میکرونیدلینگ در کلینیک آوینا
در سال های گذشته مصریان باستان پوست خود را با استفاده از سنگ های دانه دار و زبر ماساژ می دادند تا لایه های پوست مرده پوست آن ها از بین برود، با انجام این کار راه برای تنفس و خون رسانی به لایه های زیرین پوست به خوبی باز می شد و همچنین هر گونه آسیب پوستی از بین می رفت، یکی از روش های جدید برای درمان آسیب های پوستی مخصوصا جای زخم، جوش و آکنه میکرونیدلینگ می باشد که از همین روش الهام گرفته است، البته کاملا مشخص است که انجام این روش زیبایی کاملا کم تهاجمی و به اندازه روشی است که مصریان باستان برای زیبایی پوست خود به کار می بردند دردناک و خشن نمی باشد و درد بسیار کمی را برای افراد دارد.
این روش زیبایی با استفاده از دستگاه های میکرونیدلینگ برای افراد انجام می شود، این دستگاه ها دارای سوزن های بسیار ظریف و ریزی هستند که بعد از قرار گرفتن بر روی پوست افراد در آن ها سوراخ هایی را ایجاد می کنند که این سوراخ های ایجاد شده برای وارد کردن دارو های درمانی فراهم می کنند که این دارو ها که دوز و نوع آن ها با توجه به شرایط افراد بیمار و نوع آسیب های پوستی کاملا تعیین می شود و از طریق روزنه هایی که ایجاد می کنند وارد لایه های پوست افراد می شود و با تحریک سلول های پوستی فرآیند ترمیم و بازسازی پوست را شروع می کنند، به طور کلی این دارو های مورد استفاده در این روش زیبایی معمولا حاوی هیالورونیک اسید و ویتامین C می باشد، همچنین مواردی که به تحریک سلول های پوستی کمک بسیاری می کنند و روند تولید بازسازی و کلاژن سازی پوست را بسیار سریع تر خواهد کرد.
نحوه انجام میکرونیدلینگ در کلینیک آوینا
این روش زیبایی را می توان به دو صورت هم با استفاده از دستگاه و هم به صورت دستی برای افراد انجام داد ، شیوه دستی این روش زیبایی با استفاده از یک دستگاه کوچک که شبیه به غلتک می باشد ، نام آن درمارولر می باشد صورت می گیرد که سوزن های بسیار ریز و ظریف تیتانیومی بر روی خود دارند ، در این روش زیبایی پزشک متخصص زیبایی دستگاه را بر روی پوست فرد مراجعه کننده می غلتاند و این سوزن ها را در عمق مشخصی از پوست نفوذ می کند و روزنه هایی را ایجاد می کند ، در این روش زیبایی امکان کنترل عمق نفوذ سوزن ها و فشار آن ها بسیار محدود می باشد ، این سوزن های موجود در این دستگاه ممکن است که از جنس سیلیکون، شیشه، پلیمر و یا فلز باشد، روش دستی آن در ایران وجود ندارد و مورد استفاده قرار نمی گیرد.
روش دوم این روش از دستگاه های مخصوصی استفاده می شود که سرعت حرکت آن ها بر روی پوست و همچنین عمق نفوذ سوزن ها و شدت فشار وارد شده بر روی پوست کاملا قابل کنترل می باشد، همچنین می توان با دقت بسیاری منافذ را بر روی پوست ایجاد کرد و پزشک متخصص کنترل بسیار بیشتری بر روی محل ایجاد روزنه ها و همچنین عمق آن ها دارد، در نتیجه نیز این روش بسیار بهتر از روش دستی آن است و ماندگاری بیشتری را نیز دارد، این روش کاملا بدون درد است اما در برخی از موارد ممکن است که پزشک متخصص از دارو های بی حسی موضعی نیز استفاده کند پس افراد در طی انجام این عمل هیچ گونه احساس دردی نخواهد کرد.
به طور کلی تعداد جلسات مورد نیاز برای درمان آسیب های پوستی با استفاده از این روش زیبایی به عوامل بسیاری بستگی دارد، سن، نوع پوست و همچنین نوع شدت آسیب و شرایط ترمیم زخم ها در هر فردی تاثیر بسیاری بر روی روند درمان و بهبودی با استفاده از میلکرونیدلینگ دارد، به همین خاطر قبل از انجام هر کاری پزشک متخصص شرایط سلامتی فرد را به خوبی مورد بررسی قرار می دهد و با توجه به شرایط هر فرد تعداد جلسات و زمان هر جلسه درمانی را تعیین می کنند، برخی از افراد در ۴ الی ۶ جلسه تقریبا به مدت زمان ۱ ساعته به نتیجه دلخواه خود می رسند اما برخی از افراد دیگر نیز ممکن است که به جلسات بیشتری برای رسیدن به انتظارات خود نیاز داشته باشند، همچنین فاصله این جلسات معمولا بین ۳ الی ۴ هفته می باشد و بخش بسیار زیادی از پوست بعد از حدود ۶ ماه تا یک سال از شروع درمان ترمیم خواهد شد.
کاربردهای میکرونیدلینگ
از جمله فواید و کاربردهای میکرونیدلینگ در جوانسازی و درمان مشکلات پوستی عبارت است از:
- هزینه این عمل در مقایسه با استفاده کردن از لیزر بسیار پایین تر میباشد. همچنین، آسیبهای حرارتی لیزر درمانی را نیز ندارد.
- مانند تمامی روشهای جوانسازی پوست، افزایش کلاژن سازی که تسریع خون رسانی را در پوست به همراه دارد.
- در مقایسه با لیزر، این روش میتواند در نواحی حساسی مانند اطراف چشم، بینی، لب، مورد استفاده قرار گیرد.
- مناسب برای انواع تیپ های مختلف پوستی
- به دلیل اینکه جنس سوزن های آن از تیتانیوم است، هنگام اعمال آنها بر روی پوست، هیچگونه حرارتی ایجاد نمیشود.
- مناسب برای از بین بردن ترکهای ناشی از حاملگی و چاقی
مراقبت های بعد از میکرونیدلینگ
همان طور که می دانید این روش زیبای یک روش درمانی و جوانسازی با دوره استراحت بسیار کوتاه می باشد ، اما رعایت برخی از نکات به بهبود هر چه سریع تر پوست بعد از انجام میلکرونیدلینگ کمک بسیاری می کنید .
- بعد از انجام این روش زیبایی پوست دچار سرخی و التهاب و در برخی از مواقع کبودی می شود ، اگرچه این التهاب در مدت زمان بسیار کوتاهی که ۱۲ الی ۲۴ ساعت می باشد کاملا بهبود پیدا کرد بهتر است که با دست زدن به پوست آن را تحریک نکنید ، همچنین خوردن میوه هایی مانند آناناس به سریع تر شدن درمان التهاب و درمان کبودی پوست کمک بسیاری می کند .
- برای کمتر شدن التهاب و قرمزی پوست شما به هیچ وجه نباید از دارو های ضد التهاب مانند ادویل و ایبوپروفن استفاده نکنید و این اجازه را بدهید که مراحل بهبود روند طبیعی خود را طی کنند .
- افراد نباید تا ۲۴ الی ۴۸ ساعت بعد از انجام این روش حمام کنند ، از ورزش و همچنین کار هایی که موجب تعریق پوست می شود باید اجتناب کنید و حداقل به مدت ۳ روز بعد از انجام این روش از ماندن در زیر آفتاب جز در موارد بسیار ضروری اجتناب فرمایید .
- اگر مجبور به حضور در خارج از خانه هستید حتما باید از بهترین کرم های ضد آفتاب مناسب پوست خودتان که حاوی زینک می باشد استفاده نمایید .
- اگر بعد از انجام این روش پوستتان پوسته پوسته شده به هیچ وجه نباید آن ها دست کاری کنید و برای درمان می توانید از کرم های مرطوب کننده نیز استفاده نمایید .
- افراد بهتر است که 2 الی 3 روز از محصولات AHA و یا همان اسید گلیکولیک ، رتینول و همچنین موارد اسید و یا فعال کننده استفاده نکنند .
- از آن جایی که پزشک متخصص این روش زیبایی و درمانی را برای تمامی افراد مناسب نمی داند بهتر است که قبل از انجام این روش تمامی سوابق درمانی خود را برای پزشک خود بازگو کنید .
مزایا و معایب میکرونیدلینگ
از آن جایی این که این روش زیبایی و درمانی یک روش کاملا غیر تهاجمی برای از بین بردن ایرادات پوستی می باشد ، به جز مواردی مانند کبودی ، کهیر ، هماتوم ، قرمزی و احساس سوزش و یا خارش درمان ، تیرگی پوست در صورت استفاده نکردن از کرم های ضد آفتاب بعد از انجام میکرونیدلینگ و همچنین حساسیت های پوستی در افرادی که به فلز حساسیت دارند و ورم و التهاب خفیف ، عوارض دیگری گزارش نشده است ، اما این روش یک روش کاملا ایمن برای درمان بسیاری از مشکلات پوستی می باشد ،از جمله مزایای این روش درمانی شامل موارد زیر می باشد :
- تحریک جریان خون در پوست و تولید کلاژن که موجب جوانسازی صورت افراد می شود .
- بازسازی بافت های پوستی که در مواردی مانند جای سوختگی ، جوش ، زخم ، چین و چروک های بسیار ظریف و همچنین ترک های پوستی .
- درمان برخی از مشکلات پوستی انواع طیف های رنگ پوست حتی پوست های تیره که به روش های درمانی مانند لیزر هیچ پاسخ مثبتی نمی دهند .
- استفاده از این روش زیبایی و درمانی برای درمان برخی از مشکلات مناطق حساسی مانند گردن، اطراف چشم ها، دهان و… که با روش هایی مانند پیلینگ عمیق و لیزر های گران قیمت نمی توان آن ها را به خوبی درمان کرد، بسیار مؤثر است.