ما در این مقاله سعی داریم شما را با هزینه کاشت مو به روش FUE آشنا کنیم. امروزه کاشت مویکی از پرطرفدارترین عمل جراحی است زیرا بسیاری از افراد به دلایل مختلفی مانند رژیم غذایی، استرس و با افزایش سن دچار ریزش مو می شوند و از این بابت رنج می برند اما با کاشت مو می توان با این نگرانی برای همیشه خداحافظی کرد. با ما همراه باشید تا با کاشت مو به روش FUE بیشتر آشنا شوید.
کاشت مو چیست و چگونه انجام می شود؟
کاشت مو یا پیوند مو به روشی درمانی گفته می شود که موهای مقاوم به ریزش در بدن یا سر به مناطقی که دچار طاسی و ریزش شده اند منتقل می شود که به داین روش کاشت موی طبیعی یا پیوند مو می گویند. در گذشته یک یا دو روش جراحی برای کاشت موی طبیعی وجود داشت اما امروزه روش های کاشت مو پیشرفت کرده است. روش های کاشت مو را می توان به دو دسته تقسیم کرد که در مراحل کاشت مو با هم تفاوت دارند.
- کاشت نواری : در کاشت نواری برای خارج کردن فولیکول ها با گرافت برشی در پوست ناحیه پشت سر ایجاد می شود. سپس فولیکول ها در زیر میکروسکوپ از درون پوست استخراج می شود و برای کاشت آماده سازی می شوند. روش های کاشت نواری تهاجمی هستند چون برش ایجاد شده نیاز به بخیه دارد. عوارض بیشتر و ریکاوری طولانی یکی از معایب این روش است. کیفیت گرافت های برداشت شده در این روش ها نسبت به روش های دیگر بیشتر است که مزیت بسار مهمی است. روش FUT و روش ترکیبی و روش سوپر ترکیبی از روش های کاشت نواری هستند.
- کاشت با استخراج واحدهای فولیکولی : روش های این دسته نیازی به ایجاد برش ندارد و فولیکول ها به شکل واحدی با ایجاد سوراخ های ریزی که کمتر از یک میلی متر قطر دارند استخراج می شوند. اینم روش کم تهاجمی هستند که با لقب کاشت موی بدون جراحی شناخته می شوند. جدیدترین روش های کاشت مو با استخراج واحد های فولیکولی شامل روش های FIT، DUT، MICRO FIT،BHT و کاشت مو به روش میکروگرافت می باشد.
در گروه اول از روش FUT بیشتر استفاده می شود و در گروه دوم از روش FIT استفاده می شود. روش های دیگری برای ترمیم مو وجود دارد که در آن از الیاف فیبری مصنوعی شبیه تارهای مو استفاده می شود که به روش HRT معروف است. استفاده از روش های مختلف و اینکه چه روش های برای شما مناسب است بستگی به موی شما دارد. هر کدام از این روش ها مزایا و معایبی دارد که در جلسه مشاوره پزشک موهای شما را بررسی می کند و بهترین روش را برای شما انتخاب می کند.
کاشت مو به روش FUE چگونه انجام می شود؟
ریزش مو یکی از مشکلات رایج در جامعه امروزی است به گونهای که تقریبا دو سوم مردان و نیمی از زنان در ایران با درجهای از ریزش مو مواجه میشوند. برای حل این مشکل روشهای مختلفی نظیر استفاده از داروها، کلاه گیس و سایر روشهای ترمیم وجود دارد. در این بین استفاده از روشهای کاشت مو به عنوان روشی مطمئن برای درمان طاسی سر پیشنهاد میشود. کاشت مو به روش FUE یکی از بهترین و جدیدترین روشهای کاشت موی طبیعی است که بر خلاف روشهای قدیمی نظیر برداشت نواری یا روش FUT، عوارض کمتری داشته و بدون نیاز به خونریزی انجام میگیرد.
عبارت FUE مخفف Follicular Unit Extraction به معنای استخراج واحد فولیکولی است و توصیفی مناسب برای کاشت مو به روش FUE میباشد. در واقع در این روش پزشک در هر بار یک واحد فولیکولی را به صورت میکروسکوپی خارج کرده و در ناحیه پیوندی میکارد. معمولا بیمار در طول عمل احساس درد ندارد و در طول فرآیند کاشت مو کاملا هوشیار است. در ادامه شما را با جزئیات بیشتری از روش کاشت مو Super FUE یا FUE آشنا میکنیم.
هزینه کاشت مو به روش FUE
به طور کلی هزینههای مرتبط با کاشت مو در ایران، در مقابل کیفیت خدمات ارائه شده بسیار مناسب تر از سایر کشورهای جهان است. عامل اصلی کم بودن هزینه های مرتبط با این جراحی ها، تقاضای زیاد و ایجاد فضای رقابتی بین کلینیک های مختلف می باشد. با این حال نمی توان قیمت دقیقی را برای کاشت مو در ایران تعیین کرد. چرا که معیار های متفاوتی در تعیین هزینه نهایی کاشت مو دخیل هستند. در این قسمت مهم ترین عوامل موثر بر هزینه کاشت مو به روش FUT آورده شده است.
- وسعت طاسی سر که تعیین کننده تعداد فولیکول های مورد نیاز برای کاشت و مدت زمان انجام عمل است. قطعا به هر میزان که فرد به فولیکول های بیش تری نیاز داشته باشد، مدت زمان عمل و در نتیجه هزینه کاشت نیز بالاتر خواهد بود.
- میزان مهارت و تخصص تیم پزشکی و کادر درمان در کاشت مو بسیار مهم است. برخی از روش های کاشت مو نیاز به مهارت و تخصص زیادی در زمینه عمل های جراحی دارند. معمولاً این نوع عمل ها در تمامی کلینیک ها انجام نمی شوند. علاوه بر این برخی از روش های کاشت مو بسیار پیچیده بوده و تعداد اعضای تیم پزشکی نیز برای انجام این جراحی بیش تر است. این عوامل نیز سبب افزایش هزینه در کاشت مو می شود.
- در بسیاری از کلینیک هایی که عمل کاشت مو را با استفاده از تکنولوژی ها و دستگاه های مدرن و پیشرفته انجام می دهند، کیفیت خدمات بسیار بالا بوده در نتیجه هزینههای مربوط به آن نیز بیش تر خواهد بود.
مزایای و معایب کاشت مو به روش FUE
کاشت مو به روش FUE مزایا و معایبی دارد که ممکن است بسیاری از روش ها این مزایا و معایب را داشته باشد. در ادامه با آن ها آشنا می شویم.
مزایای کاشت مو به روش FUE :
- پس از کاشت مو فرد احساس درد ندارد؛
- با توجه به اینکه برشی در پوست سر ایجاد نمی شود، نیازی به بخیه زدن نیست.
- در این روش خبری از اثر جای بخیه نیست. در روش FUT با توجه به اینکه در محل اهدا برشی در سر ایجاد می شود، جای بخیه باقی می ماند. باقی ماندن جای بخیه روی سر، نکته ای منفی در رابطه با کاشت مو و یکی از مهم ترین دغدغه های افرادی است که اقدام به کاشت مو می کنند؛
- خونریزی زیادی در طول مدت جراحی و پس از آن اتفاق نمی افتد؛
- دوره بهبود ناحیه برداشت مو در این روش کاشت مو حدود ۷ روز است و نسبت به روش FUT بسیار کوتاه تر ( ۲ الی ۳ هفته) است؛
- با این روش کاشت مو تراکم بهتری حاصل می شود؛
- در این روش خط مو کاملا طبیعی به نظر می رسد؛
- رشد موها در این روش مناسب است؛
- در این روش فرد کاملا هوشیار است و از مواد بیهوشی استفاده نمی شود. در برخی جراحی های زیبایی و سایر انواع عمل های جراحی، عوارض مواد بیهوشی تا مدت ها همراه فرد است.
معایب کاشت مو به روش FUE:
- در این روش، در یک جلسه تعداد گرافت های کمی استخراج و کاشته می شوند. نسبت به روش FUT نیز زمان بیشتری احتیاج دارد؛
- با توجه به طولانی بودن فرآیند استخراج و کاشت مو، افرادی که با ریزش موی زیاد و طاسی وسیع مواجه هستند، ممکن است این فرآیند برای آن ها چند روز به طول بیانجامد؛
- در این روش، تمام موهای سر باید کوتاه شوند که این موضوع برای برخی افراد خوشایند نیست؛
- با توجه به استفاده از داروهای بی حسی، احتمال بروز واکنش آلرژیک در افراد وجود دارد؛
- رویت میکرواسکارها در ناحیه اهدا، در صورتی که موهای سر کوتاه تر از ۵ میلی متر باشند.
چه کسانی برای کاشت مو کاندیدای مناسبی هستند ؟
قبل از انجام کاشت مو باید بدانید آیا شما کاندیدای مناسبی برای کاشت هستید. بیشتر انواع طاسی و ریزش مو با کاشت مو قابل انجام است. اگر از طاسی های پراکنده با الگوی نامشخص، ریزش موی سکه ای یا ریزش مو به علت بیماری های زمینه ای درمان نشده رنج می برید کاندیدا مناسبی برای کاشت مو نیستید. اگر ریزش موی شما ناشی از آلوپسی آندروژنی، سوختگی، آسیب، بیماری درمان شده است می توانید مو بکارید. بهترین کار قبل از انجام کاشت مو مراجعه به متخصص پوست و مو و یافتن علت ریزش مو است. اگر علت ریزش مو جزو موارد قابل درمان با کاشت مو باشد عوامل دیگری هم باید بررسی شود. قدرت بانک مو، جنس موها، وضعیت سلامت عمومی، سن از جمله عواملی هستند که توسط پزشک متخصص کاشت مو در جلسه های مشاوره برسی می شود.
مراقبت های قبل از کاشت مو
مهمترین چیز این است که فرد باید انتظارات منطقی و واقع بینانه ای از نتایج کاشت داشته باشد. برای مثال باید در نظر داشت که اگر فردی موهای نازکی داشته باشد پس از کاشت نباید انتظار موهای پرپشت داشته باشد و افرادی که موهای پرپشت تری دارند نتایج بهتری خواهند داشت. موهای ضخیم یا خاکستری روشن عملکرد بهتری نسبت به موهای ظریف و تیره دارند. رشد مو در ناحیه اهداکننده امکان دارد نه ماه یا بیشتر طول بکشد.
هزینه کاشت مو باید در نظر گرفته شود. اگر آسیب یا ضربه علت ریزش مو باشد، کاشت مو یک عمل ترمیمی محسوب میشود و تحت پوشش بیمه قرار نمیگیرد، در غیر این صورت جراحی زیبایی محسوب میشود و بیمه پرداختی ندارد. احتمال بروز عوارض بعد از کاشت در افراد سیگاری بیشتر است. اگر صدر در صد این روش را انجام می دهید، باید چند هفته قبل سیگار را ترک کنید. در برخی موارد، ممکن است نیاز به ادامه مصرف داروهایی باشد که به توقف ریزش مو پس از کاشت کمک می کنند.
نکات مهم بعد از انجام کاشت مو به روش FUT
در حقیقت، مراقبت از موها بعد از انجام جراحی کاشت مو بسیار ضروری است. به همین خاطر لازم است که بیمار با حوصله و صبر فراوان به تمامی نکات های مراقبتی بعد از انجام کاشت مو دقت کند. توجه به این نکات می تواند تاثیر شگرفی بر روی نتیجه نهایی کار و همچنین کاهش احتمال بروز عوارض احتمالی داشته باشد. به همین خاطر به شما پیشنهاد می کنیم که به هیچ عنوان به این نکات کم توجهی نکنید. در این قسمت مراقبت های بعد از کاشت مو به روش FUT آورده شده است:
- در صورتی که پزشک برای کاهش درد و یا عفونت دارو تجویز کرده است، باید داروها به موقع و سر ساعت مصرف شوند؛ در غیر این صورت تاثیر لازم را نخواهند داشت.
- جلسات معاینه بعد از کاشت مو اهمیت بسیار زیادی دارد. چرا که در صورت وجود التهابات پوستی و یا عفونت پزشک اقدامات درمانی را انجام خواهد داد.
- در رابطه با شروع فعالیت های ورزشی و فیزیکی سنگین با پزشک مشورت کنید. شروع زود هنگام این فعالیت ها سبب تاخیر در درمان زخم های احتمالی و آسیب رسیدن به فولیکول های کاشته شده می شود.
- تنها از مواد شوینده ای که پزشک تجویز کرده است استفاده کنید.
- به مدت یک ماه پس از کاشت مو، از نوشیدن مشروبات الکلی خودداری کنید.
کلام آخر
قبل از انجام کاشت مو از افرادی که کاشت مو انجام دادند کمک بگیرید و با آگاهی کامل دست به انجام این کار بزنید. ممنون که تا ادامه مقاله هزینه کاشت مو به روش FUE همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.