مراحل کاشت مو

کاشت مو مانند هر عمل زیبایی دارای مراحل مختلف است که بهتر است قبل از انجام آن کمی با مراحل کاشت مو  آشنا شوید تا با اطلاعات دقیق تری برای انجام این کار اقدام کنید. این روزها بسیاری از خانم ها و آقایان با مشکل کم پشتی مو و طاسی سر مواجه هستند و تصمیم می‌گیرند کاشت مو را انجام دهند. در واقع کاشت مو یکی از بهترین راهکارها برای درمان و رفع مشکل ریزش مو و طاسی سر است. در گذشته مشکل کم پشتی سر تنها در دوره میانسالی مشاهده می شد. اما این روز ها به دلایل مختلفی مانند تغذیه نامناسب ، استرس ، اضطراب و مسائل ژنتیکی ریزش مو در سنین پایین تر نیز مشاهده می‌شود و بسیاری از جوانان با مشکل طاسی سر روبه‌رو هستند که تنها راه حل آن کاشت مو است.

 کاشت مو چیست؟

اول از همه باید بدانید ، کاشت مو چیست؟ کاشت مو یا پیوند مو به روشی گفته می‌ شود که مو های مقاوم و بدون ریزش از نواحی مختلف سر به ناحیه طاسی و ریزش مو انتقال داده می‌ شوند. در گذشته های دور تنها از دو تکنیک برای کاشت مو طبیعی استفاده می شد. اما حالا روش‌ های جدیدی برای رفع مشکل طاسی سر روی کار آمده است که بدون هیچ درد و خونریزی قابل اجراست. به طور کلی ، بدانید کاشت مو چگونه انجام می شود و شامل چه مراحلی است ، در ادامه همراه ما باشید.

مراحل کاشت مو

کاشت مو مراحی دارد که باید بدانید:

مرحله اول، انجام معاینات و بررسی های لازم : ابتدا پزشک مورد نظر وضعیت مو ها را بررسی می ‌کند. سپس با توجه به وضعیت سلامتی بدن بیمار تصمیم می گیرد از کدام روش برای انجام کاشت مو استفاده کند. در این مرحله پزشک باید وضعیت بانک مو را خوب بررسی کند.

مرحله دوم برداشت فولیکول ها از بانک مو : برداشتن فولیکول های مو در هر نوع روش انتخابی متفاوت است. اما به طور کلی بر داشتن فولیکول ها در بین روش‌ های کاشت مو به دو دسته تقسیم می شود.

کاشت مو به روش نواری: در روش کاشت مو به صورت نواری استخراج فولیکول ها توسط برشی از ناحیه سر انجام می شود. سپس از فولیکول های استخراج شده زیر میکروسکوپ برای کاشت آماده سازی می شوند. این روش کمی نسبت به روش دومی تهاجمی تر است. چون برش ایجاد شده باید توسط بخیه بسته شود و به دوره ریکاوری طولانی مدت نیاز دارد. اما کیفیت گرافت های برداشت شده در این روش بسیار مناسب تر است.

کاشت مو به روش برداشت تک واحدی: در این روش نیازی به برش ندارد و فولیکول ها به صورت تک واحدی از نواحی مختلف صورت برداشته می‌شود و تنها سوراخ ریزی برای برداشت در ناحیه سر ایجاد می شود. این روش نسبت به روش قبلی بسیار کم تهاجمی تر است و نیاز به انجام جراحی ندارد.

این که کدام روش برای کاشت مو شما انتخاب شود کاملاً بستگی به وضعیت موها و سلامتی شما دارد و پزشک باید با بررسی های انجام شده این کار را انجام دهد.

مرحله سوم نگهداری و آماده سازی گرافت ها:  بعد از این که گرافت ها از ناحیه بانک مو برداشته شد در ظرف مخصوصی گذاشته می شود و توسط پزشک برای انتقال آماده خواهند شد. در این مرحله دقت پزشک بسیار اهمیت دارد. چرا که در صورت آسیب دیدن فولیکول ها امکان رشد در ناحیه جدید را نخواهند داشت.

مرحله چهارم ایجاد شکاف برای انتقال گرافت ها: در این مرحله متخصص با استفاده از تیغه های نازک شکاف های کوچکی بر روی طاسی سر ایجاد می کند. اندازه این شکاف ها حدود یک و نیم میلیمتر می باشد. بنابراین جای نگرانی بابت جراحت آن نخواهید داشت.

مرحله پنجم پیوند فولیکول های مو داخل شکاف: مرحله پیوند گرافت ها زیر نظر پزشک و تکنسین‌های پزشک انجام می‌شود. تک تک گرافت ها به داخل شکاف های پوست قرار می گیرند. مسئله مهمی که در این مرحله وجود دارد این است که خط رویش گرافت ها به صورت کاملا طبیعی طراحی شده باشد. همچنین قرار دادن گرافت ها در زاویه مشخص بسیار اهمیت دارد. چراکه باید به گونه‌ای داخل شکاف ها قرار بگیرند تا توسط پوست جذب شوند. اگر فولیکول ها به خوبی در داخل شکاف ها قرار نگیرند، موها پس از رشد حالت طبیعی پیدا نخواهند کرد.

مراحل کاشت مو

 چه روشی برای کاشت مو بهتر است؟

زمانی که تصمیم قطعی خود را برای کاشت مو گرفتید ، روش های مختلفی برای مراحل کاشت مو وجود دارد. همانطور که گفتیم متخصص با بررسی ‌های انجام شده تصمیم می ‌گیرد چه روشی برای شما بهترین است. در میان روش های مختلف روش FUT یکی از قدیمی ترین روش های کاشت مو است که در مقایسه با دیگر روش ها بسیار استفاده شده است. حال در ادامه به روش های مختلف کاشت مو می پردازیم.

 روش FUT چیست ؟

در این روش پزشک از ناحیه پشت سر یا بالای گوش به شکل نواری از پوست برداشت می‌کند. سپس در زیر میکروسکوپ قرار می دهد تا فولیکول های موجود در نوار پوستی مورد بررسی قرار دهد و دانه دانه آنها را جدا و به محل طاسی سر منتقل می کند. زمانی این روش به عنوان بهترین راهکار رفع طاسی سر به حساب می آمد که بعد ها به دنبال آن روش‌ های جدیدترین مانند SUT و FIT ظاهر شدند. روش های جدید باعث شد که کمتر کسی دیگر حاضر شود زخمی بر پشت سر یا ناحیه بالای گوش خود ایجاد کند. اما هنوز هم این روش به عنوان یکی از کارآمدترین روش های کاشت مو در دنیا شناخته می شود.

حال خوب است با مزایای روش FUT آشنا شوید:

  • از آنجا که این روش با سرعت بیشتری انجام می شود و استخراج فولیکول ها به صورت یکجا صورت می‌گیرد، هزینه کمتری نسبت به دیگر روش ها دارد.
  • تمام مراحل کاشت مو به روش FUT در یک روز قابل اجراست.
  • سرعت این روش بیشتر است‌ به همین خاطر آسیب کمتری به فولیکول ها وارد می شود.
  • فولیکول های استخراج شده از این روش جزء دائمی ترین موها به حساب می آیند. یعنی ناحیه برداشت  از منطقه‌ای صورت می گیرد که قوی ترین فولیکول های سر را دارد.

معایب روش FUT شامل موارد زیر می باشد:

  • بزرگترین عیب روش FUT به جای ماندن زخم در محل بانک مو است.
  • این روش یک روش تهاجمی و با خونریزی همراه است‌
  • بعد از انجام کاشت مو باید از ورزش انجام ورزش های سنگین خودداری کنید. چرا که امکان بزرگ شدن جای زخم و گوشتی شدن آن وجود دارد.
  • کسانی که دارای پوست سفت دارند یا پوستشان انعطاف‌پذیری مناسبی ندارد از این روش نمی توانند استفاده کنند.
  • امکان برداشت موهای ظریف توسط روش FUT وجود ندارد.
  • نسبت به دیگر روش ها دوره نقاهت طولانی مدتی دارد و فرد بیشتر احساس ناراحتی و درد خواهد داشت.

کاشت مو به روش FIT چیست ؟

کاشت مو به روش FIT چیست ؟

در دنیا کاشت مو به روش FIT با اسم FUE نیز شناخته می شود که در این روش به جای برداشت فولیکول ها به صورت نواری به شکل تک تک برداشت می شود. بعد از پیدایش روش FIT، روش های جدیدی به نام SUT و Micro FIT پیدا شد که متخصص در روش های جدیدتر از ابزارهای پیشرفته برای انتقال فولیکول‌های مو استفاده می‌کند. در این روش سوراخ هایی به قطر یک میلیمتر و یا کمتر برای برداشت واحد فولیکولی ایجاد که در روش های جدیدتر این کار توسط ابزارهای پیشرفته انجام می شود. روش FIT نیازی به ایجاد برش برای ناحیه سر ندارد. بنابراین خبری از خونریزی و بخیه زدن و ایجاد جای زخم در این روش نخواهد بود. از آنجا که روش FIT به جراحی نیاز ندارد، با حداقل ترین تهاجم ممکن قابل اجراست و بدون اتاق جراحی و تیم پزشکی انجام می شود. خوب است با مزایای روش FIT آشنا شوید: مهم ترین فایده روش FIT حداقل تهاجمی بودن آن است. البته زخم های کوچک هنگام برداشت و کاشت فولیکول ایجاد می‌شود. اما قابل مقایسه با روش FUT نخواهد بود.

  • فرد با این روش احساس درد و ناراحتی ندارد.
  • نسبت به روش FIT محدودیت خاصی ایجاد نمی‌کند و فرد با انعطاف‌پذیری کم پوست و سابقه ایجاد زخم های گوشتی توانایی انجام کاشت مو را با استفاده از روش FIT خواهد داشت.
  • امکان برداشت موهای نازک تر در این روش وجود دارد بنابراین کاشت مو با استفاده از روش FIT طبیعی تر خواهد بود.
  • بعد از کاشت هیچ محدودیتی برای فعالیت های بدنی و ورزش های سنگین نخواهید داشت.

در کنار این همه مزایا و محدودیت هایی که این روش به همراه دارد. روش FIT برای برداشت فولیکول ها به صورت تک واحدی کار می‌کند. یعنی جراح برای استخراج فولیکول های زیاد نیاز به چندین جلسه کاشت خواهد داشت و هنگام برداشت فولیکول ها باید دقت زیادی به خرج داد تا به دیگر فولیکول‌های مو آسیبی وارد نشود. بنابراین این روش در مقایسه با روش FUT پیچیدگی بیشتری دارد و هر چه مهارت پزشک در این روش بیشتر باشد نتیجه کاشت بهتر و طبیعی تر خواهد بود.

کاشت مو به روش SUT با استفاده از دستگاه خودکار چگونه است ؟

کاشت مو به روش SUT برای استخراج گرافت ها از دستگاه خودکار استفاده می کنند. به طور که سرعت کار برداشت موها افزایش پیدا می کند و امکان کاشت مو کامل در یک جلسه صورت می گیرد‌. برخلاف این که در این روش از دستگاه استفاده می شود، برای داشتن کاشت مو موفق باز هم به تبحر و مهارت پزشک برای جابجایی گرافت ها نیاز است. یعنی اگر پزشک مهارت کافی را برای استفاده از دستگاه نداشته باشد خطر آسیب دیدگی به گرافت‌ها  افزایش پیدا می کند. همچنین هزینه روش SUT نسبت به دو روش دیگر بیشتر است.

کاشت مو به روش FUT و FIT :

کاشت مو به روش FIT و FUT به روش ترکیبی معروف است که برای جابجایی گرافت ها هم از روش FIT و هم از روش FUT استفاده می‌شود. این روش برای افرادی مناسب است که بانک مو بسیار قوی دارند و از تراکم مو های بالایی برخوردار هستند. در واقع در روش ترکیبی بیشتر فولیکول ها به کمک روش FUT برداشته می شود و از روش FIT برای بهبود و تراکم بهتر موها استفاده خواهد شد.

مهم ترین مزیتی که روش ترکیبی دارد این است که گرافت ها با کیفیت بسیار بالایی انتقال داده می‌شوند و نتیجه دائمی دارند و با آسیب بسیار کمتری روبرو خواهند شد.

چطور می توان بهترین کلینیک کاشت مو را شناخت؟

اولین و مهم ترین قدم پس از شناخت فرآیند کاشت مو، انتخاب بهترین کلینیک و شناخت بهترین پزشک است. معمولا بهترین کلینیک های فعال در حوزه کاشت مو، ویژگی هایی دارند که آن ها را از سایر کلینیک ها متمایز می کند. ویژگی های بهترین کلینیک کاشت مو به شرح زیر است:

  • دارای مجوز رسمی از وزارت بهداشت و درمان
  • بهره گیری از متخصصان و جراحان کاشت مو و کادر درمانی حاذق و ماهر
  • استفاده از بهترین و پیشرفته ترین امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای فرآِیند کاشت
  • کسب رضایت از بیش تر مراجعه کنندگان به مطب
  • پرسنل فعال و دلسوز، محیط مناسب و برخورداری از امکانات رفاهی برای مراجعین

آیا کاشت مو درد دارد؟

معمولا بعد از کاشت مو در نواحی مختلف تحت درمان احساس ناراحتی وجود دارد. چرا که بافت  پوست دچار زخم شده است و بدن با واکنش‌های مختلفی روبرو می‌شود. در چند روز اول جراحی نواحی مختلف تحت درمان کاشت مو قرمز و گاهی متورم می شود که این علائم ممکن است در هر روش از کاشت مو متفاوت تر شکل گیرد. با این شرایط پزشک برای احساس بهتر بیمار مسکن تجویز می کند. علائم ناراحتی معمولا بعد از چند روز از بین می رود و هیچ جای نگرانی وجود ندارد.

چگونه درد و ناراحتی بعد از کاشت مو را رفع کنیم ؟

همان طور که گفتیم درد و احساس ناراحتی کاملاً به روش انتخابی کاشت‌ مو برمی‌گردد و هنگامی که داروهای بی حسی اثر خود را از دست می دهند  فرد با کمی درد روبرو می شود. معمولاً  متخصص به افرادی که تحمل درد بسیار پایینی دارند توصیه می کند قبل از شروع جراحی داروهای آرامش بخش و خواب آور مصرف کنند تا حین انجام عمل احساس درد کمتری داشته باشند. بعد از عمل نیز می‌توان با مصرف داروهای مسکن درد خود را  کاملا از بین برد.

مراقبت های لازم بعد از کاشت مو

مراقبت های لازم بعد از کاشت مو

بعد از کاشت مو بیمار وظیفه دارد برای تسریع روند بهبودی و کسب نتیجه بهتر یک سری مراقبت های لازم انجام دهد. حال در ادامه به صورت کامل برایتان شرح می دهیم:

  • برای پیشگیری از تورم در ناحیه پیشانی شب اول بعد از کاشت بر روی آن کمپرس یخ قرار دهید. اما در صورتی که سینوزیت دارید بهتر است برای انجام این کار اقدام نکنید. این کار را هر یک ساعت به مدت ۲۰ دقیقه تکرار کنید و حداقل به مدت یک دقیقه یخ بر روی پیشانی گذاشته شود.
  • نحوه خوابیدن بعد از کاشت به گونه ای است که از دو بالش از باید استفاده شود و سر در زاویه ۳۰ درجه قرار گیرد‌. بهتر است هنگام خوابیدن طاق باز باشید و از خوابیدن بر روی سینه و شکم خودداری نمایید. در صورتی که خوابیدن به صورت طاق باز برایتان سخت است، می توانید به پهلوی راست یا چپ بخوابید. نحوه خوابیدن بر روی نتیجه بهتر درمان بسیار اهمیت دارد.
  • سعی کنید بعد از کاشت مو هنگام صبحانه ویتامین مصرف کنید. مصرف زیاد مایعات و میوه‌های همچون آناناس و پرتقال در دستور غذایی خود قرار دهید.
  • بعد از این که پانسمان را باز کردید به مدت دو روز بر روی ناحیه کاشت سرم نمکی اسپری کنید. این کار را هر چند ساعت یکبار تکرار کنید.
  • بعد از این که توانستید موهای خود را بشویید، نباید ماساژ حرکتی چرخشی هنگام آبکشی سر انجام دهید. همچنین به وسیله دوش مستقیم استحمام نکنید.
  • بعد از روز سوم امکان شستشوی سر وجود دارد. بهتر است شستن سر را هر روز یک بار انجام دهید. اما احتیاط کنید که فشار زیادی بر روی سر وارد نشود.
  • به مدت یک ماه پس از کاشت مو از انجام ورزش های سنگین مانند شنا، کوهنوردی خودداری کنید.
  • بعد از یک ماه فقط می توانید موهای خود را در راستای رویش شانه بزنید و صاف کردن و فر کردن و سشوار دائم موها پرهیز کنید.
  • مصرف نوشیدنی های الکل دار حدود یک هفته بعد از کاشت ممنوع است. این کار باعث می شود روند بهبودی جراحی با تأخیر روبرو شود و تاثیرگذاری داروهای بی حسی کاهش پیدا کند.
  • حدود یک ماه بعد از کاشت از مصرف دخانیات مانند سیگار باید پرهیز کنید.

چه زمانی عوارض کاشت مو اتفاق می ‌افتد؟

زمان عوارض کاشت مو اتفاق می‌افتد که روش انتخابی برای شما یک روش مناسب نبوده باشد و یا موارد مهم در روند کاشت مو توسط فرد رعایت نشده باشد. اما نکته ای که در مورد عوارض کاشت مو وجود دارد این است که برخی عوارض کاشت مو طبیعی هستند و ممکن است هر فردی بعد از پیوند زدن با آن ها روبرو شود. عوارض طبیعی کاشت مو مانند تورم و قرمزی از هیچ جای نگرانی ندارد و بعد از مدتی کاملا رفع می شود. اما یک سری عوارض بسیار مهم هستند که نباید از آنها غافل شد. چرا که کاشت مو یک روش زیبایی است و هر روش زیبایی ممکن است با خطرات جدی روبرو شود. به همین دلیل متخصصان حرفه ای همیشه بیماران خود را با عوارض ناگوار آشنا می کنند و راه های پیشگیری از آن را برای آنها کاملا توضیح می دهند.

با پیشرفت تکنولوژی و روی کار آمدن روش های کاشت مو چه اتفاقاتی افتاد ؟

این روزها با پیشرفت تکنولوژی شاهد روش‌ها و تکنیک‌های جدید در کاشت مو هستیم که این روش را به یک روش کم تهاجمی تر، کم عارضه تر و نتیجه طبیعی تر تبدیل می کند. اما برخی موارد به شرایط بیمار بستگی دارد و باعث می شود این عمل در احتمال بروز خطر های ناگواری قرار گیرد و جراح و متقاضی کاشت مو را با نگرانی های خاصی مواجه کند. از آنجا که روز به روز به متقاضیان کاشت‌ مو افزوده می شود تعداد جراحی های کاشت مو در حال افزایش است. نکته‌ای که وجود دارد این است که به کدام متخصص برای کاشت مراجعه کنید تا بهترین نتیجه را به همراه داشته باشید. پزشک متخصص باید تخصص های مختلف و دوره های مربوطه را گذرانده باشد و با مهارت کافی این روش را انجام دهد و هر ساله برای یاد گرفتن تکنیک های جدید دوره های تخصصی بگذراند. یعنی پزشکی که تخصص و مهارت کافی را کسب نکرده باشد احتمال بروز عوارض مختلف افزایش پیدا می‌کند.

کاشت مو برای چه کسانی ممنوع است؟

ممکن است انجام روش های کاشت مو، سلامتی برخی از افراد را به خطر بیندازد و یا نتیجه مطلوب را ندهد. به همین خاطر پزشکان متخصص، معمولا افرادی را از انجام این کار منع می کنند. در این قسمت لیست افرادی که کاشت مو به آن ها توصیه نمی شود، شرح داده شده است:

  • افرادی که بیماری پیشرفته دیابت دارند.
  • افراد مبتلا به بیماری های عفونی
  • کسانی که زیر 25 سال هستند؛ چرا که هورمون ریزش مو در این افراد متوقف نشده است.
  • اشخاصی که دچار استرس و افسردگی شدید هستند.
  • افرادی که بانک موی بسیار ضعیفی دارند.

مراقبت های قبل از کاشت مو

در صورت نیاز به مصرف داروهای رقیق کننده خون، به پزشک خود اطلاع دهید تا حدود یک هفته قبل از عمل از مصرف ویتامین های B و E خودداری کند. این ویتامین ها باعث افزایش خونریزی می شوند. از مصرف آسپرین حاوی داروهای ضد التهاب خودداری کنید. سعی کنید دو هفته قبل از جراحی سیگار نکشید. سیگار کشیدن باعث باریک شدن عروق خونی و کاهش انتقال اکسیژن و اختلال در جریان خون در حین جراحی می شود. این حالت باعث می شود که زخم سر پس از کاشت مو به خوبی بهبود نیابد و رشد مو کاهش یافته و احتمال عفونت زخم را افزایش می دهد.

مصرف قهوه و نوشیدنی های کافئین دار باعث خونریزی بیشتر شما می شود و در طول فرآیند کاشت نسبت به داروها حساسیت نشان می دهد. صبح روز کاشت یک صبحانه کامل بخورید. اما اگر زمان جراحی برای شما بعد از ظهر تعیین شده است، قبل از رفتن یک ناهار سبک بخورید. برای مشاهده مدل لباس راحت و گشاد بپوشید تا در طول عمل احساس راحتی کنید. روز قبل از عمل حتما موهای خود را با شامپوی معمولی خود تمیز کنید و از محصولات حالت دهنده و ترمیم کننده استفاده نکنید. تا چند روز قبل از جراحی از مصرف نوشیدنی های الکلی خودداری کنید. سه روز قبل از کاشت موهای خود را رنگ نکنید. این امر تشخیص موهای سفید و سیاه را برای پزشک دشوار می کند.

مراقبت های قبل از کاشت مو

کاشت مو چه عوارضی دارد ؟

یکی از شایع ترین عوارض کاشت مو، تورم بعد از جراحی است. این عارضه به دلیل تجمع مایع بینابینی زیر پوست و حتی خارش ناحیه تحت درمان رخ می دهد. تورم پس از مدت کوتاهی با برداشتن مایع بینابینی ناپدید می شود. یکی دیگر از عوارض کاشت مو خونریزی است. خونریزی حین جراحی می تواند به دلیل اشتباهات جراح یا عدم آگاهی باشد. اما بعد از کاشت مو خونریزی ایجاد نمی شود. التهاب ناحیه تحت درمان یکی از شایع ترین عوارض کاشت مو پس از جراحی است که به صورت جوش یا زخم در محل کاشت ظاهر می شود و باعث ایجاد درد و ناراحتی در فرد می شود.

حدود 10 درصد از بیماران امکان دارد پس از کاشت مو دچار نوعی بی حسی شوند. این عارضه دائمی نیست و پس از چند روز به طور کامل برطرف می شود. تشکیل کیست در ناحیه تحت درمان زمانی اتفاق می افتد که حجم زیادی از مو کاشته شود. خوشبختانه این عارضه دائمی نیست و پس از چند هفته به طور کامل از بین می رود.

پس از کاشت مو رشد طبیعی مو ها چه زمانی آغاز می شود؟

مهم ترین سوالی که پس از کاشت مو انجام می شود، این است که از چه زمانی رشد طبیعی موها آغاز می شود؟ در حقیقت، 4 ماه اول شاهد ریزش موهای خود هستید؛ این موضوع امری کاملا طبیعی است و جای نگرانی وجود ندارد. پس از گذشت 6 ماه موهای شما رشد خواهند کرد و شما می توانید نتیجه نهایی و کامل عمل کاشت موی خود را یک سال پس از جراحی مشاهده کنید. رشد مو ها به صورت طبیعی و دائمی است. زیرا در این فرآیند، فولیکول سالم مو به محل طاس سر پیوند زده شده است. به یاد داشته باشید که انتخاب بهترین پزشک و کلینیک می تواند در نتیجه کاشت موی شما تاثیر بسزایی داشته باشد.

کلام آخر

اگر تصمیمات برای کاشت مو جدی است. قبل از هر کاری موارد گفته شده و توصیه های لازم  درباره مراحل کاشت مو را با دقت بخوانید و با اطلاعات کامل برای انجام آن اقدام نمایید. هرچقدر نکات گفته شده را رعایت کنید و به متخصص حرفه ای مراجعه کنید مشکل خاصی بابت انجام این عمل برای شما رخ نخواهد داد.

امتیاز دهید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان (کلیک کنید)