کاشت مو طبیعی چیست؟

کاشت مو طبیعی چیست؟ به مجموعه کارهایی گفته می‌شود که طی آن، مو از پشت سر فرد به وسیله راه حل های مختلف به ناحیه طاسی سر و کم پشتی انتقال داده می شود. در واقع کاشت موی سر به روش های مختلفی انجام که روزانه تکنیک های جدیدی به این روش ها اضافه می شود تا این روش زیباسازی راحت تر و سریع تر و بدون عوارض به نتیجه برسد. امروزه از روش های کاشت مو جدید می توان برای پرپشت کردن و کاشت ریش و سبیل و حتی ابروها استفاده کرد و به زیباسازی صورت پرداخت.

از چه موهایی برای کاشت مو استفاده می شود؟

در کاشت مو موها از پشت سر  که به نسبت به دیگر قسمت‌های سر پشت تر است، برداشته می‌شود و با استفاده از میکروسکوپ فولیکول های مو به صورت تک تک با دقت تمام جدا خواهند شد. سپس برای پیوند موی طبیعی به ناحیه طاسی انتقال می دهند. از آنجا که پیوند مو از خود بدن فرد گرفته می شود؛ هیچ نگرانی و مراقبت خاصی نیاز ندارد و محل مورد نظر دچار هیچ عوارض خطرناک و واکنشی نخواهد شد.

آیا پیوند مو تنها راه حل برای درمان و ترمیم موهای از دست رفته است ؟

کاشت مو تنها راه حل طبیعی برای رفع طاسی سر و موهای از دست رفته است. این روش در سال ۱۹۳۹ برای اولین بار مطرح شد و تاکنون با روش های جدیدتر برای انجام کاشت مو رو به رو هستیم که نتایجی کاملاً طبیعی و ظاهری زیبا حاصل می شود. تکنولوژی بکار رفته برای کاشت مو آنقدر جدید و حرفه ای است که عمل کاشت را به یک عمل سرپایی و بسیار سبک تبدیل کرده است. به طوری که حتی می توان تنها در یک جلسه مراحل کاشت مو را به پایان رساند.

از چه موهایی برای کاشت مو استفاده می شود؟

مراحل انجام کاشت مو طبیعی چیست؟

همانطور که گفتیم، کاشت مو یا همان پیوند مو به مراحل گفته می شود که طی آن موهای مقاوم در برابر ریزش و عوامل مختلف محیطی به ناحیه دچار طاسی منتقل می شود. به طور کلی کاشت‌ مو توسز دو تکنیک جراحی انجام می‌شود که امروزه سعی می‌کنند با روی کار آمدن تکنولوژی مراحل این دو تکنیک را خیلی ساده و راحت انجام دهند و همین باعث شده است روش های مختلفی برای کاشت مو روی کار بیاید. اما تمام روش ها طی دو تکنیک گفته شده در ادامه انجام می شود.

کاشت موی سر به صورت نواری:

در این تکنیک ابتدا فولیکول ها یا همان گرافت های مو به وسیله برشی در ناحیه پشت سر برداشت می شوند. این فولیکول ها زیر میکروسکوپ قرار می گیرند و از درون پوست استخراج و برای کاشت آماده سازی می شوند. معمولاً روش های کاشت نواری تهاجمی تر از تکنیک بعدی می باشد. چون برشی که در ناحیه پشت سر ایجاد می شود، نیاز به بخیه دارد و عوارض و دوره بهبودی کمی طولانی تر است. اما گرافت های کیفیت بیشتری دارند و با مراحل ساده تر به ناحیه سر انتقال داده می‌شوند. روش‌های کاشتی که با استفاده از تکنیک نوار انجام می‌شود، شامل کاشت مو به روش fue روش ترکیبی می باشد.

کاشت موی سر با استخراج واحدهای فولیکولی : 

در این روش هیچ برشی ایجاد نمی‌شود و فولیکول ها به صورت تک واحدی از ناحیه بانک مو استخراج و به ناحیه طاسی سر منتقل می‌شوند. این روش نسبت به روش نواری کم تهاجم تر است و بدون نیاز به جراحی انجام می شود. روش هایی که با استفاده از این تکنیک انجام می‌شوند، شامل روش FIT، روش SUT، روش MICRO FIT و روش BHT می باشد.

مزایای شگفت انگیز کاشت مو طبیعی

امروزه روش های کاشت مو طبیعی با کم ترین عوارض، طرفداران بسیار زیادی دارد. اما همواره افراد به دلیل ترس از عوارض آن به سراغ این روش نمی روند. با دانستن مزایای شگفت انگیز این فرآیند و مشورت با پزشک متخصص در رابطه با شرایط خود، می توانید بهترین تصمیم را در این رابطه بگیرید. مهم ترین مزایای کاشت مو طبیعی عبارتند از:

  • کاملا دائمی و ماندگار است.
  • زیبایی ظاهری را چندین برابر می کند.
  • این جراحی کم ترین میزان تهاجم را دارا است.
  • افزایش اعتماد به نفس در افراد را به دنبال دارد.
  • نیازی به بستری شدن فرد متقاضی نیست.
  • در طی یک یا دو جلسه کل فرآیند کاشت قابل انجام است.
  • تداخلی در امور روزانه شما ایجاد نمی کند.

در ابتدا باید بدانید کاندید مناسبی برای کاشت مو هستید یا نه؟

اولین مرحله برای کاشت موی سر این است که تشخیص دهید، برای کاشت مو مناسب هستند یا نه. اکثر ریزش های مو و طاسی سر با کاشت مو و تکنیک های روی کار آمده قابل انجام است و هیچ نگرانی بابت طاسی سر وجود ندارد. البته اگر به موقع به متخصص و کلینیک کاشت مو مراجعه کنید. اگر از طاسی های پراکنده و الگوهای نامشخص و یا ریزش مو به خاطر بیماری زمینه ای که هنوز درمان نشده ناراحت هستید، هرگز برای کاشت مو مناسب نخواهید بود. چراکه مدل ریزش موی شما هنوز مشخص نشده است و بیماری زمینه ای شما ابتدا باید درمان شود تا بتوانید کاشت مو را انجام دهید. هنگام مواجه شدن با ریزش مو در ابتدا نزد متخصص حرفه ای پوست و مو مراجعه کنید تا علت ریزش شما را بیابد و سپس آن را درمان کند. بعد از آن در صورت نیاز برای کاشت مو آماده شوید. چرا که برای انجام این روش باید عوامل بسیاری مورد بررسی قرار بگیرد؛ مانند جنس موها، وضعیت سلامتی عمومی، سن شما و قدرت بانک مو.

دقت داشته باشید تمامی این نکات در جلسه مشاوره با متخصص کاشت مو مورد بررسی قرار می گیرد. پس اگر متخصص شما بدون هیچ بررسی لازم برای انجام کاشت مو اقدام کرد؛ هرگز راضی به انجام آن نشوید. امروزه بسیاری از کلینیک های سودجو و غیر حرفه ای وجود دارند که با تبلیغات بسیار پررنگ جلب توجه و خیلی از افراد را به دام خود گرفتار می کنند. بی شک چنین افرادی بعد از کاشت مو با مشکلات بسیار فراوانی مواجه می شوند.  پس تا زمانی که به معتبر بودن و حرفه‌ای بودن کلینیک و متخصصان آن مطمئن نشدید؛ هرگز برای انجام کاشت مو اقدام نکنید.

یک کلینیک معتبر باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟

کاشت مو طبیعی به چه افرادی توصیه نمی شود؟

گاهی ممکن است افراد شرایطی داشته باشند که فرآیند کاشت مو طبیعی تاثیر چندانی برای آن ها نداشته باشد؛ یا این که ممکن است خطرات زیادی بر روی سلامتی داشته باشد. پزشک متخصص قبل از انجام کاشت مو، شرایط شما را بررسی کرده و بهترین پیشنهاد ممکن را در این رابطه می دهد. در لیست زیر افرادی که برای کاشت مو مناسب نیستند، آورده شده است:

  • افرادی که دیابت شدید دارند.
  • کسانی که بانک موی بسیار ضعیفی دارند.
  • افراد زیر 25 سال برای کاشت مو مناسب نیستند؛ چرا که هورمون ریزش مو در این دسته از افراد متوقف نشده است.
  • اشخاصی که دچار استرس و افسردگی بسیار شدید بوده و دچار ریزش مو هستند.
  • افرادی که از بیماری های عفونی مانند ایدز رنج می برند.

یک کلینیک معتبر باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟

برای انجام کاشت مو به صورت حرفه ای باید به این نکته هم توجه داشته باشید که یک کلینیک معتبر چه ویژگی هایی داشته باشد. مهم ترین عامل هایی که باعث می‌شود شما در انتخاب خود مصمم باشید و نسبت به کلینیک یا متخصص اطمینان لازم را کسب کنید، شامل موارد زیر می باشد:

  • داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و درمان
  • دارای تجربه فراوان در این زمینه
  • کسب مهارت لازم و حرفه ای بودن در مراحل کاشت مو
  • بهره‌مندی از تیم حرفه ای و مجرب برای انجام کاشت مو
  • استفاده از به روزترین و جدیدترین ابزار و وسایل کاشت مو
  • دارای محیطی آرام و دلنشین
  • رعایت کرون تمام اصول بهداشتی

بعد از کاشت مو چه حسی خواهید داشت؟

حالت شما بعد از کاشت مو بستگی به نوع روش کاشت مو دارد. معمولاً حدود ۶ ساعت بعد از کاشت مو اثر داروی بی حسی از بین می رود و شما دچار کمی درد خواهید شد. البته این درد با مصرف مسکن کاملاً برطرف می‌شود و نیازی به نگرانی نیست. در صورتی که برای کاشت مو از روش نواری استفاده کنید، پانسمان روی سرتان یک روز بعد از کاشت برداشته می شود که برای این کار باید به کلینیک و مطب دکتر مراجعه کنید. برای جلوگیری از بروز عوارض احتمالی کاشت مو مانند عفونت و به پایان رسیدن هر چه سریع تر دوره بهبودی باید طبق دستورات پزشک عمل کنید.

روش های مختلف کاشت مو طبیعی چیست؟

برای آشنایی با روش های مختلف کاشت مو طبیعی چیست؟ با ما همراه باشید.

کاشت مو به روش fit: در این روش ابتدا موهای سر کاملا تراشیده می‌شود و موها به صورت تک فولیکولی با استفاده از پانچ های مخصوص از ناحیه بانک مو استخراج و به محل مورد نظر انتقال داده می شود. این روش fit یا fut گفته می شود. در واقع کاشت مو با این روش باید متوسط یک تیم پزشکی صورت گیرد که هر چقدر مهارت و تجربه تیم بیشتر باشد؛ کاشت مو با حداقل ترین آسیب به ریشه مو انجام می شود.

کاشت مو به روش fut : در این روش باریکی از پوست سر در ناحیه پشت سر توسط وسایل جراحی برش داده می شود. این برش که معمولاً حدود یک و نیم الی ۲ سانتی متر می باشد. البته میزان قطر برش ایجاد شده و عوامل ساختاری پوست سر و همچنین مهارت متخصص بستگی دارد. بعد از ایجاد برش فولیکول ها برای آماده سازی زیر میکروسکوپ قرار می گیرند تا به صورت تک واحدی از همدیگر جدا شوند. معمولاً فولیکول ها را برای مدتی در ناحیه استریل شده نگهداری می شوند.

هر چقدر نوار برداشت شده پهن تر باشد، تعداد گرافت های قابل انتقال بیشتر خواهد بود. ولی میزان پهنی نوار باید به اندازه‌ای باشد که بعد از جراحی پوست دو سر برش زده شده به هم برسد و جای بخیه باقی نماند.

کاشت مو به روش ترکیب: این روش برای افرادی که طاسی سر زیاد از حد دارند، بهترین گزینه می باشد. یعنی خط رویش موها حدود ۲۰ سانتی متر عقب تر رفته باشد و با دیگر روش های معمولی کاشت مو نتیجه چندان خوبی مشاهده نمی شود. برای این دسته از افراد در یک جلسه گرافت ها هم به صورت fit و هم به صورت fut برداشته می شود. با بهره مندی از این روش می‌توان در یک جلسه حدود ۱۰ الی ۱۲ هزار تار مو برداشته شود.  اما برداشت زیاد از حد باعث آسیب رسیدن به ناحیه بانک مو و از بین رفتن آن خواهد شد.

روش های مختلف کاشت مو طبیعی چیست؟

بهترین روش کاشت مو طبیعی چیست؟

شاید در ذهن خود بپرسید بهترین روش برای کاشت مو کدام است. اما این سوال کاملا غلط است. در واقع برای هر فرد یک روش مناسب است و این پزشک شماست که تشخیص می دهد چه روشی برای شما بهترین نتیجه را به ارمغان می آورد. بنابراین به دنبال بهترین روش کاشت مو نباشید. کاشت مویی برای شما مناسب است که با حداقل ترین تهاجم بهترین نتیجه را به همراه داشته باشد. برخی از عواملی که بر روی انتخاب بهترین روش کاشت مو موثر است، شامل موارد زیر می باشد:

  • میزان طاسی سر
  • سرعت خوب شدن زخم ها
  • داشتن بیماری زمینه ای
  • میزان تراکم مورد نیاز
  • انعطاف پذیری پوست
  • وضعیت بانک مو

پس اگر به شما شخصی گفت، این روش بهترین روش کاشت مو می باشد اطمینان نکنید. چراکه با موارد گفته شده نمی توانیم بگوییم یک روش نسبت به دیگر روش ها برتری دارد.

آشنایی با جدیدترین روش کاشت مو در ایران

امروزه روش micro fit یکی از جدیدترین روش های کاشت مو می باشد. چرا که برای برداشت گرافت ها از بهترین تکنولوژی روز دنیا استفاده می‌شود که روند انجام آن مانند روش fit است. در واقع فولیکول ها به صورت واحدی استخراج می‌شود. اما تفاوت آن با روش fit این است که از ابزارهای بسیار دقیق و پیشرفته ای برای برداشت و کاشت مو استفاده می شود. به طور کلی ویژگی های این روش شامل موارد زیر می باشد:

  • نیاز به بانک مو بسیار قوی
  • هزینه بیشتر نسبت به دیگر روش ها
  • عدم نیاز به تراشیدن سر
  • استفاده از ابزارهای دقیق برای انتقال گرافت ها با بالاترین کیفیت
  • طبیعی بودن نتایج کاشت مو

 عوارض احتمالی کاشت مو طبیعی :

کاشت مو مانند هر روش زیباسازی با عوارض احتمالی همراه است که برخی عوارض اتفاق افتادن آنها کاملاً طبیعی است. اما برخی دیگر ممکن است شرایط کاشت مو را برای شما سخت کند. بنابراین برای پیشگیری از عوارض بهتر است در انتخاب کلینیک متخصص خود دقت کافی داشته باشید و از روش مناسب برای کاشت مو استفاده نمایید. همچنین در انجام مراقبت های لازم قبل و بعد از کاشت مو توجه کافی داشته باشید.

برخی عوارض احتمالی کاشت مو طبیعی  چیست؟

  • واکنش دادن بدن نسبت به داروی بی حسی که بعد از چند روز کاملا رفع می شود.
  • وقوع علائم حساسیت که به خاطر ترس بیمار اتفاق می‌افتد.
  • احساس درد در ناحیه کاشت و برداشت مو که یکی از شایعترین عوارض کاشت مو می باشد. این عارضه به سادگی قابل پیشگیری است و با مصرف مسکن کاملا برطرف می شود.
  • ورم ناشی از تجمع مایعات در زیر پوست که این عارضه هم یکی از شایعترین عارضه های کاشت مو است و به راحتی بعد از چند روز بهبود می یابد.
  • خارش بعد از عمل در ناحیه گیرنده و بانک مو کاملاً طبیعی است. این عارضه به خاطر خشک شدن و ایجاد دلمه های خون زیر پوست اتفاق می افتد.

آشنایی با جدیدترین روش کاشت مو در ایران

قبل از کاشت مو چه مراقبت هایی باید انجام شود ؟

برای انجام کاشت مو باید مراقبت های لازم را انجام دهید تا با آمادگی کافی برای عمل اقدام کنید. توصیه های گفته شده در موارد زیر بسیار کمک می کند تا روند کاشت مو را با موفقیت به پایان برسانید. البته ممکن است برخی موارد لازم را نسبت به شرایط شما تغییر کند. پس در جلسه مشاوره حتما به نکات گفته شده توسط متخصص توجه کافی داشته باشید.

حدود 1 ماه قبل از کاشت مو باید مصرف دخانیات را کنار بگذارید. نیکوتین موجود در دخانیات احتمال خونریزی و کاهش خون رسانی به گرافت های کاشته شده را کاهش می دهد. مصرف الکل حدود یک هفته قبل از عمل ممنوع می باشد. در صورتی که این نکته را رعایت نکنید، الکل احتمال خونریزی را افزایش می دهد و داروی بی حسی بی تاثیر خواهد ماند و ممکن است در مراحل کاشت مو دچار درد و ناراحتی شوید.

انجام آزمایش خون قبل از عمل کاشت مو ضروری است. این کار وضعیت سلامت عمومی شما را کاملا مشخص می‌کند. فراموش نکنید، برای انجام آزمایش عدم بصورت ناشتا باشید تا عوامل مختلفی مانند سرعت انعقاد خون، ابتلا به بیماری‌های ویروسی، قند خون و تعداد سلول های خونی شما مشخص شود. روز قبل از مراجعه برای کاشت مو حتما به حمام بروید و سر خود را بشویید. همچنین استفاده از محصولات آرایشی بر روی مو بپرهیزید.

برای انجام عمل کاشت مو بهتر است لباس راحت بپوشید. لباس های گشاد و راحت به تن باعث می شود مراحل انجام کاشت مو را به سادگی بگذرانید. از مصرف داروهای رقیق کننده و ضد انعقادی حدود 2 هفته قبل از کاشت مو بپرهیزید. داروهایی مانند آسپرین موجب جلوگیری از انعقاد خون می شود. در صورتی که مجبور هستید این داروها را مصرف کنید؛ برای کنار گذاشتن آن ها با پزشک خود صحبت نمایید.

نحوه شستن سر بعد از کاشت مو به چه صورت است؟

رعایت مراقبت ها و تکنیک های توصیه شده پزشک بعد از انجام کاشت مو، تاثیر بسیار زیادی در نتیجه نهایی دارد. در صورتی که فرد متقاضی این تکنیک ها را انجام ندهد، ممکن است این عمل نتیجه مطلوب را نداشته باشد. نحوه شستن مو نیز یکی از حساس ترین نکاتی است که باید مطابق با دستور پزشک انجام شود. تا حدود یک ماه بعد از عمل شما باید سر خود را با ملایمت شسته و به هیچ عنوان به ناحیه مورد نظر فشار وارد نکنید. بهتر است با آب ولرم و شوینده مخصوص مو های خود را با ملایمت تمام شستشو دهید.

پس از شستشو لازم است به هیچ عنوان از سشوار استفاده نکنید. چرا که باعث آسیب شدید به فولیکول های کاشته شده می شود. تنها کافی است اجازه دهید مو های شما به صورت کاملا طبیعی خشک شود. پس از گذشت حدود یک ماه می توانید کم کم مو های خود را با شامپو روزانه خود مانند سابق شستشو دهید.

بررسی علل ریزش مو قبل از کاشت مو طبیعی

قبل از انجام کاشت مو طبیعی لازم است علت ریزش مو بررسی شود. در صورت عدم رعایت این نکته ممکن است نتیجه مطلوب را نداشته باشد. عوامل مختلفی مانند وراثت، تنش های روحی، تغذیه نا مناسب، سبک زندگی نا سالم می توانند منجر به ریزش مو شوند. نظر نهایی در مورد صلاحیت افراد برای انجام کاشت مو توسط پزشک انجام می شود. در برخی از مواقع ممکن است پزشک از افراد آزمایشاتی را بخواهد. البته در صورتی که فرد دارو هایی مصرف می کند که علت اصلی ریزش مو است، نمی تواند این عمل را انجام دهد. به طور کلی افرادی که قصد انجام این عمل را دارند باید از یک الگوی طاسی مشخص برخوردار باشند.

سن مناسب برای کاشت مو

هر زمان که با کم پشتی مواجه شدید بهتر است برای رفع این مشکل به متخصص مراجعه کنید. سپس متخصص برای مشخص شدن مشکل ریزش مو و طاسی سر آزمایش ها، تست ها و مراقبت های خاص را برای شما انجام می دهد. اما برای انجام کاشت مو باید دوره ریزش موی خود را بگذرانید و منتظر بمانید تا بخش بیشتر از موهای شما بریزد و مدل طاسی سر مشخص شود. البته انجام کاشت مو به صورت مقطعی در هر قسمتی که ریزش مو اتفاق می‌افتد امکان پذیر است.

انتخاب روش درمانی ریزش مو بستگی به شرایط شما و انتخاب متخصص دارد. اما اگر کاشت مو را زودتر از زمان موعد انجام دهید، ممکن است با پیشرفت روند طاسی دوباره با مشکل طاسی سر مواجه شوید و به کاشت دوباره مو نیاز داشته باشید. پس بهتر است زمانی کاشت مو را انجام دهید که کم مویی یا طاسی سر کاملا مشخص و در منطقه ای نسبتا پایدار  شکل خود را نشان داده باشد. معمولا افرادی که برای انجام کاشت مو انتخاب می‌شود، بالای سن 25 سالگی می باشند.

کلام آخر

سپاس گذاریم تا پایان این مقاله ما را همراهی کردید. نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

امتیاز دهید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان (کلیک کنید)