مزوتراپی مو چگونه انجام می شود؟

مزوتراپی مو چگونه انجام می شود؟ ما در این مقاله سعی داریم شما را با مزوتراپی مو آشنا کنیم. ریزش مو یکی از مشکلات پوست و مو است. این اتفاق ممکن است ژنتیکی باشد و یا ناشی از بیماری ها و اختلالات مختلفی باشد. به همین دلیل داروهای موجود برای همه افراد موثر نیست. مزوتراپی یکی از روش های درمانی پیشرفته است که می تواند همراه با دیگر درمان های ریزش مو استفاده شده و تاثیرات بسیار خوبی داشته باشد.

 مزوتراپی مو چیست؟

مزوتراپی چیست؟ مزوتراپی (Mesotherapy)، تزریق داروی خاص (مانند ویتامین، آنزیم یا هرمون)، در محل مورد نظر است. از مزوتراپی، برای اهداف مختلفی استفاده می شود. به عنوان مثال، برای تقویت مو (چه بعد از کاشت مو، چه به طور معمولی) یا جوانسازی، کشش پوست یا از بین بردن چربی ها از مزوتراپی استفاده می شود. این روش، اول بار توسط دکتر مایکل پیستور (Michel Pistor) در سال ۱۹۵۲ در فرانسه ابداع و مورد استفاده قرار گرفت.
با استفاده از روش مزوتراپی مو مقادیر کافی از دارو ها و مواد تقویت کننده‌ی رشد مو در محل ریشه‌ی مو تأمین می شود. در هیچ روش درمانی دیگری نمی توان اینگونه مواد مغذی را در محل و دقیقاً به مقدار کافی به ریشه مو رسانید. نتایج حاصل از مزوتراپی برای مو بسیار سریع حاصل می شود و می توان به صورت اختصاصی برای هر فرد ترکیب دارویی خاصی بر اساس وضعیت عمومی و علت ریشه ای ریزش مو تزریق کرد.

 مزوتراپی مو چیست؟

مزوتراپی مو چگونه انجام می شود؟

اکثر افراد این سوال را می پرسند که مزوتراپی مو چگونه انجام می شود؟ مزوتراپی به طور کلی با دو روش انجام می شود. در یک روش با سرنگی که سوزن بسیار نازک و کوتاهی دارد تزریق در زیر پوست انجام می شود. در روش دیگر از تفنگ مزوتراپی (mesotherapy gun) استفاده می شود. روش دستی مزوتراپی نسبت به روش گان رایج تر است. مزوتراپی بدون سوزن انجام نمی گیرد. هم چنین روش هایی که در آن، ماده مورد نظر در سطح پوست مالیده شده و ماساژ داده می شود نیز مزوتراپی به حساب نمی آیند.

ترکیبات داروی مزوتراپی

به داروی ترکیبی که در مزوتراپی استفاده می شود، کاکتیل یا کوکتل می گویند. برای تهیه این محلول از انواع و اقسام مواد استفاده می شود که هر یک از آن ها تاثیرات مثبتی بر روی پوست و فولیکول های مو دارند. در ادامه به معرفی مهم ترین ترکیبات کوکتل می پردازیم:

  •  داروهای اتساع دهنده عروق: این دسته از داروها کاملاً ایمن بوده و باعث افزایش خونرسانی به ناحیه تحت درمان می شود. داروهایی مانند بوفلومدیل، پنتوک سیفیلین، میانوکسیدیل زیر مجموعه از این دارو ها می باشند.
  • ویتامین B5: نقش موثری بر فرآیند تولید انرژی سلولی دارد. در نهایت با افزایش تقسیم سلولی، موجب بهبود بافت پوست می شود.
  • ویتامین H (بیوتین): عملکردی مشابه با ویتامین B5 دارد. کمبود این ویتامین موجب پوسته پوسته شدن سر و ریزش مو می شود. همچنین بیوتین باعث تنظیم ترشح غدد سباسه یا چربی می شود.
  • ویتامین C: این ویتامین آنتی اکسیدانی بسیار مفید است که باعث تحریک کلاژن سازی می شود.
  • ویتامین A: با رساندن داروهای مورد نیاز باعث بهبود بافت های پوست و همچنین کلاژن سازی می شود.
  • مواد معدنی: این ریز مغذی ها، نقش بسیار مهمی در سلامت و رشد موهای شما خواهند داشت. برخی از مواد معدنی موجود در محلول مزوتراپی شامل فسفر، روی، مس سلنیوم، منیزیم و… می شود.
  • داروهای مغذی: سیلیکون یکی از موادی است که به طور طبیعی و به تعداد بسیار بالایی در تارهای مو وجود دارد. در سنین بالا موها دچار کمبود سیلیکون می شود و به همین خاطر ریزش مو اتفاق می افتد. مواد مغذی موجود در محلول مزوتراپی تا حد زیادی از بروز این اتفاق جلوگیری می کند.
  • داروهای بی حسی موضعی: داروهایی مانند لیدوکائین یا پروکائین از جمله داروهای بی حسی و ضد التهابی هستند که تاثیر زیادی بر روی جلوگیری از ریزش مو دارد. به همین خاطر، در محلول های مزوتراپی استفاده می شوند.
  • داروهای هورمونی: یکی از علل ریزش مو به الگوی مردانه و زنانه، هورمون های آندروژنی هستند. گاهی در محلول مزوتراپی مو از هورمون های مهار کننده آن مانند فیناستراید یا سیپروترون استات استفاده می شود.
  • کلسی تونین: این ماده، یکی از هورمون های طبیعی بدن است که باعث بهبود خون رسانی به بافت ها می شود. همچنین در تغذیه فولیکول ها و بافت پوستی اهمیت بسیار زیادی دارد.

مزوتراپی مو برای چه افرادی مناسب است؟

تمام افرادی که دچار ریزش مو هستند و یا تار مو های نازکی دارند که نیازمند تقویت باشد می توانند از خدمات مزوتراپی مو بهره ببرند. افرادی که نسبت به درمان های هورمونی مانند ماینوکسیدیل حساسیت دارند و یا وقت و حوصله‌ی کافی برای استفاده‌ی روزانه محلول ها را ندارند از روش های جایگزینی مانند مزوتراپی برای مو، بهتر و سریعتر نتیجه می گیرند.

تاثیر مزوتراپی بر رشد مو در نواحی دیگر بدن :

مزوتراپی در واقع روشی است که در آن ویتامین ها، آنزیم ها، هورمون ها و عصاره های گیاهی در نقاطی از بدن تزریق می شود. گاهی این تزریق به منظور رشد بیشتر موها و گاهی با اهداف دیگر انجام خواهد شد. خدمات مزوتراپی گاهی برای رشد موهای سر و گاهی برای رشد موهای ابرو ارائه می شوند. با تقویت موهای ابرو به وسیله انجام مزوتراپی می توان از کاشت ابرو صرف نظر کرد. آقایانی که تمایل به تقویت و پرپشت کردن ریش و سبیل دارند نیز می توانند از روش مزوتراپی بهره ببرند. توصیه می شود پیش از اقدام به کاشت ریش و سبیل یکبار مزوتراپی را امتحان کنند.

مزوتراپی مو برای چه افرادی مناسب نیست ؟

خانم های باردار، بیماران قلبی، افرادی که مبتلا به سرطان های پیشرفته هستند، افراد دارای سوابق آلرژی شدید، افرادی که داروهای ضد انعقادی مصرف می کنند و افرادی که دیابت کنترل نشده دارند باید از انجام مزوتراپی برای موها پرهیز نمایند.

مزوتراپی مو و کاشت مو چه تفاوتی دارند؟

انتخاب روش درمانی برای ریزش مو با شناخت علت ریشه ای ریزش انجام می گیرد. آن چه مشخص است، این است که روش مزوتراپی برای ریزش موی انروژنیک یا ارثی پاسخگو نیست و افرادی که دچار این عارضه هستند باید از روش کاشت موها استفاده کنند، اما می توانند در کنار آن از مزوتراپی نیز بهره ببرند.

مزوتراپی مو چگونه انجام می شود؟

کاربردهای درمانی مزوتراپی مو

مزوتراپی نوعی تزریق زیرجلدی یا زیرپوستی است که بسته به نوع داروها و مواد استفاده شده در آن می‌تواند کاربردهای مختلفی داشته باشد. از جمله کاربردهای مزوتراپی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان سلولیت
  • از بین بردن چربی‌های موضعی
  • درمان چربی پلک و لیپوم
  • جلوگیری از ریزش مو و درمان آلوپسی
  • جوانسازی پوست (برطرف کردن چین و چروک‌ها، سفت کردن پوست و لیفت)
  • درمان لک‌های پوستی
  • اصلاح انحناهای سطحی (کانتور) بدن
  • برطرف کردن جای زخم و اسکار

اثرات و فواید مزوتراپی مو :

مزوتراپی برلایه‌های مختلف پوستی مانند اپی‌درم، لایه میانی و بافت پیوندی و همچنین سیستم گردش خون، سیستم ایمنی و سیستم عصبی-حسی ناحیه‌ی تزریق اثر می‌گذارد. برای بسیاری از انواع آلوپسی، مزوتراپی مو درمانی موثر و اثبات شده است. اثرات مزوتراپی را می‌توان در فهرست زیر خلاصه کرد:

بهبود خونرسانی : در فرمول بسیاری از محلول‌های مزوتراپی، داروهای اتساع دهنده‌ی عروق وجود دارد که موجب افزایش گردش خون بافتی می‌شود.
غذارسانی به بافت پوست و فولیکول‌ها : در ترکیب داروی تزریقی مزوتراپی از انواع ویتامین‌ها، آمینواسیدها و مواد معدنی استفاده می‌شود.
جلوگیری از فرآیند تحلیل رفتن فولیکول‌ها : باعث افزایش قدرت و بهبود حالت موها می‌شود.
تنظیم ترشح چربی پوست: داروهای به کار رفته در مزوتراپی ترشح غدد سباسه را کنترل می‌کنند.
بهبود اثرات سایر روش‌های درمانی : از مزوتراپی می‌توان به عنوان روش درمانی مکمل برای درمان‌های ریزش مو، تزریقات استروئیدها، مراقبت‌های عمومی مو و … استفاده کرد.
مفید برای بهبود نتایج کاشت مو : از مزوتراپی می‌توان در سه حالت استفاده کرد:
قبل از کاشت: برای بهبود خونرسانی به پوست سر
بلافاصله بعد از کاشت: برای درمان ادم یا ورم
مدتی بعد از کاشت: برای التیام بهتر زخم‌ها و همچنین تقویت گرافت‌ها

 مزوتراپی مو چه مراحلی دارد؟

آماده شدن برای درمان :

  • شب قبل یا صبح روز مراجعه به کلینیک موهای خود را بشویید.
  • چند روز قبل از مزوتراپی داروهایی مانند آسپرین و داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن مصرف نکنید. همچنین اگر از داروهای ضد انعقادی یا رقیق‌کننده‌ی خون استفاده می‌کنید، حتماً در مورد مصرف آن‌ها پیش از جلسه‌ی درمانی با پزشک مشورت کنید.
  • از مواد تقویت‌ کننده، داروهای مراقب مو، مواد حالت دهنده و موارد این چینی تا حداقل ۲۴ ساعت قبل از درمان استفاده نکنید. (این توصیه را تا ۲۴ ساعت بعد از جلسه‌ی درمانی نیز رعایت کنید)
  • برای مزوتراپی مو برخلاف دیگر بخش‌های بدن، نیازی به ضد عفونی کردن پوست سر نیست. اگر بر روی پوست زخم یا عفونتی وجود داشته باشد، از الکل ۷۰ درصد یا بتادین برای ضد عفونی کردن ناحیه‌ استفاده می‌شود.

در جلسه درمانی :

تزریقات مزوتراپی با استفاده از سوزنی مشابه با سوزن انسولین و به صورت دستی یا با استفاده از دستگاهی به نام «مزوگان» صورت می‌گیرد. این که تزریقات به شکلی دستی انجام شوند یا با استفاده از مزوگان، به انتخاب پزشک بستگی دارد و هردو تکنیک‌های خوبی هستند.

دارو رسانی و تغذیه :

سوزن تا حدود ۱ میلی‌متر به درون پوست نفوذ کرده و محلول درمانی را مستقیماً به درون لایه‌ی میانی پوست تزریق می‌کند. در مورد محلول یا کوکتل مزوتراپی مو هم صحبت کردیم که حاوی آمینواسیدها، ویتامین‌ها، ماینوکسیدیل، داروهای مهارکننده‌ی هورمون‌های آندروژنی و فاکتورهای رشد مختلف است. این مواد باعث افزایش قدرت موها و جان گرفتن دوباره‌ی فولیکول‌ها می‌شوند.

مراقبت های بعد از مزوتراپی

  • تا ۲۴ ساعت بعد از جلسه‌ی درمانی از ماینوکسیدیل، داروهای تقویت مو، مواد آرایشی و حالت دهنده‌ها استفاده نکنید.
  • تا ۸ ساعت بعد از مزوتراپی سر خود را نشویید و دوش نگیرید. از روز سوم می‌توانید حمام بروید. در هفته‌ی اول بیش از ۱۵ دقیقه در حمام نمانید و از آب گرم استفاده نکنید. این موارد می‌توانند باعث کبودی شوند. تا دو روز بعد از جلسه‌ی درمانی ورزش نکنید. ورزش باعث تعریق و خروج محلول مزوتراپی از پوست می‌شود.
  • آب و مایعات فراوان بنوشید.
  • اگر در پوست خود برآمدگی‌هایی مشاهده کردید، احتمالاً به این معنی است که نسبت به محلول مزوتراپی حساسیت داشته‌اید. در این صورت با کلینیک تماس بگیرید.
  • تا ۲۴ ساعت از مصرف داروهای ضد التهابی (مثل آسپیرین و ایبوپروفن) و ویتامین E خودداری کنید. مصرف استامینوفن بلامانع است.

 مزوتراپی مو چه عوارضی دارد؟

مزوتراپی مو باعث هیچگونه دردی نمی‌شود. اگر از سوزن می‌ترسید، می‌توان از دستگاه‌های بدون سوزن برای تزریقات استفاده کرد که البته تاثیر کم‌تری دارند. درون محلول مزوتراپی از داروی بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود؛ اما اگر آستانه درد شما بسیار پایین باشد، می‌توان از داروهای بی‌حسی دیگر هم استفاده کرد. گاهی پوست سر دچار التهاب شده و ناحیه تحت درمان به محلول مزوتراپی واکنش نشان می‌دهد. این عوارض نادر هستند و خیلی زود برطرف می‌شوند. در صورت نیاز، پزشک ترکیب محلول مزوتراپی را تغییر خواهد داد که دیگر دچار این واکنش منفی نشوید. در مورد مزوتراپی مو تا کنون شاهد عوارض عمومی یا سیستمیک و آسیب خفیف یا حاد نبودیم. مزوتراپی مو یکی از موثرترین و ایمن‌ترین روش‌های درمان ریزش مو است.

مراقبت های بعد از مزوتراپی

نتایج مزوتراپی مو :

مزوتراپی برای مو روش بی خطر و ایمن است و به همین دلیل در سراسر دنیا از محبوبیت زیادی برخوردار گشته است. برای انجام آن نیازی به استفاده از داروهای بیهوشی نیست و بدون درد و ناراحتی انجام می شود. مزوتراپی، می تواند یکی از روش های درمانی کمکی برای آلوپسی آره آتا باشد. در این صورت، کورتون، به روش مزوتراپی، در محل مورد نظر تزریق می شود. انتظار می رود موهای آسیب دیده با این روش به سرعت درمان شوند و هم چنین از پیری زودرس موها جلوگیری شود. روش مزوتراپی مو سبب تحریک رشد موها شده و مشکلات پوست سر از قبیل چربی زیاد و شوره را درمان می کند.

بررسی هزینه مزوتراپی مو

هزینه مزوتراپی موی سر با توجه به عوامل متعددی مانند تعداد جلسات مورد نیاز، میزان مواد تزریق شده، وسعت ناحیه درمان و… محاسبه می شود. طبیعتاً زمانی که تنها قسمت های محدودی از سر نیاز به تزریق داشته باشند، هزینه مزوتراپی آن کم تر از حالتی است که ناحیه کل سر دچار طاسی شده است.

هزینه مزوتراپی سر معمولاً همراه با هزینه مواد اولیه، امکانات و خدمات کلینیک، دستمزد پزشک و… همراه می باشد. به همین خاطر، هزینه مزوتراپی در کلینیک های مختلف در سراسر کشور کاملاً متفاوت است. معمولاً قیمت نهایی این عمل در جلسات مشاوره یا توسط مشاوران کلینیک تعیین می شود. توجه داشته باشید که در صورت مثبت بودن اثر مزوتراپی، هیچ گونه نیازی به کاشت مو نخواهید داشت. به همین خاطر به شما پیشنهاد می کنیم در زمینه شناخت بهترین کلینیک و متخصصان حرفه ای به هیچ عنوان کوتاهی نکنید.

کلام آخر

قبل از انجام مزوتراپی مو از افراد با تجربه کمک بخواهیدو با آگاهی کامل دست به انجام این کار بزنید. ممنون که تا ادامه مقاله مزوتراپی مو چگونه انجام می شود؟ همراه ما بودید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان (کلیک کنید)