انتقال می یابد.
مهم ترین ویژگی متمایز کاشت مو طبیعی به روش DHI نسبت به روش های دیگر پیوند مو این است که در این روسش از یک بزار پزشکی ویژه با نام Choi Implanter یا Choi Pen استفاده می شود. این وسیله ابزار ضروری ترمیم مو به روش DHI است. این ابزار یک قلم است که به آن به اصطلاح قلم چوی و به کاشت مو طبیعی به روش DHI کاشت مو به روش چو گفته می شود. این عمل با نام های دیگری مثل کاشت مو مستقیم و یا لئون روش شناخته می شود.
یکی از مزیت های مهم این روش کاشت مو طبیعی این است که در این روش منطقه ای که قرار است فولیکول ها از آن گرفته شود تراشیده نمی شود و با تراکم چهار برابر نسبت به روش ها می توان گفت که بهترین روش کاشت مو در دنیا محسوب می شود. افرادی که در این روش پیوند مو را انتخاب می کنند نگران زخم شدن پوست سر و یا باقی ماندن جای تراشیدگی نباشد.
پیوند مو به روش DHI برای چه افرادی مناسب است؟
کاشت و ترمیم مو به روش DHI بیشتر از هر روش دیگر مناسب خانم هایی است که قصد کاشت و ترمیم مو دارند. این روش بهترین روش برای خانم ها است که می خواهند موهای خود را پرپشت و بلند کنند. خانم ها دوست دارند موهای خود را همیشه بلند نگه دارند و بسیاری از خانم ها ترجیح می دهند که موهای خود را رنگ کرده و کارهای آرایشی را روی موهای خود انجام دهند. کاشت مو به روش DHI بهترین روشی است که خانم ها می توانند از ان استفاده کنند و این به این معنی نیست که افرادی نمی توانند از این روش استفاده کنند. همه افرادی که با مشکل کم پشت شدن موی سر و مشکل تاسی مواجه هستند می توانند از این روش برای کاشت موهای خود استفاده کنند. کاشت و ترمیم مو به این روش مناسب همه افراد است که می خواهند زیبایی از دست رفته خود را بازگردانند به ویژه خانم ها که حساسیت بیشتری روی ظاهر مو و حفظ موهای خود دارند.
دلیل به وجود آمدن جدیدترین روش های کاشت مو:
عوامل زیادی است که به عنوان معیار کیفیت سنجی برای بررسی و ارزیابی روش های مختلف کاشت مو در نظر گرفته می شود. روش های جدید و پیشرفته بر مینای این معیار گسترش یافته است که عبارتند از :
ابزارهای پیشرفته ای که در جدیدترین روش های کاشت مو به کار می روند و باعث بالاتر رفتن دقت و سرعت انجام پروسه کاشت مو می شوند و می توانند نتیجه بهتری را ایجاد کنند؛ بعضی از این روش ها در صورت صلاح دید پزشک قابلیت اجرا برای ریش و سبیل و ابرو را نیز دارند زیرا که تکنولوژی پیشرفته امکان ایجاد شکاف هایی مینیاتوری در مناطق ظریف ابرو ریش را فراهم می کند؛ در روش های جدیدتر سعی می شود تا کمترین تهاجم نسبت به روش های پیشین وجود داشته باشد طوری که در روش های جدیدتر امروزی آثاری از خونریزی و بخیه وجود ندارد.
محل برداشت مو از ناحیه بانک مو بعد از بهبودی غیر قابل تشخیص باقی خواهد ماند؛ زخم و گزگز و دزدهای غیر قابل تحمل در روش های جدید خیلی کم اتفاق می افتد؛ استفاده از ابزارهای مینیاتوری و پیشرفته در روش های جدید خط رویش طبیعی تری را ایجاد می کند زیرا که امکان انتخاب موها با ظرافت های متفاوت از بانک مو برای پزشک جراح وجود دارد؛ آسیب مکانیکی به فولیکول ها در اثر استخراج از بانک مو به لطف برخورداری از دستگاه های پیشرفته تر کمتر خواهد شد؛ در روش هایی که امکان آنالیز و اسکن فولیکول ها وجود داشته باشد پزشک می تواند با کیفیت ترین فولیکول ها را برای پیوند و استخراج کند که این عامل بر ارتقا نتیجه تاثیر گذار است.
هزینه کاشت مو چقدر است؟
دلایل زیادی روی هزینه کاشت مو تاثیر دارد که این عوامل در کنار هم هزینه های انجام این فعالیت را تعیین می کند. اساسی ترین فاکتور های تعیین هزینه پیوند مو طبیعی عبارتند از :
میزان گرافت های استخراج شده که هر چقدر تعداد گرافت ها برای انتقال بیشتر باشد هزینه عمل بالاتر است؛ روش انتخاب شده برای عمل پیوند که روش های جدید هزینه های زیادی به دنبال دارد اما کارآمد تر و موثر تر است؛ تخصص و مهارت کادر پزشکی؛ اعتبار و موقعیت جغرافیایی کلینیک؛ امکانات و تجهیزات استاده شده در جراحی.
هزینه های عمومی مانند آزمایشات قبل از عمل و داروهای تجویز شده بعد از کاشت باید مورد توجه قرار بگیرد. برای اطلاعات دقیق هزینه کاشت مو و مشاوره تخصصی برای تعیین روش کاشت مو مناسب شما می توانید با مشاوران تماس بگیرید و همه اطلاعات مورد نیاز را کسب کنید.
کلام آخر
قبل از انجام کاشت مو باید درباره آن با افراد با تجربه مشورت کنید و با آگاهی کامل دست به انجام عمل بزنید. سعی کنید بهترین متخصص و بهترین کلینیک کاشت مو را انتخاب کنید. ممنون از اینکه تا ادامه مقاله جدیدترین روش کاشت مو همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.