بهترین زمان برای کاشت مو

ما در این مقاله سعی داریم شما را با بهترین زمان برای کاشت مو آشنا کنیم. بسیاری از افراد به دلایل مختلفی دچار ریز مو می شوند و از این بابت رنج می برند و باعث ناراحتی افراد می شود که امروزه با کاشت مو می توان برای همیشه با این ناراحتی خداحافظی کرد. برای انکه بدانید چه رمانی برای کاشت مو مناسب است و چه زمانی باید به کاشت مو اقدام کنید باید با یک پزشک متخصص مشورت کنید. برای  آشنا شدن با بهترین زمان برای کاشت مو با ما همراه باشید.

کاشت موی سر چیست ؟

کاشت موی سر یک عمل جراحی است که طی این عمل ریشه های مو از یک قسمت بدن که در مقابل ریزش ارثی مقاوم است به قسمتی که موها در حال ریزش هستند پیوند زده می شود. این روش یکی از موثرترین روش های ترمیم و بازیابی موهای از دست رفته است که در آن موی طبیعی به قسمت در حال ریزش پیوند زده می شود. در یک پیاز مو 1 تا 4 تار مو قابل رشد هستند. امروزه روش های جدیدی استفاده می شود که در ان پیاز مو بدون هیچ تغیر و دستکاری انتقال پیدا می کند. کاشت مو برای قسمت هایی از بدن مثل سر، ریش، ابرو، مژه، ناحیه تناسلی، سینه و قسمت های دیگر قابل انجام است. فولیکول های کاشته شده در قسمت در حال ریزش تا آخر عمر شخص باقی می ماند.

در یک جلسه کاشت موی سر که یک روز طول می کشد 1500 تا 3000 گرافت مو پیوند زده می شود. عمل جراحی کاشت مو به صورت سرپایی انجام می شود و در نواحی که قرار است مو پیوند زده شود بی حسی تزریق می شود و بیمار هیچ دردی را در عمل حس نمی کند فقط امکان دارد بعد از عمل کمی احساس در کند که طبیعی است. بعد از عمل نیازی به استراحت نیست و فرد می تواند فردای روز عمل کارهای خود را انجام دهد. بین 3 تا 5 ماه بعد از عمل موهای کاشته شده رشد می کنند. درصد موفقیت عمل کاشت مو 98 درصد است که به میزان مهارت پزشک بستگی دارد.

کاشت موی سر چیست ؟

دلیل ریزش مو چیست ؟

قبل از انجام جراحی کاشت مو باید علت ریزش مو بررسی شود تا بتوان تصمیم درستی در مورد انجام یا عدم انجام جراحی گرفت. علت های زیادی در ریزش مو و کم پشت شدن آن نقش دارد. عواملی مانند وراثت، تنش های روحی، تغذیه نامناسب از عواملی هستند که در ریزش مو نقش  دارند. نظر نهایی در مورد صلاحیت افراد برای انجام این جراحی توسط پزشک صورت می گیرد. اگر مصرف داروهای خاص باعث ریزش مو شوند فرد نمی تواند عمل کاشت مو سر را انجام دهد. افرادی که قرار است کاشت موی سر انجام دهند باید از یک الگوی طاسی مشخص برخوردار باشد.

نحوه تعیین بهترین زمان کاشت مو

انتخاب بهترین زمان کاشت مو می ‌تواند تاثیر مثبتی بر روی نتیجه نهایی کار و جلوگیری از بروز عوارض آن داشته باشد. در حقیقت، برای انتخاب بهترین زمان برای انجام این عمل باید به فاکتور های مهمی توجه کنید. در این قسمت مهم ترین این فاکتورها شرح داده شده ‌اند:

  • فصل

انتخاب بهترین فصل سال می ‌تواند تاثیر مثبتی بر روی نتیجه نهایی کاشت مو داشته باشد. برای مثال در فصول بهار و تابستان به دلیل گرمای هوا موها بهتر و سریع ‌تر رشد می‌ کنند. در فصل پاییز و زمستان هوا خشک و خنک بوده و همین امر نیز باعث می‌شود در این زمان موها ضعیف ‌تر باشند. به همین خاطر، به شما پیشنهاد می ‌کنیم که در زمانی اقدام به انجام کاشت مو کنید که هوا بیش از حد گرم و یا سرد نباشد.

  • وضعیت سلامت مو

در صورتی که متخصصان کاشت مو از فولیکول‌ های سالم و قوی ‌تری استفاده کنند، در نهایت نتیجه نهایی کار بهتر خواهد بود و موهای حاصل از آن سالم و قوی هستند. اگر موهای شما خشک و آسیب دیده هستند بهتر است قبل از کاشت، آن ها را تقویت کنید. شما می ‌توانید این کار را با مشورت متخصصان پوست و مو انجام دهید.

  • توانایی شخص در مراقبت از موها

برای مراقبت از موهای کاشته شده بهتر است زمان کافی برای این انجام این کار بگذارید. در صورتی که نمی ‌توانید به مراقبت دقیق و کافی از موهای خود بپردازید، بهتر است زمان کاشت را به تعویق بیندازید. در این راستا بهتر است از پزشک متخصص‌ در این حوزه مشورت‌های لازم را بگیرید.

  • شرایط محیط

برخلاف انتظار محیط و اتاقی که در آن موهای شما کاشته می ‌شوند، تاثیر بسزایی بر روی کیفیت جراحی خواهند داشت. بهتر است محیط آرام و خنک باشد و هوا رطوبت کافی داشته باشد تا رشد موها تسهیل شود. همچنین در صورتی که این شرایط در فضایی که بیش تر ساعات خود و در آن سپری می ‌کنید فراهم باشد، قطعاً با نتایج فوق‌العاده ‌ای از کاشت مو روبرو خواهید بود.

  • روش کاشت

یکی از عواملی که بر روی نتیجه نهایی کاشت مو تاثیر می ‌گذارد، انتخاب روش کاشت متناسب با شرایط و زمان فعلی است. برای مثال کاشت مو به روش FUE می‌تواند در تمام فصول سال انجام شود. اما در روش FUT بهتر است در فصل پاییز و زمستان این عمل انجام شود.

  • سن بیمار

در حقیقت، اولین معیار متخصصان در تعیین بهترین زمان کاشت مو، سن فرد متقاضی است. به شما پیشنهاد می ‌کنیم تا قبل از سن ۲۷ سالگی این کار را انجام ندهید. چرا که تا قبل از آن هورمون ریزش موها در آقایان فعال بوده و به طور کامل غیرفعال نشده است. عدم رعایت این موضوع ممکن است با نتایج منفی کاشت مو همراه باشد. البته برخی از متخصصان نیز کاشت مو برای آقایان بالای ۲۴ سال را نیز انجام می ‌دهند.

انواع روش های کاشت مو

کاشت مو روش های مختلفی دارد که هر فردی نسب به پوست و مو و زیر نظر پزشک از این روش ها استفاده می کند. در ادامه به این روش ها می پردازیم :

کاشت مو به روش FUE : کاشت مو به روش FUE مخفف عبارت Follicular Unit Extraction است. به ذلیل پیشرفت در گرافت فولیکول ها به صورت بسیار ظریف و دقیق تر برداشت می شود و به کاشت مو به روش FIT  شناخته می شود. در کشور های اروپایی از اصطلاح FUE به جای FIT بیشتر استفاده می شود.

کاشت مو به روش FIT : کاشت مو به این روش روش پیشرفته کاشت FUE است که در آن گرافت های مو با دستگاه میکرو پانچ به صورت تک تک و دانه دانه از دور سر برداشته می شود.

کاشت مو به روش FUT : در این روش فولیکول های مو با یک برش خطی از پشت سر فرد برداشته می شود و بعد از برش و تقسیم به قطعات کوچک تر در قسمت های مورد نظر کاشته می شود. در این روش تعداد فولیکول های بیشتری قابل انتقال هستند ولی باید گفت که خط برش در قسمت اهدا کننده به صورت یک نوار خطی باریک صورت رنگ در پشت سر باقی خواهد ماند که البته زیر پوششی از موی سر مخفی شده و تنها با کوتاه شدن بیش از حد مو قابل رویت است.

کاشت مو به روش SUT : این روش مانند کاشت مو به روش FIT است. که در ان از دستگاه مخصوص و مکنده گرفت ها استفاده می شود. استفاده از این دستگاه برای کاشت مو در ایران با نام تجاری کاشت مو به روش SUT شهرت یافته است.

کاشت مو به روش BHT : کاشت مو به روش BHT همان روش کاشت FIT است با این تفاوت که ناحیه بانک مو متفاوت با روش های دیگر می باشد. در این روش فولیکول های مو به جای پشت سر از سینه و ریش افراد برداشت شده و در قسمت های دیگر عملا پیوند صورت می گیرد. این روش برای افرادی مناسب است که موهای سر آن ها قابلیت برداشت را ندارد یا دارای بانک موی ضعیفی در پشت سر هستند.

انواع روش های کاشت مو

نکات قبل از جراحی کاشت مو :
برای اینکه در جراحی کاشت مو نتیجه بهتری از جراحی داشته باشد باید یکسری نکات را رعایت کنید. در ادامه به این نکات می پردازیم :
  • دو هفته قبل از عمل از خوردن ویتامین E، مکمل ها و قرص های آسپرین خودداری کنید زیرا باعث رقیق شدن خون می شود.
  • دو هفته قبل از عمل از مصرف الکل خودداری کنید و سعی کنید کمتر چایی بخورید.
  • دو هفته قبل از عمل از گرفتن رژیم های لاغری که باعث دیر بهبود یافتن بعد از عمل می شود خودداری کنید. دو هفته بعد از عمل می توانید رژیم خود را دوباره بگیرید.
  • یک هفته بعد از عمل از انجام ورزش های سنگین دوری کنید.
  • از یک هفته قبل از عمل سیگار کشیدن را کنار بگذارید.
  • چند روز قبل از عمل سعی کنید شب ها را بدون استرس و راحت بخوابید.
  • یک روز قبل از از خوردن ایبوپروفن و ناپروکسن خودداری کنید.
  • شب قبل از عمل غذایی که پروتئین، کربوهیدارت و قند دارد مصرف کنید. از سیب زمینی سرخ شده یا پخته و خوردن بستنی بعد از شام استفاده کنید.
  • روز عمل لباسی بپوشید که به راحتی از بدن درآید.

عوارض بعد از جراحی کاشت مو :

بعضی از افراد امکان دارد بعد از عمل هیچ عوارضی نداشته باشند و بعضی ها ممکن است عوارض داشته باشند که در ادامه به این عوارض می پردازیم :

  • تورم بعد از جراحی یکی از شایع ترین عوارض بعد از جراحی عمل کاشت مو است. این عوارض بعد از مدت کوتاهی از بین می رود.
  • التهاب فولیکول مو یکی از عوارضی است که 29 درصد بیماران بعد از عمل رخ می دهد و به صورت زخم و یا جوش در ناحیه کاشت مو ظاهر می شود.
  • خارش به دلیل شکاف هایی که در قسمت های پیوند زده شده مو ایجاد می شود امکان دارد فرد در آن قسمت احساس خارش کند. اگر خارش دارید نباید بخارانید زیرا باعث ایجاد زخم می شود. سعی کنید به صورت روزانه موها را با شامپوی مخصوص شست و شو دهید.
  • بی حسی یکی دیگر از عوارض بعد از کاشت مو است که طبیعی است و بعد از چند هفته بهبود می یابد.
  • سکسه یکی دیگر از عوارض کاشت مو است که که افراد بعد از عمل دچار سکسه می شوند که با خوردن داروهای استروئیدی بهبود می یابند.
  • یکی دیگر از عوارض کاشت مو کیست است که این کیست ها بنفش رنگ است و 2 تا 3 بعد از عمل از بین می رود.

تعداد جلسات و مدت زمان برای کاشت مو چقدر است ؟

تعداد جلسات و مدت زمان برای کاشت مو می تواند در افراد مختلف متغیر باشد که فاکتور هایی مثل تعداد فولیکول های قابل انتقال و روش انتخابی برای کاشت مو می تواند در تعیین این دو عامل نقش اصلی را داشته باشد. این عمل در یک جلسه به طور کامل انجام می شود. در کاشت مو به روش FIT و کاشت مو به وش BHT لازم است که گرافت ها به صورت دانه دانه از محل اهدا کننده برداشته شوند این روش زمان بیشتری برای انجام نیاز دارد.

دوران نقاهت بعد از کاشت مو :

کاشت مو دوران نقاهت طولانی ندارد اما لازم است بعد از کاشت، حدود یک ماه از انجام فعالیت های شدید جسمانی مانند ورزش کردن خودداری نمود. به طور کلی بعد از کاشت مو باید هر فعالیتی که سبب تعرق بیش از اندازه  فرد می شود یا باعث افزایش فشار خون می شود را محدود نمود.

مدت زمان این دوران نقاهت می تواند در افراد مختلف متغیر باشد و بستگی به نوع کاشت و میزان فولیکول های انتقالی در هر فرد دارد ولی معمولا بعد از 3 تا 7 روز فرد می تواند به روند زندگی عادی خود بر گردد.

آیا موهای کاشته شده می ریزند ؟

ریشه موهای کاشته شده به دلیل این که از منطقه اهدا کننده برداشت شده فاقد گیرنده هورمون تستوسترون هستند. به همین علت بعدداز انتقال نسبت به هورمون تستوسترون بسیار مقاوم بوده و دچار ریزش نمی شود.

 

بهترین زمان برای کاشت مو

انتخاب یک زمان مناسب برای عمل کاشت مو یک تصمیم مهم است و در کیفیت عمل و موی حاصل می تواند بسیار تعیین کننده و تاثیر گذار باشد. هنگام مراجعه افراد به کلینیک های معتبر کاشت، پزشکان متخصص پوست و مو با بررسی وضعیت سنی میزان ریزش مو و علت هایی که امکان دارد موجب ریزش مو شده باشند و همچنین زمان لازم برای طی کردن دوره نقاهت و مراقبت های بعد از عمل تلاش می کنند تا بهترین زمان کاشت مو را با دقت تعیین کرده و به فرد مراجعه کننده پیشنهاد دهند. برای اینکه بدانید آیا کاشت برای شما درمان مناسبی است و بهترین زمان برای انجام آن را تعین کنید باید با یک پزشک متخصص پوست و موی با تجربه مشورت کنید.

از چه زمانی احساس نیاز برای کاشت آغاز می شود ؟

ریزش مو در مردان بیشتر رخ می دهد و دلیل آن می تواند به تغییرات هورمونی و موارد ژنتیکی و وراثت مربوط می شود. طاس شدن یا عقب رفتن خط مو می تواند افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد اما برای مردان در بیست سالگی این مسئله می تواند نگران کننده باشد و به یک درگیری فکری و ذهنی برای آن ها تبدیل گردد زیرا نتایج ریزش مو و کم شدن آن تاثیر زیادی در زیبایی ظاهری هر فرد دارد. مردان جوان تر که نگران تاثیرات احتمالی این شرایط در ظاهر و اعتماد به نفس خود هستند به دنبال راه حلی مناسب برای برطرف شدن این موضوع هستند. در این زمان است که فرد نیاز به تقویت مو، جلوگیری از ریزش مو و در موارد خاصی کاشت مو را احساس می کنند.

بهترین زمان برای کاشت مو

از نظر ریزش مراحل ریزش مو چه زمانی برای کاشت مناسب تر است ؟

بهترین زمان کاشت بستگی به روند پیشرفت ریزش موهای بیمار دارد. ریزش سریع مو بعضی اوقات متخصص پوست و مو می تواند از بیمار بخواهد صبر کند تا کمی سرعت ریزش کند شده و الگو مشخص شود. متخصص باید بتواند الگوی رشد مو را تعیین و با در نظر گرفتن رشد آینده مو یک خط مو برای فرد طراحی کند بنابراین الگوی ریزش مو باید تا حدی پیشرفت کرده باشد. کاهش مو در مردان به طور معمول از قسمت مرکزی سر تا جلوی تاج سر پیشروی می‌کند و ممکن است تمامی سر را تحت تاثیر قرار بدهد. بهترین زمان کاشت مو معمولا زمانی انتخاب می‌شود که افراد هنوز موهایی در پشت و کناره‌های سر خود دارند؛ زیرا می‌توان قسمت جلویی و تاج را برای مطابقت با موقعیت، جهت گیری و زاویه دادن فولیکول‌های بومی مو بازسازی کرد.

کلام آخر

قبل از انجام کاشت مو از افراد با تجربه و پزشک متخصص مشورت بگیرید و سعی کنید کاشت مو را در بهترین زمان انجام دهید. ممنون که تا ادامه مقاله بهترین زمان برای کاشت مو همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما درباره بهترین زمان برای کاشت مو در میان بگذارید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان (کلیک کنید)