عوارض بلفاروپلاستی

یکی از روش ها برای زیبایی و درمان افتادگی و چربی های پلک، بلفاروپلاستی است. این جراحی هم برای زیبایی و هم برای درمان مورد استفاده قرار می گیرد. در این جراحی با برداشتن پوست اضافی، باعث بهبود بینایی می شود. اما این جراحی هم مانند تمامی جراحی ها عوارضی دارد که ما در این مقاله قصد داریم که عوارض بلفاروپلاستی را برای شما توضیح دهیم. در ادامه همراه ما باشید.

بلفاروپلاستی چیست؟

یکی از سوال هایی که برای افراد پیش می آید این است که بلفاروپلاستی چیست؟ در واقع همه ی افراد تمایل به زیبایی دارند که می توان از روش بلفاروپلاستی برای جوان تر شدن و زیبایی چشم استفاده کرد. در این جراحی پوست پلک بریده می شود تا چربی های اضافی بر داشته شوند که این روش باعث می شود که چین و چروک های اطراف چشم باز شود.

در جراحی بلفاروپلاستی از بیهوشی عمومی استفاده می شود یا بی حسی؟

این جراحی گاهی با استفاده از بی حسی موضعی و یا بیهوشی عمومی صورت می گیرد که با توجه به تشخیص پزشک و شرایط افراد تعیین می شود. اگر هر دو چشم نیاز به بلفاروپلاستی داشته باشند، باید از بیهوشی عمومی استفاده شود. اما بی حسی موضعی به جراح این امکان را می دهد تا حرکت عضلات چشم را در حین انجام جراحی مورد بررسی قرار دهند تا عوارض جانبی آن از بین برود.بلفاروپلاستی چیست؟

مراقبت های قبل از جراحی بلفاروپلاستی

  • در ابتدا باید با یک پزشک متخصص چشم و یک پزشک جراحی پلاستیک که در مورد ضایعات چشمی تخصص داشته باشد، یک جلسه مشاوره داشته باشید تا در مورد سوالاتی که در عمل جراحی پلک ممکن است برای شما به وجود بیاید، اطلاعات کافی را به دست ‌بیاورید. این سوالات می‌تواند در مورد نحوه انجام جراحی پلک، عوارض احتمالی، نحوه درمان و مراقبت‌های قبل و بعد از عمل جراحی، مشکلات و بیماری‌ های مراجعه‌ کننده و بسیاری دیگر از مسائل مختلفی باشند که پزشک باید در مورد آن‌ها صحبت کند.
  • قبل از انجام جراحی بلفاروپلاستی، باید آزمایشاتی که توسط پزشک تجویز شده است را انجام دهید.
  • حدود دو الی سه هفته قبل از انجام این جراحی باید از استعمال سیگار و نوشیدن الکل خودداری کنید.
  • در بعضی شرایط پزشک توصیه می کند که فرد باید قبل از جراحی ناشتا باشد.
  • در صورت مصرف دارو های خاص مانند: دارو های تجویزی، بدون نسخه و حتی مکمل ها را باید به پزشک اطلاع دهید.
  • از مصرف داو های رقیق کننده ی خون مانند: آسپرین، ایبوپروفن، ادویل و وارفارین به شدت بپرهیزید.
  • قبل از انجام جراحی لیفت پلک حتما باید با پزشک متخصص مشاوره کنید و نکات مهم قبل و بعد از جراحی را به صورت کامل و دقیق رعایت کنید.
  • معاینه فرد باید به طور دقیق توسط پزشک انجام شود تا در صورت مشکلات بینایی، بلفاروپلاستی انجام نشود.

دوره نقاهت بعد از عمل به چه صورت است؟ 

دوره ی نقاهت بعد از انجام عمل بلفاروپلاستی حدود دو هفته است. در این دو هفته تمامی عوارض به وجود آمده از انجام این عمل مانند: کبودی، زخم، ورم و التهاب به طور کامل بهبود می یابد. در طول این دو هفته باید برای کشیدن بخیه ها و چکاپ شدن به پزشکتان مراجعه کنید. دوره ی نقاهت جراحی بلفاروپلاستی اصولا بی خطر و کم تهاجمی است. همچنین نتیجه این جراحی تا چند ماه بعد کامل شده و فرم چشم ها مشخص می شود.

مراقبت های بعد از جراحی بلفاروپلاستی

  • برای کاهش دادن کبودی و تورم پلک ها می تواند از کمپرس یخ استفاده کنید.
  • بعد از جراحی بلفاروپلاستی به هیچ عنوان نباید از لنز های تماسی کنید و در صورت ضعیف بودن چشم هایتان باید از عینک استفاده کنید.
  • باید تا زمان بهبود همراه خود عینک آفتابی داشته باشید.
  • فعالیت‏ های سبک مانند راه رفتن نیز به بهبود زخم کمک می‏ کند.
  •  حساسیت به نور و تاری دید تا دو روز طبیعی است. اما اگر بیشتر از آن ادامه پیدا کند حتما باید به جراح خود اطلاع دهید.

عوارض بلفاروپلاستی

بلفاروپلاستی به دلیل قرار گرفتن در حساس ترین قسمت صورت، خطرات و عوارض بسیاری به همراه دارد که این عوارض شامل:

  • قسمت پشت چشم بسیار حساس است و ممکن است بینایی افراد دچار اختلال شود.
  • همچنین اگر این عمل توسط پزشک متخصص انجام نشود، باعث بروز عوارضی مانند عدم توانایی بستن چشم، عفونت، خشکی چشم، خونریزی، غیر طبیعی شدن چشم و ضعف در بینایی می شود.
  • کبودی و تورم یکی شایع ترین عوارض بلفاروپلاستی است که تقریبا تمامی افرادی که این جراحی را انجام می دهند، دچار کبودی و تورم می شوند. برای کاهش دادن شدت این کبودی و تورم باید از چند هفته قبل زمینه آمادگی را داشته باشید. برای مثال از دو هفته قبل از انجام این جراحی نباید از دارو های رقیق کننده خون مثل آسپرین و … استفاده کنید. کبودی بیش از اندازه باعث طولانی شدن دوره بهبودی و به وجود آمدن عفونت و تغییر رنگ پوست خواهد شد. برای کاهش ورم و قرمزی آثار برش ها می توانید از کرم های ویتامین E يا كرم هایی که پزشک تجویز می کند استفاده نمایید. البته باید بدانید که در زمان ماساژ کرم بر روی پلک ها نباید فشار زیادی وارد کنید.
  • برش های نامتقارن باعث به وجود آمدن ناهنجاری هایی در پلک می شود. به همین علت پزشک باید توجه بسیاری در زمان ایجاد بخیه ها و برش ها داشته باشد. البته باید گفت که چشم ها بعد از انجام جراحی دارای تورم هستند که تا مدتی نمی توانید تقارن آن ها را تشخیص بدهید. به همین علت باید تا زمان بهبودی آن ها صبر کنید.
  • اگر این جراحی را به یک پزشک کاملا بی تجربه بسپارید، ممکن است از بخیه های نامناسب استفاده کند یا به طوری روی پلک ها را بخیه بزند بعد از باز و بسته کردن چشم ها بخیه ها به طور کامل باز شوند. به همین دلیل باید در انتخاب پزشک توجه بسیاری داشته باشید. باز شدن بخیه ها می تواند عوارضی مانند: عفونت، بدخوابی و ترومای جزئی به همراه داشته باشد. زخم هایی که بر اثر برش لیزر به وجود می آیند، اصولا بعد از گذشت 7 الی 8 روز از بین خواهند رفت.
  • همچنین یکی دیگر از عوارض انجام این جراحی تاری دید یا دو بینی است که ممکن با انجام جراحی بلفاروپلاستی پلک بالا یا پایین به وجود بیاید که بعد از مدت کوتاهی از بین می رود.
  • همان طور که در قسمت های بالا گفته شد، جراحی بلفاروپلاستی برای برداشتن پوست های اضافی و ایجاد زیبایی در چهره افراد انجام می شود. اگر جراح بیش از اندازه، پوست را برش دهد، مشکلات بسیار زیادی مانند عدم توانایی بستن چشم ها و خشک شدن آن ها برای فرد به وجود می آید.
  • این عوارض در بیشتر بیماران به وجود می آید به همین علت پزشک برای شما قطره های چشمی تجویز می کند که شما باید به طور مرتب و در زمان های تعیین شده، استفاده کنید.

عوارض بلفاروپلاستی

هزینه بلفاروپلاستی چقدر است؟

این جراحی مانند تمام جراحی های دیگر هزینه ی دقیقی ندارد. به دلیل این که دستمزد هر پزشک و هزینه مراکز جراحی و عوامل دیگر کاملا با هم متفاوت هستند. هر مقدار که تخصص و تجربه جراح در این زمینه بالاتر باشد، هزینه جراحی هم افزایش پیدا می کند.

چه کسانی کاندید مناسبی برای انجام جراحی بلفاروپلاستی نیستند؟ 

ابتدا افراد باید اطلاعاتی در مورد این که کاندید مناسبی برای انجام این جراحی هستند یا خیر کسب کنند و بعد تصمیم به انجام این جراحی بگیرند. کسب این اطلاعات باعث کاهش هر گونه عوارض  و خطر می شود. کاندیدای نامناسب این جراحی شامل:

  • از نظر پزشکان، بهترین کاندیدای جراحی پلک باید حداقل ۳۵ سال سن داشته باشند. به دلیل این که با بالا رفتن سن، پلک‌ ها افتاده‌ تر و شل و آویزان خواهند شد و فرد پس از این عمل، تغییرات چشم گیری را مشاهده خواهد کرد. البته ممکن است بعضی از جوانان هم که کمتر از ۳۵ سال سن دارند به دلایل خاص مانند مادرزادی، این جراحی را انجام دهند.
  • اگر دارای بیماری‌ های سیستمی مانند: بیماری تیروئید، فشار خون بالا، اختلالات در انعقاد خون، یا مرض قند هستید، باید پزشکتان را مطلع کنید. برای انجام این جراحی باید به طور کلی سالم باشید و بیماری خاصی نداشته باشد.
  • افرادی که دارای خشکی چشم هستند با به بیماری چشمی گلوکوم مبتلا هستند که این بیماری باعث آسیب به عصب بینایی شده است و بعد از انجام این جراحی ممکن است ریسک بالا تر در بروز عوارض به وجود بیاید.
  • همچنین در صورتی که تجربه مشکلات بهبود زخم پس از درمان‌های جراحی را دارید و یا این که پوست شما مستعد زخم‌ های کلوئیدی است، یا اگر دچار بیماری‌ های چشمی مانند: جدا شدگی یا پارگی شبکیه، بیماری‌ گریو یا بیماری‌ های دیگر هستید که در بینایی شما تاثیر گذاشته‌ اند، باید قبل از جراحی پلک از چشم پزشکتان را مطلع کنید.

چه کسانی کاندید مناسبی برای انجام جراحی بلفاروپلاستی هستند؟ 

افرادی که دارای سلامت عمومی کامل هستند و همچنین انتظارات منطقی ای از انجام این جراحی دارند، کاندید مناسبی برای انجام جراحی بلفاروپلاستی هستند. همچنین علاوه بر سلامت جسم، باید از سلامت روح و روان هم برخوردار باشند. برای انجام این جراحی سن افراد باید بالای 35 سال باشد و دارو های خاصی مصرف نکنند.چه کسانی کاندید مناسبی برای انجام جراحی بلفاروپلاستی هستند؟ 

آیا انجام جراحی بلفاروپلاستی درد دارد؟ 

بیشتر افرادی که تصمیم به انجام این جراحی می گیرند، نگران این هستند که ممکن است بعد از انجام جراحی دچار درد بسیاری شوند و همین علت باعث می شود که بعضی از افراد از انجام آن منصرف شوند. باید گفت که این جراحی با دردی شدیدی ندارد و ممکن است بعد از برطرف شدن بی‌ حس‌کننده‌ ها کمی احساس سوزش به وجود بیاید که می توان با استفاده از مسکن ها این سوزش را کاهش داد. کبودی ها و تورم بعد از دو هفته به طور کامل از بین می رود. بعد از این مدت، تشخیص این که فرد جراحی پلک انجام داده است یا خیر، بسیار سخت خواهد بود.

کاربرد های جراحی بلفاروپلاستی

  •  شلی پوست پلک بالا که باعث ایجاد چین و چروک روی پلک می‌ شود باعث بروز مشکلاتی در سطح کانتور پلک بالا می شود را به طور کامل درمان می کند.
  • برداشت پوست اضافی و رفع چین و چروک‌های ظریف پلک پایینی
  • برطرف کردن پف و تورم زیر چشم
  • درمان افتادگی پلک ناشی از سنگینی پوست اضافه که باعث اختلال در بینایی فرد می‌ شود.
  • برطرف کردن پف و تورم پلک‌ها
  • رفع افتادگی پلک پایین که باعث بیشتر دیده شدن نواحی سفید چشم در زیر قرنیه می‌ شود.

بلفاروپلاستی پلک بالا چیست؟ 

بلفاروپلاستی پلک بالا به هماهنگی و استحکام پوست بین ابرو ها و بالای مژه ها کمک بسیاری می کند. این جراحی پوست اضافه‌ ای که باعث سنگینی و چروکیده به نظر رسیدن پلک ها‌ می شود را به طور کامل از بین می برد. جراح یک برش کوچک در پلک بالایی جایی که پوست به شکل طبیعی چین خورده است، به وجود می آورد تا جای زخم قابل مشاهده نباشد. پزشک متخصص قبل از بستن برش ایجاد شده، با استفاده از بخیه های کوچک، بافت اضافه ای که باعث سنگین شدن پلک ها می شود را بر می دارد. این بخیه ها اصولا دو هفته بعد از جراحی جذب می شوند و یا می افتند. جراحی پلک بالایی اصولا یک ساعت طول می‌ کشد.

بلفاروپلاستی پلک پایین چیست؟ 

در واقع بلفاروپلاستی روی پلک پایینی انجام می‌ شود تا به رفع افتادگی پوست و برجستگی‌های بین مژه‌های پایین و بالای گونه‌ ها کمک کند. انجام این جراحی باعث رفع چروکیدگی و رفع تیرگی پوست و همچنین پف زیر چشم می شود. در این جراحی برش کوچکی بر روی خود پلک یا خط مژه ایجاد می کنند و بعد شل شدگی و چروکیدگی پوست و بافت های چربی را که باعث افتادگی پلک پایین می شوند را بر می دارند. اصولا برای این جراحی از نخ بخیه های جذبی استفاده می کنند.  اگر چسب مخصوص بخیه داشته باشید، حدود یک هفته بعد از جراحی، توسط جراح برداشته خواهد شد. اصولا جراحی پلک پایینی بیشتر از جراحی پلک بالایی طول می‌ کشد و این زمان ممکن است تا دو ساعت برسد.بلفاروپلاستی پلک پایین چیست؟ 

انواع جراحی برای رفع افتادگی و پف چشم کدام است و چگونه انجام می شوند؟

یک پلک افتاده و یا پف پلک ها را می توان با روش های جراحی مختلفی درمان کرد. برخی از این تکنیک ها و نحوه انجام آن ها را در ادامه توضیح خواهیم داد. هر کدام از روش های جراحی پلک افتاده مزیت ها و عوارضی دارند که باید بر اساس شرایط بیمار و با نظر پزشک متخصص بهترین آن ها را انتخاب نمود.

 بلفاروپلاستی یا جراحی پلک بالا و پایین

برای انجام جراحی پلک بالا و پایین، قبل از هر چیزی باید ناحیه تحت جراحی بی حس شود. البته نحوه بیهوشی بر اساس تشخیص پزشک انتخاب می گردد. پس از تزریق بی حسی موضعی و استفاده از آرامبخش، جراح با یک برش خیلی ظریف موازی چین پلک بالا، در امتداد خط مژه و یا در داخل پلک پایین جراحی را آغاز می کند.

در ادامه بافت های چربی اضافی که تجمع آن ها منجر به افتادگی پلک شده اند استخراج می شوند. حذف این چربی ها ماهیچه ها را سفت کرده و پوست را صاف تر می کند. در واقع، با حذف چربی های اضافی چین و چروک از بین خواهد رفت و پف کاهش می یابد.

جراحی به روش کانتوپکسی 

گاهی مشکل پلک پایین برگشتن آن به سمت بیرون است که در اثر کهولت سن به وجود می آید. مواردی چون بروز عفونت چشم و یا سوزش آن نیز می توانند منجر به برگشتن لبه پلک پایین شود. جراحی به روش کانتوپکسی یکی از تکنیک های جراحی زیبایی پلک است که برای این شرایط مناسب به نظر می رسد. هر چند گاهی برای دریافت بهترین نتیجه از این نوع درمان، بهتر است بلفاروپلاستی را به همراه کانتوپکسی انجام دهند. طی این روش جراحی، متخصص جراح از بخیه استفاده کرده و عضله حلقوی چشم و تاندون کانتال خارجی چشم را سفت و ثابت می کند. به این ترتیب، وضعیت پلک پایین اصلاح شده و با سفت شدن این ناحیه، در نهایت در جای خود ثابت نگه داشته می شود.

رفع مشکل پلک افتاده با جراحی کانتوپلاستی

در مواردی که پلک پایین دچار مشکلات خیلی حادتر از حالت قبل باشد از روش جراحی کانتوپلاستی استفاده می شود. در واقع، اگر برگشتن پلک پایین خیلی شدید باشد، به منظور سفت کردن پلک پایین و جلوگیری از برگشتن آن، از این تکنیک جراحی پلک استفاده خواهد شد. تصمیم گیری درباره نحوه انجام عمل کانتوپلاستی به وضعیت چشم ها بستگی دارد. در بسیاری از موارد، گرفتن نتیجه بهتر از این عمل زیبایی در صورتی ممکن می شود که با بلفاروپلاستی همراه گردد.

طی عمل کانتوپلاستی، جراح باید ابتدا عضله حلقوی چشم را برش دهد. در مرحله بعدی باید بخش کوچکی از تاندون کانتال خارجی بریده شود. برای این کار لازم است ابتدا این تاندون از کنار حدقه چشم جدا گردد. پس از این مرحله، از قسمتی که تاندون برش خورده به قسمت داخلی پلک پایین اتصال برقرار خواهد شد. این کار به حذف چین ها، سفت شدن پلک پایین و تثبیت آن کمک خواهد کرد.

جراحی پتوز و بهبود پلک افتاده

وقتی پلک بالا دچار افتادگی می شود، انجام جراحی با روش پتوز می تواند آن را به سمت بالا ببرد. به این ترتیب، با رفع افتادگی پلک، هم وضعیت ظاهری چشم و هم مشکل بینایی فرد برطرف خواهد شد. افزایش سن منجر به افتادگی پلک بالا می شود. این مساله در اثر ضعیف شدن عضلات اطراف چشم به وجود می آید. جراحی پتوز معمولا بدون ایجاد برش و با هدف حذف چربی و پوست های اضافی در ناحیه پلک انجام می گیرد.

کلام آخر

با سپاس از شما همراهان گرامی که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید. در صورت داشتن هر گونه نظر یا پیشنهاد می توانید آن را با ما به اشتراک بگذارید.

امتیاز دهید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان (کلیک کنید)