میکرونیدلینگ چگونه انجام می شود ؟

ما در این مقاله سعی داریم شما را با انواع میکرونیدلینگ صورت آشنا کنیم. با بیشتر شدن سن پوست دچار پیری، افتادگی، نازک شدن پوست و به وجود آمدن خط و خطوط هایی در صورت می شود که بیشتر افراد از این بابت رنج می برند و به دنبال راهی برای از بین بردن این چین و چروک ها هستند. یکی از این روش ها میکرونیدلینگ صورت است که این روش جدید و پیشرفته به افراد کمک می کند تا پوستی شاداب و جوان داشته باشند. در ادامه برای آشنا شدن با انواع میکرونیدلینگ صورت با ما همراه باشید.

میکرونیدلینگ صورت چیست ؟

میکرونیدلینگ یک روش زیبایی کم تهاجمی است که برای درمان ضایعات پوستی استفاده می شود. این روش با تحریک تولید کلاژن در پوست بسیاری از زخم ها و مشکلات پوستی را از بین می برد. به همین خاطر است که به آن درمان القایی کلاژن گفته می شود و برای کسانی که به دنبال خلاص شدن از شر اسکار، آکنه و سایر ضایعات پوستی هستند بسیار مناسب است.

در این روش درمانی از دستگاهی با سوزن های بسیار نازک استفاده می شود. این سوزن ها روی پوست صورت و سر حرکت می کنند و با تحریک کلاژن باعث بهتر شدن پوست می شوند. ایده اصلی میکرونیدلینگ این است که آسیب جزئی به پوست باعث تولید کلاژن و بهتر شدن پوست در مقیاس بزرگتر می شود.

میکرونیدلینگ صورت چیست ؟

نحوه انجام میکروندیلینگ :

در این نوع درمان سوراخ هایی در پوست فرد ایجاد می شود که به خاطر کوچک بودن این سوراخ ها با چشم غیرمسلح قابل رویت نیستند. این سوراخ ها خود را به صورت زخم نشان نمی دهند و پس از چند ساعت خود به خود بسته می شوند و علائم آن از بین می رود. هر جلسه 60 دقیقه طول می کشد، یعنی 45 دقیقه برای بیهوشی و  15 دقیقه برای درمان درماپن.

بسته به ناحیه صورت، عمق درمان در این وضعیت متفاوت است. با ادامه جلسات درمانی، نفوذ کرم ها و پمادهای پوستی تسهیل می شود و این یکی از مزایای میکرونیدلینگ است زیرا  پمادها و کرم های پوستی فقط به لایه سطحی اپیدرم نفوذ می کنند و به لایه های زیرین اپیدرم نمی رسند. در هنگام میکرونیدلینگ می توان از مواد و سرم هایی مانند هیالورونیک اسید و کوکتل های مزوتراپی برای نفوذ در درم استفاده کرد. اسید هیالورونیک به تحریک تولید کلاژن کمک می کند و به جوان سازی پوست کمک می کند.

از محلول های روشن کننده برای سیاهی زیر چشم و از کوکتل های ضد لک برای درمان لک ها استفاده می شود. در مواردی که ضایعات پوستی زیاد باشد قبل از میکرونیدلینگ سابسیژن صورت می گیرد که اثر درمانی را دوچندان می کند. یکی دیگر از مزایای میکرونیدلینگ این است که می توان آن را برای انواع پوست و در همه نقاط بدن در چهار فصل سال انجام داد، استفاده از لیزر لایه بردار در پوست های تیره و فصول گرم و نواحی نزدیک چشم محدود و در پوست در تاریکی خطر سوختگی و لکه وجود دارد.

انواع میکرونیدلینگ صورت

میکرونیدلینگ به دو روش انجام می شود که تفاوت آن در عمق پوست تحت تاثیر درمان است. این نوع درمان در دو عمق 0.5 و 3 میلی متری انجام می شود که عمق آن تعیین کننده سطح درمان شما است. در ادامه با انواع میکرونیدلینگ صورت آشنا می شوید :

میکرونیدلینگ سطحی :

برای جوان سازی اولیه و تا عمق 0.5 میلی متری، کانال های ریزی روی اپیدرم ایجاد می شود که فاکتورهای رشد کراتینوسیت را آزاد کرده و فعالیت آن ها را در اپیدرم بیشتر می کند.

میکرونیدلینگ عمقی :

برای جوان سازی پیشرفته، اسکار، استریا از عمق 0.5 تا 3 میلی متر، فرآیند بهتر شدن زخم باعث تحریک کراتینوسیت ها و فیبروبلاست ها می شود که باعث بیشتر شدن فعالیت TGF-β3 و بیشتر شدن رشد سلول های اپیدرمی، کلاژن آمین و الاستین، گلیسین و الاستین گلیکان می شود.

میکرونیدلینگ صورت چه کاربرد هایی دارد ؟

طبق یک مطالعه در سال 2017، میکرونیدلینگ می تواند برای ترمیم انواع پوست و درمان بسیاری از زخم ها و بیماری های پوستی استفاده شود. میکرونیدلینگ صورت با بیشتر شدن کلاژن و بیشتر شدن سطح فیبروبلاست ها و فاکتورهای رشد اپیدرمی باعث بیشتر شدن ضخامت پوست می شود و آسیب هایی مثل اسکار، هایپرپیگمانتاسیون، آکنه را برطرف می کند. در ادامه با انواع میکرونیدلینگ آشنا می شوید :

از بین رفتن لکه ها :

 بعد از 3 جلسه درمان میکرونیدلینگ، می توانید لکه های از بین رفته در صورت را مشاهده کنید.

از بین رفتن جای سوختگی :

جای سوختگی صورت را می‌توان با 5 جلسه درمان میکرونیدل درمان کرد.

درمان ترک های پوستی :

با بیشتر شدن کلاژن، فیبروبلاست و ضخامت اپیدرم در اثر میکرونیدلینگ، ترک‌های پوستی هنگام 6 ماه از بین می رود.

آکنه :

یکی از کاربردهای میکرونیدلینگ درمان آکنه است. این روش با از بین بردن غدد چربی به بهتر شدن و ترمیم پوست کمک می‌کند.

جوان سازی :

میکرونیدلینگ با بیشتر شدن کلاژن و الاستین، تاثیر زیادی روی کم شدن چین و چروک ها و رنگدانه‌های پوستی دارد.

آیا میکرونیدلینگ درد دارد ؟

کرم بی حس کننده موضعی قبل از شروع درمان میکرونیدلینگ روی پوست استفاده می شود. استفاده از کرم، درمان را برای بیشتر بیماران تجربه ای راحت می کند. بیماران تنها یک لرزش خفیف از دستگاه میکرونیدلینگ احساس می کنند. در مطالعه‌ای که از میکرونیدلینگ برای درمان اسکار آکنه استفاده شد، میانگین درد گزارش شده توسط بیماران فقط 1.08 از 10 بود. درد میکرونیدلینگ در بیشتر بیماران کمتر از دردهای در اثر آکنه است.

مزایای میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ صورت مانند روش های دیگر دارای مزایا و معایبی است. میکرونیدلینگ به کم شدن علائم پیری، از بین بردن جوش ها و جوان سازی پوست پیر کمک می کند. در یک مطالعه بر روی 60 بیمار مبتلا به اسکار آکنه، سه جلسه درمان میکرونیدلینگ بافت پوست را بدون تغییر رنگ پوست تا 31 درصد بهبود بخشید. میکرونیدلینگ برای انواع پوست مناسب است.

میکرونیدلینگ برای انواع پوست مناسب است. دستگاه میکرونیدلینگ صدها مجرای ریز را روی پوست به وجود می آورد که کمترین آسیب را به اپیدرم وارد می کند. میکرونیدلینگ به طور موقت اتصالات بین سلول های پوست و عملکرد مانع پوست را دچار اختلال می کند. این اختلال مکانیکی موقت باعث تشکیل ملانوسیت ها در لایه اپیدرم نمی شود. اگر ملانوسیت ها تشکیل شوند و تولید رنگدانه بیشتر شود، امکان دارد پوست در فرآیندی به نام هایپرپیگمانتاسیون تیره شود. به همین خاطر میکرونیدلینگ برای انواع پوست مانند پوست های تیره مستعد هیپرپیگمانتاسیون مناسب است.

میکرونیدلینگ را می توان در قسمت های مختلف بدن انجام داد. متخصص می تواند طول سوزن میکرونیدلینگ را از 0.25 میلی متر تا 2 میلی متر بسته به ضخامت پوست بیمار و نیاز او تنظیم کند. طول متغیر سوزن میکرونیدلینگ، آن را به درمان پرکاربردتری نسبت به درمارولرهای معمولی تبدیل می‌کند و به آن اجازه می‌دهد در ناحیه بزرگ‌تری از بدن انجام شود. میکرونیدلینگ با حداقل خطر عفونت یا اسکار همراه است. از آنجایی که میکرونیدلینگ به لایه اپیدرم آسیب نمی رساند یا مسیرهای التهابی را فعال نمی کند، خطر عفونت و اسکار پس از درمان میکرونیدلینگ بسیار کم است.

مزایای میکرونیدلینگ

چه افرادی می توانند میکرونیدلینگ صورت انجام دهند ؟

بعضی از افراد برای انجام این روش مناسب هستند و می توانند از این روش برای بهتر شدن و شفاف شدن پوست خود استفاده کنند.

  • خانم هایی که پوست آن ها در اثر حاملگی، استریا یا خطوط و ترک خوردگی به وجود امده است می توانند از این روش استفاده کنند.
  • افرادی که دارای اسکارهای آکنه هستند.
  • چروک های سطحی پوست، منافذ باز، تیرگی و لک های پوستی با این روش قابل درمان است.
  • افرادی که بر روی پوستشان آثار سوختگی دیده می شود کاندیدای مناسبی برای این روش هستند.

کاندیدای نامناسب برای انجام میکرونیدلینگ

بعضی از افراد نمی توانند از این روش استفاده کنند و انجام این روش برای آن ها ممنوعیت دارد که در ادامه با این افراد آشنا می شوید :

  • افرادی که از پرتودرمانی، اشعه درمانی استفاده کردند.
  • کسانی که دچار نقض سیستم ایمنی هستند.
  • افرادی که به طور میانگین تا مدت زمان 3 ماه قبل از روش های آبریژن یا لیزر برای پوست خود استفاده کردند.
  • افرادی که دارای بافت کلوئیدی هستند.
  • افرادی که از داروهای راکوتان یا اکوتان استفاده می‌کنند. باید با پزشک در ارتباط با قطع مصرف این دارو و زمان انجام میکرونیدلینگ مشورت کنند.
  • خانم هایی که باردار هستند نمی توانند از این روش استفاده کنند.
  • اشخاصی که دارای دیابت کنترل نشده هستند و زخم های آن ها دیر بهتر می شود.

مدت زمان انجام این روش چقدر است ؟

بسته به نوع پوست و جراحت وارد شده، بین چند دقیقه تا 1 ساعت برای انجام این کار زمان نیاز است.

میکرونیدلینگ بهتر است یا لیزر ؟

لیزر یکی از روش های درمانی تهاجمی و میکرونیدلینگ به عنوان یک روش درمانی غیر تهاجمی محسوب می شود. از طرفی مراقبت های لازم بعد از لیزر یا لایه برداری به خصوص در فصل گرما برای بسیاری از افراد ناخوشایند است. زیرا در این فصل به خاطر پرتوهای فرابنفش زیاد، شرایط مراقبت از پوست سخت تر می شود. این مشکل باعث می شود دوره نقاهت در روش لیزر بیشتر از میکرو باشد. اگر از لیزر فرکشنال برای جوان سازی پوست خود استفاده کردید، برای بهتر شدن باید 7 تا 10 روز در خانه بمانید.

امکان دارد دوران نقاهت در لیزر طولانی تر از میکرونیدلینگ باشد زیرا تفاوت در زمان بهبودی بستگی به اثربخشی دو روش درمانی دارد. در لیزر، لایه سطحی اپیدرم پوست تحت تأثیر قرار می گیرد. این لایه وظیفه محافظت از پوست را بر عهده دارد. اما در میکرونیدلینگ لایه های داخلی پوست تحت تاثیر قرار می گیرد و چون این روش درمانی جریان خون را تسریع می کند، پوست سریعتر التیام و ترمیم می شود.

عوارض میکرونیدلینگ صورت :

قرمزی، التهاب، زخم های کوچک، سوختگی و کبودی اولین عوارض جانبی میکرونیدلینگ است که امکان دارد افراد نگران آن باشند. این عوارض در اثر نفوذ سوزن ها به عمق پوست ایجاد می شود و طبیعی است. عوارض بعد از عمل در عرض 1 هفته تا 10 روز پس از میکرونیدلینگ ناپدید می شوند. اگر این عوارض بیش از 10 روز طول کشید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید. اگر توصیه‌های پزشک خود را رعایت نکنید و زخم‌های کوچک را درمان نکنید، این عوارض طولانی‌تر باقی می‌مانند و اثرات آن ها امکان دارد برای مدتی باقی بماند.

در برخی موارد دیده شده است که رنگ پوست پس از میکرونیدلینگ تغییر کرده و تیره می شود. این به خاطر فشار زیاد و عدم کنترل مناسب توسط پزشک است. جای نگرانی نیست و بعد از مدتی پوست پوسته پوسته می شود و در نهایت رنگ طبیعی خود را به دست می آورد. ناحیه درمان متورم یا حساس می شود. این عوارض جانبی طبیعی هستند. البته به شرطی که روند بهبودی در آنجا رعایت شود و عوارض آن طولانی نباشد.

آیا می توان از میکرونیدلینگ برای حل کردن مشکلات ریزش مو استفاده کرد ؟

میکرونیدلینگ به خودی خود راهی برای حل مشکل ریزش مو و کمک به رشد دوباره مو نیست. تحقیقات نشان داده است که با قرار دادن یک دستگاه میکرونیدلینگ روی پوست سر و وارد کردن مواد مغذی رشد مو به آن، می‌توان سلول‌های تولید کننده فولیکول های مو را تحریک کرد و در نتیجه موها را تقویت کرد، ضخیم‌تر کرد و از ریزش آن جلوگیری کرد.

آیا انجام میکرونیدلینگ محدودیت سنی دارد ؟

پزشکان از این روش برای از بین رفتن جوش و زخم و سایر مشکلات پوستی در گروه های سنی مختلف استفاده می کنند. اما توصیه آن ها این است که در نوجوانی، قبل از 18 سالگی، میکرونیدلینگ انجام ندهید. زیرا در این مدت هورمون ها هنوز به تعادل نرسیدند و امکان دارد اثرات ترمیمی این روش پس از مدت کوتاهی از بین برود. اگر که چین و چروک یا اسکار بسیار عمیق باشد، نمی توان از این روش استفاده کرد. برای استفاده در سنین بالا مناسب نیست.

انواع دستگاه‌های میکرونیدلینگ

دستگاه درماپن :

درماپن دستگاهی شبیه خودکار است که سری پهن و گرد دارد. در این سر گرد و دایره‌ای تعداد زیادی سوزن ریز وجود دارد که با استفاده از یک موتور الکتریکی بر روی پوست حرکت داده می‌شوند. این سوزن‌ها مانند مهر در پوست شخص فرو می‌روند و سوراخ‌های بسیار ریزی در سطح آن ایجاد می‌کنند. این روزنه‌های ریز محلی برای تنفس پوست فراهم کرده و باعث تحریک سلول‌های تولیدکننده کلاژن و ترمیم پوست می‌شوند.

دستگاه درما استامپ :

ظاهر این دستگاه کمی شبیه به درماپن است اما سوزن های نوک آن کمی تیزتر است و سوزن‌های بلندتری دارد. همچنین این دستگاه را می‌توان به صورت دستی یا با استفاده از یک موتور الکتریکی حرکت داد. در این دستگاه نیز سوزن‌ها با حرکتی شبیه به مهر زدن وارد پوست می‌شوند و در آن روزنه‌هایی ایجاد می‌کنند که به ترمیم مشکلات پوستی کمک می‌کند.

دستگاه درمارولر :

دستگاه درمارولر ساده‌ترین دستگاه میکرونیدلینگ است که برای انجام عمل به صورت دستی استفاده می‌شود. این دستگاه داری سری غلتک مانندی است که بر روی سطح آن بیش از 200 سورن بسیار ریز قرار گرفته است. در زمان درمان با این دستگاه، پزشک دسته موجود بر روی دسته غلتک را فشار داده و آن را بر روی سطح پوست می‌غلتاند. عمق نفوذ سوزن‌ها در این دستگاه به فشار دست پزشک بستگی دارد. به همین دلیل استفاده از آن نیازمند مهارت و تجربه است. در بعضی موارد از درمارولر به‌ عنوان دستگاه میکرونیدلینگ خانگی یاد می‌شود. اما نداشتن تجربه در استفاده از دستگاه می‌تواند باعث ایجاد آسیب در پوست یا زخم‌های عمیق شود.

دستگاه رادیویی :

این دستگاه با استفاده از امواج رادیویی سلول‌های پوست را تحریک می‌کند. درواقع در این روش که یکی از جدیدترین روش‌های انجام میکرونیدلینگ است، از دستگاهی با سوزن‌های بسیار ریز استفاده می‌شود که امواج رادیویی را در میان خود رد و بدل می‌کنند. این امواج با ایجاد گرما در زیر پوست باعث تحریک سلول‌ها و تولید کلاژن خواهند شد. در حال حاضر هنوز اثرگذاری قطعی این دستگاه ثابت نشده است. به همین دلیل در سطح گسترده‌ای از آن استفاده نمی‌شود. اما خبر خوب اینکه گزارشی مبنی بر خطرناک بودن یا عدم تاثیرگذاری آن نیز وجود ندارد.

دستگاه LED :

این دستگاه که به سیستم دیود و نور مجهز شده است، دارای LEDهای ریز و کوچکی است که با تابش نور به پوست فرایند تحریک کلاژن را انجام می‌دهند. البته این دستگاه هنوز به صورت قطعی آزمایش نشده و به همین دلیل در حال حاضر از آن استفاده نمی‌شود.

کاندیدای نامناسب برای انجام میکرونیدلینگ

کلام آخر

برای انجام این روش سعی کنید بهترین کلینیک و بهترین پزشک را انتخاب کنید وبا آگاهی کامل دست به انجام این روش بزنید. مراقبت ها و دستورات پزشک را به خوبی انجام دهید تا نتیجه مناسبی از این روش بگیرید. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

امتیاز دهید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان (کلیک کنید)