کاشت ریش چگونه انجام می شود؟

برخی از آقایان از داشتن ریش های کم پشت ناراضی هستند و تصمیم می گیرند کاشت ریش انجام دهند. کاشت ریش چگونه انجام می شود؟ به طور کلی، داشتن ریش های پرپشت با موهای خوش حالت یکی از جلوه‌های زیبایی مهم مردان محسوب می شود. در صورتی که موهای سر تراکم خوبی داشته، اما ناحیه ریش کم حجم باشد زیبایی صورت تحت تاثیر قرار می گیرد. بابت این قضیه جای هیچ نگرانی نیست. چرا که در ناحیه ریش مانند موهای سر امکان پیوند مو وجود دارد. اگر شما هم تصمیم تان را برای انجام کاشت ریش گرفته‌اید. اما هنوز اطلاعات کافی در مورد این قضیه کسب نکردید؛ با ما همراه باشید تا در این مقاله تمام جوانب و موضوعاتی که باید بدانید را با یک‌دیگر بررسی کنیم. کاشت ریش کاملا شبیه کاشت موهای سر است.

مراحلی که در روند کاشت ریش انجام می‌گیرد، کاملا شبیه کاشت موی سر است. اما کاشت ‌ریش حساسیت بیشتری دارد و متخصصی که این کار را انجام می‌دهد باید از دقت بالایی برخوردار باشد. در واقع تنها با دقت و ظرافت کاری متخصص نتیجه کاشت ریش طبیعی می‌شود. مثلا، زاویه رشد و خواب موها باید در جهت موهای طبیعی خود فرد باشد. فولیکول های مو بعد از جداسازی برای قرار گرفتن در ناحیه رویش جدید وارد مرحله آماده سازی می شوند. سپس درون شکاف های بسیار ریزی قرار می گیرند. قرار گرفتن فولیکول ها به درون شکاف توسط سوزن های بسیار ریز و نازکی انجام می‌شود. این مرحله باید به دقت زیادی اجرا شود تا آسیبی به فولیکول‌های برداشت شده وارد نشود. تمام مراحلی که برای پیوند زدن به ناحیه ریش انجام می شود، مانند کاشت موی سر است. تنها فرقی که وجود دارد این است که تراکم و زاویه موهای کاشته شده نسبت به سر کاملاً متفاوت است.

چه کسانی برای کاشت ریش کاندید مناسبی هستند؟

هر مردی که دوست دارد موهای پرتر و ضخیم تر در ناحیه صورت داشته باشد، به راحتی با کاشت ‌ریش به آرزوی خود می رسد. مردان زیادی هستند که به دلیل نازک بودن یا ریزش موهای ریش احساس ناخوشایندی دارند و فکر می کنند با داشتن ریشه های پرتر ظاهری زیبا و جذاب تر خواهند داشت. این دسته از افراد به راحتی می توانند از این روش بهره‌مند شوند و به خواسته خود برسند. کاشت ‌ریش همچنین برای مردانی که در ناحیه صورت دچار سوختگی و آسیب شدند، بهترین گزینه است. چرا که با پیوند زدن مو در این ناحیه به طور مستقیم می توان جای اسکارها و زخم و جراحی ها را کاملا پوشاند.

فولیکول لازم برای کاشت ریش از کجا برداشته می شود؟

همانطور که می دانید، پیوند مو روشی است که فولیکول ها از نواحی مختلف بدن برداشته و به ناحیه طاسی انتقال داده می‌شود. فولیکول های مورد نیاز برای کاشت مو معمولاً از پشت سر برداشت می شود. اما برای کاشت ریش چطور؟؟ برای کاشت ریش هم از ناحیه پشت سر استفاده می کنند و هیچ فرقی بین ناحیه اهدا دهنده کاشت مو با کاشت ریش وجود ندارد.

عوامل مختلف ریزش موهای ریش و سبیل

مدل ریزش مو در ناحیه ریش و سبیل آقایان به شکل های مختلفی مشاهده می شود. برخی آقایان تنها قسمتی از صورت مانند ناحیه لب‌ها دچار ریزش مو می شوند. اما در بخش های دیگر از تراکم خوبی برخوردار هستند. برخی دیگر به طور کلی موهای ناحیه ریش و سبیل ضعیف شده و به خوبی رشد نمی کند. عده دیگری هم وجود دارد که ضعیف بودن موهای ناحیه ریش و سبیل به خاطر عوامل ژنتیکی و مادرزادی است و از همان ابتدای رویش موها در این ناحیه با مشکل کم پشتی مواجه بوده اند.
عوامل مختلفی باعث ریزش مو در ناحیه ریش و سبیل آقایان می‌شود که برخی عوامل اصلی را در موارد زیر نام بردیم:

• مهمترین عامل کم پشتی ریش و سبیل ژنتیکی و ارثی بودن این قضیه است. اگر در خانواده تان افرادی هستند که با مشکل کم پشتی ریش و سبیل مواجه اند، احتمال این که شما هم با این مشکل مواجه شوید زیاد است.
• دیگر عامل کم پشتی ریش و سبیل هورمون هاست. هورمونی به نام تستسترون یکی از عامل های اصلی رشد موهای ریش و سبیل است. این هورمون به نام هورمون جنسی معروف است که در صورت اختلال در تولید آن مشکل ریزش مو در ناحیه ریش و سبیل اتفاق می‌افتد. معمولاً مردانی که بدنشان تستسترون کمی تولید می کنند با کم پشتی ریش و سبیل مواجه می شوند.
• وجود برخی آسیب های پوستی و بیماری ها ممکن است باعث مشکل موقت یا دائم در این ناحیه شود. برخی از این مشکلات شامل زخم، اسکار، جای بخیه، شکستگی، التهاب فولیکول‌ها، سوختگی و جای جراحی می باشد.
• خیلی اوقات میزان رشد موها و ریش به نحوه زندگی کردن بستگی دارد. همه ما می دانیم در صورتی که درست زندگی نکنیم، غذای کافی نخوریم، استرس‌های روزانه را کنترل نکنیم، با مشکل ریزش مو مواجه می شویم. بنابراین ریزش موهای ریش ممکن است به خاطره عدم تغذیه مناسب و درست زندگی نکردن باشد.
مردانگی بیشتر مردها با ریش و سبیل پرپشت
کاشتن ریش و سبیل چه مزایا و معایبی دارد؟؟ امروزه در اکثر کشورها گذاشتن ریش بیشتر از هر روز دیگری مد شده است و اگر به اصلاح استایل اکثر سلبریتی ها و افراد معروف نگاهی بیاندازید، مطمئنا بیشتر آنها دارای ریش هستند. در واقع هر چقدر یک مرد ریش و سبیل پرپشت تری داشته باشد ظاهری مردانه تر و جذاب تر خواهد داشت.

عوامل مختلف ریزش موهای ریش و سبیل

مراحل کاشت ریش و سبیل چگونه است؟

مراحل کاشت ریش و سبیل فرآیندی زمانبر است. به طور کلی برای انجام این عمل به بیش تر از یک روز نیاز خواهید داشت. چرا که شما باید مشاوره ها و آزمایشات قبل از عمل را برای بهره مندی از نتایج بهتر، انجام دهید. در این قسمت مراحل انجام کاشت ریش و سبیل به طور کامل و مرحله به مرحله آورده شده است:

  • مشاوره و قبل از کاشت: پس از شناسایی بهترین کلینیک شما باید برای مشاوره قبل از عمل به پزشک مراجعه کنید. در این جلسه پزشک تشخیص می دهد که آیا کاشت ریش برای شما مناسب است یا خیر؟ در این جلسه سن و شرایط بدنی شما ارزیابی شده و بهترین و متناسب ترین روش کاشت مو با توجه به بانک مویی که دارید، انتخاب می شود.
  • انجام آزمایشات لازم: بعد از عمل باید یکسری آزمایشات مورد نیاز را انجام دهید. این آزمایشات بنا بر تشخیص پزشک انجام می شود. همچنین شما باید سوابق پزشکی به همراه دارو هایی که مصرف می کنید را به پزشک ارائه دهید. البته در برخی موارد ممکن است پزشک آزمایشات و سوابق بیماری را برای کاشت ریش و سبیل، بی نتیجه بداند؛ یا از شما درخواست کند مدت زمان خاصی مصرف قرصی را کنار گذاشته و رژیم نگیرید.
  • طراحی ریش و سبیل: پزشک ریش و سبیل متناسب با آناتومی صورت و سلیقه شما را طراحی می کند. این کار به وسیله ابزار و وسایل مربوطه انجام خواهد شد.
  • روز عمل: در این زمان باید صبحانه ای مقوی و سبک میل کنید. به هیچ عنوان نوشیدنی های کافئین دار مصرف نکنید. همچنین لازم است با استفاده از شامپوی معمولی موهای خود را شسته و یک لباس راحت و گشاد بپوشید. چرا که عمل شما مدت زمان زیادی طول می کشد.
  • برداشت و آماده سازی گرافت ها: بعد از گرفتن نبض، ضربان قلب و تزریق دارو های لازم از طریق سرم، بی حسی به قسمتی از بانک مو تزریق شده و گرافت ها برداشته می شوند. پزشک با استفاده از یک میکروسکوپ، گرافت های سالم و قوی را جدا کرده و برای کاشت آماده می کند.
  • کاشت ریش و سبیل: گرافت های جدا شده با ظرافت و دقت تمام کاشته می شوند. این فرآیند ممکن است به ساعت ها زمان نیاز داشته باشد. به همین خاطر میان وعده و حتی وعده غذایی نیز به فرد متقاضی داده می شود.

دیگر مزایای که کاشت ریش به همراه دارد شامل موارد زیر است:

با مزایای کاشت ریش آشنا شوید:

• اکثر فولیکول های مو در این روش با موفقیت کاشته می شوند و نرخ آسیب دیدگی به فولیکول ها بسیار کم است.
• این روش یک روش درمانی مطمئن و دائم برای داشتن ریش پرپشت می باشد.
• کاشت مو در هر قسمتی از بدن بدون نیاز به بخیه و خونریزی انجام می شود.
• نیاز به گذراندن دوره نقاهت طولانی مدت ندارد‌.
• عوارضی که بعد از کاشت مو و ریش و سبیل مشاهده می شود بسیار کم است.
• تنها چند روز ناحیه تحت درمان دچار قرمزی التهاب و تورم می‌شود.
• به راحتی می توان بعد از چند روز به فعالیت های روزانه خود پرداخت.
• موهای پیوند شده در ناحیه ریش و سبیل مانند موهای عادی رشد می کند. بنابراین می توانید به هر مدل دلخواهی ریشتان را آرایش کنید.
برای انجام کاشت ریش چه شرایطی لازم است؟
برای این که این روش را انجام دهید، داشتن شرایط زیر الزامی است:
• از سلامتی عمومی خوبی برخوردار باشید.
• در صورتی که به خاطر بیماری زمینه‌ای دچار مشکل ریزش ریش شده باشید؛ باید ابتدا بیماری خود را درمان کنید و سپس برای انجام این کار اقدام نمایید.
• برای انجام کاشت ‌ریش باید انتظارات واقع بینانه داشته باشید و با تمام محدودیت های این روش آشنا شوید.

تعداد جلسات مورد نیاز برای کاشت ریش

ممکن است برای انجام کاشت ریش کامل به بیش از یک جلسه نیاز داشته باشید. در جلسه اول، کاشت مو در ناحیه چانه انجام می‌شود و دیگر نواحی به جلسات بعد موکول خواهد شد. همچنین کسانی که به خاطر آسیب های پوستی دچار طاسی در این ناحیه شده‌اند، کاشت ریش برای آنها در تعداد جلسات بیشتری انجام می‌شود. چرا که شرایط آنها نسبت به افراد عادی کمی متفاوت تر است. معمولاً برای این دسته افراد حدود دو الی سه جلسه درمانی کاشت ریش در نظر گرفته می شود.
میزان تراکم کاشت ریش به سلیقه خودتان بستگی دارد. این که به چه میزان کاشت مو در ناحیه صورت انجام شود، کاملا سلیقه ای است و به خواسته فرد مربوط می شود. اگر پوست شما شرایط مناسب برای انجام تراکمی که در نظر دارید را داشته باشد، کاشت مو در ناحیه ریش امکان پذیر است. به طور کلی، حدود ۲۰۰ الی ۳۰۰ واحد فولیکولی برای کاشت سبیل مناسب می باشد و برای کاشت سبیل و ریش ناحیه چانه حدود ۵۰۰ الی ۶۰۰ گرافت در نظر گرفته می شود. پس کاشت کامل ریش و سبیل با ۲۵۰۰ گرافت و بیشتر انجام می شود. رویش موهای ریش ممکن است بعد از کاشت کمی غیر طبیعی به نظر برسد.

از آنجا که پوست صورت کمی نازک تر و لطیف تر از پوست سر است، ممکن است گرافت ها بعد از کاشت جهش رویش خود را تغییر دهند و در آخر هنگام روبرو شدن با رویش موها، کاشت غیر طبیعی به نظر برسد. اما بعد از گذشت دو سال اولیه بعد از کاشت، موهای ناحیه ریش و سبیل جهت درست رویش خود را پیدا خواهند کرد. پس اگر با غیرطبیعی بودن ظاهر موهای این ناحیه مواجه شدید، نگران نباشید. معمولا موی ریش و سبیل ضخیم تر از موهای سر می باشد. اگر کمی دقت کنید موهای ناحیه ریش و سبیل ضخیم تر از موهای سر می باشد. واحدهای فولیکولی بر روی صورت یک یا دو تار مو هستند. اما واحدهای فولیکولی روی سر ۳ الی ۴ تایی می باشند. برای کاشت مو در ناحیه ریش و سبیل چه کار باید کرد؟؟ برای این که موهای کاشته شده ضخیم تر باشد، از ناحیه پشت سر استفاده می‌کنند. چرا که موهای پشت سر ضخیم تر از دیگر نواحی سر می باشد. ومتخصص سعی می‌کند فولیکول هایی برداشت کند که دارای یک یا دو تار مو باشد. اما باز هم موهای کاشته شده در ناحیه ریش نسبت به موهای طبیعی این ناحیه ظریف تر هستند . البته با گذشت زمان فولیکول های جدید با دیگر فولیکول های طبیعی ناحیه ریش هماهنگ و کمی ضخیم تر می شوند.

تعداد جلسات مورد نیاز برای کاشت ریش

روش های کاشت ریش

کاشت مو در ناحیه صورت توسط دو روش FUT و روش FIT انجام می‌شود. اگر روش‌ دیگری برای کاشت مو در ناحیه صورت استفاده شود، معمولا زیر مجموعه روش FIT می باشد. هر کدام از این روش ها شرایط خاص خودشان را دارند و نمی‌توان گفت یک روش بهتر از دیگری است. متخصص با توجه به شرایط فرد روش مناسب تر را انتخاب می کند.

در ادامه به نحوه چگونگی کاشت ریش توسط هر کدام از روش‌های نام برده می‌پردازیم.
کاشت ریش به روش FUT:

در این روش برداشت فولیکول ها به صورت نواری می باشد و در پشت سر نوار باریکی ایجاد و سپس پوست بالا و پایین بخیه زده می شود. این روش با کمی خونریزی و درد همراه است.
کاشت ریش به روش FIT:
در این روش، برداشت فولیکول ها به صورت تک واحدی است که تمام فولیکول ها کاملاً مجزا و با ابزارهای مجهز از پوست سر خارج و به قسمت ریش و سبیل انتقال داده می‌شود. تنها آثاری که در این روش باقی می ماند، جای خالی فولیکول ها در پشت سر است. در این روش هیچ زخمی بر روی پوست شکل نمی گیرد و خونریزی ندارد. همچنین به بخیه هم نیازی نیست. در واقع کاشت ریش با روش FIT در حداقل ترین تهاجم انجام می شود.

پیوند مو در ناحیه ریش چگونه انجام می شود؟

پیوند مو در ناحیه ریش مانند پیوند مو در ناحیه سر دارای مراحل مختلف است که هر مرحله نیاز به دقت و توجه کافی دارد. ابتدا فرد برای انجام مراحل کاشت ریش آماده می شود و بعد از آماده شدن و بررسی تمام شرایط توسط متخصص مراحل کاشت ریش صورت می گیرد.
تراکمی که فرد برای ناحیه ریش در نظر گرفته است چقدر است و به چه تعداد گرافت نیاز دارد؟؟ متخصص باید قبل از شروع کار تعداد گرافت های مورد نیاز را محاسبه کند و در نظر بگیرد برای رسیدن به تراکم مورد نظر فرد چه تعداد گرافت نیاز است.

موهایی که برای کاشت ریش انتخاب می‌شوند باید چه ویژگی هایی داشته باشد ؟

ویژگی اول این است که از ضخیم ترین موهای سر برای کاشت ریش استفاده شود و ویژگی دوم، باید فولیکول هایی برداشته شود که دارای یک یا دو تار مو هستند. پس انتخاب گرافت توسط متخصص بسیار مهم است. هر چقدر دقت متخصص برای انتخاب ناحیه بانک مو بیشتر باشد، ظاهر ریش های کاشته شده طبیعی تر خواهد بود. مرحله برداشت هم بستگی به انتخاب پزشک برای نوع کاشت دارد. اگر از روش fit برای برداشت فولیکول ها استفاده شود، با استفاده از ابزاری به نام پانچ سوراخ های بسیار ریزی روی پوست سر ایجاد و فولیکول ها با دقت تمام استخراج می‌شود.

سپس فولیکول های برداشت شده وارد مرحله آماده سازی می شوند. کادر درمانی در این مرحله توسط میکروسکوپ تمام واحدهای برداشته شده را برای کاشت آماده می کند. مرحله پیوند سخت ترین مرحله کاشت ریش می باشد. چرا که در این مرحله تمام گرافت ها باید به صورت تک موی و در زاویه مشخص کاشته شوند. پراکندگی آن ها در سطح پوست بسیار اهمیت دارد تا فولیکول ها به صورت یکنواخت رشد کنند و حجم تمام موها در ناحیه ریش به صورت کاملا یکدست به نظر برسد همچنین خواب موهای ریش باید به سمت پایین باشد.

چطور می توان فهمید که عمل کاشت ریش و سبیل موفقیت آمیز بوده است؟

در تمامی روش های انجام شده، فولیکول های مو پیوند شده پس از 3 تا 4 ماه باید در جای خود مستقر شده و رشد کنند. اگر پس از گذشت 8 یا 9 ماه ریش و سبیل کامل و سالمی داشته باشید، این عمل موفقیت آمیز بوده است و می توانید با آن با ریش و سبیل خود به گونه ای رفتار کنید که انگار در تمام طول مدت وجود داشته است.

معمولا شکست در عمل پیوند ریش و سبیل بسیار نادر است. معمولا دلیل این امر، برداشت نامناسب از ناحیه اهدا کننده است. به همین خاطر باید در انتخاب یک جراح حرفه ای و با تجربه کوشا باشید.

آیا جایگزینی برای کاشت ریش و سبیل وجود دارد؟

ممکن است کاشت ریش روشی تهاجمی و گران به نظر برسد. به همین خاطر بسیار از افراد ترجیح می دهند راه های دیگر را در اولویت قرار دهند. اما باید بدانید که این روش، نتیجه گیری بالای 90 درصد خواهد داشت. این در صورتی است که سایر روش ها رشد مجدد ریش و سبیل را تضمین نمی کنند. در این قسمت برخی از موثر ترین راه های جایگزین برای کاشت ریش و سبیل، آورده شده است:

  • ماینوکسیدیل (روگین): یکی از درمان های رایج برای پوست سر استفاده از ماینوکسیدیل است. این دارو ممکن است برای تحریک رشد موهای صورت نیز موثر باشد. یک از اشکالات رایج این دارو این است که زمانی که مصرف آن را متوقف می کنید، ممکن است رشد موهای جدید کند یا متوقف شود. این دارو ممکن است کاهش فشار ایجاد کند. به همین خاطر به هیچ عنوان به افراد دارای بیماری قلبی یا فشار خون، توصیه نمی شود.
  • مکمل ها: سایر محصولاتی که می تواند رشد تار های ریش و سبیل را تقویت کند، مکمل های حاوی ویتامین B بیوتین است. این دارو کمک شایانی به رشد مو های سالم می کند. البته مکمل های دیگری مانند L-carnitine-L-tartrate Trusted Source نیز می توانند در تقویت مو های پوست سر و صورت شما نیز تاثیرگذار باشند.
  • سبک زندگی: علیرغم این که رشد مو توسط ژنتیک تعیین می شود، عوامل دیگری مانند خواب، رژیم غذایی و ورزش نیز بی تاثیر نیستند. برای مثال ورزش با بهبود گردش خون، موجب افزایش اکسیژن و کلاژن سازی در پوست می شود.

نکات مهم در کاشت ریش :

حدود 10 روز قبل از کاشت مو از مصرف داروهای آسپرین خودداری کنید. یک هفته قبل از جلسه کاشت مو از مصرف نوشیدنی های الکل دار و ضد التهابی مانند ایبوپروفن و ژلوفن خودداری کنید.  اگر ویتامین C مصرف می کنید، یک هفته قبل از کاشت مو مصرف آن را کنار بگذارید. در روز مراجعه از خوردن نوشیدنی هایی مانند قهوه، چای، نوشابه و انرژی زا خودداری کنید. مصرف این گونه نوشیدنی ها احتمال خونریزی را افزایش می دهد. اگر داروی فیناستراید مصرف می‌کنید روز یک روز قبل از کاشت مصرف آن را متوقف کرده و تا چند ماه بعد از کاشت از مصرف آن خودداری کنید.

روز بعد از کاشت باید صورت خود را با محلول ضدعفونی کننده بشویید. نگران زخم های روی صورت نباشید بعد از چند روز کاملا برطرف می شود. بعد از چند ماه باید برای بررسی وضعیت موهای کاشته شده به پزشک مراجعه کنید. دکتر امکان دارد برای جلوگیری از بروز عفونت به شما آنتی بیوتیک تجویز کند. پس در مصرف آن ها کوتاهی نکنید. در صورتی که با ورم ناحیه ریش و سبیل مواجه شدید، نگران نباشید. ظرف چند روز کاملا برطرف می شود.

روش های کاشت ریش 

کلام آخر

امیداوریم جواب این سوال ” کاشت ریش چگونه انجام می شود؟ ” رسیده باشید. موهای کاشته شده در ناحیه ریش کمی طول می کشد تا به رشد طبیعی برسند. پس بعد از کاشت برای مشاهده نتیجه قطعی کمی صبور باشید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان (کلیک کنید)