انواع کاشت مو

ما در این مقاله سعی داریم شما را با انواع کاشت مو آشنا کنیم. کاشت و پیوند مو یکی از درمان های قطعی ریزش مو در اثر دلایل مختلفی در خانم ها آقایان است. بعضی از افراد به دلایل مختلفی دچار ریزش مو می شوند که از این بابت رنج می برند به دنبال راهی برای خلاص شدن از این مشکل هستند که یکی از این راه‌ها کاشت مو است. در ادامه برای آشنا شدن با کاشت مو و انواع کاشت مو با ما همراه باشید.

کاشت مو چیست و چگونه انجام می شود ؟

کاشت مو یک روش زیبایی است که به انتقال فولیکول های مو از یک نقطه در سراسر بدن به بخش های جلویی و میانی سر گفته می شود. بخشی که فولیکول ها از آن برداشت می‌شود بانک و ناحیه بدون موی سر یک فولیکول ها در آن قرار می‌گیرند بخش دریافت کننده است. جراحی کاشت مو به تعداد موهای کاشته شده بستگی دارد و امکان دارد 4 تا 8 ساعت در 1 روز و یا 2 روز زمان ببرد.

بیشتر افرادی که جراحی کاشت مو انجام می‌دهند در طول جراحی به هوش هستند و فقط از بی حسی در قسمت پوست سر برای آن ها انجام می‌شود. عمل کاشت مو با برداشتن موهای سالم توسط پزشک متخصص پوست انجام می شود و برای طبیعی شدن کاشت مو پزشک می تواند به دو صورت جراحی کند و در روش اول یک نوار از پوست سر را با موهای سالم برش می دهد و در روش دوم برداشت مو را روی هر تار مو به صورت جدا انجام می دهد. زمان روش دوم طولانی تر است اما از ایجاد زخم های نواری روی پوست سرد جلوگیری می شود. قبل از انجام پیوند تکنسین ها موهای برداشته شده و پزشک پوست سر را برای جراحی پیوند آماده می‌کند و بعد از پیوند کامل موها و پوست سر بانداژ می‌شود و باید مراقبت های بعد از جراحی را انجام دهید تا نتیجه مناسبی از جراحی خود بگیرید.

کاشت مو چیست و چگونه انجام می شود ؟

دلیل ریزش مو :

ریزش مو می تواند دلایلی مانند بیماری های روحی روانی و استرس، رژیم های سخت و کاهش وزن های ناگهانی، اختلالات هورمونی و مشکلات تیروئیدی، جراحی های گوناگون و بیهوشی و استفاده مداوم از دارو، بعضی شرایط فیزیکی و نگهداری های نامناسب مانند شانه کردن مداوم با برس های نامناسب، استحمام کردن با دمای نامناسب، محکم بستن موها، استفاده از مواد شیمیایی یا رنگ کننده و حالت دهنده، استفاده از وسیله های برقی مانند سشوار و اتو مو داشته باشد.

چه افرادی می‌توانند کاشت مو انجام دهند ؟

همه خانم ها  و آقایان می توانند کاشت مو انجام دهند اما باید به دو نکته مهم توجه داشته باشند. برای پیوند مو به بخش دریافت کننده باید به اندازه کافی مو سالم در بانک مو وجود داشته باشد و موهای آن ها باید توانایی رشد در قسمت نازک شده پوست سر را داشته باشد.

چه افرادی نمی‌توانند کاشت مو انجام دهند ؟

افرادی که کمتر از 25  سال سن دارند و به علت این که طرح ریزش مو آن ها مشخص نیست افراد مناسبی برای عمل کاشت مو نیستند. افرادی که در پشت سر یا کناره سرمایه کافی ندارند هم نمی توانند افراد مناسبی برای کاشت مو باشند. کسانی که دارای بیماری های التهابی در سر هستند و یا به بیماری های خود ایمنی مبتلا هستند و درمان دارویی می شوند به علت اینکه امکان دارد کاشت مو باعث بیشتر شدن بیماری آن ها شود نباید از این جراحی استفاده کنند.

انواع کاشت مو

انواع کاشت مو طبیعی را می توان در دو گروه تقسیم کرد. روش کاشت مو بدون بانک مو یا روش BHT که در آن از موهای بدن برای کاشت سر استفاده می‌شود. از این روش استفاده می شود زیرا موهای بدن بعضی از افراد برای سر مناسب نیست و برداشت مو از بدن کار سختی است. در ادامه با انواع کاشت مو آشنا می شوید :

  • روش با جراحی :

کاشت مو نواری یا FUT :

یکی از قدیمی ترین روش کاشت مو FUT است که در این روش بعد از بیهوشی یا بی حسی نواری از پوست پشت سر برداشته می‌شود و برای شست و شو و جدا کردن گرافت به یک اتاق خاص برده می‌شود و گرافت های جدا شده در قسمت طاس یا کم مو سر دریافت‌کننده نام دارد پیوند داده می شود. دکتر leavitt گفته است روش FUT و FUE می توانند نتیجه مناسب یا نامناسب داشته باشند. با توجه به عوامل مختلف امکان دارد هر یک در زمان معین در یک افراد مناسب باشد و به دلیل تغییر شرایط هر دو امکان دارد در طول زندگی برای بعضی از افراد مناسب نباشد.

  • روش بدون جراحی :

روش انتقال واحدهای فولیکولی یا FUE  که در ایران با نام FIT شناخته می شود. روش هایی مثل SUT  و MICRO FIT طبق روش FIT صورت می گیرد.

کاشت مو به روش FUE :

با گذر زمان و پیشرفت فناوری های کاشت مو این روش را استخراج واحد فولیکولار عرضه می شود. در این روش بخشی از بانک مو دیده می‌شود و رشته های مو به صورت برش های دایره ای جداگانه بوده و به قسمت دریافت کننده پیوند داده می شود.

کاشت مو به روش FIT :

در این روش مانند روش FUE فولیکول مو به صورت جداگانه از بانک و خارج می شود و در قسمت دریافت کننده پیوند داده می شود.

کاشت مو به روش SUT :

این روش روش جدیدی است که تمام مراحل کاشت مو با استفاده از دستگاه های اتوماتیک و تحت نظر پزشک صورت می گیرد.

کاشت مو به روش Micro FIT :

در این روش پزشک از ابزارهای ظریف و پیچیده‌ای برای برداشت مو استفاده می‌کنند و ظاهر بهتر و عوارض کمتری نسبت به روش FIT دارد.

کاشت مو برای آقایان و خانم ها چه تفاوتی دارد ؟

ناحیه اهدا در سر مردان محدود به ناحیه کوچکی در پشت دو طرف سر است و از طرفی بیشتر مردان موهای روی ناحیه اهداف را کوتاه نگه می دارند و در این صورت روش هایی مثل برش نواری FUT امکان دارد گزینه مناسبی برای این افراد نباشد. خانم هایی که الگوی ریزش موی آن ها مردان نیز ناحیه اهدای بزرگ‌تری دارند زیرا که موی بالای سر و تاج سر شان خطر بیشتر ریزش را دارد. برای بیشتر زنان اسکار ناشی از ناحیه اهداکننده اهمیتی ندارد. زنان خیلی کم موهای خود را کوتاه می کند و می توان از روش برداشت موی نواری برای آن ها استفاده کرد و تعداد گرافت مو را به حداکثر رساندن و هزینه‌های کاشت مو را پایین آورد.انواع کاشت مو

آیا کاشت مو فقط برای مردان است ؟

ریزش مو می تواند مردان و زنان را تحت تاثیر قرار دهد. کاشت مو به روش FUE یکی از روش‌هایی است که در بین مردان محبوبیت دارد اما این روش برای زنانی که دچار ریزش مو از نوع مردان هستند هم استفاده می‌شود.

سن مناسب برای کاشت مو :

‏ در انگلیس تخمین زده شده که دو سوم مردان در زندگی خود طاسی را تجربه کردند. طاس شدن یا عقب رفتن خط مو باعث می‌شود افراد در هر سنی تحت تاثیر قرار بگیرند اما برای مردان در اول 20 سالگی این اتفاق نگران کننده است. طوسی در مردان امکان دارد ژنتیکی و ناشی از تغییرات هورمونی باشد و تحقیقات نشان می دهد که در سن 35 سالگی دو سوم مردان دچار ریزش مو می‌شوند و این تعداد در 50 سالگی به 85 درصد افزایش پیدا می کند.

افراد در سن 25 تا 50 سالگی به عنوان مناسب ترین سن برای جراحی کاشت مو در نظر گرفته شدند اما بازم نمی توان محدوده سنی خاصی برای انجام این عمل تعیین کرد اما در سن پایین‌تر الگوی ریزش مو نامنظم است و امکان دارد نتیجه جراحی در این سن مناسب نباشد و به همین خاطر سن کاشت مو زیر 25 سال توصیه نمی شود. 40 درصد از زنان را 40 سالگی دچار ریزش مو شدند و حدود 80 درصد از زنان به عنوان بخشی از روند طبیعی بلوغ باعث عقب رفتن خطوط موی خود شدند. کاشت مو در افراد بالای 18 سال انجام می‌شود اما توصیه می‌شود قبل از 25 سالگی از این جراحی پرهیز کنید زیرا الگوی ریزش مو افراد در این سن مشخص نشده است و امکان دارد انجام جراحی مناسب نباشد و باعث مشکلاتی شود.

عوارض کاشت مو سر

بعضی از افراد امکان دارد بعد از جراحی هیچ عوارضی نداشته باشند اما بعضی از افراد دچار عوارضی می شوند که در ادامه به آن ها می پردازیم :

تورم بعد از جراحی : یکی از بیشترین عوارض بعد از کاشت مو تورم است که بعد از مدت کمی از بین می ورد.

خارش : به خاطر شکاف هایی که در بخش های پیوند زده مو به وجود می آید امکان دارد افراد در این قسمت های احساس خارش داشته باشند. اگر شما هم به این عوارض دچار شدید نباید آن قسمت را بخارانید زیرا باعث به وجود آمدن زخم می شود. سعی کنید سر خود را با شامپو مخصوص شست و شو دهید.

التهاب فولیکول مو : این عوارض در 29 درصد افراد بعد از جراحی اتفاق می افتد و به صورت زخم یا جوش در نواحی کاشت مو به وجود می آید.

بی حسی : این عوارض یک اتفاق طبیعی است که بعد از چند هفته از بین می ورد و بهتر می شود.

کیست : کیست به رنگ بنفش است و بعد از 2 تا 3 هفته بعد از جراحی از بین می ورد.

سکسکه : کمی از افراد بعد از جراحی دچار سکسکه می شوند که با مصرف داروهای استروئیدی بهتر می شوند.عوارض کاشت مو سر

اقدامات قبل از کاشت مو :

در جراحی کاشت مو مانند جراحی های دیگر باید مراقبت هایی انجام دهید تا از عوارض و خطرات کم کنید. در ادامه با مراقبت های قبل از کاشت مو آشنا می شوید :

  • 2 هفته قبل از عمل از گرفتن رژیم های لاغری خودداری کنید زیرا باعث دیر بهتر شدن شما می شود. 2 هفته بعد از عمل می توانید رژیم را شروع کنید.
  • 2 هفته قبل از جراحی از خوردن ویتامین E، مکمل ها و قرص آسپرین پرهیز کنید زیرا باعث رقیق شدن خون می شود.
  • شب قبل از عمل غذایی بخورید که پروتئین، کربوهیدرات و قند داشته باشد و می توانید از سیب زمینی سرخ شده یا پخته و خوردن بستنی بعد از شام استفاده کنید.
  • 2 هفته قبل از جراحی الکل استفاده نکنید و سعی کنید کمتر چایی بخورید.
  • سعی کنید 1 هفته قبل از عمل از مصرف سیگار دوری کنید.
  • 1 هفته قبل از عمل از انجام ورزش های سنگین بپرهیزید.
  • روز عمل لباسی را بپوشید که به راحتی بتوانید آن را در بیاورید.
  • 1 روز قبل از عمل از خوردن ایبوپروفن و ناپروکسن خودداری کنید.
  • چند روز قبل از عمل سعی کنید شب ها را بدون استرس و راحت بخوابید.

اقدامات بعد از کاشت مو

برای این که نتیجه مناسبی از کاشت مو بگیرید باید مراقبت هایی را انجام دهید. در ادامه با مراقبت های بعد از کاشت مو آشنا می شوید :

  •  تا 2 هفته بعد از عمل باید پشت سر را گرم و مرطوب نگه دارید.
  • سعی کنید تا 3 روز بعد از عمل استراحت کافی داشته باشید.
  • بعد از عمل باید سر خود را با شامپو و صابون مناسب هر روز شست و شو دهید.
  • بعد از جراحی باید دو بالشت زیر سر خود قرار دهید و حالتی نیمه خوابیده داشته باشید.
  •  باید از سر در برابر ضربه خوردن محافظت کنید.
  • سعی کنید از کارهای سنگین برای 1 هفته خودداری کنید.
  • از قرار گرفتن در معرض نور خورشید و گرد و غبار دوری کنید.
  • تا 1 ماه از ورزش های سنگین بپرهیزید.
  • تا 2 هفته از خم کردن سر به جلو دوری کنید.
  •  از خشک کردن موها بعد از حمام کردن باید تا 2 هفته خودداری کنید.
  •  سعی کنید از داروهای تجویز شده مانند آنتی بیوتیک استفاده کنید.
  • تا 1 هفته از مصرف قرص های آهن بپرهیزید.

اقدامات بعد از کاشت مو

کاشت مو به روش ترکیبی چگونه است ؟

دنیای علم و تکنولوژی در همه موارد در حال تکامل است. در دنیای کاشت مو نیز تقریباً همه چیز در بهترین حالت خود قرار دارد و می‌تواند نتایج کاملاً طبیعی را ارائه دهد. روش های زیادی برای کاشت مو وجود دارد که یکی از اصلی ترین روش های آن کاشت مو به روش ترکیبی است.

از اصلی ترین ویژگی های این روش حداکثر محدوده پوشش ممکن با تراکم بالا است. FUT و FUE دو تکنیک اصلی در کاشت مو هستند. این تکنیک‌ها پیشرفت زیادی کردند تا معایب هر دو تکنیک را رفع کنند. تا حدودی هم موفق بودند. در این روش کاشت که شامل برداشت، پیوند فولیکول از ناحیه اهدا کننده است که معمولاً از پشت و کنار سر است و سپس کاشت آنها در محل گیرنده انجام می‌شود. هر دوی این تکنیک‌ها از روش یکسانی با تفاوت روش برداشت در پیوند استفاده می‌کنند.

به دلیل افزایش میزان ریزش مو در مردان و زنان یکی از رایج ترین تکنیک های زیبایی کاشت مو به روش ترکیبی، ترکیب روش های FUT + FUE + BHT است. تکنیک های قبلی قدیمی، ابتدایی و ناکارآمد بودند و نتایج نامطلوبی از خود به جای می‌گذاشتند. امروزه در بین افراد طاس، تمایل به کاشت مو با چگالی بالا بسیار رایج شده است. اکثر بیماران با این امید که با حداکثر پوشش بعد از کاشت مواجه می شوند، این کار را انجام می‌دهند.

درجه نوروود، درجه VI و VII مراحل طاسی گسترده و پیشرفته‌ای است که باعث ایجاد طاسی وسیع تری می‌شود و فقط یک تار مو در پشت و کنار سر باقی می‌گذارد. در نتیجه بیماران برای به دست آوردن پوشش قابل قبول در آن ناحیه به تعداد بیشتری پیوند فولیکول نیاز دارند.

اگر چه تعداد پیوندهای مورد نیاز تنها با کاشت مو به روش FUT یا FUE قابل انجام نیست، کاشت مو به روش ترکیبی این کار را انجام می‌دهد. تکنیک ترکیبی ارائه استخراج بیش از 4000 پیوند فولیکولار را ارائه می‌دهد؛ بنابراین تکنیک خوبی برای انجام کاشت مو در موارد خاص است. در این روش فولیکول‌ها را از ریش، که «منطقه سایه» نامیده می‌شود و در زیر چانه وجود دارد، می‌گیرند.

بهترین روش کاشت مو با تراکم بالا :

یکی از مواردی که متقاضیان کاشت مو بر آن تاکید می کنند، انتخاب روشی برای کاشت مو است که تراکم بالایی داشته باشد. متقاضیانی که برای کاشت مو به کلینیک زیبایی مراجعه می کنند، متوجه خواهند شد که یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار در دریافت نتیجه دلخواه، شاخصه های بانک مو متقاضیان است. در صورتی که متقاضی بانک مو مناسبی نداشته باشد، تامین کننده خوبی برای کاشت مو با تراکم بالا نخواهد بود. مهارت، تجربه، تجهیزات و متد درمانی از دیگر عواملی است که بر کیفیت نتیجه و میزان تراکم کاشت تاثیر می‌گذارد. یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در میزان تراکم مو بعد از کاشت، متد و روش پیوند مو است. روش SUT با توجه به مزایایی که در بالاتر به آن اشاره کردیم و همچنین تجربه کلینیک‌های زیبایی، می‌توان بهترین روش کاشت مو با تراکم بالا دانست.

کلام آخر

قبل از کاشت مو از افراد با تجربه کمک بگیرید و سعی کنید بهترین کلینیک کاشت مو و بهترین پزشک را برای جراحی انتخاب کنید. مراقبت های قبل و بعد از کاشت را جدی بگیرید تا دچار عوارض و خطرات نشوید و بهترین نتیجه را از عمل خود داشته باشید. ممنون از این که تا آخر مقاله انواع کاشت مو همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان (کلیک کنید)