ما در این مقاله سعی داریم شما را با تفاوت آر اف فرکشنال با میکرونیدلینگ آشنا کنیم. آر اف یکی از پیشرفته ترین روش های جوان سازی پوست است و این روش یکی روش ایمن و کم تهاجمی است و نتیجه مناسبی برای افراد دارد. در این روش امواج رادیویی ایمنی استفاده می شود که به لایه میانی پوست نفوذ می کند و باعث تحریک کلاژن سازی در ساختمان پوست می شود. این تغییرات باعث بهتر شدن و زیباتر شدن پوست می شود. در مقابل روش آر اف فرکشنال روش دیگری به اسم میکروندیلینگ وجود دارد که باعث زیبایی و شادابی پوست می شود. این روش می تواند زخم ها و آثار لک و جوش را از بین ببرد و باعث جوان سازی پوست صورت شود. در ادامه برای آشنا شدن با تفاوت آر اف فرکشنال و میکرونیدلینگ با ما همراه باشید.
آر اف فرکشنال چگونه کار می کند؟
آر اف بر لایه های سطحی یا عمقی پوست تاثیر می گذارد. پوست از چند لایه تشکیل شده است که سطحی ترین آن اپی درم یا روی پوست نام دارد. در زیر ایی درم لایه درم قرار دارد که در روش پیری از بین می ورد و باعث پیر پوستی می شود. آر اف می تواند برای پوست ما کار هایی انجام دهد که در ادامه به آن می پردازیم :
فعال کردن فیبروپلازی:
فیبروپلازی روشی است که در آن بدن بافت های فیبروزی را می سازد. بافت های فیبروزی باعث تحریک ساخت کلاژن می شود و کار می کند که این رشته های پروتئینی کوتاه و محکم شود. بافت فیبروز هنگامی به وجود می آید که به هر بافت طبیعی بدن آسیبی رسیده باشد. مانند بافت ضخیم و زبری که روی زخم های سطحی پوست را می پوشاند. در آر اف فرکشنال به ناحیه هایی از پوست آسیب انتخابی وارد می شود تا بافت فیبروزی تشکیل شود. لایه درم ضخیم می شود و کلاژن سازی بیشتر می شود.
بعد از این که به ناحیه هایی از پوست آسیب زده شد بعضی از ناحیه ها هم سالم می ماند تا به عمل کلاژن سازی و از بین رفتن آسیب ها کمک کند. تاثیر آر اف در مرز باریکی از آسیب های جزئی و آسیب های خطرناک سوختگی به وجود می آید. دلیل موقتی بودن این روش درمانی این است. بافت فیبروزی و کلاژن های جدید بعد از مدتی از بین می رود و بافت طبیعی پوست جایگزین آن می شود.
تحریک کلاژن سازی:
انرژی در اثر امواج رادیوفرکانسی در لایهی درم باعث تحریک تولید کلاژن میشود. یک پروتئین مهم ساختاری در بافت پوستی که باعث شادابی، قوام سفت و زیبایی پوست شما است. انرژی امواج رادیویی در لایه درم به گرما تبدیل میشود و بیشتر شدن دما یکی از عوامل تحریکی کلاژن سازی است.
کاربردهای آر اف فرکشنال:
آر اف فرکشنال کاربردهای دارد که در ادامه با آن ها آشنا می شوید :
از بین رفتن شلی ناحیه غبغب:
سفت کردن و بالا کشیدن پوست ناحیه غبغب یکی از کاربردها آر اف فرکشنال است. بعد از استفاده از این دستگاه پوست غبغب و ناحیه فک سفت می شود و ظاهر افراد بهتر و زیباتر می شود.
درمان مشکل عرق کردن بیش از اندازه:
درمان تعریق بیش از اندازه یکی دیگر از کاربرد های آر اف است که باعث می شود غده های تعریق کنترل شود و افراد درگیر تعریق بیش از اندازه و بودی بدن بدن نشوند.
سفت کردن پوست گردن:
با دستگاه آر اف می توان شل شدگی پوست گردن را درمان کرد زیرا این دستگاه در این کار نتیجه مناسبی دارد.
سفت کردن پوست:
سفت کردن پوست و درمان شلی و افتادگی پوست یکی از مهم ترین کاربردهای این دستگاه است. دستگاه آر اف باعث لیفتینگ پوست می شود. با این دستگاه بدون نیاز به جراحی می توان افتادگی پوست و افتادگی پلک یا افتادگی ابرو را درمان کرد.
تنگ کردن منافذ باز پوست:
تنگ کردن منافذ پوست و کنترل چربی پوست باعث کنترل میزان جوش و آکنه روی پوست می شود. این دستگاه روی درمان ترشح بیش از اندازه چربی پوست و درمان منافذ باز پوست تاثیر زیادی دارد.
درمان چین و چروک و خطوط روی پوست:
این دستگاه در درمان چروک های پوستی و از بین بردن چروک های دور چشم و خطوط اخم یا خط خنده تاثیر زیادی دارد. برای از بین رفتن چروک های پوستی دستگاه آر اف بهترین گزینه است.
درمان جای جوش و اسکار:
یکی از کاربردهای آر اف درمان جای زخم و اسکار و آکنه است. این دستگاه باعث درمان اسکارهای عمیق می شود و می تواند ترک های پوستی را درمان کند.
بعد از انجام آر اف چه مراقبت هایی باید انجام داد؟
بعد از انجام آر اف فرکشنال باید مراقبت هایی انجام دهید که در ادامه به مراقبت بعد از آر اف فرکشنال می پردازیم :
- سعی کنید از کرم ضد آفتاب استفاده کنید زیرا پوست شما ملتهب است و اشعه فرابنفش خورشید می تواند به پوست شما آسیب بزند.
- از التهاب پوست صورت خود هراس نداشته باشید زیرا قرمز شدن پوست و ورم صورت طبیعی است.
- تا 1 هفته بعد از درمان به استخر و سونا نروید و ورزش های سنگین انجام ندهید.
- سعی کنید در همان روز آرایش نکنید و فقط از کرم های مرطوب کننده و بازسازی کننده استفاده کنید.
- اگر جوش یا لخته خون در صورت شما وجود داشت به آن دست نزنید و آن ها را نکنید.
- صورت خود را در روز عمل نشویید. تا سه روز از شست و شوی صورت با آب داغ و شوینده های قوی پرهیز کنید.
مراحل انجام آر اف فرکشنال
قبل از انجام آر اف اول باید صورت خود را با الکل تمیز کنید. برای جلوگیری از درد می توانید از کرم بی حس کننده استفاده کنید. برای هر فرد یک کارتریج نو که دارای 25 سوزن ظریف است باز می شود که برای 6 جلسه می توان از آن استفاده کرد و قبل از هر جلسه درمان می توان از آن استفاده کرد. سوزن ها طوری طراحی شده است که مقاوم هستند و با درمان های زیاد آسیب نمی بیند.
درمان با تنظیم پارامترهای دستگاه شروع می شود و هر جلسه آر اف 30 دقیقه زمان می برد. سوزن ها با هر شات وارد پوست می شود و در آخر شات امواج رادیوفرکوئنسی را آزاد می کند. درمان امکان دارد کمی درد داشته باشد اما بیشتر افراد آن را تحمل می کنند و نتیجه مناسبی از این روش می گیرند. بعد از تمام شدن درمان پوست چند ساعت قرمز و ملتهب است اما در سطح پوست زخمی وجود ندارد.
میکرونیدلینگ چیست؟
در گذشته مصریان باستان پوست خود را با استفاده از سنگهای زبر و دندانهدار به آرامی ماساژ میدادند تا لایههای مرده پوست از بین بروند و با این کار راه برای تنفس و خونرسانی به لایههای زیرین پوست باز میشد و آسیبهای پوستی کمکم از بین می رفت. میکرونیدلینگ یکی از روشهای جدید برای درمان آسیبهای پوستی به ویژه جای زخم، جوش و آکنه است. میکرونیدلینگ با استفاده از از دستگاه مخصوص میکرونیدلینگ صورت می گیرد. این دستگاه سورن های ریز و ظریفی دارد که بعد از قرار گرفتن روی پوست در آن سوراخ هایی ایجاد می کند.
این سوراخ ها فضایی برای وارد کردن داروهای درمانی ایجاد می کند. این داروها دوز و نوع آن ها با توجه به شرایط افراد و نوع آسیب پوستی او تعیین شده توسط روزنه های به وجود آمده وارد لایه های پوست می شود و با تحریک سلول های پوستی روش ترمیم و بازسازی آن را شروع می کند. داروهای مورد استفاده در این روش حاوی ویتامین c و هیالورونیک اسید هستند. موادی که به تحریک سلول های پوستی کمک می کند و روند تولید کلاژن و بازسازی پوست را تسریع می کند.
میکرونیدلینگ چگونه انجام می شود؟
میکرونیدلینگ را می توان به صورت دستی و با دستگاه انجام داد. رش دستی این روش با استفاده از یک دستگاه کوچک غلتک به اسم درمارولر صورت می گیرد که سوزن های ظریف و ریز تیتانیومی روی خود دارد. در این روش پزشک دستگاه را روی پوست افراد می غلتاند و سوزن ها در عمق مشخصی از پوست نفوذ کرده و روزنه هایی ایجاد می کند. در این روش امکان کنترل عمق نفوذ سوزن ها و فشار آن محدود است. سوزن های موجود در این دستگاه امکان دارد از جنس شیشه، سیلیکون، فلز یا پلیمر باشد. روش میکرونیدلینگ دستی در ایران وجود ندارد و استفاده نمی شود.
در روش دوم از دستگاه مخصوصی استفاده میشود که سرعت حرکت آن روی پوست، عمق نفوذ سوزنها و شدت فشار وارد شده بر پوست قابل کنترل است و میتوان با دقت زیادی منافذ را روی پوست ایجاد کرد و پزشک کنترل زیادی روی محل ایجاد روزنهها و عمق آنها دارد. نتیجه این روش بهتر است و ماندگارتر است. میکرونیدلینگ روشی بدون درد است اما در مواردی امکان دارد پزشک از داروهای بیحسی استفاده کندو در هنگام انجام آن دردی را احساس نکنید.
تعداد جلسات موردنیاز برای درمان آسیبهای پوستی با استفاده از میکرونیدلینگ به عواملی بستگی دارد. نوع پوست، سن فرد، نوع و شدت آسیب و شرایط ترمیم زخم در افراد تاثیر زیادی در روند درمان و بهتر شدن با استفاده از میکرونیدلینگ دارد. به همین خاطر قبل از هر چیز پزشک شرایط سلامتی افراد را بررسی میکند و با توجه به شرایط فردی او تعداد جلسات و زمان هر جلسه درمانی را تعیین میکند. بیشتر افراد در 4 تا 6 جلسه 1 ساعته به نتیجه میرسند. اما بعضی دیگر امکان دارد به جلسات زیادی برای رسیدن به انتظارات خود نیاز داشته باشند. فاصله این جلسات 2 تا 4 هفته است و بخش زیادی از پوست بعد از 6 ماه تا 1 سال از شروع درمان ترمیم می شود.
مراقبت ها و توصیه های مهم در انجام میکرونیدلینگ:
برای این که نتیجه مناسبی از این روش بگیرید باید مراقبت هایی را انجام دهید که در ادامه به آن می پردازیم :
- 2 تا 3 هفته قبل از میکرونیدلینگ از داروهای لایهبردار استفاده نکنید.
- پوست خود را کاملا تمیز کنید و از لازم آرایشی استفاده نکنید.
- توصیههای پزشک را با دقت رعایت کنید و داروهای تجویزشده را سروقت استفاده کنید.
- از رفتن به استخر و سونا پرهیز کنید و با آب گرم و پرفشار حمام نکنید.
- اگر قبلا به بیماری پوستی مبتلا بودید یا سابقه بیماری یا استفاده داروی خاصی دارید با پزشک در میان بگذارید.
- از ماساژ دادن، فشار دادن و خاراندن پوست دوری کنید و روی زخمها را نکنید.
- از محصولات مراقبتی پوست که حاوی مواد لایهبردار یا تحریککننده پوست است اجتناب کنید.
- استفاده مواد غذایی ضد التهاب را در برنامه خود قرار دهید.
- اگر از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید قبل از درمان به پزشک اطلاع دهید.
- سعی کنید از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید.
- اگر به ماده خاصی حساسیت دارید به پزشک اطلاع دهید.
- از استفاده خودسرانه قرصهای مسکن یا داروهای ضد التهاب پرهیز کنید.
- 2 هفته قبل از عمل از تزریق بوتاکس، ژل و چربی خودداری کنید.
مکرونیدلینگ چه عوارضی دارد؟
عوارض میکرونیدلینگ مانند به وجود آمدن انواع حساسیت های پوستی، التهاب و ورم خفیف، قرمزی و تورم پوست در ناحیه درمان، تیرگی پوست اگر که میزان فشار وارد شده مناسب نباشد داشته باشد. این عوارض بعد از مدتی از بین می رود. در صورت از بین نرفتن و بیشتر شدن این عوارض حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
تفاوت آر اف فرکشنال با میکرونیدلینگ
در میکرونیدلینگ اقدامات درمانی فقط با آسیب به پوست صورت می گیرد در حالی که بهبودی پوست در آر اف فرکشنال در پی انتقال انرژی لیزر توسط سوزن های دستگاه به لایه زیرین پوست انجام می شود. گستردگی تاثیر آر اف و نتیجه بهبودی آن برای پوست، بیشتر از میکرونیدلینگ است. بعد از انجام میکرونیدلینگ زخم های نقطه ای بسیار خفیفی روی پوست دیده میشود اما در آر اف فرکشنال چنین اتفاقی رخ نمی دهد. از آر اف می توان برای از بین رفتن سلولیت و چاقی موضعی استاده کرد که یکی از روش های موثر است. انتخاب بهترین روش در میکرونیدلینگ و آر اف باید زیر نظر پزشک انجام شود زیرا امکان دارد روشی که شما انتخاب می کنید برای شما مناسب نباشد و دچار عوارض پوستی شوید.
مزایای آر اف فرکشنال چیست؟
با کمک این روش درمانی کلیه نقاط پوست مانند صورت، گردن، دست ها و بدن قابلدرمان است. با کمک لیزر فرکشنال CO2 چروک ها و تغییر رنگهای صورت شامل آسیبهای ناشی از نور خورشید، لکههای قهوهای ناشی از بالا رفتن سن و تغییر رنگ های ناشی از مشکلات هورمونی به طور مؤثری قابلدرمان هستند. این روش درمانی باعث سفت شدن و کاهش شلی و افتادگی پوست میشود. با استفاده از این روش درمانی، عمل های احتمالی مورد نیاز در آینده جهت سفت کردن پوست صورت منتفی شده و یا به تعویق میافتد.
تغییر رنگ های ناهمگون پوست مانند روشنتر بودن ناحیهای از پوست نسبت به باقی قسمتها، به وسیله لیزر فرکشنال CO2 درمان میشود. نقاط قرمز یا قهوهای ایجاد شده در پوست در این روش قابلدرمان است. جراحت های قبل از سرطان با استفاده از لیزر فرکشنال CO2 کاهش پیدا میکند. بیشتر بیماران پس از انجام لیزر فرکشنال CO2 شاهد بهبود آثار ناشی از جوش، سوختگی و عمل های جراحی بودهاند.
این نوع لیزر باعث بهبود اثر خطوط ناشی از چاقی یا لاغری میشود. منافذ بزرگ پوست و زبری و خشونت پوست توسط این روش درمانی بهبود مییابد. این روش درمانی با روشن کردن و صاف کردن پوست و کمک به ایجاد کلاژن، باعث از بین بردن هاله تیره دور چشم، پف چشم و چروکهای دور چشم میشود.
سخن پایانی
برای انجام این روش ها سعی کنید بهترین گزینه را انتخاب کنید و از پزشک با تجربه کمک بگیرید. مراقبت ها و دستورات پزشک را به خوبی انجام دهید تا نتیجه مناسبی از این جراحی کسب کنید. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.