عوارض میکرونیدلینگ

ما در این مقاله سعی داریم شما را با عوارض میکرونیدلینگ آشنا کنیم. برای همه افراد زیبایی و شادابی پوست مهم است زیرا زیبایی می تواند در ظاهر افراد تاثیر زیادی داشته باشد و به همین دلیل همه افراد به دنبال راهی برای زیباتر شدن می گردند تا بتوانند اثرات پیری را از بین ببرند. یک از این راه ها میکرونیدلینگ است که باعث جوان سازی و زیبا سازی پوست می شود و می تواند زخم، لک و جای جوش را از بین ببرد.

میکرونیدلینگ چیست ؟

در دوران باستان، مصریان باستان پوست خود را به آرامی با سنگ های درشت و دندانه دار ماساژ می دادند تا لایه های پوست مرده را از بین ببرند. به این ترتیب مسیر تنفس و خون رسانی به لایه های زیرین پوست باز می شد و ضایعات پوستی از بین می رفت. میکرونیدلینگ یکی از روش های جدیدتر درمان ضایعات پوستی برای اسکار، جوش و آکنه است. این روش کم تهاجمی مثل روشی که مصری ها برای زیباسازی پوست خود استفاده می کردند سخت و دردناک نیست و درد بسیار کمی دارد.

میکرونیدلینگ با استفاده از دستگاه میکرونیدلینگ مخصوص انجام می شود. این دستگاه دارای سوزن های ظریفی است که بعد از قرار گرفتن روی پوست، سوراخ هایی در پوست به وجود می آورد. این سوراخ ها فضایی را برای وارد کردن داروهای درمانی ایجاد می کند. این داروها که دوز و نوع آن ها بسته به شرایط بیمار و نوع ضایعه پوستی تعیین می شود، از سوراخ های به وجود آمده که به لایه های پوست نفوذ می کند و با تحریک سلول های پوستی، روند ترمیم و بازسازی را شروع می کند. داروهای استفاده شده در این روش حاوی ویتامین C و اسید هیالورونیک هستند. موادی که به تحریک سلول های پوست و تسریع روند تولید کلاژن و بازسازی پوست کمک می کنند.

میکرونیدلینگ چیست ؟

کاربرد میکرونیدلینگ :

کاربرد اصلی میکرونیدلینگ از بین رفتن چین و چروک و خطوط روی صورت است. این روش باعث بیشتر شدن تولید کلاژن و تحریک بافت پوست می شود و بافت پوست را ترمیم می کند و چین و چروک و افتادگی های در اثر بیشتر شدن سن را از بین می برد. از این روش می توان برای از بین بردن بخیه، زخم، جوش و آکنه استفاده کرد. کلاژن های ساخته شده با تحریک سلول ها با میکرو سوزن ها، لایه های آسیب دیده پوست را ترمیم می کنند و بعد پس از ترمیم سوراخ های به وجود آمده در این روش، زخم ها و جوش های قدیمی ترمیم می شوند.

از میکرونیدلینگ می توان برای از بین رفتن ترک های پوستی در اثر بیشتر شدن یا کمتر شدن وزن در بارداری استفاده کرد. ترک هایی که ناشی از فشار روی پوست یا از دست دادن خاصیت ارتجاعی به وجود می آید. می توان از میکرونیدلینگ برای از بین رفتن سوختگی استفاده کرد. این روش باعث سفت شدن منافذ پوست می شود که باعث بهتر نفس کشیدن پوست و جلوگیری از جمع شدن چربی و آلودگی در منافذ پوست و به وجود آمدن جوش و آکنه می شود.

میکرونیدلینگ چگونه انجام می شود ؟

میکرونیدلینگ را می توان به صورت دستی و با دستگاه انجام داد. روش دستی این روش با استفاده از دستگاه غلتکی کوچکی به نام درمارولر انجام می شود که دارای سوزن های تیتانیومی بسیار ظریف و نازکی است. در این روش پزشک دستگاه را روی پوست غلت می دهد و سوزن ها تا عمق مشخصی از پوست نفوذ می کند. در این روش امکان کنترل عمق نفوذ سوزن ها و فشار آن ها محدود است. سوزن های این دستگاه می تواند از شیشه، سیلیکون، فلز یا پلیمر باشد. روش دستی میکرونیدلینگ در ایران وجود ندارد و استفاده نمی شود.

در روش دوم از دستگاه مخصوصی برای کنترل کامل سرعت حرکت آن بر روی پوست، عمق نفوذ سوزن ها و شدت فشار روی پوست استفاده می شود. می توان منافذ پوست را با دقت زیادی به وجود آورد و پزشک کنترل زیادی در ناحیه منافذ و عمق آن ها دارد. به همین خاطر نتیجه این روش بهتر و ماندگارتر است. میکرونیدلینگ یک روش بدون درد است. اما در بعضی موارد، پزشک امکان دارد از بی حس کننده استفاده کند و در طول این عمل هیچ دردی احساس نمی کنید.

تعداد جلسات مورد نیاز برای درمان ضایعات پوستی با میکرونیدلینگ به عوامل زیادی بستگی دارد. نوع پوست، سن، نوع و شدت آسیب و شرایط بهبودی افراد تاثیر زیادی در روند درمان و بهبود با استفاده از میکرونیدلینگ دارد. به همین خاطر اول پزشک وضعیت سلامتی افراد را بررسی می کند و با توجه به شرایط فردی تعداد جلسات و مدت زمان هر جلسه درمانی را تعیین می کند. بیشتر افراد در4 تا 6 جلسه 1 ساعته به نتیجه دلخواه خود می رسند. اما امکان دارد افراد دیگری به جلسه های زیادتری برای گرفتن نتیجه نیاز داشته باشند. فاصله بین این جلسات 2 تا 4 هفته است و بیشتر پوست بعد از 6 ماه تا 1 سال از شروع درمان ترمیم می شود.

میکرونیدلینگ چقدر ماندگاری دارد ؟

بیشتر شدن دوام و اثربخشی روش میکرونیدلینگ به روش مراقبت های بعد از جراحی بستگی دارد. اگر فردی همه دستورات پزشک را به درستی انجام دهد و این کار را در مراکز درمانی معتبر انجام دهد نتیجه مناسب و طولانی مدتی کسب می کند. مواردی مثل بیشتر شدن سن، سبک زندگی و رژیم غذایی بر روند تولید کلاژن تأثیر دارد. امکان دارد بعد از مدتی عوارض میکرونیدلینگ از بین برود و نیاز به ترمیم داشته باشد.

عوارض میکرونیدلینگ

قرمزی، التهاب، زخم های کوچک، سوختگی و کبودی اولین عوارض میکرونیدلینگ است که  امکان دارد باعث نگرانی افراد شود. این عوارض در اثر نفوذ سوزن ها به عمق پوست به وجود می آید و طبیعی است. عوارض بعد از عمل بعد از 1 هفته تا 10 روز بعد از میکرونیدلینگ از بین می رود. اگر این عوارض بیشتر از 10 روز طول کشید، حتما به پزشک اطلاع دهید. اگر توصیه‌های پزشک را رعایت نکنید و زخم‌های کوچک را درمان نکنید، این عوارض امکان دارد طولانی‌تر شود و تاثیرات آن ها امکان دارد برای مدت زیادی باقی بماند.

بعد از میکرونیدلینگ رنگ پوست تغییر می کند و تیره می شود. این به خاطر فشار زیاد و نداشتن کنترل مناسب از طریق پزشک است که جای نگرانی ندارد و بعد از مدتی پوست پوسته پوسته می شود و رنگ طبیعی خود را به دست می آورد. بعضی اوقات امکان دارد ناحیه درمان متورم یا حساس می شود. این عوارض طبیعی هستند به شرطی که مراقبت های لازم را به خوبی رعایت کنید.

چه افرادی نمی توانند میکرونیدلینگ انجام دهند ؟

میکرونیدلینگ یک روش غیر تهاجمی برای درمان ضایعات پوستی است که سلول های کلاژن ساز را برای کمک به ترمیم و از بین رفتن ضایعات پوستی تحریک می کند. استفاده از آن برای بیشتر افراد در گروه های سنی متفاوت مانعی ندارد. هر فردی که از سلامت خوبی برخوردار باشد و پوستش دارای چین و چروک، جای زخم، جوش، آکنه، ترک، لک و غیره باشد. می تواند از میکرونیدلینگ برای درمان و ترمیم پوست استفاده کند.

اگر به مواد خاصی مثل غذاها یا فلزات حساسیت دارید، باید به پزشک اطلاع دهید زیرا در بعضی موارد مواد به کار رفته در میکرونیدلینگ می تواند باعث به وجود آمدن حساسیت و آسیب جدی برای فرد شود. برای افرادی که کمتر از 2 هفته قبل بوتاکس، ژل یا چربی تزریق کردند، میکرونیدلینگ توصیه نمی شود. افراد مبتلا به بعضی بیماری ها مثل آلرژی های پوستی، دیابت، سرطان امکان دارد گزینه مناسبی برای میکرونیدلینگ نباشد.

افرادی که از داروهای خاصی مثل رقیق کننده های خون استفاده می کنند یا دارای اختلالات خونی هستند نباید از میکرونیدلینگ استفاده کنند. انجام رادیوتراپی یکی از مواردی است که در روند درمان میکرونیدلینگ مشکل به وجود می آورد. اگر زخم باز در ناحیه درمان وجود داشته باشد یا اگر زخم دیر ترمیم شود، پزشک میکرونیدلینگ را برای درمان مشکلات پوستی توصیه نمی کند.

عوارض میکرونیدلینگ

مزایای میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ مانند روش های دیگر دارای مزایا و معایبی است که در ادامه به آن می پردازیم :

  • کمک به روشن کردن پوست با از بین بردن
  • تحریک روند تولید کلاژن و کمک به جوان سازی هرچه بهتر پوست
  •  از این روش می توان برای هر پوستی با هر رنگی استفاده کرد
  • پایین بودن هزینه های این روش درمان برای جوان سازی پوست صورت
  • بازسازی پوست و قابلیت از بین بردن بسیاری از جای زخم ها
  • قابل استفاده برای نقاط حساس پوستی مثل بینی، گردن، دور چشم

آیا میکرونیدلینگ درد دارد ؟

سوزن روی غلتک های این دستگاه احساس درد زیادی را در افراد به وجود می آورد. اما اگر از آن دسته افراد حساس به درد هستید، می توانید از کرم های بی حس کننده برای کمتر شدن درد استفاده کنید.

برای دست یافتن به نتیجه مناسب چند جلسه میکرونیدلینگ لازم است ؟

جواب دقیقی برای این سوال وجود ندارد زیرا که همه چیز به مشکل پوستی و پاسخ پوست شما به این روش از درمان بستگی دارد. اما می توان گفت بسیاری از افراد بعد از 4 تا 6 جلسه که به صورت مداوم با فاصله زمانی 4 هفته ای این عمل زیبایی را انجام دادند، به نتیجه مناسب رسیدند.

اقدامات قبل از میکرونیدلینگ :

برای این که نتیجه مناسبی از این روش بگیرید باید مراقبت هایی را انجام دهید که در ادامه با آن ها آشنا می شوید :

  • اگر برای جوان سازی پوست خود از روش های درمانی دیگری استفاده کردید قبل از انجام میکرونیدلینگ باید این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.
  • قبل از انجام میکرونیدلینگ اگر از دارویی استفاده می کنید یا هر گونه بیماری و ضایعه پوستی دارید حتما با پزشک مشورت کنید.
  •  برای دیدن نتیجه مناسب از میکرونیدلینگ بیشتر از 1 جلسه درمانی نیاز است.
  • بعد از انجام میکرونیدلینگ توصیه ها و دستورات پزشک را به دقت رعایت کنید.
  • سعی کنید قبل از درمان از مصرف دخانیات پرهیز کنید.
  • امکان دارد قبل از انجام میکرونیدلینگ، پزشک به شما توصیه کند از بعضی داروهای خاص مثل ایبوپروفن، آسپرین و داروهای ضد آکنه استفاده نکنید.

اقدامات بعد از میکرونیدلینگ

برای این که دچار عوارض و خطرات نشوید بهتر است این مراقبت ها را به خوبی انجام دهید. در ادامه با مراقبت های بعد از میکرونیدلینگ آشنا می شوید :

  • سعی کنید تا 48 ساعت از لوازم آرایش استفاده نکنید.
  • بعد از میکرونیدلینگ کرم های تحریک کننده لایه بردار را استفاده نکنید زیرا با انجام این کار پوست حساس می شود و استفاده از محصولات با ترکیب اسیدی و یا قلیایی باعث التهاب بیشتر پوست می شود.
  • سعی کنید تا 24 ساعت حمام نکنید.
  • پوسته های به وجود آمده را دست کاری نکنید.
  • از کرم ضد آفتاب استفاده نکنید زیرا بعد از میکرونیدلینگ منافذ پوست باز می شود. استفاده از کرم ضد آفتاب بعد از میکرونیدلینگ باعث نفوذ این کرم به منافذ پوست می شود.
  • از کمپرس سرد و گرم استفاده کنید.
  • از نوشیدنی های الکلی و یا غذاهای تند خودداری کنید.
  • سعی کنید از کرم های ترمیم کننده استفاده کنید.

آسیب کدام ناحیه از پوست با میکرونیدلینگ درمان می شود ؟

میکرونیدلینگ روشی کم خطر و بدون عوارض است. درمان با این روش بدون درد است و زخم های کوچکی در سطح پوست دیده می شود. به همین خاطر می توان از آن برای درمان مشکلات پوستی در ناحیه حساس بدن مثل اطراف چشم، لب ها و بینی استفاده کرد. می توان از میکرونیدلینگ برای جوان سازی پوست دست، پا و بقیه قسمت های بدن استفاده کرد. اما کاربرد اصلی آن جوان سازی پوست صورت و گردن است.

سن مناسب برای انجام میکرونیدلینگ چه سنی است ؟

پزشکان از این روش برای از بین رفتن جوش و زخم و بقیه مشکلات پوستی در گروه های سنی متفاوت استفاده می کنند. توصیه پزشکان این است که در نوجوانی، قبل از 18 سالگی، میکرونیدلینگ انجام ندهید زیرا در این مدت هورمون ها هنوز به تعادل نرسیدند و امکان دارد اثرات ترمیمی این روش بعد از مدت کوتاهی از بین برود. اگر که چین و چروک یا اسکار بسیار عمیق باشد، نمی توان از این روش استفاده کرد و برای استفاده در سنین بالا مناسب نیست.

ممنوعیت استفاده از میکرونیدلینیگ :

میکرونیدلینگ یکی از روش‌های غیرتهاجمی برای درمان آسیب‌های پوستی است که با تحریک سلول‌های تولیدکننده کلاژن به ترمیم و رفع آسیب‌های پوستی کمک می‌کند. به همین دلیل استفاده از آن برای بسیاری از افراد در گروه‌های سنی مختلف بلامانع است. هر شخصی که وضعیت سلامتی مناسبی داشته باشد و پوست او دارای چین و چروک، جای زخم، جوش، آکنه، ترک، لک و… باشد می‌تواند از میکرونیدلینگ برای درمان و ترمیم پوست خود استفاده کند.

درصورتی‌که شخص به بعضی مواد خاص نظیر مواد غذایی یا فلزات حساسیت داشته باشد، باید پزشک را مطلع کند. زیرا در بعضی از موارد ممکن است مواد مورداستفاده در میکرونیدلینگ باعث ایجاد حساسیت‌های شدید در فرد شده و به او آسیب برساند. همچنین استفاده از میکرونیدلینگ به افرادی که کمتر از دو هفته قبل بوتاکس، ژل یا چربی تزریق کرده‌اند، توصیه نمی‌شود. افراد مبتلا به برخی بیماری‌های خاص نظیر حساسیت‌های پوستی، دیابت، سرطان و… مبتلا هستند نیز نمی‌توانند گزینه مناسبی برای میکرونیدلینگ باشند.

افرادی که از داروهای خاصی نظیر داروهای ضد انعقاد خون استفاده می‌کنند یا به بیماری‌های خونی مبتلا هستند، نباید از میکرونیدلینگ استفاده کنند. انجام پرتودرمانی یا اشعه درمانی در یک سال گذشته نیز از مواردی است که باعث ایجاد مشکل در فرایند درمان با میکرونیدلینگ می‌شود. اگر در محل درمان زخم باز وجود داشته باشد یا زخم‌های فرد خیلی دیر ترمیم شوند، پزشک میکرونیدلینگ را برای حل مشکلات پوستی توصیه نمی‌کند.

اقدامات بعد از میکرونیدلینگ

کلام آخر

برای انجام میکرونیدلینگ حتما از یک پزشک با تجربه کمک بگیرد و سعی کنید درباره عوارض میکرونیدلینگ، مزایا و معایب آن تحقیق کنید و با آگاهی دست به انجام این روش بزنید. برای انجام این روش بهترین پزشک و بهترین کلینیک را انتخاب کنید تا نتیجه مناسبی از این جراحی بگیرید. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

امتیاز دهید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان (کلیک کنید)