یکی از نکاتی که برای همه افراد اهمیت زیادی دارد زیبایی و شادابی پوست است زیرا زیبایی می تواند تاثیر زیادی در چهره افراد داشته باشد و باعث بیشتر شدن اعتماد به نفس در افراد می شود. یکی از راه هایی که باعث می شود پوست صورت افراد زیباتر و شاداب تر به نظر برسد. هزینه میکرونیدلینگ به دستگاه و مهارت پزشک بستگی دارد و معمولا از 1 میلیون تومان به بالا است. این روش می تواند جای زخم، جای جوش را از بین ببرد و باعث شفاف تر شدن پوست شود. در ادامه برای آشنا شدن با میکرونیدلینگ و هزینه میکرونیدلینگ صورت با ما همراه باشید.
زیبایی پوست با میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ یکی از روش های جدیدتر درمان ضایعات پوستی مانند اسکار، جوش و آکنه است که از این روش به وجود آمده است. این روش کم تهاجمی مانند روشی که مصری ها برای زیبایی پوست خود استفاده می کردند سخت و دردناک نیست و با درد بسیار کمی همراه است.
میکرونیدلینگ با استفاده از دستگاه میکرونیدلینگ مخصوص انجام می شود. این دستگاه دارای سوزن های بسیار ظریفی است که پس از قرار گرفتن بر روی پوست سوراخ هایی در پوست ایجاد می کند. این سوراخ ها فضایی را برای وارد کردن داروهای درمانی ایجاد می کند. این داروها که دوز و نوع آن ها بسته به شرایط بیمار و نوع ضایعه پوستی تعیین می شود، از سوراخ های ایجاد شده به لایه های پوست نفوذ کرده و با تحریک سلول های پوستی، روند ترمیم و بازسازی را شروع می کنند. داروهای مورد استفاده در این روش حاوی ویتامین C و اسید هیالورونیک هستند. موادی که به تحریک سلول های پوست و تسریع روند تولید کلاژن و بازسازی پوست کمک می کنند.
میکرونیدلینگ چگونه انجام می شود؟
میکرونیدلینگ را می توان به صورت دستی و با دستگاه انجام داد. روش دستی این روش با استفاده از دستگاه غلتک کوچکی به نام درمارولر که دارای سوزن های تیتانیومی بسیار ظریف و نازکی است انجام می شود. در این روش پزشک دستگاه را روی پوست غلت می دهد و سوزن ها تا عمق مشخصی از پوست نفوذ کرده و منافذ ایجاد می کنند. در این روش امکان کنترل عمق نفوذ سوزن ها و فشار آن ها بسیار محدود است. سوزن های این دستگاه می تواند از شیشه، سیلیکون، فلز یا پلیمر باشد. روش دستی میکرونیدلینگ در ایران وجود ندارد و استفاده نمی شود.
در روش دوم از دستگاه مخصوصی برای کنترل کامل سرعت حرکت آن بر روی پوست، عمق نفوذ سوزن ها و شدت فشار روی پوست استفاده می شود. می توان منافذ پوست را با دقت بیشتری ایجاد کرد و پزشک کنترل بیشتری بر ناحیه منافذ و عمق آن ها دارد. به همین خاطر نتایج این روش بسیار بهتر و ماندگارتر است. میکرونیدلینگ یک روش بدون درد است. اما در بعضی موارد، پزشک امکان دارد از بی حس کننده های موضعی استفاده کند. بنابراین در طول این عمل هیچ دردی احساس نمی کنید.
تعداد جلسات مورد نیاز برای درمان ضایعات پوستی با میکرونیدلینگ به عوامل زیادی بستگی دارد. نوع پوست، سن، نوع و شدت آسیب و شرایط بهبودی فرد تاثیر زیادی در روند درمان و بهبود با استفاده از میکرونیدلینگ دارد. به همین خاطر ابتدا پزشک وضعیت سلامتی فرد را بررسی می کند و با توجه به شرایط فردی او تعداد جلسات و مدت زمان هر جلسه درمانی را تعیین می کند. اکثر افراد در4 تا 6 جلسه 1 ساعته به نتایج نظر خود می رسند. اما دیگران امکان دارد برای برآورده کردن انتظارات خود به جلسات بیشتری نیاز داشته باشند. فاصله بین این جلسات 2 تا 4 هفته است و بیشتر پوست بعد از 6 ماه تا 1 سال از شروع درمان ترمیم می شود.
ماندگاری میکرونیدلینگ:
افزایش دوام و اثربخشی روش میکرونیدلینگ تا حد زیادی به روش مراقبت های بعد از عمل بستگی دارد. اگر فردی تمام دستورات پزشک را به درستی انجام دهد و این کار را در مراکز درمانی معتبر انجام دهد می توان انتظار ماندگاری طولانی مدت نتیجه را داشت. مواردی مثل بیشتر شدن سن، سبک زندگی و رژیم غذایی بر روند تولید کلاژن تأثیر می گذارد. امکان دارد پس از مدتی عوارض میکرونیدلینگ از بین برود و نیاز به ترمیم داشته باشد. البته اگر از این روش استفاده کنید حداقل 2 سال راحت هستید.
ویژگی بهترین پزشک:
داشتن تجربه | پزشک باید تجربه و سابقه بسیار خوبی داشته باشد. |
⚡استفاده از تجهیزات مناسب |
پزشک باید برای ارائه خدمات از تجهیزات خوب و مناسب استفاده کند. |
✅داشتن برخورد محترمانه |
پزشک باید با تمامی بیماران رفتار و برخورد محترمانه داشته باشد. |
داشتن مدرک معتبر | پزشک باید در این زمینه مدرک معتبر داشته باشد. |
3 کاربرد مهم میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ کاربرد هایی دارد که در ادامه با کاربردهای میکرونیدلینگ آشنا می شوید :
از بین رفتن چین و چروک و جوان سازی پوست:
یکی از اولین کاربردهای این روش درمانی از بین رفتن چین و چروک از روی پوست است. زیرا با گذشت زمان میزان تولید کلاژن در پوست به شدت کم می شود که باعث افتادگی و چین و چروک پوست می شود. با استفاده از این روش و مواد مغذی مورد استفاده برای تزریق به پوست، دوباره تولید کلاژن و الاستین در پوست بیشتر می شود.
کم شدن میزان ترک های حاملگی یا چاقی و لاغری:
یکی از توانایی های پوست خاصیت ارتجاعی آن است. جدا از اینکه این خاصیت پوست به مرور زمان رو به زوال می رود، اما با به وجود آمدن اتفاقاتی مثل بارداری، چاقی یا کاهش وزن فشار شدیدی به پوست وارد می شود و باعث از بین رفتن این عوارض پوستی در بخش هایی از بدن مثل شکم، ران، بازو می شود. این درمان می تواند تا حد زیادی این وضعیت پوستی را بهتر کند.
درمان جای جوش و آکنه:
برای کم شدن اثر جوش و آکنه می توانید از روش ترمیم استفاده کنید. در طی این روش زخم هایی با سوراخ های کوچک بر روی سطح پوست ایجاد می شود که در صورت ترمیم صحیح با مراقبت مناسب، به میزان قابل توجهی از بهبود زخم های قبلی کم می شود.
میکرونیدلینگ چه مزایایی دارد؟
مکورنیدلینگ مانند روش های دیگر می تواند مزایایی داشته باشد که در ادامه با مزایای میکونیدلینگ آشنا می شوید :
- یکی از مزایای میکرونیدلینگ کمک به روشن کردن پوست به واسطه از بین بردن است.
- برخلاف لیزر از این روش می توان برای هر پوستی با هر رنگی استفاده کرد.
- این روش باعث تحریک روند تولید کلاژن و کمک به جوان سازی هرچه بهتر پوست می کند.
- از مزایای این روش پایین بودن هزینه های این روش درمان برای جوان سازی پوست صورت نسبت به بقیه روش ها مثل لیزر است.
- بازسازی پوست و قابلیت از بین بردن بسیاری از جای زخم ها یکی دیگر از مزایای این روش است.
- قابل استفاده برای نقاط حساس پوستی مثل بینی، گردن، دور چشم.
عوارض میکرونیدلینگ:
عوارض میکرونیدلینک عبارت است از :
- التهاب و ورم خفیف
- قرمزی و تورم پوست در محل درمان
- تیرگی پوست اگر که میزان فشار وارد شده مناسب نباشد
- به وجود آمدن انواع حساسیت های پوستی
انجام میکرونیدلینگ برای چه افرادی مناسب نیست؟
میکرونیدلینگ یک روش غیر تهاجمی برای درمان ضایعات پوستی است که سلول های کلاژن ساز را برای کمک به ترمیم ضایعات پوستی تحریک می کند. به همین خاطر استفاده از آن برای بسیاری از افراد در گروه های سنی مختلف مانعی ندارد. هر فردی که از سلامت خوبی برخوردار است و پوستش دارای چین و چروک، جای زخم، جوش، آکنه، ترک، لک است می تواند از میکرونیدلینگ برای درمان و ترمیم پوست خود استفاده کند.
اگر به مواد خاصی مانند مواد غذاها یا فلزات حساسیت دارید باید به پزشک خود اطلاع دهید. زیرا در برخی موارد مواد به کار رفته در میکرونیدلینگ می تواند باعث به وجود آمدن حساسیت و آسیب جدی برای فرد شود. برای افرادی که کمتر از 2 هفته قبل بوتاکس، ژل یا چربی تزریق کردند میکرونیدلینگ توصیه نمی شود. افراد مبتلا به برخی بیماری ها مانند آلرژی های پوستی، دیابت، سرطان امکان دارد گزینه خوبی برای میکرونیدلینگ نباشد.
افرادی که از داروهای خاصی مانند رقیق کننده های خون استفاده می کنند یا دارای اختلالات خونی هستند نباید از میکرونیدلینگ استفاده کنند. انجام پرتودرمانی در سال گذشته یکی از مواردی است که در روند درمان میکرونیدلینگ مشکل ایجاد می کند. اگر زخم باز در ناحیه درمان وجود داشته باشد یا اگر زخم دیر ترمیم شود پزشک میکرونیدلینگ را برای درمان مشکلات پوستی توصیه نمی کند.
مراقبت ها و نکات مهم میکرونیدلینگ
برای این که نتیجه مناسبی از میکرونیدلینگ بگیرید باید مراقبت هایی را انجام دهید. در ادامه با این مراقبت ها آشنا می شوید :
- قبل از درمان اگر به ماده خاصی حساسیت داشتید به پزشک اطلاع دهید.
- پوست خود را تمیز کنید و از هیچ کرم آرایشی استفاده نکنید.
- 2 هفته قبل از عمل از تزریق بوتاکس، ژل و چربی پرهیز کنید.
- از رفتن به استخر و سونا خودداری کنید و با آب گرم و پرفشار حمام نکنید.
- توصیههای پزشک را با دقت رعایت کنید و داروهای تجویزشده را در اسرع وقت استفاده کنید.
- از محصولات مراقبتی پوست که حاوی مواد لایهبردار یا تحریککننده پوست است پرهیز کنید.
- اگر قبلا به بیماری پوستی مبتلا بودید یا سابقه بیماری یا استفاده از داروی خاصی دارید آن را با پزشک خود در میان بگذارید.
- از مصرف قرصهای مسکن یا داروهای ضد التهاب دوری کنید.
- اگر که در حال مصرف داروهای رقیقکننده خون هستید قبل از درمان به پزشک اطلاع دهید.
- از ماساژ دادن، فشار دادن و خاراندن پوست پرهیز کنید و روی زخمها را نکنید.
- استفاده از مواد غذایی ضد التهاب را در برنامه خود قرار دهید.
- 2 تا 3 هفته قبل از میکرونیدلینگ از داروهای لایهبردار استفاده نکنید.
- از نور خورشید دوری کنید و در صورت خارج شدن از خانه از کرمهای ضد آفتاب دارای زینک و تایید شده توسط پزشک استفاده کنید.
آیا میکرونیدلینگ درد دارد؟
وجود سوزن روی غلتک های این دستگاه باعث می شود افراد گمان کنند این روش درد زیادی دارد. اما این تصور درست نیست. اگر شما آن دسته از افراد هستید که نسبت به درد حساس هستید می توانید از کرم های بی حسی برای کمتر شدن درد استفاده کنید.
هزینه میکرونیدلینگ
هزینه میکرونیدلینگ به نوع و شدت آسیب بستگی دارد. به غیر از هزینه تعداد جلسات موردنیاز و زمان هر جلسه تعیین میشود. تعداد جلسات مشاوره قبل از عمل و هزینههای آزمایشها در هزینه میکرونیدلینگ تاثیر گذار است. تاثیر ناحیه زندگی، محل کلینیک و مقدار دستمزد پزشک هم می تواند در هزینه میکرونیدلینگ موثر باشد.
هزینههای میکرونیدلینگ نسبت به دیگر روشهای ترمیم و بازسازی پوست بسیار کمتر است و عوارض کم و کوتاه مدتی دارد. عوارض این روش بعد از مدت کمی از بین میروند و نتیجه آن دیده می شود. این روش را میتوان در هر سنی و برای هر نوع پوستی استفاده کرد. میکرونیدلینگ را میتوان برای از بین بردن آسیبهای پوستی خفیف تا شدید استفاده کرد.
برای گرفتن نتیجه مناسب چند جلسه میکرونیدلینگ نیاز است؟
برای گرفتن نتیجه مناسب همه چیز به مشکل پوستی و پاسخ پوست شما به این روش از درمان دارد. اما بسیاری از افراد بعد از 4 تا 6 جلسه که به صورت مداوم با فاصله زمانی 4 هفته ای این عمل زیبایی را انجام دادند به نتیجه مناسب و مورد نظرشان رسیدند.
تفاوت میکرونیدلینگ و میکرودرم:
از روش های میکرودرم و میکرونیدلینگ برای بازسازی و جوان سازی سطح پوست استفاده می شود که برای پوست صورت و بدن قابل استفاده است. هدف از میکرودرم برداشتن لایه های مرده و آسیب دیده پوست است که با برداشتن این لایه از پوست طراوت و شادابی اولیه خود را به دست می آورد و از حالت تیرگی خارج می شود. اما میکرونیدلینگ روش جدیدتری نسبت به میکرودرم است که برای صورت و بدن و پوست سر قابل استفاده است و فواید بیشتر و خطر کمتری دارد. از این روش برای از بین رفتن چین و چروک پوست، بهبود منافذ بزرگ پوست، از بین بردن جوش و آکنه و یکنواخت شدن بافت پوست استفاده می شود. روش میکرونیدلینگ صورت موثرتر از میکرودرم است و برای افراد مسن مناسب تر است.
انواع دستگاههای میکرونیدلینگ
دستگاه درماپن:
درماپن دستگاهی شبیه خودکار است که سری پهن و گرد دارد. در این سر گرد و دایرهای تعداد زیادی سوزن ریز وجود دارد که با استفاده از یک موتور الکتریکی بر روی پوست حرکت داده میشوند. این سوزنها مانند مهر در پوست شخص فرو میروند و سوراخهای بسیار ریزی در سطح آن ایجاد میکنند. این روزنههای ریز محلی برای تنفس پوست فراهم کرده و باعث تحریک سلولهای تولیدکننده کلاژن و ترمیم پوست میشوند.
دستگاه درما استامپ:
ظاهر این دستگاه کمی شبیه به درماپن است اما سوزن های نوک آن کمی تیزتر است و سوزنهای بلندتری دارد. همچنین این دستگاه را میتوان به صورت دستی یا با استفاده از یک موتور الکتریکی حرکت داد. در این دستگاه نیز سوزنها با حرکتی شبیه به مهر زدن وارد پوست میشوند و در آن روزنههایی ایجاد میکنند که به ترمیم مشکلات پوستی کمک میکند.
دستگاه درمارولر:
دستگاه درمارولر سادهترین دستگاه میکرونیدلینگ است که برای انجام عمل به صورت دستی استفاده میشود. این دستگاه داری سری غلتک مانندی است که بر روی سطح آن بیش از 200 سورن بسیار ریز قرار گرفته است. در زمان درمان با این دستگاه، پزشک دسته موجود بر روی دسته غلتک را فشار داده و آن را بر روی سطح پوست میغلتاند. عمق نفوذ سوزنها در این دستگاه به فشار دست پزشک بستگی دارد. به همین دلیل استفاده از آن نیازمند مهارت و تجربه است. در بعضی موارد از درمارولر به عنوان دستگاه میکرونیدلینگ خانگی یاد میشود. اما نداشتن تجربه در استفاده از دستگاه میتواند باعث ایجاد آسیب در پوست یا زخمهای عمیق شود.
دستگاه LED:
این دستگاه که به سیستم دیود و نور مجهز شده است، دارای LEDهای ریز و کوچکی است که با تابش نور به پوست فرایند تحریک کلاژن را انجام میدهند. البته این دستگاه هنوز به صورت قطعی آزمایش نشده و به همین دلیل در حال حاضر از آن استفاده نمیشود.
بعد از میکرونیدلینگ چه اتفاقی می افتد؟
بعد از میکرونیدلینگ پوست شاداب و شاداب می شود. اما این روش مانند هر روش دیگری دوره نقاهت خاصی دارد. اتفاقاتی مانند قرمزی پوست، حساسیت پوست به لمس، خونریزی بسیار خفیف در این مدت بر روی پوست مشاهده می شود. اما آنچه اتفاق می افتد برای هر فردی متفاوت است. زیرا انواع پوست متفاوت است. این عوارض طبیعی هستند و پس از دوره نقاهت به طور کامل از بین می روند و جای نگرانی نیست.
کلام آخر
قبل از انجام میکرونیدلینگ از افراد با تجربه کمک بگیرید و سعی کنید بهترین کلینیک و بهترین پزشک را برای انجام این روش انتخاب کنید. مراقبت های لازم را به درستی انجام دهید تا نتیجه مناسبی از این روش بگیرید. ممنون از این که تا آخر مقاله هزینه میکرونیدلینگ همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما درباره هزینه میکرونیدلینگ در میان بگذارید.